Beste Airco

Koopgids Beste Mobiele Airco

Het kan in de zomer, of soms zelfs al in het voorjaar, in zeer korte tijd behoorlijk warm worden. Als de tafelventilator dan niet meer voldoende haar werk doet, dan is er wellicht een goede airco nodig.

Maar wat is de beste airco voor jou?

Een mobiele airco met slang is in dit geval de beste oplossing voor het snel koelen van een slaapkamer, woonkamer of (thuis-) kantoor. De beste mobiele airco is immers heel eenvoudig te verplaatsen en te installeren.

Stroomverbruik 2023

Omdat er in 2023 een prijsplafond is voor de stroom, kopen veel mensen een (mobiele) airco.
Helemaal als je ook zonnepanelen hebt, dan is een airco zeker een aanrader.

Op een betere en goedkopere manier kan je het niet koeler (of warmer in de winter) krijgen.

Meest verkocht in 2022

Tijdens de enorm warme zomer van 2022 is de meest verkochte mobiele airco de Fuave ACS18K01 geworden.

Met een beoordeling van 7,8/100 met 200 beoordelingen.

Controleer nu de laagste prijs!

In onze test komt de FuaveACB12K02 het beste uit de mobiele airco test naar voren!
 
Wij testen en vergelijken het koelvermogen voor diverse ruimtes, wij meten het geluidsniveau en het gebruikersgemak.
 
Daarnaast kijken we ook naar de prijs, het esthetisch vermogen en de nieuwe slimmigheden.
 

De 10 beste mobiele Airco's in een oogopslag

Waarom deze top 10 beste airco's?

De beste mobiele airco’s zijn de winnaars in verschillende categorieën.

Ze zijn allemaal erg goed, en geschikt om direct te kopen.

Maar in de praktijk zijn er duidelijk verschillen in het gebruik. 

Vandaar dat je op deze manier makkelijk op zoek kan naar jouw beste mobiele airco.

#1 Overall de Beste van 2023

Beste Mobiele Airco 2022
8.9/10

#2 Beste Prijs-Kwaliteitsverhouding

Beste en Goedkoopste Mobiele Airco
8.8/10

#3 Beste Combinatie Airco

<a href="https://slim-huis.com/beste-airco/">Beste Airco</a> inclusief verwarmfunctie
8.7/10

#4 Beste en Stilste Mobiele Airco

Beste Silent Model
8.6/10

#5 Beste Ontvochtiging Airco

Beste Mobiele Airco voor kleine ruimtes
8.5/10

#6 Beste Waterreservoir Airco

Beste Mobiele Airco met App
8.5/10

#7 Beste Regelbare Airco

Beste Mobiele Airco van AEG
8.2/10

#8 Beste Airco Grote Ruimtes

Beste Mobiele Airco Woonkamer
8.2/10

#9 Beste Slimme Mobiele Airco

Beste Complete slimme airco
8/10

#10 Beste Airco Groot Koelvermogen

Beste Mobiele Airco Kantoor
8/10

Een mobiele airco is soms de allerbeste oplossing

Soms is het zelfs de enige manier om een huis of appartement van een heerlijke koele lucht te voorzien zonder er een vaste airco in te plaatsen. Een airco kopen (los of vast) gebeurt erg veel.

Je plaatst zo’n mobiele airco veelal dicht bij een raam. Sluit er vervolgens de bijbehorende afvoerslang op aan. Deze slang gaat vervolgens door dit raam. Sluit het raam erna netjes met een speciale raamafdichting om zo te voorkomen dat de warme lucht de af te koelen ruimte binnendringt.

Een mobiele airco versus de ventilator

Bij een mobiele airco wordt de warme kamerlucht aangezogen, door haar ingebouwde compressor en koelvloeistof afgekoeld en vervolgens weer afgevoerd. Dit koelt veel beter in vergeleken met een standaard ventilator. Want die brengt immers alleen maar de kamerlucht in beweging en gebruikt de wind ervan om het koelvermogen van het menselijk lichaam te ondersteunen. Een airco ontvochtigt daarnaast ook tegelijkertijd de lucht.

De voordelen van een mobiele airco

Een groot voordeel van een mobiele airco met een slang is dat deze aanzienlijk goedkoper is dan een vast te installeren model. Het kan alsmede heel snel en zonder de hulp van een vakman of vergunning aan het werk gezet worden. Het is bovendien ook nog eens heel gemakkelijk te onderhouden.

Maar het allergrootste voordeel van een mobiele airco verraadt haar naam al! Want haar mobiliteit en flexibiliteit is het allergrootste pluspunt!

Eenvoudig te verplaatsen

Omdat deze apparaten veelal best wel handzaam zijn en niet al te zwaar, kan zo’n mobiele airco precies daar worden ingezet waar deze nodig is. Dankzij haar zwenkwielen verplaats je deze mobiele airco immers heel eenvoudig van de ene naar de andere ruimte.

Gebruik het zo ‘s nachts om de slaapkamer te verkoelen. En zorg overdag bijvoorbeeld voor een heel aangenaam binnenklimaat in jouw woon- of werkkamer. Een mobiele airco kan soms zelfs op vakantie meegenomen worden!

En als het warme seizoen voorbij is, dan kan je de mobiele airco simpel in de kelder, garage of berging opruimen.

Hoe de beste mobiele airco voor jou uit te kiezen

Dit zijn de belangrijkste aankoopcriteria voor de aanschaf van de beste mobiele airco voor jou: de koelcapaciteit, het energieverbruik, het comfort, het volume en hoe gemakkelijk het in het gebruik is.

Verder is het belangrijk om te weten dat de energie-efficiëntie, de elektriciteitskosten en het geluidsvermogen niveau (het geluid dat de airco maakt) sterk kan variëren.

De diverse merken en de beste mobiele airco die er is

Er zijn bij Coolblue diverse merken mobiele airco’s verkrijgbaar. Zoals onder meer: AEG, De’Longhi, Duux, Fuave, Honeywell, Sencor en Whirlpool.

Voor de kleine ruimtes tot 26 vierkante meter is de Fuave ACB09K01 echt een absolute topper. Heb je een middelgrote ruimte tot ongeveer 38 vierkante meter, dan is de Fuave ACB12K02 zonder meer de grote winnaar.

Conclusie: wat is de beste mobiele airco van 2023?

Een mobiele airco aanschaffen is een perfecte keus om jouw huis heel snel af te koelen. Het is per slot van rekening in slechts enkele minuten opgezet en kan dan direct al koelen.

Om een goede mobiele airco te kunnen kopen zijn een aantal aandachtspunten behoorlijk belangrijk. Zorg er altijd voor dat het aantal BTU’s van het toestel met de oppervlakte van jouw te koelen kamer overeenkomt.

Daarnaast zijn het geluidsniveau, de functies en de prijs uiteraard ook bepalend voor de aanschaf van een mobiele airco. Let verder ook op de prijs van de vervangende filters voordat je een mobiele airco koopt, want alsook het onderhoud van het apparaat is achteraf een belangrijke taak.

FAQ Mobiele Airco

Airconditioning is een proces waarbij de luchttemperatuur en -vochtigheid worden gewijzigd naar een comfortabeler niveau. Airconditioningsystemen bestaan al heel lang, maar zijn in de loop der jaren veel veranderd.

Een mobiele airco is een verplaatsbare airco die de temperatuur regelt. Bovendien zorgt het voor een goede luchtvochtigheid.

De warme lucht wordt op verschillende manieren afgevoerd.

Airconditioning is belangrijk omdat het ons koel en comfortabel houdt tijdens warme zomerdagen. Het voorkomt ook dat er schimmel groeit op oppervlakken in onze huizen of kantoren.

Mobiele airconditioning units, ook wel bekend als “draagbare” of “window” units, zijn een betaalbaarder alternatief voor conventionele centrale koelsystemen. Deze units zijn ontworpen om slechts één kamer tegelijk te koelen en worden meestal in ramen of andere openingen in de muur geplaatst. Deze units werken door hete buitenlucht de unit in te zuigen waar deze wordt gekoeld door het koelmiddel. Dit koele koudemiddel wordt vervolgens over hete oppervlakken in huis geblazen, zoals muren en vloeren. De warmte die door deze oppervlakken is geabsorbeerd, wordt vervolgens overgebracht naar de koelere lucht die uit de unit blaast, waardoor ze koeler aanvoelen dan ze in werkelijkheid zijn.

Een aanzienlijk aantal mensen in de Verenigde Staten woont in huizen die niet voldoende worden gekoeld. Dit is een serieus probleem, vooral tijdens de zomermaanden. Er zijn veel redenen voor dit probleem, waaronder een gebrek aan isolatie en verouderde verwarmingssystemen.

De behoefte aan draagbare airconditioning neemt toe omdat het een betaalbare en efficiënte manier is om een kamer of het hele huis af te koelen. Deze apparaten kunnen naar behoefte van de ene kamer naar de andere worden verplaatst en hoeven niet te worden geïnstalleerd zoals bij traditionele airconditioners.

Er zijn drie hoofdtypen draagbare airconditioners:

– Raameenheden

– Inbouwunits

– Op zichzelf staande eenheden.

Raamunits zijn het meest voorkomende type draagbare airconditioner en ze zijn er in verschillende maten. Ze kunnen binnen of buiten uw huis worden geïnstalleerd. Het nadeel is dat ze moeten worden geïnstalleerd, zodat ze niet kunnen worden gebruikt om grote gebieden met slechts één unit te koelen. Inbouwunits zijn ontworpen om in uw raamkozijn te passen, zodat u helemaal geen installatie nodig heeft, maar ze koelen slechts één kamer tegelijk en kunnen niet gemakkelijk tussen kamers worden verplaatst. Standalone units zijn ontworpen voor grotere ruimtes zoals kantoren of magazijnen, maar er is geen

  • Compatibel met elke smartphone of tablet

  • Kan worden gebruikt voor elk type ruimte in huis, inclusief slaapkamers

  • Kan aan de muur worden gemonteerd

  • Draagbaar, lichtgewicht ontwerp om overal mee naartoe te nemen.