Slim Alarmsysteem

Het Beste Alarmsysteem: een unieke top 10 (2024)

Laatste Update: May 26, 2024 door Hendrik

Een alarmsysteem voor thuisgebruik is een belangrijk middel om uw huis te beschermen tegen inbraak en andere dreigingen.

Er zijn veel verschillende soorten alarmsystemen beschikbaar, van eenvoudige, draadloze systemen tot complexe, geïntegreerde oplossingen.

Wij hebben de beste alarmsystemen gevonden voor jouw (slimme) huis.

Bekijk nu alle Slimme Alarmsystemen!

Alarmsystemen voor thuisgebruik

In dit artikel zullen we de verschillende soorten beste alarmsystemen voor in huis bespreken, evenals de belangrijkste factoren bij de keuze van een alarmsysteem.

Er zijn heel moderne smart alarmsystemen. Deze beschermt jou en je gezin thans niet alleen tegen indringers, maar kunnen zelfs een bijzonder handig onderdeel van het moderne leven worden.

Hierdoor zou je niet alleen kunnen zien wie er voor de voordeur staat als jij even niet thuis bent, maar bedien je alsmede heel handig jouw verlichting thuis op afstand.

Waarom een alarmsysteem voor thuisgebruik belangrijk is

Een alarmsysteem voor thuisgebruik is een van de beste manieren om uw huis te beschermen tegen inbraak. Inbrekers zijn vaak op zoek naar huizen zonder alarmsystemen, omdat dit hen een gemakkelijkere inbraak bezorgt. Een alarmsysteem kan ook helpen bij het beschermen van uw huis tegen andere dreigingen, zoals brand of gaslekken.

Soorten alarmsystemen voor thuisgebruik

Er zijn veel verschillende soorten alarmsystemen voor thuisgebruik beschikbaar, elk met hun eigen unieke kenmerken en voordelen. Sommige van de meest populaire soorten alarmsystemen zijn:

 • Draadloze alarmsystemen: Deze systemen zijn eenvoudig te installeren en te gebruiken, en vereisen geen ingewikkelde bedrading.
 • Monitorerende alarmsystemen: Deze systemen zijn verbonden met een bewakingscentrale die u waarschuwt bij een inbraak of andere dreiging.
 • Geïntegreerde alarmsystemen: Deze systemen combineren verschillende beveiligingsfuncties, zoals inbraakdetectie, branddetectie en videobewaking.
 • Smart-home alarmsystemen: Deze systemen kunnen worden bediend met een smartphone of tablet en bieden vaak geavanceerde functies zoals automatische arm- en ontarming en integratie met andere slimme apparaten in uw huis.

Bekijk nu alle Slimme Alarmsystemen!

Het beste alarmsysteem kiezen

Hoe kies je het beste alarmsysteem voor je huis? Dat is een goede vraag. Je weet natuurlijk wel dat het installeren van een slim alarmsysteen een geweldige manier is om je huis te beveiligen. Maar hoe maak je de juiste keuze voor jou, met zoveel huisbeveiligingssystemen om uit te kiezen?

Het kopen van het beste alarmsysteem voor jouw huis kan dus een beetje verwarrend zijn, maar we zijn er hier voor jou om je daarbij te helpen. We hebben hieronder direct al een lijstje met de beste alarmsystemen voor 2023.

Top 10 beste alarmsystemen

Om gelijk maar met het beste alarmsysteem in huis te vallen 🙂 , wij hebben een prachtige (betaalbare) top 10 van veel verkochte en goede alarmsystemen samengesteld.

Eufy: 5 delig alarmsysteem

Onze alarmsystemen op een rij

 1. Beste Alarmsysteem OVERALL = Eufy Home Alarm Kit 5-delig: Geluidsalarm, Melding op scherm, Smartphone app, Trilling | Inclusief magneetcontact | Internet (wifi). Prijs: € 159,-
 2. Beste Populaire Alarmsysteem = Ring Alarm Beveiligingsset (Gen. 2) + Indoor Cam: E-mail, Geluidsalarm, Smartphone app, Telefonische oproep | Inclusief magneetcontact | Internet (wifi), Mobiel netwerk. Nu slechts € 213,-
 3. Beste Compleet Alarmsysteem = Eufy Home Alarm Kit 5-delig + Eufycam 2 Pro: Geluidsalarm, Melding op scherm, Smartphone app, Trilling | Inclusief magneetcontact | Internet (wifi). Prijs € 328,-
 4. Beste Prijs-Kwaliteit Alarmsysteem = Ring Alarm Beveiligingsset (Gen. 2) 5-delig: E-mail, Geluidsalarm, Smartphone app, Telefonische oproep | Inclusief magneetcontact | Internet (wifi), Mobiel netwerk. Prijs: €213,-
 5. Meest Verkochte Alarmsysteem = Ring Alarm Beveiligingsset (Gen. 2) 5-delig + Indoor Cam Zwart: E-mail, Geluidsalarm, Smartphone app, Telefonische oproep | Inclusief magneetcontact | Internet (wifi), Mobiel netwerk. Prijs: €272,-
 6. Beste Abonnement Alarmsysteem = WoonVeilig ALARM-03 + Philips Hue Starter Pack: Onze keuze voor een alarmsysteem koppelbaar met smart home producten | E-mail, SMS, Smartphone app, Telefonische oproep | Inclusief magneetcontact | Internet (wifi). Prijs € 299,-
 7. Beste APP Alarmsysteem = Bosch Smart Home Veiligheid Starterset: Smartphone app, Telefonische oproep | Geen inclusief magneetcontact | Internet (wifi). Slechts € 249,-
 8. Beste APPLE Alarmsysteem = Netatmo Security Pack: Alarmsysteem met camera | Inclusief deursensoren | App voor iOS. Slechts € 299,-
 9. Beste GOOGLE Alarmsysteem = Somfy ONE: Notificatie via e-mail en app | Inclusief IP-camera | Zonder abonnementskosten. Slechts € 311,-
 10. Beste OUTDOOR Alarmsysteem = Somfy Protect Outdoor Alarm: Somfy Outdoor Camera en een basisstation met 3 magneetcontacten, 2 afstandsbedieningen, een bewegingssensor en sirene. Slechts € 649,-

En daarna leveren we je in deze handige mini koopgids meer informatie aan. Om je zo verder te helpen een alarmsysteem te kiezen dat de bescherming biedt die jij en je gezin nodig hebben. En die het beste binnen jouw budget past!

Veiligheid is één van de belangrijkste zorgen die een huiseigenaar heeft. Hij of zij wil immers niet alleen hun waardevolle spullen veilig houden, maar wil uiteraard ook hun hele gezin veilig houden.

Beveiliging en een ultieme veiligheid van het huis is dan ook essentieel. Het bewustzijn over het nut van een goede huisbeveiliging is het afgelopen decennium enorm toegenomen, maar desondanks is de meerderheid van de huizen in Nederland nog steeds onbeschermd. Dus is het nu dan niet de hoogste tijd om het beste alarmsysteem huis te overwegen?

Slimme Alarmsystemen

Coolblue biedt een aantal slimme alarmsystemen aan, waarmee je je huis op afstand kunt bewaken. Deze systemen zijn vaak eenvoudig te installeren en te bedienen via een app op je smartphone of tablet. Met deze app kun je bijvoorbeeld de status van je alarmsysteem in de gaten houden, de sensoren bedienen en meldingen ontvangen bij beweging of geluid in huis. Sommige systemen hebben ook de mogelijkheid om verbonden te worden met slimme verlichting, thermostaten en andere slimme apparaten, waardoor je je huis nog efficiënter kunt beveiligen.

Bekijk nu alle Slimme Alarmsystemen!

De 7 grote voordelen van het beste alarmsysteem

Hierboven kan je onze top 10 van alarmsystemen zien. Dit zijn stuk voor stuk goede en betaalbare alarmsystemen. Ze hebben zeer veel voordelen. Hieronder maken we een opsomming:

Veilig Huis

1. Je huis tegen inbrekers of indringers beschermen

Dit is waarschijnlijk de allerbelangrijkste reden waarom men overweegt om voor welk beveiligingssysteem dan ook in hun huis te kiezen. Het is namelijk een bijzonder goed afschrikmiddel tegen inbrekers en indringers.

Het beste alarmsysteem huis kan je bezittingen namelijk zo optimaal mogelijk tegen mogelijke inbraken beschermen. Dat is een heel veilig gevoel, want soms worden er dan dingen gestolen die onvervangbaar kunnen zijn. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de unieke familiejuwelen of alle foto’s op je laptop waar je nog geen back-up van hebt gemaakt.

2. Een extra brandveiligheid thuis

Veel moderne smart alarmsystemen kunnen, als onderdeel van het beveiligingssysteem, ook met warmte- en rookmelders uitgevoerd of gekoppeld worden om jou tegen de gevolgen van een mogelijke brand te beschermen.

Deze slimme systemen zijn speciaal ontworpen om allerlei veranderingen in warmte op te merken en jou dan in een zeer vroeg stadium een waarschuwing te geven. Dit kan helpen voorkomen dat een brand zich verder uitbreidt om zo nog veel meer schade aan te richten.

Brandalarm

3. Jouw energieverbruik thuis beheren

Hoe vaak bent jij wel niet op pad gegaan om je achteraf te herinneren dat jij de slaapkamer verlichting of radio aan had laten staan? Of dat jij terwijl je van huis bent wenste dat jij jouw verwarming op afstand aan kon zetten zodat het huis jou warm zou ontvangen voor als je weer thuiskwam?

Met een uitgebreid smart huisbeveiligingssysteem kun je inderdaad de stroomvoorziening in je huis op afstand regelen, waardoor jij al jouw gewenste slimme apparaten en lampen heel simpel op afstand aan en uit kunt zetten.

Plus als jij op een bepaalde avond niet thuiskomt, dan zou je alsook de lichten op afstand aan kunnen doen, zodat de potentiële indringers denken dat er toch iemand thuis is.

4. Je beschermen tegen de ‘stille killer’: koolmonoxide

Naast rook- en hittemelders kan het beste alarmsysteem (voor in) huis evenzo met koolmonoxidemelders uitgerust worden. Dit is een heel belangrijke beschermer, want CO is een bijzonder gevaarlijk gas. Je kunt het immers niet ruiken, proeven of zien.

Een aan jouw alarmsysteem gekoppelde koolmonoxidemelder laat je levensreddend weten of deze geurloze en onzichtbare moordenaar inderdaad in jouw huis aanwezig is Zo kunnen jij en jouw gezin er op tijd uitkomen, voordat het te laat is.

Sirene Alarm voor thuis

5. Jouw huis aangenaam beveiligen waar jij je ook maar bevindt

Als jij voor een lange tijd van huis gaat, bijvoorbeeld voor als je voor jouw werk op pad bent, je op vakantie bent of een uitgebreid logeerpartij bij vrienden en familie doet, dan kun jij met de app van een smart beveiligingssysteem jouw huis comfortabel op afstand bewaken.

Het maakt hierbij niet uit waar jij op dat moment ook bent. De moderne technologie houdt jou dan immers via WiFi en het internet met allerlei notificaties op de hoogte. Het biedt bovendien de mogelijkheid om de videobeelden van jouw IP camera(’s) en video doorbell te monitoren. Is dat niet een fijn gevoel? Zo zul je ook veel minder snel met een onaangename verrassing thuiskeren!

6. Noodbewaking en een externe beveiligingsdienst

Sommige beveiligingssystemen zijn dankzij een speciaal abonnement 24/7 aan hulpdiensten gekoppeld. Als er iets mocht plaatsvinden wanneer jij niet in de buurt bent, dan zal jouw huis alarmsysteem mogelijke ernstige situaties opmerken om deze vervolgens onmiddellijk aan de daaraan verbonden hulpdienst te verwittigen. Zo kan jij in de wetenschap dat jouw huis prima beveiligd is altijd met een veilig gevoel op pad gaan.

7. Een slim alarmsysteem voor medische noodgevallen

Als jij geheel alleen woont en een medische aandoening hebt of bejaard bent, dan kan een heel slim alarmsysteem soms ook met medische noodsystemen zoals een noodtrekkoord of -hanger uitgerust worden. Die kun jij dan gebruiken om in nood automatisch de hulpdiensten te waarschuwen.

Slim alarmsysteem

Wat ook handig is

Hieronder noemen we eigenlijk nog meer voordelen aan de moderne en goede alarmsystemen:

 • Energiebesparend: Door allerhande slimme apparaten op afstand in en uit te schakelen, kun je tevens jouw energieverbruik verminderen en zo dus ook jouw energierekeningen verlagen.
 • Comfort: Bovendien kan jij jouw huis nog een flink stuk comfortabeler maken voor als je op weg terug naar huis bent. Zet de verlichting en de verwarming in je woning bijvoorbeeld heel ontvangend aan om jou zo heel prettig en knus op een koude dag te verwelkomen.
 • Gemoedsrust: En in plaats van dat jij je de hele dag zorgen maakt of jij nou wel of niet je strijkijzer aan hebt laten staan, kun jij nu heel simpel je smart beveiligingssysteem gebruiken om te controleren of je dat inderdaad hebt gedaan. Je kunt het dan eventueel op afstand uitschakelen en de rest van jouw dag zonder zorgen doorbrengen in de wetenschap dat alles perfect in orde is.
 • Een heel modern leven: Jazeker, het beste alarmsysteem (voor in) huis is tegenwoordig zoveel meer dan enkel camera’s en alarmen. Het is nu immers een compleet verbeterde manier van comfortabel en modern leven!

Wat houdt een smart alarmsysteem huis precies in?

We leven allemaal in een wereld waarin de technologie elke maand weer behoorlijk lijkt te evolueren, en zo dus ook de ontwikkeling van de smart alarmsystemen. Want dankzij de zeer snelle en voortdurende technologische vooruitgang zijn alsook de traditionele beveiligingssystemen behoorlijk verouderd en ineffectief geworden. Dit vooral bij het correct en compleet kunnen beschermen van jezelf, je gezin en al jouw eigendommen.

Eén van de manieren waarop technologie de beveiliging heeft getransformeerd, is door het gebruik van het internet en slimme apps.

Een alarmsysteem van vroeger

10 jaar geleden hadden de meeste consumenten absoluut geen toegang tot technologie waarmee ze hun eigen beveiligingssysteem in huis konden beheren. De slimme alarmsystemen brachten daar verandering in.

Oorspronkelijk waren alle traditionele beveiligingssystemen in het huis namelijk bedraad en werd het meestal extern door een alarmservicebedrijf beheert. Iets wat hoge maandelijkse kosten met zich meebracht.

Modern Alarmsysteem

Het alarmsysteem van 2024

Vandaag de dag hebben de moderne consumenten echter smartphones, thuisnetwerken en draadloze technologie (WiFi) die allemaal door zo’n modern smart alarmsysteem gebruikt kunnen worden.

Men kan tegenwoordig al heel betaalbaar een Eufy of Link alarm kit of beveiligingsset kopen om dankzij de bijgeleverde deur- en bewegingssensoren te detecteren of er iemand ongewenst naar binnen wil komen. Die kunnen vervolgens, tezamen met andere mogelijke smart onderdelen, allemaal met een handige app vanaf hun mobiele telefoon gecontroleerd en bediend worden.

In wezen kan het beste smart alarmsysteem huis de consument in staat stellen om simpel hun eigen doe-het-zelf beveiligingsnetwerk op te bouwen. Dit met behoud van een eigen controle ervan via hun smartphone, tablet of laptop.

Er hoeven hier geen externe kosten voor een beveiligingsabonnement aan gekoppeld te worden. Sommige systemen zullen het desondanks wel voor een heel schappelijk maandbedrag aanbieden.

Kopen van een slim alarmsysteem

Steeds meer huiseigenaren installeren tegenwoordig hun eigen smart alarmsysteem. De voordelen zijn dan ook talrijk. Denk bijvoorbeeld maar aan de volgende pluspunten.

Bekijk nu alle Slimme Alarmsystemen!

De prijs

Smart alarmsystemen kunnen een flink stuk goedkoper zijn om in gebruik te nemen en operationeel te houden dan de traditionele alarmen. Dit omdat de gebruikers ervan kunnen vermijden dat ze iemand anders moeten betalen om ze te installeren of te beheren. De moderne draadloze technologie maakt de aantrekkelijke aanschafprijs ervan zonder meer al een stuk prettiger voor ieders portemonnee of crypto-account!

Doe-het-zelf

Men geniet ook behoorlijk van het doe-het-zelf aspect van een smart huisalarm, omdat ze zo heel simpel en doeltreffend de technologie en componenten kunnen uitkiezen die volgens hen het beste aan hun behoeften voldoen. Je kunt in veel gevallen ook met een basis alarmsysteem aanvangen en deze achteraf met de op dat moment gewenste additionele componenten aanvullen.

Zelfbeheer

Doordat de smart alarmsystemen niet beslist een alarmbewakingsbedrijf hoeven in te schakelen, behoudt de gebruiker ervan geheel zelf de regie in handen. Veel huiseigenaren geven dan ook de voorkeur aan dit niveau van betrokkenheid bij het monitoren van hun huisalarm.

De coolblue alarmsystemen

Het juiste uitrustingspakket bij CoolBlue selecteren zorgt ervoor dat jij het beste alarmsysteem (voor in) huis krijgt. Dit is vooral afhankelijk van de functies die het systeem jou aan kan bieden. En enkele andere zaken waar je graag op zou willen letten. We vertellen hieronder iets meer daarover aan de hand van de top 10 best verkochte Coolblue alarmsystemen.

Sensoren

De meeste makers van smart alarmsystemen bieden een mix van sensoren in een alarm kit, dus moet je de correcte combinatie samenstellen die jij voor je woning nodig denkt te hebben. Houd hierbij rekening met het aantal en type sensoren dat je graag wilt installeren.

Een 5-delige Eufy Home Alarm Kit bevat bij aanschaf bijvoorbeeld twee raam- of deursensoren, terwijl de standaard 7-delige direct al met vier van deze sensoren geleverd worden. Verder zou je ook willen checken of een bewegingssensor niet door jouw huisdieren geactiveerd kan worden.

IP camera’s

Als jij je huis graag in de gaten wilt blijven houden terwijl je op pad bent, dan is het zeker de moeite waard om naar een beveiligingsset met een camera of camera’s te gaan kijken. Zo zie je wat er bijvoorbeeld in je tuin en/of in jouw gang gebeurt. Sommige camera’s fungeren tevens als extra bewegingssensoren.

Een Ring Alarm Beveiligingsset (Gen. 2) met een Indoor Cam is al een mooie startersset hiervoor. Je zou ook voor een Eufy Home Alarm Kit met een Eufycam 2 Pro kunnen kiezen. Deze camera kan namelijk ook buitenshuis gebruikt worden.

Keypads en fobs

Sommige slimme alarmen, zoals het WoonVeilig ALARM-03, zijn direct van een keypad en een sleutelhanger afstandsbediening voorzien. Dit maakt het in- en uitschakelen van het alarm simpeler in combinatie met de bediening via een smartphone app.

Sirene

Bijna alle alarmen bevatten wel een luide sirene om de indringers af te schrikken. Je zou wellicht de keuze willen hebben om deze enkel binnen, of juist buiten de woning te kunnen installeren.

Bijna alle systemen hebben standaard een binnensirene. Bij het Somfy Protect Home Alarm kun je apart een Protect Buitensirene bestellen.

Installatie

Bijna alle smart alarmen zijn doe-het-zelf systemen, dus moet je deze zelf met behulp van de meegeleverde plakstrips of schroeven installeren. Zorg ervoor dat jij de camera’s en sirene hoog genoeg op een muur plaatst zodat deze niet simpel bereikt kunnen worden.

Back-up batterij

Sommige smart alarmen bevatten een eigen back-up batterij, wat betekent dat deze zelfs als er een stroomstoring is in werking blijft. De back-up batterij van het Ring Alarm Beveiligingsset (Gen. 2) systeem  laat deze bijvoorbeeld nog tot 24 uur na een stroomuitval werken. De Eufy Home Alarm Kit en het WoonVeilig ALARM-03 doen dit maximaal 8 uur.

Compatibiliteit

Als jij al over andere smart apparaten in jouw huis beschikt, zoals slimme lampen of stekkers, dan is het absoluut de moeite waard om voor een smart alarm te gaan die hier compatibel mee is. Je kunt deze dan allemaal met elkaar samen laten werken.

Sommige systemen kunnen eveneens met stemassistenten zoals Amazon’s Alexa of Google Assistant verbinding maken. Het Ring alarmsysteem is bijvoorbeeld aan Amazon Alexa te koppelen.

Externe bewakingsservice

Sommige smart alarmen, zoals de Link systemen, worden direct al met de optionele mogelijkheid van het afsluiten van een abonnementsservice geleverd. Deze service bewaakt jouw huisalarm en neemt indien gewenst ook contact met de hulpdiensten op als het afgaat en jij het niet zelf uitschakelt.

De prijzen hiervan beginnen veelal zo rond de € 10 per maand. Het Ring alarmsysteem biedt onder meer een Basic Protect Plan voor € 3/maand of € 30/jaar. Een uitgebreider Plus Plan is alsook mogelijk voor € 10/maand of € 100/jaar.

Conclusie van beste alarmsysteem voor in huis

De toegang van de consument tot alle smart technologie gaat veel verder dan enkel de beveiliging van hun huis. Het stelt hen immers in staat om vele aspecten van hun moderne woning te beheren en te bewaken. Het beste alarmsysteem voor in huis is hierbij essentieel.

Denk bijvoorbeeld maar aan het detecteren van koolmonoxide, de mogelijkheid om je huis op afstand met een video doorbell in de gaten te houden, of allerlei smart apparaten of lichten via een app te bedienen.

Welke technologie jij ook van plan bent te gebruiken om jouw huis te bewaken en/of te regelen, via onze slim-huis website vind je alles op het gebied van heel slimme huistechnologie.

Meest gestelde vragen over het beste alarmsysteem

Wij hebben alle vragen verzameld over de diverse alarmsystemen:

Wat is een huisbeveiligingssysteem?

Een huisbeveiligingssysteem is een groep van fysieke elektronische componenten die allemaal samenwerken om een huis aangenaam te beschermen. Het beste alarmsysteem bestaat vaak uit de volgende componenten:

Wat is een IP beveiligingscamera?

Deze slimme beveiligingscamera’s maken via WiFi verbinding, waardoor je de beelden ervan op afstand kunt streamen. Je kunt daarnaast ook push meldingen ontvangen wanneer deze camera’s beweging detecteren. Veel IP camera’s beschikken over infrarood- of nachtzicht en een cloud of lokale opslag. Plus een tweerichtingsaudio, waardoor je kunt praten met wie zich voor de camera bevindt. Sommige camera’s bieden een slimme platform integratie met Amazon Alexa, Apple’s HomeKit, of de Google Assistant.

Wat is een bewegingssensor?

Een bewegingssensor moet in een hoofdingang of gang op de begane grond van een huis worden geplaatst. Op deze wijze kunnen ze wanneer het alarmsysteem ingeschakeld is beweging detecteren en jou waarschuwen. Sommige bewegingssensoren zijn huisdiervriendelijk. Dus gaan ze niet elke keer af als jouw hond of kat er voorbij komt.

Wat is een ingangssensor?

Deze sensor wordt ook wel een contactsensor genoemd en bestaat uit twee onderdelen. Er is het gedeelte die op een raam of een deur geplaatst wordt en het andere gedeelte die op het deur- of raamkozijn bevestigd wordt.

Deze sensoren bepalen met behulp van magneten wanneer één van deze ingangen geopend of gesloten wordt. Als de sensor denkt dat er een ingangspunt is geopend, waarschuwt het jou. Plaats deze ingangsensoren met name op de ramen of deuren op de begane grond. Ze werken veelal op batterijen en hebben vaak een zelfklevende achterkant voor een zeer eenvoudige installatie.

Wat is een glasbreuksensor?

In plaats van een raam op de ouderwetse manier te openen, breken indringers ook wel in door het raam in te slaan. Dit om te voorkomen dat er een toegangssensor wordt geactiveerd. Een glasbreuksensor detecteert echter ook het geluid van brekend glas en waarschuwt jou dan direct via een mobiele melding.

Hoe werkt een sirene?

Veel huisbeveiligingssystemen bevatten een geintegreerde sirene in het basisstation. Maar er kan uiteraard ook een los exemplaar geplaatst worden die nog meer decibel verspreidt. Een sirene gaat meestal tegelijkertijd met de andere alarmen af en zijn uiteraard bedoeld om de indringers weg te jagen en om jouw buren te waarschuwen.

Waarom wil je een keypad bij je alarmsysteem hebben?

Je gebruikt een keypad om jouw alarm simpel in of uit te schakelen. Veel beveiligingssystemen gebruiken immers een code, die je op een mini numeriek toetsenbord invoert dat aan de muur is bevestigd of op een plat oppervlak is geplaatst.

Hoe werkt een sleutelhanger bij je alarmsysteem?

We hebben allemaal een sleutel van onze auto, dus waarom zouden we er ook niet eentje voor ons beveiligingssysteem hebben? Met zo’n behulpzame sleutelhanger kun je simpel jouw alarmsysteem in- of uitschakelen zonder een keypad te gebruiken. Ze zijn ook perfect voor als jij je boven bevindt!

Hoe werkt de paniekknop?

Als er zich een ernstige situatie voordoet, dan is een paniekknop een zeer gemakkelijke en snelle manier om de hulpdiensten te waarschuwen. Of dit nu de politie, een ambulancedienst of zelfs de brandweer is. Net zoals een sleutelhanger wordt een paniekknop nergens in het bijzonder geïnstalleerd, maar heb je er in het geval van nood wel altijd eentje in de buurt. Zoals bijvoorbeeld op jouw nachtkastje.

Wat is een basisstation?

Een basisstation synchroniseert alle aangesloten apparaten met de bijbehorende mobiele app, zodat je de eerder genoemde push meldingen kunt ontvangen. Zie deze hub maar als een groot treinstation, waar veel treinen (ofwel alle slimme beveiligingsapparaten) doorheen rijden.

Waarom een rook- en CO-melder bij je alarmsysteem?

Er wordt aangeraden om in elk huis tenminste één rook- en koolmonoxidemelder te hebben. Want je wordt met deze eenvoudige tool op tijd gewaarschuwd als de lucht in jouw huis onveilig wordt om in te ademen.

Welke beveiligingssystemen passen het beste bij jouw type woning?

De componenten van een alarmsysteem variëren enorm van systeem tot system. Bestaande uit enkel een paar sensoren voor sommige systemen of alle bovengenoemde componenten en soms zelf meer voor anderen.

Een standaard alarmsysteem voor in jouw woning bestaat veelal uit een beveiligingsalarm, slimme bewegingsdetectie sensoren, raam en deuropeningen sensoren, beveiligingscamera’s en/of andere slimme beveiligingsapparaten.

De eerste vraag die jij voor de aanschaf van het beste alarmsysteem echter moet stellen is vrij eenvoudig: is jouw woning een huis of een appartement?

Welk alarmsysteem voor een huis of een appartement?

Alle huiseigenaren hebben het recht om een goed werkend beveiligingssysteem in en om hun huis te installeren. En dan met name een uitgebreid huisbeveiligingssysteem dat je een totale gemoedsrust verstrekt.

Slimme beveiligingscamera’s kunnen eenvoudig de buitengrenzen van jouw eigendom bewaken, evenals de verschillende toegangspunten van je huis en de woning zelf. Zorg er indien mogelijk voor dat jouw beveiligingscamera’s alleen maar videobeelden van jouw privé-eigendom opneemt.

De sensoren voor het openen van alle deuren en ramen bewaken allerlei verdachte activiteiten rond deze kwetsbare punten in jouw woning. Deze slimme sensoren kunnen vooral handig zijn als je over grote ramen op de begane grond, tuindeuren of dakramen beschikt. Deze kunnen immers allemaal als toegangspunten dienen.

Een slimme video deurbel geeft jou bovendien nog wat extra controle over de toegang tot je huis. Zie met behulp van de ingebouwde videofunctie eenvoudig wie er voor de deur staat. En praat eventueel met deze bezoeker alvorens jij deze binnenlaat. Voorzien van een geavanceerde gezichtsherkenningstechnologie is dit echt een geweldige optie voor elke huisbeveiliging!

Als je in een flat of appartement woont, dan zul je waarschijnlijk veel meer beperkingen ondervinden bij het installeren van een huisbeveiligingssysteem. Huisalarmen met een zeer luide sirene zijn bijvoorbeeld niet altijd in appartementsgebouwen toegestaan.

Waar kies je voor: bekabeld of draadloos alarmsysteem?

Bijna alle moderne smarthome alarmsystemen zijn volledig draadloos. Deze draadloze huisbeveiliging producten bieden jou daarmee een grote flexibiliteit. Dit in termen van waar in jouw woning je beveiligingssysteem wilt installeren en hoeveel apparaten jij aan dit geïntegreerde beveiligingssysteem toevoegt.

En als jij verhuist, dan kun jij jouw hele draadloze systeem simpel naar een nieuw pand mee verhuizen. Het maakt daarbij niet uit of je nou een huiseigenaar of huurder bent.

Wat zijn de voordelen van een modulair alarmsysteem?

Als je voor een smarthome alarmsysteem kiest, dan heb je vaak de volledige flexibiliteit om diverse slimme apparaten aan deze huisbeveiliging combinatie toe te voegen.

Je kunt in dit geval met een basispakket beginnen en vervolgens (als je dat wilt) allerlei slimme bewegingsdetectoren, beveiligingscamera’s of slimme deur- en raamopeningssensoren toevoegen.

Wat is een onderling verbonden slim beveiligingssysteem

Dit is op voorwaarde dat je apparaten kiest die hier compatibel mee zijn. Als jij deze allemaal correct installeert, dan kun je zo een onderling verbonden slim beveiligingssysteem voor jouw woning creëren.

De mogelijke huisbeveiliging apparaten variëren van zeer eenvoudig tot bijzonder hightech. Het niveau van huisbeveiliging dat jij zoekt, is dus geheel van jouw wensen afhankelijk. En wordt soms enkel door jouw budget beperkt! Onthoud echter, dat zelfs de meest elementaire beveiligingsapparaten jouw woning al goed kunnen beveiligen.

Is Eufy Home Alarm systeem het beste alarmsysteem?

Het beveiligingsecosysteem van Eufy heeft in de afgelopen jaren een uitstekende reputatie opgebouwd. De EufyCam 2 Pro IP camera vormt hier de kern van. Want de EufyCam 2 Pro heeft van alle draadloze camera’s die Eufy biedt de langste batterijduur met de hoogste videoresolutie. Deze hoge kwaliteit foto- en video-opnames leveren dus zeker geen korrelige CCTV achtige videobewaking. Plus het biedt ook een hoogwaardig zwartwit nachtzicht.

Het Eufy Home Alarm systeem wordt door een ingebouwde oplaadbare batterij aangedreven, die volgens Eufy maar liefst 365 dagen tussen de oplaadbeurten meegaat. De camera EufyCam 2 Pro camera gebruikt AI om te identificeren of de beweging van een persoon is of een andere bron.

Kan je integreren met Alexa, Google Assistant en HomeKit?

Dit terwijl er een fijne integratie met Amazon Alexa, de Google Assistant en Apple’s HomeKit is. Dit betekent dat je altijd wel een compatibel scherm kunt gebruiken om de camerafeed te bekijken en deze camera ook voor domotica te gebruiken.

Dankzij zijn tweerichtingsaudio kun je dit systeem ook op dezelfde manier als een video deurbel bedienen. Dit is handig voor als je iemand moet laten weten dat je niet thuis bent.

Wat is de  allervoordeligste 2K camera set?

De EufyCam 2 Pro is zeker één van de allervoordeligste 2K camera sets voor thuisbeveiliging op de markt. Het is niet alleen heel eenvoudig in gebruik, maar neemt ook heldere, gedetailleerde beelden op. Plus het biedt via het basisstation de toevoeging van een lokale 16GB opslag. Daardoor is er niet beslist een abonnement voor cloud opslag nodig, ook al hoort dit wel tot de mogelijkheden.

Juist omdat de Eufy producten abonnementsvrij zijn, is dit de beste alarmsysteem oplossing voor degenen die niet voor maandelijkse kosten willen betalen.

Kan je zelf monitoren zonder smarthome platform integraties?

Een Eufy alarmsysteem biedt bijna alles wat je nodig hebt om jouw huis te beveiligen. Deze apparaten zien er niet alleen gelikt uit, maar zijn ook zeer betaalbaar en praktisch. Het Eufy Home Alarm systeem is uiteindelijk met name aan iemand aan te raden die het niet erg vindt om het systeem zelf te monitoren en ook geen smarthome platform integraties zoekt.

De lokale opslagopties maken het bovendien veiliger dan uitsluitend cloudgebaseerde systemen. En het is ook een prima keuze als je al over een aantal Eufy producten beschikt, zoals hun camera’s of video deurbellen.

Welke mogelijkheden heeft de Eufy Home Alarm Systeem kit?

In de bovenstaande top 10 lijst stonden al een aantal kant-en-klare Eufy kits vermeld. We noemen ze hier nog een keer oplopend in prijs op: Eufy Home Alarm Kit 5-delig, Eufy Home Alarm Kit 7-delig, Eufy Home Alarm Kit 5-delig + Eufycam 2 Pro en Eufy Home Alarm Kit 7-delig + Eufycam 2 Pro.

Wat is een Ring Alarm systeem?

Met een breed scala aan camera’s en een goedkoop plus professioneel bewakingsplan, is het Ring Alarm systeem een uitstekende keuze voor diegenen die zonder hoge maandelijkse kosten graag een camera gericht systeem willen.

Een Ring Alarm is voor veel beveiligingsoplossingen een goede keuze. Een starterskit is al voor minder dan 200 euro verkrijgbaar en de professionele monitoring kost slechts 10 euro per maand. Het is een perfecte doe-het-zelf beveiligingsoplossing die een breed scala aan camera’s biedt. En het kan bovendien met nog veel meer slimme apparaten voor thuisgebruik geïntegreerd worden.

Hoe werkt de integratie met Alexa en Amazon’s smarthome ecosysteem?

Want Ring is eigendom van Amazon en het Ring Alarm systeem integreert daarom ook nauw met Amazon’s eigen Alexa spraakassistent en smarthome ecosysteem. Je kunt er om deze reden ook een selectie van zogenaamde Z-Wave apparaten aan toevoegen.

Waaronder allerlei mogelijkheden op het gebied van onder meer slimme verlichting, rook- en koolmonoxidemelders, thermostaten en deursloten.

Je kunt dit systeem simpel met een pincode in- en uitschakelen. Om het gebruik van de Ring sensoren vervolgens via Alexa spraakopdrachten te activeren. Zodat elk verbonden Alexa smarthome apparaat met je Ring Alarm systeem kan samenwerken.

Hoe eenvoudig is een Ring Alarm te installeren?

Het Ring Alarm systeem kan volgens het bedrijf in slechts 15 minuten door iedere doe-het-zelver geïnstalleerd worden. De contactsensor, bewegingsdetector en range extender zijn direct al aan de hub gekoppeld.

Met de mobiele Ring app kun jij jouw basisstation met je WiFi thuisnetwerk verbinden. Dit is dezelfde app die ook voor de Ring Video Doorbell gebruikt wordt. Dus als jij die al hebt, dan kun je deze video deurbel ook met jouw Ring beveiligings hub gebruiken. Elke sensor krijgt haar eigen naam in de app en kan met de meegeleverde dubbelzijdige tape gemakkelijk gemonteerd worden.

Wat is een slim en betaalbaar huisbeveiligingsysteem?

Je kunt met de Ring keypad een viercijferige beveiligingscode aanmaken om het systeem in en uit te schakelen. Je kunt zelfs een spraak toegangscode gebruiken als jij het maandelijkse abonnement voor een bewaking op afstand activeert. Het bedrijf staat voor deze professionele monitoring overigens een proefperiode van zeven dagen toe, zodat je volop kunt oefenen zonder een vals alarm te activeren.

Het Ring Alarm systeem is een heel slim en betaalbaar huisbeveiliginssysteem, die een professionele monitoring mogelijk maakt die je maandelijks of jaarlijks moet betalen. Het is eenvoudig te installeren en met andere smarthome producten aan te vullen.

Het beste van alles is dat het Ring systeem een uitgebreide selectie van camera’s heeft om uit te kiezen. Het is daarom absoluut een geweldige optie als jij jouw huisbeveiligingssysteem rond beveiligingscamera’s wilt bouwen.

Wat zijn de mogelijkheden van een Ring Alarm systeem?

Er zijn diverse Ring Alarm systemen verkrijgbaar. We noemen aan de hand van onze bovenstaande top 10 lijst de populairste op. We beginnen met de Ring Alarm Beveiligingsset (Gen. 2) + Indoor Cam en Ring Alarm Beveiligingsset (Gen. 2) 5-delig, de goedkoopste instapmodellen van Ring. Dit gevolgd door de iets duurdere Ring Alarm Beveiligingsset (Gen. 2) 7-delig en Ring Alarm Beveiligingsset (Gen. 2) 5-delig + Ring Video Doorbell Wired + Ring Chime Gen.2.

Hoe werkt het Somfy Protect Home Alarm?

De top 10 lijst die je bovenaan deze koopgids ziet, wordt vooral door de Eufy en Ring alarmsystemen gedomineerd. Je vindt in deze lijst ook het zeer prachtig vormgegeven Somfy Protect Home Alarm terug. Het is één van de gebruiksvriendelijkste alarmen op de markt.

Alles wat je nodig hebt om jouw woning te beveiligen vind je al in de doos. En net als alle andere slimme alarmen, vertrouwt Somfy ook op jouw WiFi verbinding thuis om te functioneren. Het Somfy alarmsysteem is bedoeld om je huis te beschermen door inbraken te detecteren voordat ze plaats gaan vinden!

In tegenstelling tot veel slimme alarmen gebruikt het intelligente intelliTags sensoren die jij op jouw ramen en deuren plaatst. Deze sensoren zijn echt gaaf, want ze detecteren allerlei trillingen en analyseren deze vervolgens of deze ongevaarlijk zijn. Of dat iemand inbreekt om al jouw spullen te stelen.

Is het Somfy Protect Home Alarm huisdiervriendelijk?

Elk goed alarmsysteem zou het verschil tussen mens en dier kunnen zien. Het Somfy alarm werkt in dit opzicht uitzonderlijk goed. Het biedt zelfs diverse instelmogelijkheden om alles precies goed te krijgen!

Wat is de goedkoopste oplossing?

Het Somfy alarmsysteem is zeker niet de goedkoopste op de markt, maar werkt wel heel prettig met de Alexa spraakassistent samen. En eenmaal ingesteld, staat het helemaal op zichzelf. Dus hoef je ook geen maandelijkse abonnementskosten te betalen. Het bevat bovendien een zeer krachtige externe 112 decibel sirene!

De enige keer dat je wel wat extra geld moet uitgeven, is als jij het graag met een IP camera of een ander Somfy onderdeel wilt uitbreiden. Want let op: het wordt standaard niet met een camera geleverd!

Hoe goed is de Bosch Smart Home Veiligheid Starterset?

De Bosch Smart Home Veiligheid Starterset is een vierdelige set die ook zonder een camera geleverd wordt. Het is naast de Smart Home Controller daarentegen wel direct van een raam- of deursensor, rookmelder en bewegingssensor voorzien.

Als je er toch graag een IP camera of bijvoorbeeld slimme radiator thermostaten bij wenst, dan kun je hier de extra Bosch smarthome componenten vinden.

Een groot voordeel van dit Bosch Smart Home systeem is dat er noch een internetverbinding, noch een registratie van een klantaccount in de cloud nodig is om het systeem te laten werken. Er is echter wel een WiFi verbinding vereist om het via een iOS of Android app te configureren en besturen.

Hoe werkt de smarthome met een huisbeveiligingssysteem?

Je kunt dit Bosch systeem indien gewenst zonder een cloud verbinding gebruiken, maar dan moet je het helaas ook zonder een spraakbesturing via Alexa, Google Assistant of Siri bedienen.

Het Smart Home systeem van Bosch is als je het goed bestudeert meer een smarthome dan een huisbeveiligingssysteem. De sterke punten ervan liggen dan ook duidelijk in de uiterst eenvoudige installatie en configuratie. Al met al is de Bosch Smart Home Veiligheid Starterset een goede introductie in de wereld van intelligent wonen.

Wat is het beste betaalbare alarmsysteem?

Voor de aanschaf van een alarmsysteem was er ooit een technicus nodig om je huis binnen te komen en daar allerlei draden door jouw muren te leiden. Maar het beste alarmsysteem van vandaag is veelal draadloos en nu dus veel makkelijker te installeren.

Al deze DIY beveiligingssystemen worden over het algemeen als starterskits verkocht, waar jij à la carte meer componenten en sensoren aan toe kunt voegen. En afgezien van meer opties en over het algemeen steeds lagere prijzen, is een nauwere integratie met andere smarthome producten tegenwoordig ook een grote trend.

Er is nog nooit een beter moment geweest om ook zelf een alarmsysteem te plaatsen. Dit ondanks dat het uitkiezen van het beste alarmsysteem voor jou een serieuze beslissing is. Een beslissing waar veel bij komt kijken. Dus hopen we dat ook jij na het doorlopen van deze handige mini koopgids de beste configuratie voor jouw huis hebt geselecteerd.

Meer informatie alarmsystemen

Lees nu onze andere artikelen over alarmsystemen: