De beste deurbellen met camera

Top 5: Beste deurbellen met camera (2024)

Laatste Update: January 1, 2024 door Hendrik

Iedereen heeft een deurbel.

En tegenwoordig hoort bij een Smart Home ook echt een deurbel met een camera. Er zijn veel verschillende slimme deurbellen. In dit artikel leggen we alles uit over dit handige en leuke gadget in je slimme huis.

We kijken naar de beste videodeurbel en naar de beste deurbel met camera.

Ook de beste deurbel met camera zonder abonnement krijgt onze aandacht.

Welke 5 deurbellen met camera zijn het beste in 2024?

Wilt u uiteindelijk ook een goede videodeurbel?

Een betaalbaar model maar zeker met een camera?

Dan bent u hier op het goede adres. Wij hebben de 5 beste modellen op een rijtje gezet.

En hebben deze beste deurbellen ook voor je getest.

Alle belangrijke vragen die we beantwoorden in onze test

 • Wat zijn de onderscheidende kenmerken van de verschillende deurbellen met camera?
 • Wat is er speciaal aan het uiterlijk en het ontwerp?
 • Hoe kan je de videodeurbellen bedienen?
 • Waar moet ik op letten als ik een deurbel met camera en zonder abonnement koop?

De nummer 1 deurbel met camera: Ring Video Doorbell 3

Beste Deurbel met Camera: Ring Video Doorbell 3
Ring Video Doorbell 3: Dit is de allerbeste draadloze deurbel met camera.

 

Controleer Laagste Prijs!

Als je onlangs naar een huis zonder deurbel bent verhuisd, dan heb je misschien niet de mogelijkheid om een volledig bedrade optie te installeren. Er zijn tegenwoordig gelukkig veel slimme draadloze videodeurbellen beschikbaar die jou waarschuwen wanneer er iemand voor jouw voordeur staat. En deze apparaten zijn zeker perfect voor de beginnende doe-het-zelvers, appartement bewoners en zo te noemen.

Deze draadloze deurbellen zijn per slot van rekening heel eenvoudig te installeren omdat ze geen elektrische bedrading nodig hebben. Slimme deurbellen zijn een steeds populairdere investering voor veel huiseigenaren, omdat ze jou in staat stellen om je huis prima in de gaten te houden, zelfs als je er fysiek niet aanwezig bent.

Eigenschappen van de Ring Video Doorbell 3

Eén van de beste draadloze deurbellen met camera die er momenteel beschikbaar is, is de Ring Video Doorbell 3. Deze streamt rechtstreeks een 1080p high-definition videobeeld naar jouw smartphone en stuurt ook waarschuwingen wanneer er iemand voor je deur staat.

HD video en automatische video-opname

De kwaliteit van deze 1080p HD video is met haar helderheid perfect te noemen. Dit geldt ook voor de tweerichtingsgesprekken via dit systeem. Het beschikt bovendien over een slimme functie die automatisch vier seconden video opneemt voordat er een beweging wordt gedetecteerd!

Wat in de praktijk betekent dat je al een opname van iemand hebt, vóórdat je zelfs maar een melding krijgt of dat ze aanbellen. Het mag misschien één van de duurdere videodeurbel opties zijn, maar is dan ook zeker één van de beste en meest bekwame.

Een Alexa assistent integratie

Deze videodeurbel kan geheel draadloos met haar oplaadbare batterij gebruikt worden. Je hebt daarnaast ook de mogelijkheid om het in je huis op het lichtnet aan te sluiten. Het ondersteunt zoals al vermeld een tweerichtingsaudio, zodat je kunt praten met wie er voor jouw voordeur staat. Je kunt het zelfs met de Alexa assistent en haar aangesloten apparaten verbinden om zo aankondigingen te horen wanneer de deurbel gaat.

Een Ring Protect abonnement

Houd er echter rekening mee dat jij je op een Ring Protect abonnement moet abonneren als je graag wilt dat jouw deurbel video’s opneemt en opslaat. Zonder dit kun je namelijk enkel live video’s via het apparaat bekijken. Een Ring Protect Basic abonnement kost € 3,- per maand of € 30,- voor één jaar. De uitgebreidere Ring Protect Plus kost € 10,- per maand of € 100,- voor één jaar.

Ring is op dit moment de bekendste naam als het om videodeurbellen gaat en is als een geweldige oplossing voor iedereen aan te bevelen.

Controleer Laagste Prijs!

Voordelen beste videodeurbel met camera

 • Biedt een 1080p high definition video
 • Levert een tweerichtingsaudio
 • Verstrekt smartphone waarschuwingen
 • Heeft een optie om beelden op te nemen

Wat we niet zo fijn vinden, onze ervaringen

 • Het is een dure oplossing
 • Het vereist een abonnement om video’s op te kunnen nemen

Controleer Laagste Prijs!

De nummer 2 deurbel met camera: Google Nest Hello

Google Nest Hello, beste bedrade videodeurbel
Google Nest Hello. Dit is de allerbeste bedrade deurbel met camera (die op netstroom werkt).

 

Controleer Laagste Prijs!

Als jij een traditionele deurbel wilt vervangen, dan is een bedrade deurbel met camera de meest logische oplossing. Je moet er in dit geval alleen voor zorgen dat er voldoende stroom naar de beste videodeurbel gaat.

Er is daarvoor in de meeste gevallen een transformator van 16-24V nodig die de benodigde stroom aanlevert. Iets wat genoeg voor de meeste videodeurbellen zou moeten zijn. Het zou in sommige gevallen nodig zijn om hier een elektricien voor in te huren.

Zeg hallo tegen de Google Nest Hello

Nest is nu onderdeel van het eigen Google assortiment van smarthome producten. Dus als jij al over een Thermostat, Google Home of Nest WiFi product beschikt, dan is dit een prima aanvulling op dat ecosysteem. De bediening ervan loopt in dit geval namelijk allemaal via één app.

Dat betekent dus ook dat deze Google Assistant integratie voor voordeur waarschuwingen op je Google Home speaker zorgt.

Dag en nacht scherpe en heldere beelden

Met de Nest Video Doorbell kun je dag en nacht zien wie er voor jouw deur staat. De Nest Hello videodeurbel produceert dankzij haar HD video en nachtzicht immers scherpe en heldere beelden. En deze video is tevens van HDR voorzien, iets wat veel betere videobeelden oplevert. Zelfs als het zonlicht direct op de achtergrond is of in de nachtzichtmodus.

Livestreaming videobeelden bekijken

De Nest Doorbell is een geweldig huisbeveiliging product. Je kunt indien gewenst op elk moment haar livestreaming videobeelden bekijken. De Nest biedt ook een eigen opnamemogelijkheid van 3 uur, maar je moet wel betalen als je jouw video’s voor de langere termijn wilt bewaren. Het streamt haar videobeelden continu (24/7) naar de cloud. Dit fantastische Google product biedt zelfs gezichtsherkenning.

Controleer Laagste Prijs!

Robuuste 128-bits beveiligingscodering

Het uiterlijk van de Nest Hello is superstrak en het wordt door een robuuste 128-bits codering ondersteund, dus hoef jij je geen zorgen over haar beveiliging te maken. De Nest Video Doorbell is heel eenvoudig te installeren en te gebruiken. Maar omdat de Nest een bedrade verbinding vereist, is dit misschien niet de beste optie voor klanten die een deurbel op batterijen nodig hebben.

Voordelen Google Nest Hello

 • Heeft een compact ontwerp
 • Biedt een gezichtsherkenning
 • Heeft een onmiddellijke responsiviteit
 • Is zeer aanpasbaar
 • Heeft een grote familie van aanvullende smarthome producten
 • Voor een redelijke prijs verkrijgbaar

Wat we niet zo fijn vinden, onze ervaringen

 • Biedt geen optie voor een werking op batterijen
 • Er is geen manier om de gevoeligheid van de waarschuwingen te regelen
 • Heeft een klein gezichtsveld

Controleer Laagste Prijs!

De nummer 3 deurbel met camera: Ring Video Doorbell Pro 2

Ring Video Doorbell Pro 2
Ring Video Doorbell Pro 2. Dit is de beste allround deurbel met camera. Je vindt geen betere video kwaliteit!

 

Controleer Laagste Prijs!

De heel slimme Video Doorbell Pro 2 biedt een aantal functies die je niet op de andere modellen van Ring terug zult vinden. Denk hierbij aan een nauwkeurige 3D bewegingsdetectie en een vogelperspectief dat jou een luchtfoto van de bewegingsgebeurtenissen geeft. Het levert ook een zeer scherpe HDR videobeelden in een zeer hoge resolutie aan. Plus het werkt samen met Amazon Alexa en tal van andere smarthome apparaten van derden.

1536p HDR videobeelden

Dit model, de opvolger van de Ring Video Doorbell Pro, heeft een behoorlijk breed vierkant gezichtsveld van 150 graden, zodat je nog veel meer kunt zien. De camera legt in 1536p haar videobeelden vast. Zoals je zou verwachten, stuurt deze videodeurbel een melding naar je smartphone zodra er op de deurbel is gedrukt. Je kunt dan zien en spreken met wie er voor de deur staat, zelfs als jij niet thuis bent.

Verwisselbare frontplaten

De Video Doorbell Pro 2 heeft hetzelfde ontwerp als haar voorganger, de Video Doorbell Pro. Het heeft een satijnen nikkelen omslag en een glanzend zwart cameragedeelte. Deze behuizing bevat ook een microfoon, een omgevingslichtsensor en een deurbelknop die door een LED ring is omringd die blauw oplicht wanneer de knop wordt ingedrukt. Aan de onderzijde bevindt zich een kleine luidspreker. Met verwisselbare frontplaten kun je het uiterlijk van deze deurbel simpel naar wens aanpassen.

Dual-band WiFi en een 3D bewegingsdetectie

De Pro 2 maakt gebruik van een dual-band WiFi connectie om verbinding met je thuisnetwerk te maken. De Video Doorbell Pro 2 biedt ook Ring’s nieuwe 3D bewegingsdetectie en zicht vanuit een vogelperspectief. Deze 3D toevoeging maakt van radar gebruik om zo een persoon tot op 10 meter afstand te detecteren. Dit terwijl haar zogenaamde ‘Bird’s Eye View’ een bovenliggende kaart showt waar die persoon precies loopt.

De ‘Pre-roll’ functie

De ‘Pre-roll’ slaat zes seconden aan beeldmateriaal op voordat er beweging werd gedetecteerd  Deze beelden zijn wellicht niet zo duidelijk, maar het kan wel erg nuttig zijn. Omdat je immers de persoon kunt zien die anders misschien op de bel zou drukken om erna hard weg te rennen.

Controleer Laagste Prijs!

De deurbel gong opties

De Pro 2 deurbel activeert een bestaande gong in je huis, als je er eentje hebt. Maar als dat niet het geval is en je toch graag een geluid in je huis wilt horen wanneer de deurbel wordt ingedrukt, dan moet je de Ring Chime of Ring Chime Pro kopen. Als alternatief kan je van een Amazon Echo slimme luidspreker of smart display gebruikmaken om een geluid af te spelen.

Het Ring systeem en de Amazon Alexa integratie

De Video Doorbell Pro 2 werkt uiteraard samen met andere Ring deurbel- en beveiligingscamera’s, het Ring Alarm beveiligingssysteem en de Ring verlichtingsapparaten. Het werkt helaas niet met de Apple HomeKit of de Google Assistant samen, maar het integreert wel heel mooi met het Amazon Alexa platform.

Zo ondersteunt het tevens Alexa Greetings, waarmee Alexa met een voorgeprogrammeerd bericht jouw voordeur voor je kan beantwoorden. Je kunt er ook videostreams op een Amazon Echo Show smart display mee bekijken.

Het Ring Protect cloudopslagplan

In tegenstelling tot sommige van haar concurrenten biedt Ring geen deurbellen of camera’s die lokaal videobeeld materiaal kunnen opslaan. Als dit jouw eerste Ring camera is, dan moet jij je zeker op een Ring Protect cloudopslagplan abonneren om zo beelden op te slaan en terug te kijken. De abonnementen beginnen bij € 3,- per maand.

Een abonnement is voor alle Ring camera’s vereist als je graag bepaalde functies wilt gebruiken, zoals waarschuwingen wanneer een persoon in het zicht van de camera is en de hierboven genoemde Alexa Greetings.

Controleer Laagste Prijs!

De beste videodeurbel in haar klasse

De Ring Video Doorbell Pro 2 is zeker niet goedkoop, maar is wel de beste videodeurbel in haar klasse en biedt de beste prestaties en bescherming. Als een langetermijninvestering rechtvaardigt dit als (onderdeel van) een beveiligingssysteem zeker de kosten.

Voordelen Ring Video Doorbell Pro 2

 

 • Biedt een schitterende 1536p video van hoge kwaliteit
 • Levert een 3D bewegingsdetectie
 • Verstrekt een overzicht vanuit vogelperspectief
 • Heeft een nachtzicht in kleur
 • Werkt samen met Alexa, IFTTT en veel apparaten van derden

Wat we niet zo fijn vinden, onze ervaringen

 • Is best wel duur
 • Werkt alleen bedraad
 • Er is een abonnement nodig om opgenomen video te bekijken
 • Biedt geen ondersteuning voor de Apple HomeKit of Google Assistant

Controleer Laagste Prijs!

De nummer 4 deurbel met camera: Nordväl SH105

Nordväl SH105. Deze deurbel biedt jou zonder meer de beste prijs-kwaliteitverhouding!

Als het allemaal niet zo ingewikkeld hoeft, maar je gewoon wilt weten wanneer je bezoek hebt en wilt zien wie er voor de deur staat, dan is de Nordväl SH105 een heel fijne optie.

Ingebouwde 2K camera en kristalheldere bidirectionele gespreksfunctie

Deze betaalbare deurbel met een ingebouwde 2K camera biedt bewegingsdetectiezones en een infrarood nachtzicht om jou altijd een prima helder beeld te verschaffen. Dit alles gebeurd met een 166 graden brede kijkhoek. Het biedt verder een kristalheldere bidirectionele gespreksfunctie, om met behulp van haar ruisonderdrukking optimaal een gesprek met jouw bezoeker(s) te kunnen voeren.

Ter plaatse 24/7 videobeelden opslaan

De Nordväl SH105 is bovendien een deurbel camera waar je niet een (verplicht) cloud abonnement bij af hoeft te sluiten. Je kunt er immers zelf ter plaatse 24/7 videobeelden mee opslaan. Met de 32 GB uitvoering kun je bijvoorbeeld 3 dagen continu opnemen.

De Nordväl SH105 is altijd via de cloud verbonden. Met de bijgeleverde app kan je opnames afspelen, live beelden bekijken en bewegingsmeldingen van je voordeur ontvangen.

Op de bestaande bedrading aansluiten

De SH105 kun je simpel op de bestaande bedrading van jouw bestaande deurbel aansluiten. Plus de meegeleverde gong is dankzij de USB voeding gemakkelijk in gebruik. Kies eenvoudig je eigen melodie en volume uit of zet het indien gewenst tijdelijk op mute.

Deze SH105 is binnen 15 minuten te installeren. Alle daarvoor benodigde gereedschappen, accessoires en instructies zijn hierbij inbegrepen. Met de heel eenvoudige en duidelijke Nederlandstalige instructies is dit allemaal kinderlijk eenvoudig.

De voordelen van de SH105

 • Is super compact en waterdicht (IP65)
 • Er is geen abonnement nodig
 • Makkelijk binnen 15 minuten aan te sluiten

Wat we niet zo fijn vinden, onze ervaringen

 • Is beperkt qua functies
 • Werkt alleen bedraad

De nummer 5 deurbel met camera: Google Nest Doorbell + Hub 2

Google Nest Doorbell + Hub 2. Deze deurbel met camera wordt in deze combinatie met haar eigen 7 inch scherm geleverd. Je hoeft zo dus niet meer beslist een smartphone te gebruiken!

De Google Nest Doorbell + Google Nest Hub 2 Chalk combo is een perfecte deurbel metgezel en smarthome assistent. Via de Google Nest videodeurbel weet je snel wie er is, zodat je geen bezoeker of pakketje meer mist. En de Google Nest Hub 2 geeft je dankzij haar grote 7 inch touchscreen display in één oogopslag hulp.

Werkt via de Google Assistant spraakassistent

Met de ingebouwde Google Assistant spraakassistent kun je via de Google Nest Hub 2 altijd al jouw verbonden smarthome apparaten bekijken en bedienen. Deze Nest Hub 2 werkt met duizenden slimme apparaten van populaire merken samen, maar ondersteunt helaas niet zoveel smarthome producten als Alexa.

Het doet dit alles vanaf één dashboard. Zeg bijvoorbeeld “Hey Google, laat me de camera aan de voordeur zien” om zo direct een ​​live feed van je Nest Doorbell te tonen.

Het is daarnaast ook de ultieme digitale fotolijst en internet radio ontvanger. Of bedien het via je stem om bijvoorbeeld YouTube video’s te bekijken. En ontvang bovendien direct nieuws, weerberichten en updates voor jouw woon-werkverkeer.

Strak ontwerp met HD video resolutie en HDR functie

De Google Nest Doorbell heeft een heel mooi strak ontwerp en huist een forse oplaadbare batterij van 6000 mAh, die tot zes maanden mee gaat. Het biedt een gezichtsveld tot 145 graden, heeft een HD video resolutie met HDR functie en kan in het donker tot op 3 meter zicht bieden.

Deze Nest Doorbell is zowel op de huidige bedrading als draadloos te installeren. Het neemt heldere beelden op wanneer de deurbel wordt ingedrukt of er beweging gedetecteerd wordt. Deze deurbel met camera kan als het WiFi signaal of de stroom uitvalt lokaal tot 60 minuten aan videobeelden opslaan.

Het Nest Aware abonnement

Maar om videobeelden in de cloud op te kunnen slaan en te delen, werkt het enkel in combinatie met een Nest Aware abonnement van minimaal € 5,- per maand of € 50,- per jaar. Dit abonnement biedt jou tevens de mogelijkheid van gezichtsherkenning, waardoor dit Google systeem jou kan vertellen of er iemand die je kent of een vreemde voor jouw voordeur staat.

Je kunt uiteraard gemakkelijk met iedereen die aan jouw deur communiceren, waar jij je ook maar bevindt. De tweerichtingscommunicatie maakt het mogelijk om een gesprek te voeren.

Ideaal voor huurders en doe-het-zelvers

Kortom, deze Nest Hub 2 + Nest Doorbell combinatie is ideaal voor huurders en doe-het-zelvers. Het kan het verschil tussen mensen en voertuigen zien. En als je niet thuis mocht zijn, dan kan je ook altijd nog via jouw smartphone met je Google Nest Doorbell contact maken.

De waarschuwingen die het jouw verstrekt helpen je perfect om te weten wat voor jou relevant is. Je krijgt zelfs een notificatie als er iemand voor je deur staat als ze niet aanbellen. En via het Nest Aware abonnement krijg je tevens een melding als er een bekend gezicht voor de deur staat.

Interessante smarthome combinatie

De Google Nest Doorbell + Google Nest Hub 2 Chalk combo is een heel interessante optie voor wanneer jij je in de smarthome wereld wilt begeven. De instapprijs van deze twee componenten is tevens heel interessant te noemen. De uitbreidingsmogelijkheden zijn erna ook talloos. Ontdek zelf waar Google jou allemaal mee kan assisteren.

Voordelen Google Nest Doorbell

 • Groot 7 inch scherm
 • Makkelijke installatie
 • Ideaal voor huurders
 • Biedt een gezichtsherkenning
 • Een perfecte smarthome combinatie

Wat we niet zo fijn vinden, onze ervaringen

 • Heeft min of meer een Nest Aware abonnement nodig
 • Geen Alexa of Siri ondersteuning

Waarom een deurbel met camera?

Ding-dong! Wie is daar? We weten natuurlijk allemaal wel dat een ding-dong een klanknabootsing is voor het geluid dat een standaard deurbel maakt. In het Engels betekent ding-dong tevens iemand die een leeghoofd of een dwaas is.

Misschien voel jij je soms ook wat verdwaasd als jouw deurbel klinkt en zou je graag direct willen weten wie er nou voor jouw deur staat of welke deurtje beller jouw leven nu weer zuur probeert te maken. Dit uiteraard zonder eerst stiekem door een raampje of een kijkgat te gluren.

Gelukkig is daar een perfecte moderne uitvinding voor, namelijk een deurbel met camera!

Wat doet een deurbel met camera precies?

Een videodeurbel biedt een eenvoudig startpunt voor diegenen die in een slimme huisbeveiliging geïnteresseerd zijn. Het biedt ook een beetje extra gemoedsrust voor iedereen die bang voor ongewenste bezoekers is.

Een slimme door beweging geactiveerde deurbel met camera stuurt waarschuwingen naar een smartphone om jou te laten zien wie er aanbelt. Dit zonder dat jij eerst de deur hoeft te openen of zelfs maar thuis hoeft te zijn.

Want of je nu op de bank zit, hard in jouw huis of kantoor aan het werk bent, of aan het zonnen bent op het strand, een videodeurbel houdt je aangenaam op de hoogte van wat er allemaal voor je voordeur plaatsvindt.

Eén van de handigste Smart Home apparaten die je kunt kopen

Een deurbel met camera biedt jou zo de veiligheid van een beveiligingscamera en biedt je verder het gemak van een tweerichtingscommunicatie. Een videodeurbel is zo één van de handigste Smart Home apparaten die je kunt kopen.

En gecombineerd met een daaraan verbonden smarthome systeem, kunnen sommige videodeurbellen ook met slimme sloten en verlichting gecombineerd worden om je woning bijvoorbeeld automatisch te ontgrendelen en de verlichting van jouw oprit vanuit zichzelf aan of uit te doen.

Deze deurbelcamera’s zijn in zowel bedrade als draadloze opties verkrijgbaar. Met een draadloze (op batterijen werkende) deurbelcamera is de installatie een makkie. Het kan soms in minder dan 15 minuten al compleet bedrijfsklaar zijn!

De meeste deurbellen met camera worden met een bijbehorende app geleverd, zodat jij al haar functies via jouw smartphone, tablet of soms zelfs desktopcomputer kunt bedienen. Zo’n videodeurbel wordt om deze reden dan ook met je WiFi netwerk verbonden.

Door jouw mobiele telefoon of andere gadget op hetzelfde netwerk aan te sluiten, communiceren de deurbel en bijvoorbeeld jouw mobieltje met elkaar. Je router dient hierbij in principe als een brug tussen de deurbel met camera en je smartphone.

De uitgebreide mogelijkheden van een deurbel met camera

En de mogelijkheden daarvan zijn ronduit indrukwekkend te noemen. Je kunt met een deurbel met camera namelijk van alles en nog wat doen:

 • Jouw voordeur of entree op afstand bewaken
 • Video livestreamen en dit via de bijbehorende app opslaan
 • Activiteiten op het apparaat zelf opnemen of in de cloud opslaan
 • Potentiële indringers detecteren. Dit zelfs ‘s nachts met nachtzicht en in een HD beeldkwaliteit
 • Een zogenaamde ‘pan en zoom’ technologie voor een volledig beeld
 • Potentiële indringers of dieven ​​met haar tweerichtingscommunicatie afschrikken
 • Met haar weerbestendige constructie het ergste weer trotseren
 • Via een naadloze verbinding een connectie met domotica platforms van derden maken
 • Sommige camera’s kunnen zelfs familie en vrienden herkennen!

Wanneer het door beweging geactiveerd wordt, dan activeert de videodeurbel ook haar opnamefunctie. De duur van de activiteit wordt vervolgens geregistreerd en dienovereenkomstig opgeslagen. Sommige uitvoeringen bieden dag en nacht zelfs een continue opname.

Als jouw budget het toelaat, dan kun je het beste een upgrade doen naar een video-opslag in de cloud. Dit zal immers een vrijwel onbeperkte opslag bieden, zolang jij maar bereid bent om daarvoor te betalen.

Eufy deurbel

Op zoek naar een Eufy Deurbel? Lees dan nu ons artikel!

Om de beste deurbel met camera voor jou te vinden, moet je bij het uitkiezen ervan zeker met een aantal belangrijke dingen rekening houden. Dit zijn de belangrijkste overwegen bij het kopen van een videodeurbel met camera.

Bedraad versus draadloos

Slimme deurbellen hebben absoluut meer stroom nodig dan de traditionele deurbellen. De allerbelangrijkste voordelen van de bedrade deurbellen met camera zijn dat jij ze na installatie niet meer hoeft aan te raken en dat ze soms ook jouw bestaande deurbel zullen laten rinkelen. De bedrade deurbellen zijn meestal iets goedkoper en compacter dan de draadloze modellen, die op batterijen werken.

Slimme deurbellen op batterijen zijn echter heel eenvoudig zelf te installeren en ook waar je die maar wilt monteren. Het grootste nadeel is dat je de ingebouwde batterijen om de paar maanden moet verwijderen en eventueel opladen, tenzij als je een reservebatterij bij de hand hebt.

Jouw reeds bestaande zoemer of gong van de deurbel werkt niet samen met een slimme deurbel op batterijen. Als het niet direct in een mogelijk combo pakket geleverd wordt, zul je dus ook een draadloze gong moeten kopen om ergens in jouw huis aan te sluiten. In sommige gevallen kun je een slimme luidspreker configureren om een deurbelgeluid weer te geven.

De meeste videodeurbellen op batterijen kunnen wel degelijk op het stroomnet aangesloten worden. Dit is de beste oplossing voor als jij je over een mogelijke stroomuitval zorgen maakt.

Veel mensen kiezen ook voor een draadloze videodeurbel omdat ze geen bekabeld model in huis kunnen of mogen hebben. Sommige deurbellen met camera moeten namelijk in de muur geschroefd worden, iets wat voor huurders niet altijd haalbaar is. Terwijl andere heel eenvoudig tijdelijk met dubbelzijdig plakband gemonteerd kunnen worden.

De videoresolutie en een HDR mogelijkheid

Het is heel simpel: des te hoger de resolutie, des duidelijker het videobeeld dat je ontvangt. Houd er echter wel rekening mee dat deze video met een hogere resolutie ook meer bandbreedte vereist om te streamen en tevens meer opslagruimte in beslag neemt als jij deze videobeelden graag op wilt nemen.

Als jouw voordeur zich in direct zonlicht bevindt of in een sterke schaduw staat, dan is het aan te raden om voor een videodeurbel met een HDR ondersteuning te kiezen. Dit helpt mee te voorkomen dat deze heel heldere gebieden teveel verlicht worden of dat schaduwrijke gebieden te donker worden om op video te bekijken.

Het gezichtsveld en beeldverhouding

Als jij de persoon die bij jouw voordeur staat graag van top tot teen wilt zien, denk dan eens aan het gezichtsveld en de beeldverhouding die jouw toekomstige videodeurbel keuze biedt.

Een breder gezichtsveld zal veel meer opnemen, maar kan soms een soort visoog effect veroorzaken. In plaats van een traditionele 16:9 landschapsverhouding, zou je misschien de voorkeur aan een vierkante of staande weergave willen geven. Dit om ervoor te zorgen dat jij het gezicht van een bezoeker en de eventuele pakketten of zo die het bij zich heeft, kunt zien.

Veelgebruikte beeldverhoudingen zijn 4:3, 3:4, 16:9 en 1:1.

Het wordt soms aanbevolen om indien mogelijk voor een 1:1 beeldverhouding te gaan. Maar als je bijvoorbeeld over een brede veranda beschikt en jij de mensen graag van links of rechts en ook van voren wilt zien naderen, dan kan een 4:3 of 16:9 beeldverhouding een betere optie zijn.

Een lokale of cloud video-opslag

Als jij je liever niet voor een abonnementsservice wilt aanmelden om zo videoclips naar de cloud te uploaden, zorg er dan voor dat de door jou gekozen deurbel een lokale opslag biedt. Sommige videodeurbellen hebben daarvoor hun eigen micro SD kaartsleuven, terwijl andere exemplaren video op een hub apparaat in jouw woningen videobeelden opnemen.

Je kunt zeker verwachten dat je ergens tussen de € 3,- en € 10,- per maand voor de opslag van 30 dagen aan videobeelden in de cloud betaalt.

Het bereik van een draadloze videodeurbel

De meeste draadloze videodeurbellen hebben een bereiklimiet tussen de deurbel zelf en haar ontvanger. Je zou hier zeker rekening mee willen houden bij het selecteren van het beste model voor jouw persoonlijke behoeften.

Het standaardbereik van deze producten ligt tussen de 45 en 150 meter. Maar als je een heel groot huis hebt of de ontvanger graag buitenshuis mee wilt nemen, dan zou je misschien voor een model met een groter bereik willen kiezen. Houd er verder rekening mee dat gewapend beton het bereik ook kan verkleinen.

Je kunt dit bereik gemakkelijk testen door met jouw smartphone, tablet of laptop naar de locatie te gaan waar jij jouw deurbel wilt ophangen en er ter plaatse een snelheidstest uit te voeren. De uploadsnelheid van jouw netwerk moet dan aan de aanbevolen eisen van de videodeurbel voldoen.

Tip: Als er signaal problemen zijn, dan zou je ook aan een WiFi extender kunnen denken om dit zwakke signaal te versterken.

Geavanceerde functies

De standaard functies van videodeurbellen omvatten onder meer meerdere belopties, een volumeregeling en oplichtende ontvangers. Veel videodeurbellen bieden bovendien extra interessante functies, zoals persoonsherkenning.

Deze herkenningsfunctie kan heel handig zijn voor het filteren van de uitgezonden waarschuwingen, zodat je enkel nuttige meldingen ontvangt. Houd er echter wel rekening mee dat je mogelijk een abonnement nodig hebt om de toegang tot dit soort geavanceerde functies te verkrijgen.

Een specifiek merk kiezen

Als jij al over een bepaald slim beveiligingssysteem beschikt of van plan bent er eentje aan te schaffen, dan is het heel logisch om voor je videodeurbel bij hetzelfde merk te blijven. Op die manier heb je immers tot alles in dezelfde app toegang en kun je tevens van een enkel abonnement profiteren.

Als jij thuis al een smarthome configuratie hebt, controleer dan of de door jou gewenste videodeurbel met jouw favoriete ecosysteem en spraakassistent compatibel is.

De beveiliging van de videodeurbel

Het is aan te bevelen om voor een videodeurbel met camera te gaan die een tweefactorauthenticatie (2FA) ondersteund. Dit om ervoor te zorgen dat iemand met jouw gebruikersnaam en wachtwoord niet op jouw videodeurbel kan inloggen.

En verder met een end-to-end codering om ervoor te zorgen dat iedereen die tot de servers van de fabrikant toegang heeft, jouw WiFi inloggegevens niet kan inzien of de geüploade video’s kan bekijken.

Veel gestelde vragen over de beste deurbellen met camera

Hoe installeer je een draadloze videodeurbel?

Eén van de grote voordelen van draadloze deurbellen met camera is dat ze ongelooflijk eenvoudig te installeren zijn. Bij de meeste producten kun je ervoor kiezen om de deurbel zelf met behulp van dubbelzijdige tape of traditionele schroeven (en indien nodig pluggen) te monteren.

Bereid de desbetreffende muur voor door deze schoon te maken en/of te markeren waar de schroeven moeten komen. Gebruik vervolgens de zelfklevende tape of schroeven om de deurbel volgens de instructies te monteren.

Van daaruit kan de daarbij mogelijke ontvanger op een stopcontact in jouw huis aangesloten worden, aan de muur worden bevestigd of op een plat oppervlak worden geplaatst.

Hoe installeer je een bedrade videodeurbel?

Het installeren van een bedrade videodeurbel vergt wat meer inspanning. En hoewel je kunt overwegen om ongeveer € 100,- voor een professional te betalen om het te installeren, is het toch nog wel als een eenvoudige klus te omschrijven als je al over een bestaande deurbel bedrading beschikt.

De installatiestappen zijn over het algemeen als volgt:

 • Schakel de stroom naar je deurbel bedrading uit
 • Zoek je binnenbel en sluit de stroomaansluiting van de deurbel aan die bij jouw deurbel met camera is geleverd (dit helpt namelijk om de nieuwe deurbel van stroom te voorzien)
 • Verwijder je oude deurbel
 • Bevestig de houder voor je nieuwe videodeurbel met schroeven of dubbelzijdig plakband
 • Monteer de deurbel draden aan de connector schroeven op de deurbel met camera
 • Bevestig de deurbel met schroeven of door het aan de houder vast te klikken
 • Schakel de stroom weer in

Tip: Download de app van de fabrikant vóórdat jij jouw deurbel met camera gaat installeren. Controleer hierin de installatie instructies. Want sommige deurbellen met camera moeten eerst aan de app worden gekoppeld alvorens ze gemonteerd worden.

De beste deurbellen met camera conclusie

Een slimme deurbel met camera vertelt je wanneer er iemand voor de deur staat, dus ook als je niet thuis bent, en laat je met hen praten. Slimme deurbellen met camera kunnen ook handig zijn als je bijvoorbeeld thuis in de tuin bezig bent of jij je ergens bevindt waar je de deurbel niet goed kunt horen. Je hoeft in dit geval enkel maar je mobiele telefoon in de buurt te hebben.

Heel handig voor het screenen van bezoekers

Een slimme deurbel met camera is ook perfect voor de individuen die hun bezoekers graag eerst willen screenen. Net zoals ze anders in hun mobieltje van nummerherkenning gebruik maken. Hiermee kan er simpel gecontroleerd worden wie er voor de deur staat en gekozen worden of je wel of niet de deur gaat openen.

Dit is ook heel handig voor wanneer je aan het koken bent, mobiliteitsproblemen hebt, een sociale afstand wilt bewaren of gewoon niet thuis bent.

Aantrekkelijk ontwerp met bewegingsdetectie en slimme waarschuwingen

Er zijn verschillende ontwerpen van deurbellen met camera verkrijgbaar, maar de uitvoeringen met grijs- en zwarttinten komen het meest voor. Naast een aantrekkelijk ontwerp heeft een goede videodeurbel ook een eersteklas bewegingsdetectie nodig en de mogelijkheid om slimme waarschuwingen te versturen.

Eén van de handigste smarthome apparaten

Bovendien zou het betaalbare (of gratis) opties voor het opslaan van opgenomen video’s moeten aanbieden. Denk verder aan videobeelden met een uitmuntende kwaliteit en het liefst met een HDR functie. Als laatste is er naast het gebruik van een handige iOS of Android app uiteraard ook de optie van heel handige smarthome integraties.

De videodeurbel is zonder meer één van de handigste smarthome apparaten die je voor meer veiligheid en gemak kunt kopen!