Smartwatch

Welke smartwatch past bij mij?

Welke smartwatch past bij mij?

Laatste Update: May 26, 2024 door Hendrik

Het kiezen van de beste smartwatch is niet altijd even gemakkelijk, want er kunnen veel factoren zijn waar jij als potentiële gebruiker rekening mee moet houden. Denk bijvoorbeeld aan de levensduur van de ingebouwde batterij tot het tracken van jouw gezondheid en lichamelijke oefeningen.

Maar daarnaast ook het besturingssysteem, de compatibiliteit met jouw mobiele telefoon en nog veel meer. En dat is nog voordat jij over de maximale prijs die je ervoor uit wilt geven na gaat denken.

De 3 beste smartwatches uitvoerig getest

Eind 2022 zijn de beste smartwatches van dit moment uitgekomen.

Het gaat om 3 topmodellen, die inmiddels al de best verkochte smartwatches van dit moment zijn.

Wij hebben deze 3 verreweg de beste smartwatches getest:

  1. Apple Watch 8: beoordeeld met een 9,4 (lees onze review)
  2. Samsung Galaxy Watch 5: beoordeeld met een 9,3 (lees onze review)
  3. Garmin Fenix 7: beoordeeld met een 9,2 (lees onze review)

Lees nu ook:

Beste Smartwatch Dames

Oozoo Smartwatch Review

Smartwatch Aanbieding

De beste smartwatch keuze maken

Sommige smartwatches lijken daarnaast op papier behoorlijk veel op elkaar, maar kunnen in de praktijk heel anders werken. Dus de vraag welke smartwatch past bij mij is dan ook een zeer belangrijke overweging, om er zo na de aanschaf zeker van te zijn dat je absoluut de beste keuze hebt gemaakt.

Een smartwatch kiezen is niet eenvoudig, maar door een prioriteitenlijstje met wat je er precies van verwacht op te stellen kom je al een heel eind. Kijk maar eens naar de volgende vragen:

Welke functies moet de smartwatch bevatten?

Heb je een fitness tracking nodig? Moet het jouw slaap tracken? Wens je een ECG hartbewaking / hartslagmeter? En hoe zit het met een GPS en hoogtemeter? Wil je dat het een rechtstreekse 4G verbinding heeft? Hoe lang is de batterijduur? Welke apps zijn er beschikbaar?

Hoe moet de smartwatch eruit zien?

Plus wat verder ook heel belangrijk is: hoe wil je dat het eruit ziet? Zoek je iets heel sportiefs of juist iets wat vrij business casual is? Een vierkant of rond design? Of moet het er als een gewoon horloge uitzien? En wat zijn de mogelijkheden om het met additionele armbandjes of andere accessoires geheel naar jouw eigen persoonlijke smaak aan te passen?

Welke compatibiliteit biedt de smartwatch?

De compatibiliteit van een smartwatch is een ander aspect dat redelijk vaak over het hoofd gezien wordt. Een Apple Watch kan als voorbeeld soms een beetje onhandig zijn als je niet een iPhone bezit.

Het is daarom erg belangrijk dat jouw smartwatch en smartphone volledig compatibel zijn, aangezien bepaalde functies voor een correcte werking de juiste telefoon synchronisatie vereisen.

Hoe duurzaam is de smartwatch?

Hoe duurzaam is de smartwatch is evenzo een belangrijke vraag van welke smartwatch past bij mij. Want aangezien het continu om jouw pols zit, wordt een smartwatch ook aan allerlei gevaren blootgesteld. Het is zo immers wel heel gemakkelijk om tegen dingen aan te stoten of dat het nat wordt.

Veel smartwatches hebben tegenwoordig wel een IP68 classificatie voor de bescherming tegen stof en waterbestendigheid. Andere smartwatches voldoen zelfs aan specifieke militaire normen voor extra robuustheid en zijn zo tegen een nog veel ruigere behandeling bestand.

De waterbestendigheid van de smartwatch

Je zou ook zeker naar de precieze mate van waterbestendigheid van de smartwatch willen kijken. Dit kan je doen door de IP of ATM classificatie van de smartwatch te onderzoeken. Dat is van groot belang als je er zeker van van wilt zijn dat je de door jou gewenste smartwatch absoluut onder de douche kunt dragen of dat je er zelfs mee kunt gaan zwemmen.

Heb je een smartwatch met GPS nodig?

Als je een fervente hardloper bent en jij van plan bent om jouw smartwatch speciaal te gebruiken om al je routes te tracken, en niet met je mobieltje wilt rennen, dan zou je inderdaad een ingebouwde GPS nodig hebben. Houd er echter wel rekening mee dat het gebruik van GPS de batterij in de smartwatch een stuk meer zal belasten.

Een andere manier om de juiste smartwatch uit te kiezen 

Je zou alle mogelijke smartwatches waaruit jij kunt kiezen alsook in een specifieke categorie kunnen plaatsen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: de allrounders die alles wel een beetje goed doen, de op fitness gebaseerde smartwatches, smartwatches die extra robuust zijn en met hun ingebouwde GPS speciaal voor alle outdoor avonturen zijn gemaakt, en dan zijn er nog de muziek smartwatches, die het afspelen van (Spotify) muziek als hoofdfunctie hebben.

 

Enkele interessante smartwatch keuzemogelijkheden

Enkele voorbeelden van smartwatches waaruit je de beste smartwatch voor jou kunt kiezen:

Apple Watch Series 7

De Apple Watch Series 7 is volgens de vele recensies op het internet de allerbeste smartwatch die je op dit moment kunt aanschaffen. De Series 7 zit namelijk boordevol functies, is gebruiksvriendelijk, ziet er prachtig uit en is alsook uiterst betrouwbaar. En net als alle andere Apple Watches is het ideaal voor iedereen met een iPhone, die graag een smartwatch willen waarvan het uiterlijk simpel aan te passen is.

Samsung Galaxy Watch 4

De Samsung Galaxy Watch 4 is volgens de kenners momenteel de beste smartwatch als je over een Android smartphone beschikt. Het biedt naast al zijn andere vele mogelijkheden een indrukwekkend arsenaal aan gezondheid en fitness tracking functies. Het bevat alsmede een heel soepel en responsief besturingssysteem en heeft een bijzonder comfortabel ontwerp.

Fitbit Sense

De Fitbit Sense ziet er niet alleen heel stijlvol uit maar biedt alsook veel indrukwekkende functies. Prachtig uitgevoerd herbergt deze fraaie smartwatch veel geavanceerde gezondheid en fitness functies. Denk hierbij ondermeer aan een ECG, de monitoring van de stressniveaus, een SpO2 tracker en huidtemperatuur meter. Het biedt zo een heel holistische blik op je gezondheid.

Amazfit GTR 2

Voor iedereen met een beperkter budget of die niet zoveel geld aan een smartwatch wil spenderen is de Amazfit GTR 2 een perfecte keuze. Met deze prachtige smartwatch geniet je namelijk toch nog van alle voordelen die deze moderne smartwatch biedt. Het heeft alles wat je nodig hebt als je op zoek bent naar een fitnesstracker die de prioriteit geeft aan het tracken van al jouw lichamelijke activiteiten.

Garmin Forerunner 55

Het beste GPS horloge voor hardlopers is de Garmin Forerunner 55. Het wordt door middel van vijf knoppen rond het scherm bediend. Het stelt je niet alleen trainingen op basis van jouw eerdere activiteiten voor, maar na een training zul je alsook een advies zien over hoe lang jij het beste kan rusten om zo optimaal voor je volgende inspanning te herstellen. De GPS nauwkeurigheid is perfect te noemen.

Conclusie welke smartwatch past bij mij

Uiteindelijk heeft de conclusie van welke smartwatch het beste bij jou past te maken met de vormgeving en de functionaliteiten die het brengt. Ieder smartwatch heeft daarin haar eigen sterktepunten. Sommige varianten bieden een enorme bibliotheek aan apps die je kunt downloaden. Sommige modellen bevatten een batterij die maar net één dag meegaat, terwijl andere twee weken op een batterijlading werken.

En dan is er natuurlijk ook de stijl van een smartwatch. De beste smartwatch voor een liefhebber van stijl en fashion kan gemakkelijk aangepast worden. Dit niet alleen aan de buitenzijde met hun bandjes, maar  ook met de zogenaamde ‘faces’ op het beeldscherm binnenin het horloge. Zo zal het namelijk altijd op de beste manier bij jouw dagelijkse persoonlijkheid of outfit passen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *