Smart Lock

Review beste smart lock: Welock

Beste Smart Lock

Laatste Update: May 26, 2024 door Hendrik

Ben je op zoek naar een smart lock? Wij hebben het beste slimme slot gevonden!

Een slot die makkelijk met een vingerafdruk, kaartje of de app te openen is.

Binnen een uur hadden wij ons huidige slot vervangen voor de prachtige Welock, de beste smart lock.

Met onze kortingscode krijg je 53 euro korting en gratis verzending binnen 24 uur en 2 jaar garantie!

Gebruik Code CNHD53 voor 53 euro korting!

Smart Lock

Waarom is WeLock een aanrader voor een nieuw Smart Lock?

Toen wij de Welock ontvingen waren we benieuwd hoe degelijk en goed dit product voor deursloten zou zijn.

Een Smart Lock van deze tijd moet natuurlijk perfect werken. Maar ook de bediening moet goed zijn.

Inmiddels weten we dat dit helemaal in orde is met de Smart Lock van Welock.

Het is een zeer luxe en degelijk product. Het installeren van de app en de vingerafdruk was binnen een kwartier voor elkaar.

Altijd bang voor de installatie

Wij zijn altijd ‘bang’ voor de installatie. Dit gaat nooit in 1 keer goed, en kost erg veel tijd.

Met de Welock was dit niet het geval. Binnen een uur hadden we alles werkend!

WeLock: Smart Lock

Met onze kortingscode krijg je 53 euro korting en gratis verzending binnen 24 uur en 2 jaar garantie!

Gebruik Code CNHD53 voor 53 euro korting!

De stappen van de installatie

De WeLock wordt in een luxe en beveiligde doos geleverd. Alles zit er goed en duidelijk in.

WeLock Compleet

De Engelse handleiding was duidelijk te volgen.

Al houden wij er ook van om gewoon zelf de stappen te proberen, en dat was ook voor 90% te doen.

  1. Oude slot verwijderen: slechts 1 schroef houdt het slot op zijn plek. Even de sleutel in het slot en je trekt hem er zo uit.
  2. Ons model van de WeLock was standaard niet de goede maat. Maar je kan makkelijk de cilinder verstellen. Na 2 pogingen hadden we het gat voor de schroef op de juiste plek. We konden deze smart lock goed vast zetten.
  3. We draaiden de knop aan de binnen- en buitenkant vast met het meegeleverde gereedschap.

Instellen Smart Lock

De hardware

Het daadwerkelijk slimme slot van WeLock moest ingesteld worden. Drie aaa-batterijen erin, en een schroefje voor het dichtmaken. Daarna kon de extra bescherm hoesje er weer om.

Om de hardware en software te laten communiceren heb je de app van WeLock nodig.

Met een handige QR-code kon je gelijk de app downloaden. Het spreek allemaal voor zich. Van registreren en inloggen. Dit hadden we in 10 minuten allemaal geregeld.

QR code WeLock

De software

Het was erg makkelijk om een kaartje te activeren. Maar natuurlijk wilde we gebruik maken van de vingerafdruk.

Dit lukte eerst niet. Dit kwam door de mededeling Move Finger. Wij dachten dat we de vinger moesten bewegen, zodat er een goede vingerafdruk genaakt kan worden.

Na het bekijken van een video kwamen we erachter dat je dan juist je vingen moet weghalen. Dit herhaal je dan nog een paar keer.

Het mooie aan de software van WeLock is dat je daarna alleen toegang krijgt tot de instellingen, als je de admin bent. Dit is degene die als eerste zijn vingerafdruk registreert.

Batterij WeLock

Wat je nog meer moet weten over de WeLock

Specificaties

De technische specificaties van WeLock maken het een aanlokkelijke optie voor degenen die op zoek zijn naar een betrouwbaar en duurzaam slim slot. Het is geschikt voor houten deuren en binnendeuren met een dikte van 50-100mm. Het slimme slot verbindt via Bluetooth en biedt meerdere toegangsopties waaronder codes, RFID-kaarten en vingerafdrukherkenning.

Het apparaat draait op 3 AAA-batterijen, die een levensduur hebben van ongeveer 10 maanden (aangenomen dat het slot 10 keer per dag wordt gebruikt). Qua temperatuurbestendigheid kan de WeLock gemakkelijk weerstand bieden tegen temperaturen variërend van -25°C tot 60°C, wat het een betrouwbare optie maakt in verschillende weersomstandigheden.

De materialen gebruikt voor dit slot zijn van hoge kwaliteit, bestaande uit roestvrij staal met zinklegering en kunststof.

Verpakking

De WeLock komt in een stevige doos die naast het slot, enkele RFID-kaarten, een set gereedschappen voor de installatie, en een handleiding in verschillende talen bevat. De verpakking is goed doordacht; alles is goed beschermd en de bijgevoegde handleiding is zeer informatief en goed gedaan.

Installatie

De installatie was, zoals eerder vermeld, vrij eenvoudig. De bijgeleverde schroevendraaier en inbussleutel waren alles wat nodig was om het oude cilinderslot te verwijderen en het nieuwe WeLock slimme slot te plaatsen.

Het is belangrijk om op te merken dat de cilinder vast zit aan dit slimme slot en niet verwijderbaar is. Daarom is het belangrijk om de afmetingen van uw deur zorgvuldig te meten voordat u het Touch41 slimme slot bestelt. WeLock levert een handige gids om te helpen bepalen of dit model geschikt is voor u.

App Kenmerken en Gebruik

De WeLock app is beschikbaar voor download in de PlayStore of Apple Store. Tijdens onze tests vonden we enkele bugs die de gebruikservaring ietwat verminderden. Bijvoorbeeld, het toevoegen van de gateway en het slot aan de app was een uitdaging, en de app interface voelt erg verouderd aan.

Echter, eenmaal voorbij de initiële setup, waren de functies zoals Authorization Management, toevoegen/verwijderen van kaarten en het bekijken van de ontgrendelingsgeschiedenis vrij rechttoe rechtaan. Het is vermeldenswaard dat de meeste ‘slimme functies’ van dit slot nutteloos zijn zonder hun hub/wi-fi box. Dit komt omdat het slot Bluetooth gebruikt en er geen manier is om er op afstand mee te verbinden zonder de hub.

Integratie met Spraakassistenten

De hub is ook nodig voor integratie met Amazon Alexa en Google Assistant, hoewel de laatste nog niet is ingeschakeld en wordt geëtiketteerd als binnenkort beschikbaar in de app. Na het toevoegen van de WeLock Alexa Skill, konden we het slot bedienen met onze stem, wat een leuke toevoeging was.

Samenvatting

Het WeLock Touch41 Biometrisch Slim Slot is een solide product voor de Europese markt qua hardware. De bouwkwaliteit is goed, het slot is zwaar en behoorlijk stevig. De vingerafdruksensor gaf geen problemen, het ontgrendelde 9/10 keer bij de eerste scan, zij het met een lichte vertraging. RFID-kaarten werkten onmiddellijk, geen problemen met die.

Met onze kortingscode krijg je 53 euro korting en gratis verzending binnen 24 uur en 2 jaar garantie!

Gebruik Code CNHD53 voor 53 euro korting!

Conclusie

De WeLock is het beste smart lock.  We zijn niet verbaasd over de perfecte werking, maar wel over hoe snel de insatllatie van de hard- en software ging.

Het biedt een goede prijs-kwaliteitverhouding. De installatie is eenvoudig en de hardware is robuust en betrouwbaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *