Beste Alarmsysteem

Het beste alarmsysteem voor in huis

Veiligheid is één van de belangrijkste zorgen die een huiseigenaar heeft. Hij of zij wil immers niet alleen hun waardevolle spullen veilig houden, maar wil uiteraard ook hun hele gezin veilig houden.

Beveiliging en een ultieme veiligheid van het huis is dan ook essentieel. Het bewustzijn over het nut van een goede huisbeveiliging is het afgelopen decennium enorm toegenomen, maar desondanks is de meerderheid van de huizen in Nederland nog steeds onbeschermd. Dus is het nu dan niet de hoogste tijd om het beste alarmsysteem huis te overwegen?

Wat is het beste alarmsysteem (voor in) huis?

In dit zeer uitgebreide artikel vertellen we jou meer over het beste alarmsysteem (voor in) huis en waar je bij een alarmsysteem kopen op moet letten.

Als jij aan een huisalarm denkt, dan denk je wellicht aan het idee van een heel vervelende sirene die de hele dag maar om welke reden dan ook staat te loeien, of wellicht associeer je het met een opdringerig beveiliging-camera-systeem.

Top 10 beste alarmsystemen

Om gelijk maar met het beste alarmsysteem in huis te vallen 🙂 , wij hebben een prachtige (betaalbare) top 10 van veel verkochte en goede alarmsystemen samengesteld.

Onze alarmsystemen op een rij

  1. Beste Alarmsysteem OVERALL = Eufy Home Alarm Kit 5-delig: Geluidsalarm, Melding op scherm, Smartphone app, Trilling | Inclusief magneetcontact | Internet (wifi). Prijs: € 159,-
  2. Beste Populaire Alarmsysteem = Ring Alarm Beveiligingsset (Gen. 2) + Indoor Cam: E-mail, Geluidsalarm, Smartphone app, Telefonische oproep | Inclusief magneetcontact | Internet (wifi), Mobiel netwerk. Nu slechts € 213,-
  3. Beste Compleet Alarmsysteem = Eufy Home Alarm Kit 5-delig + Eufycam 2 Pro: Geluidsalarm, Melding op scherm, Smartphone app, Trilling | Inclusief magneetcontact | Internet (wifi). Prijs € 328,-
  4. Beste Prijs-Kwaliteit Alarmsysteem = Ring Alarm Beveiligingsset (Gen. 2) 5-delig: E-mail, Geluidsalarm, Smartphone app, Telefonische oproep | Inclusief magneetcontact | Internet (wifi), Mobiel netwerk. Prijs: €213,-
  5. Meest Verkochte Alarmsysteem = Ring Alarm Beveiligingsset (Gen. 2) 5-delig + Indoor Cam Zwart: E-mail, Geluidsalarm, Smartphone app, Telefonische oproep | Inclusief magneetcontact | Internet (wifi), Mobiel netwerk. Prijs: €272,-
  6. Beste Abonnement Alarmsysteem = WoonVeilig ALARM-03 + Philips Hue Starter Pack: Onze keuze voor een alarmsysteem koppelbaar met smart home producten | E-mail, SMS, Smartphone app, Telefonische oproep | Inclusief magneetcontact | Internet (wifi). Prijs € 299,-
  7. Beste APP Alarmsysteem = Bosch Smart Home Veiligheid Starterset: Smartphone app, Telefonische oproep | Geen inclusief magneetcontact | Internet (wifi). Slechts € 249,-
  8. Beste APPLE Alarmsysteem = Netatmo Security Pack: Alarmsysteem met camera | Inclusief deursensoren | App voor iOS. Slechts € 299,-
  9. Beste GOOGLE Alarmsysteem = Somfy ONE: Notificatie via e-mail en app | Inclusief IP-camera | Zonder abonnementskosten. Slechts € 311,-
  10. Beste OUTDOOR Alarmsysteem = Somfy Protect Outdoor Alarm: Somfy Outdoor Camera en een basisstation met 3 magneetcontacten, 2 afstandsbedieningen, een bewegingssensor en sirene. Slechts € 649,-

#1 Beste Alarmsysteem OVERALL: Eufy Home Alarm


#2 POPULAIR Alarmsysteem: Ring Alarmsysteem


# 3 COMPLEET Alarmsysteem: Eufy alarmset + Eufycam


#4 BESTE PRIJS-KWALITEIT Alarmsysteem: Ring Alarm Budget Pakket


#5 MEEST VERKOCHTE Alarmsysteem: Ring Beveiligingsset


#6 Beste Abonnement Alarmsysteem: WoonVeilig Alarm-03


#7 Beste APP Alarmsysteem: Bosch Starterset


#8 Beste APPLE Alarmsysteem: Netatmo


#9 Beste GOOGLE Alarmsysteem: Somfy ONE


#10 Beste OUTDOOR Alarmsysteem:

Een bijzonder handig onderdeel van ons moderne leven

Maar de heel moderne smart alarmsystemen hebben een behoorlijke transformatie ondergaan en beschermen jou en je gezin thans niet alleen tegen indringers, maar kunnen zelfs een bijzonder handig onderdeel van het moderne leven worden.

Hierdoor zou je niet alleen kunnen zien wie er voor de voordeur staat als jij even niet thuis bent, maar bedien je alsmede heel handig jouw verlichting thuis op afstand.

Waarom ook jij het beste alarmsysteem voor in huis wilt hebben

Hieronder behandelen we de allerbelangrijkste redenen waarom jij absoluut voor het beste alarmsysteem huis wil gaan.

Veilig Huis

Je huis tegen inbrekers of indringers beschermen

Dit is waarschijnlijk de allerbelangrijkste reden waarom men overweegt om voor welk beveiligingssysteem dan ook in hun huis te kiezen. Het is namelijk een bijzonder goed afschrikmiddel tegen inbrekers en indringers.

Het beste alarmsysteem huis kan je bezittingen namelijk zo optimaal mogelijk tegen mogelijke inbraken beschermen. Dat is een heel veilig gevoel, want soms worden er dan dingen gestolen die onvervangbaar kunnen zijn. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de unieke familiejuwelen of alle foto’s op je laptop waar je nog geen back-up van hebt gemaakt.

Een extra brandveiligheid thuis

Veel moderne smart alarmsystemen kunnen, als onderdeel van het beveiligingssysteem, ook met warmte- en rookmelders uitgevoerd of gekoppeld worden om jou tegen de gevolgen van een mogelijke brand te beschermen.

Deze slimme systemen zijn speciaal ontworpen om allerlei veranderingen in warmte op te merken en jou dan in een zeer vroeg stadium een waarschuwing te geven. Dit kan helpen voorkomen dat een brand zich verder uitbreidt om zo nog veel meer schade aan te richten.

Brandalarm

Jouw energieverbruik thuis beheren

Hoe vaak bent jij wel niet op pad gegaan om je achteraf te herinneren dat jij de slaapkamer verlichting of radio aan had laten staan? Of dat jij terwijl je van huis bent wenste dat jij jouw verwarming op afstand aan kon zetten zodat het huis jou warm zou ontvangen voor als je weer thuiskwam?

Met een uitgebreid smart huisbeveiligingssysteem kun je inderdaad de stroomvoorziening in je huis op afstand regelen, waardoor jij al jouw gewenste slimme apparaten en lampen heel simpel op afstand aan en uit kunt zetten.

Plus als jij op een bepaalde avond niet thuiskomt, dan zou je alsook de lichten op afstand aan kunnen doen, zodat de potentiële indringers denken dat er toch iemand thuis is.

Je beschermen tegen de ‘stille killer’: koolmonoxide

Naast rook- en hittemelders kan het beste alarmsysteem (voor in) huis evenzo met koolmonoxidemelders uitgerust worden. Dit is een heel belangrijke beschermer, want CO is een bijzonder gevaarlijk gas. Je kunt het immers niet ruiken, proeven of zien.

Een aan jouw alarmsysteem gekoppelde koolmonoxidemelder laat je levensreddend weten of deze geurloze en onzichtbare moordenaar inderdaad in jouw huis aanwezig is Zo kunnen jij en jouw gezin er op tijd uitkomen, voordat het te laat is.

Sirene Alarm voor thuis

Jouw huis aangenaam beveiligen waar jij je ook maar bevindt

Als jij voor een lange tijd van huis gaat, bijvoorbeeld voor als je voor jouw werk op pad bent, je op vakantie bent of een uitgebreid logeerpartij bij vrienden en familie doet, dan kun jij met de app van een smart beveiligingssysteem jouw huis comfortabel op afstand bewaken.

Het maakt hierbij niet uit waar jij op dat moment ook bent. De moderne technologie houdt jou dan immers via WiFi en het internet met allerlei notificaties op de hoogte. Het biedt bovendien de mogelijkheid om de videobeelden van jouw IP camera(’s) en video doorbell te monitoren. Is dat niet een fijn gevoel? Zo zul je ook veel minder snel met een onaangename verrassing thuiskeren!

Noodbewaking en een externe beveiligingsdienst

Sommige beveiligingssystemen zijn dankzij een speciaal abonnement 24/7 aan hulpdiensten gekoppeld. Als er iets mocht plaatsvinden wanneer jij niet in de buurt bent, dan zal jouw huis alarmsysteem mogelijke ernstige situaties opmerken om deze vervolgens onmiddellijk aan de daaraan verbonden hulpdienst te verwittigen. Zo kan jij in de wetenschap dat jouw huis prima beveiligd is altijd met een veilig gevoel op pad gaan.

Een slim alarmsysteem voor medische noodgevallen

Als jij geheel alleen woont en een medische aandoening hebt of bejaard bent, dan kan een heel slim alarmsysteem soms ook met medische noodsystemen zoals een noodtrekkoord of -hanger uitgerust worden. Die kun jij dan gebruiken om in nood automatisch de hulpdiensten te waarschuwen.

 

Slim alarmsysteem

Waarom ook voor een slim alarmsysteem huis te kiezen 

Zoals je hierboven al kunt lezen, zijn er heel veel belangrijke redenen waarom ook jij voor een slim alarmsysteem huis zou willen kiezen. Dit niet alleen om jouw gemoedsrust en gevoel van veiligheid te verbeteren, maar eveneens om jou te helpen jouw huis beter te beheren en bewaken voor als jij niet thuis bent.

Energiebesparend

Door allerhande slimme apparaten op afstand in en uit te schakelen, kun je tevens jouw energieverbruik verminderen en zo dus ook jouw energierekeningen verlagen.

Comfort

Bovendien kan jij jouw huis nog een flink stuk comfortabeler maken voor als je op weg terug naar huis bent. Zet de verlichting en de verwarming in je woning bijvoorbeeld heel ontvangend aan om jou zo heel prettig en knus op een koude dag te verwelkomen.

Gemoedsrust

En in plaats van dat jij je de hele dag zorgen maakt of jij nou wel of niet je strijkijzer aan hebt laten staan, kun jij nu heel simpel je smart beveiligingssysteem gebruiken om te controleren of je dat inderdaad hebt gedaan. Je kunt het dan eventueel op afstand uitschakelen en de rest van jouw dag zonder zorgen doorbrengen in de wetenschap dat alles perfect in orde is.

Een heel modern leven

Jazeker, het beste alarmsysteem (voor in) huis is tegenwoordig zoveel meer dan enkel camera’s en alarmen. Het is nu immers een compleet verbeterde manier van comfortabel en modern leven!

Wat houdt een smart alarmsysteem huis precies in?

We leven allemaal in een wereld waarin de technologie elke maand weer behoorlijk lijkt te evolueren, en zo dus ook de ontwikkeling van de smart alarmsystemen. Want dankzij de zeer snelle en voortdurende technologische vooruitgang zijn alsook de traditionele beveiligingssystemen behoorlijk verouderd en ineffectief geworden. Dit vooral bij het correct en compleet kunnen beschermen van jezelf, je gezin en al jouw eigendommen.

Eén van de manieren waarop technologie de beveiliging heeft getransformeerd, is door het gebruik van het internet en slimme apps.

Een alarmsysteem vroeger

10 jaar geleden hadden de meeste consumenten absoluut geen toegang tot technologie waarmee ze hun eigen beveiligingssysteem in huis konden beheren. De slimme alarmsystemen brachten daar verandering in.

Oorspronkelijk waren alle traditionele beveiligingssystemen in het huis namelijk bedraad en werd het meestal extern door een alarmservicebedrijf beheert. Iets wat hoge maandelijkse kosten met zich meebracht.

Modern Alarmsysteem

Een alarmsysteem nu

Vandaag de dag hebben de moderne consumenten echter smartphones, thuisnetwerken en draadloze technologie (WiFi) die allemaal door zo’n modern smart alarmsysteem gebruikt kunnen worden.

Men kan tegenwoordig al heel betaalbaar een Eufy of Link alarm kit of beveiligingsset kopen om dankzij de bijgeleverde deur- en bewegingssensoren te detecteren of er iemand ongewenst naar binnen wil komen. Die kunnen vervolgens, tezamen met andere mogelijke smart onderdelen, allemaal met een handige app vanaf hun mobiele telefoon gecontroleerd en bediend worden.

In wezen kan het beste smart alarmsysteem huis de consument in staat stellen om simpel hun eigen doe-het-zelf beveiligingsnetwerk op te bouwen. Dit met behoud van een eigen controle ervan via hun smartphone, tablet of laptop.

Er hoeven hier geen externe kosten voor een beveiligingsabonnement aan gekoppeld te worden. Sommige systemen zullen het desondanks wel voor een heel schappelijk maandbedrag aanbieden.

Wat zijn de voordelen van een slim alarmsysteem thuis?

Steeds meer huiseigenaren installeren tegenwoordig hun eigen smart alarmsysteem. De voordelen zijn dan ook talrijk. Denk bijvoorbeeld maar aan de volgende pluspunten.

De prijs

Smart alarmsystemen kunnen een flink stuk goedkoper zijn om in gebruik te nemen en operationeel te houden dan de traditionele alarmen. Dit omdat de gebruikers ervan kunnen vermijden dat ze iemand anders moeten betalen om ze te installeren of te beheren. De moderne draadloze technologie maakt de aantrekkelijke aanschafprijs ervan zonder meer al een stuk prettiger voor ieders portemonnee of crypto-account!

Doe-het-zelf

Men geniet ook behoorlijk van het doe-het-zelf aspect van een smart huisalarm, omdat ze zo heel simpel en doeltreffend de technologie en componenten kunnen uitkiezen die volgens hen het beste aan hun behoeften voldoen. Je kunt in veel gevallen ook met een basis alarmsysteem aanvangen en deze achteraf met de op dat moment gewenste additionele componenten aanvullen.

Zelfbeheer

Doordat de smart alarmsystemen niet beslist een alarmbewakingsbedrijf hoeven in te schakelen, behoudt de gebruiker ervan geheel zelf de regie in handen. Veel huiseigenaren geven dan ook de voorkeur aan dit niveau van betrokkenheid bij het monitoren van hun huisalarm.

Waar op te letten bij het beste alarmsysteem huis bij Coolblue kopen

Het juiste uitrustingspakket bij CoolBlue selecteren zorgt ervoor dat jij het beste alarmsysteem (voor in) huis krijgt. Dit is vooral afhankelijk van de functies die het systeem jou aan kan bieden. En enkele andere zaken waar je graag op zou willen letten. We vertellen hieronder iets meer daarover aan de hand van de top 10 best verkochte Coolblue alarmsystemen.

Sensoren

De meeste makers van smart alarmsystemen bieden een mix van sensoren in een alarm kit, dus moet je de correcte combinatie samenstellen die jij voor je woning nodig denkt te hebben. Houd hierbij rekening met het aantal en type sensoren dat je graag wilt installeren.

Een 5-delige Eufy Home Alarm Kit bevat bij aanschaf bijvoorbeeld twee raam- of deursensoren, terwijl de standaard 7-delige direct al met vier van deze sensoren geleverd worden. Verder zou je ook willen checken of een bewegingssensor niet door jouw huisdieren geactiveerd kan worden.

IP camera’s

Als jij je huis graag in de gaten wilt blijven houden terwijl je op pad bent, dan is het zeker de moeite waard om naar een beveiligingsset met een camera of camera’s te gaan kijken. Zo zie je wat er bijvoorbeeld in je tuin en/of in jouw gang gebeurt. Sommige camera’s fungeren tevens als extra bewegingssensoren.

Een Ring Alarm Beveiligingsset (Gen. 2) met een Indoor Cam is al een mooie startersset hiervoor. Je zou ook voor een Eufy Home Alarm Kit met een Eufycam 2 Pro kunnen kiezen. Deze camera kan namelijk ook buitenshuis gebruikt worden.

Keypads en fobs

Sommige slimme alarmen, zoals het WoonVeilig ALARM-03, zijn direct van een keypad en een sleutelhanger afstandsbediening voorzien. Dit maakt het in- en uitschakelen van het alarm simpeler in combinatie met de bediening via een smartphone app.

Sirene

Bijna alle alarmen bevatten wel een luide sirene om de indringers af te schrikken. Je zou wellicht de keuze willen hebben om deze enkel binnen, of juist buiten de woning te kunnen installeren.

Bijna alle systemen hebben standaard een binnensirene. Bij het Somfy Protect Home Alarm kun je apart een Protect Buitensirene bestellen.

Installatie

Bijna alle smart alarmen zijn doe-het-zelf systemen, dus moet je deze zelf met behulp van de meegeleverde plakstrips of schroeven installeren. Zorg ervoor dat jij de camera’s en sirene hoog genoeg op een muur plaatst zodat deze niet simpel bereikt kunnen worden.

Back-up batterij

Sommige smart alarmen bevatten een eigen back-up batterij, wat betekent dat deze zelfs als er een stroomstoring is in werking blijft. De back-up batterij van het Ring Alarm Beveiligingsset (Gen. 2) systeem  laat deze bijvoorbeeld nog tot 24 uur na een stroomuitval werken. De Eufy Home Alarm Kit en het WoonVeilig ALARM-03 doen dit maximaal 8 uur.

Compatibiliteit

Als jij al over andere smart apparaten in jouw huis beschikt, zoals slimme lampen of stekkers, dan is het absoluut de moeite waard om voor een smart alarm te gaan die hier compatibel mee is. Je kunt deze dan allemaal met elkaar samen laten werken.

Sommige systemen kunnen eveneens met stemassistenten zoals Amazon’s Alexa of Google Assistant verbinding maken. Het Ring alarmsysteem is bijvoorbeeld aan Amazon Alexa te koppelen.

Externe bewakingsservice

Sommige smart alarmen, zoals de Link systemen, worden direct al met de optionele mogelijkheid van het afsluiten van een abonnementsservice geleverd. Deze service bewaakt jouw huisalarm en neemt indien gewenst ook contact met de hulpdiensten op als het afgaat en jij het niet zelf uitschakelt.

De prijzen hiervan beginnen veelal zo rond de € 10 per maand. Het Ring alarmsysteem biedt onder meer een Basic Protect Plan voor € 3/maand of € 30/jaar. Een uitgebreider Plus Plan is alsook mogelijk voor € 10/maand of € 100/jaar.

Conclusie van beste alarmsysteem voor in huis

De toegang van de consument tot alle smart technologie gaat veel verder dan enkel de beveiliging van hun huis. Het stelt hen immers in staat om vele aspecten van hun moderne woning te beheren en te bewaken. Het beste alarmsysteem voor in huis is hierbij essentieel.

Denk bijvoorbeeld maar aan het detecteren van koolmonoxide, de mogelijkheid om je huis op afstand met een video doorbell in de gaten te houden, of allerlei smart apparaten of lichten via een app te bedienen.

Welke technologie jij ook van plan bent te gebruiken om jouw huis te bewaken en/of te regelen, via onze slim-huis website vind je alles op het gebied van heel slimme huistechnologie.