Beste elektrische kachel

Beste elektrische kachel 2024

Laatste Update: May 26, 2024 door Hendrik

Veel mensen houden misschien van de zomer, maar de winter heeft ook echt wel haar eigen charme. Want zodra het koelere weer toeslaat, willen de meesten van ons niets liever dan binnen blijven en het thuis gezellig maken.

Kies daarom jouw beste elektrische kachel.

Wil je weten wat een elektrische kachel van 2000 Watt precies verbruikt (in vergelijking met een CV)?

Lees dan nu ons artikel!

De Beste Elektrische kachels gaan als warme broodjes …..

De populariteit van onze beste elektrisch kachels is heel groot. Door de ‘goede’ stroomprijs gaan veel mensen de elektrische kachel gebruiken.

Daarom hebben wij nu een top 5 van beste elektrische kachels die nog steeds beschikbaar zijn.

Kies jouw zuinige elektrische kacheltje

In onze top 5 hebben we de beste keramische kachel, de beste elektrische kachel en de beste convectorkachel.

Op deze manier is er voor iedereen de beste bijverwarming te vinden.

Wat is de beste bijverwarming?

De beste elektrische kachel van de Consumentenbond bestaat nog niet. Want deze test is nog niet uitgevoerd.

Volgens ons is de beste bijverwarming de Mill CO2200LEDMAX:

Mill CO2200LEDMAX

Controleer Laagste Prijs!  

 

Verschillende soorten elektrische kachels in onze top 5

Veel kachels (van 2000 Watt en meer) zijn uitverkocht. Onderstaande zuinige elektrische kachels zijn nog steeds beschikbaar.

Hier onze top 5 van zuinige elektrische kachels:

 • Wand Convector Kachel: Eurom Alutherm 1500 Wifi (zwart of wit)

Wand Convector Kachel

Controleer hier de laagste prijs! (vanaf 149 euro)

 • Convectorkachel voor 30 m2: Mill CO2200MECMAX

Convectorkachel Mill CO2200MECMAX

Controleer hier de laagste prijs! (vanaf 154,99 euro)

 • Ventilatorkachel: Mill CUS1800MECWA

Ventilatorkachel Mill CUS1800MECWA

Controleer hier de laagste prijs! (vanaf 124,99 euro)

 • Oliegevulde kachel: Domo DO7327R

Oliegevulde kachel Domo DO7327R

Controleer hier de laagste prijs! (vanaf 109,99 euro)

 • Keramische kachel: Eurom Wall Designheat 2000 WiFi

Keramische kachel Eurom Wall Designheat 2000 WiFi

Controleer hier de laagste prijs! (vanaf 129 euro)

 

Investeer in een energiezuinige elektrische kachel

Binnen blijven en met een knus dekentje plus een lekkere warme chocolademelk al je favoriete programma’s bingewatchen. Dat is de perfecte me-time die iedereen in de koude winter verdient.

Maar als je huis of appartement niet goed verwarmd wordt, dan moet je zeker in energiezuinige elektrische kachels investeren. Een betrouwbare elektrische verwarming is immers een snelle en gemakkelijke oplossing.

Er zijn zoveel elektrische verwarmingsopties

Het probleem met elektrische kachels is ook niet dat er te weinig keuzes zijn. Het tegenovergestelde is eerder het geval. Er zijn zoveel elektrische verwarmingsopties op de markt dat het soms een overweldigende taak is geworden om de beste elektrische kachel voor je huis te selecteren. Om dit voor jou een beetje gemakkelijker te maken, hebben we hier eerst een fijne top 10 lijst om direct uit te kiezen.

De beste en populairste elektrische kachels van 2022

Hieronder de top 10 beste elektrische kachels (zonder rekening te houden met beschikbaarheid).

Inclusief de beste keramische kachel (Eurom Sani Wall Heat 2000 Wifi.), de beste elektrische kachel overall (Eurom Alutherm 2000 Wifi.)  en de beste convectorkachel (Eurom Alutherm 1200XS Wifi.)

 

 1. Eurom Alutherm 2000 Wifi. Vrijstaand of voor wandmontage. Voor een ruimte tot 20 m2
 2. Eurom Alutherm 1500 Wifi. Draadloos te bedienen. Voor een ruimte tot 15 m2
 3. Eurom Alutherm 2500 Wifi. Maakt geen geluid. Met Eurom Smart app. Voor een ruimte tot 30 m2
 4. Eurom Mon Soleil DSP 400 Wifi. Met open raam detectie en eco stand. Voor een ruimte tot 12 m2
 5. Eurom Alutherm Verre 2000 Wifi. Afstandsbediening & Eurom Smart app. Voor een ruimte tot 20 m2
 6. Eurom Mon Soleil DSP 770 wifi. Infrarood kachel met weekprogramma. Voor een ruimte tot 20 m2
 7. Eurom Alutherm 1200XS Wifi. Convectorkachel met Android/iOS app. Voor een ruimte tot 14 m2
 8. Mill OIL1500WIFI3. Een vrijstaande oliegevulde kachel. Geschikt voor een ruimte tot 24 m2
 9. Eurom Sani Wall Heat 2000 Wifi. Snel verwarmende keramische kachel. Voor een ruimte tot 30 m2
 10. Eurom Alutherm 400XS Wifi. Prima voor een gang, toilet en badkamer. Voor een ruimte tot 6 m2

Betaalbare aanschafkosten plus een minimale onderhoud

Elektrische kachels bieden allerlei voordelen die jouw veiligheid en gemak garanderen. Zoals hun betaalbare aanschafkosten plus de lage onderhoudsvereisten. Je hoeft misschien niet eens met dure bedrijfskosten te worstelen als jouw woning op zonne-energie werkt.

Zoals hierboven al even aangegeven, is het kopen van een (draagbare) elektrische kachel niet altijd even gemakkelijk. Het gaat immers om het vinden van een goede balans tussen energie-efficiëntie en een mogelijke transporteerbaarheid.

De verschillende typen elektrische kachels

Je hebt de keuze uit verschillende elektrische kachels, zoals onder meer:

Infraroodstralers. Deze worden over het algemeen als enkele van de veiligste verwarmingsoplossingen beschouwd. Dit omdat infraroodstraling milieuvriendelijk en energiezuinig is. Maar ze zijn met name voor kleine kamers geschikt.

Keramische kachels. Deze kachels werken door een ingebouwd keramisch blok te verwarmen en stralen vervolgens de warmte ervan stilletjes uit om zo de kamer te verwarmen.

Luchtverhitters. Deze oplossing is behoorlijk draagbaar en betaalbaar. Ze verwarmen een kamer zeer snel, maar sommige modellen kunnen daarbij wel luidruchtig zijn.

Convectorkachels en paneelverwarmers. Dit is een licht van gewicht en efficiënt verwarmingstype dat soms op muren gemonteerd kan worden. Ze doen prima werk in grote en gedeelde ruimtes. De paneelverwarmers bieden vanwege hun slanke ontwerp ook een fijne ruimtebesparing.

Dingen om te overwegen bij het kopen van de beste elektrische kachel

Het gebruik van een elektrische verwarming is een handige manier om je kamertemperatuur snel te verhogen. En om een aangename warmte aan elke ruimte toe te voegen. Veel elektrische ruimteverwarmers beschikken over speciale functies. Zoals een automatische oscillatie of digitale bedieningselementen voor nog meer gemak tijdens het gebruik ervan.

Maar als het gaat om het kiezen van de beste elektrische kachel, dan zijn er zeker enkele fundamentele vragen te stellen. Zoals kan deze kachel mijn ruimte wel voldoende verwarmen? Of hoeveel kost de werking van deze kachel? Laten we juist daarom eens naar de belangrijkste dingen kijken, waar we in een goede elektrische verwarming naar moeten zoeken.

Het verwarmingstype

Hoewel er talloze verwarmingsstijlen zijn, zijn er in wezen drie verwarmingstechnologieën waaronder elke elektrische verwarming valt: stralend, convectie en ventilator geforceerd.

De convectorkachels zorgen doorgaans voor een prettige gelijkmatige verwarming van de hele kamer. De warmtestralers en ventilatorkachels zorgen veelal voor een snelle en gerichte verwarming in kleine ruimtes. Het selecteren van het juiste type elektrische verwarming voor jouw toepassing is de beste manier om effectieve prestaties te garanderen.

De verwarmingscapaciteit

Eén van de belangrijkste dingen waar je op moet letten bij een elektrische kachel kopen is de grootte van de ruimte die deze kachel zal bestrijken. Dit wordt met name bepaald door het wattage van de verwarming.

Welk vermogen kachel je nodig hebt

Niet alle elektrische kachels zijn bestand tegen de uitdaging om een echt groot gebied te verwarmen. Om dit toch via een elektrische kachel met een laag vermogen te proberen, blijkt vaak inefficiënt en ineffectief.

Hoe dan toch het vermogen van een elektrische radiator berekenen? Welnu, in een goed geïsoleerde woning heb je ongeveer 40 watt/m3 nodig. Maar als je isolatie slecht is, ga dan (als kortetermijnoplossing) voor een elektrische verwarming met een hoger vermogen.

Onthoudt echter goed dat dit een algemene vuistregel is, dus dit zal niet voor elk model kachel gelden.

De energie-efficiëntie

Het is een goed idee om de efficiëntie van de verschillende kachels te vergelijken voordat je een elektrische verwarming kiest. Doe dit om ervoor te zorgen dat je elektriciteitsrekening niet echt omhoog schiet. Het is in dit geval erg belangrijk om de juiste energiezuinige verwarming voor je omgeving en de grootte van jouw ruimte te kiezen.

Bovendien helpen speciale functies zoals een energiebesparende stand, instelbare thermostaten, een laag wattage en programmeerbare timers het stroomverbruik te minimaliseren. Om zo met deze zuinige werking voor een lage energierekening te zorgen.

De ingebouwde veiligheidsfuncties

Sommige kachels bevatten een kantelbeveiliging die de stroom automatisch uitschakelt als de kachel per ongeluk omvalt. Een oververhittingsbeveiliging, een andere onschatbare veiligheidsfunctie, is ook standaard in de meeste ruimteverwarming eenheden ingebouwd. Deze schakelaar dient als een sensor die de verwarming automatisch uitschakelt als de interne componenten een onveilige temperatuur bereiken.

Mensen hebben trouwens ook de neiging om vergeetachtig te zijn, dus zo’n automatische temperatuur uitschakeling is zonder meer een handige functie.

Het geluidsniveau

Zoals bij de meeste elektrische apparaten het geval is, maken ook veel draagbare kachels enigszins geluid tijdens het gebruik ervan. Sommige modellen produceren echter meer geluid dan andere. Overweeg units zonder ventilator, zoals een convectorkachel voor een stille werking in stille omgevingen zoals je slaapkamer of kantoor. Keramische stralingsverwarmers werken ook goed als stille ruimteverwarmers.

De temperatuurregeling

Sommige elektrische kachels hebben enkel een aan/uit knop, zonder de mogelijkheid om een specifieke temperatuur in te stellen. Andere elektrische kachels zijn met een thermostaatinstelling met draaiknop of een digitale thermostaat uitgerust. Wat het instellen van je doeltemperatuur super eenvoudig maakt.

Deze aanpasbare instellingen moeten vrij eenvoudig te bedienen zijn. Iets wat ook voor de ventilatorsnelheid geldt als het ontwerp een ventilator bevat.

Elektrische kachels met een thermostaat kunnen op de lange termijn efficiënter zijn. Omdat ze automatisch in- en uitgeschakeld kunnen worden om zo de juiste temperatuur te behouden. En dat gebeurd allemaal zonder extra energie te verspillen.

Verbruiken elektrische kachels veel stroom?

Elektrische kachels verbruiken over het algemeen 1.000 tot 1.500 watt aan energie per uur. Hoewel er ook andere modellen te vinden zijn die meer of minder krachtig zijn.

Als je eenmaal weet hoeveel elektriciteit een kachel gebruikt, dan kun je nu bepalen hoeveel het jou gaat kosten om de verwarming te laten werken. Vermenigvuldig eerst het wattage per uur met het aantal uren per dag dat je het wilt laten werken.

Vermenigvuldig dit getal vervolgens met 30 en deel het daarna door 1.000. Je weet nu hoeveel kilowattuur energie de elektrische kachel in een maand verbruikt. Controleer op je energierekening de kosten per kilowattuur om zo de kosten van het gebruik van de verwarming te schatten.

Wat zijn de voordelen van een elektrische kachel?

Het grootste voordeel van het gebruik van een elektrische verwarming is de mogelijkheid om de ruimte waarin jij je bevindt aangenaam te verwarmen. Dit zonder energiekosten te verspillen aan het verwarmen van andere onbezette delen van jouw woning.

Bovendien zijn veel elektrische kachels redelijk draagbaar en kunnen ze indien nodig van kamer naar kamer verplaatst worden. Een elektrische verwarming kan soms een goedkoper alternatief zijn voor het installeren van een verwarmingssysteem voor het hele huis.

Hoe lang kunnen elektrische kachels aan blijven staan?

De elektrische kachels van tegenwoordig kunnen vaak urenlang aan blijven staan. Zolang je ze maar op een veilige afstand van meubels, dekens en andere voorwerpen houdt die kunnen smelten of verbranden.

De meeste modellen beschikken bovendien over een automatische uitschakeling die voorkomt dat het apparaat oververhit raakt als het voor een langere periode wordt gebruikt. Je zou als je dat wilt ook naar een elektrische kachel met een timer kunnen zoeken.

Zorg er daarnaast altijd voor dat jij je aan de aanwijzingen in de gebruiksaanwijzing van de fabrikant houdt. Om zo de veiligheidsrisico’s zo tot een minimum te beperken.

De voordelen van een convectorkachel

De convectorkachel is, zoals je ook in onze top 10 lijst ziet, de meest voorkomende elektrische radiator. Zoals de naam al doet vermoeden, werkt deze elektrische kachel volgens het principe van convectie. Dat betekent dat de lucht via het onderste deel van het apparaat binnenkomt. Daarna door een elektrische weerstand verwarmd wordt en vervolgens uit het bovenste deel weer naar buiten komt.

Een behoorlijk betaalbare prijs

Het belangrijkste voordeel van een convectorkachel is haar behoorlijk betaalbare prijs. De warmte ervan wordt ook bijzonder snel in je woonruimte gebracht. Het stralingspaneel van deze kachel straalt een zachte verspreiding van warmte uit.

Het heeft ook als voordeel dat het geen stof verplaatst en dus ook niet ruikt, geen geluid maakt of de muren zwart maakt. Het produceert bovendien zeer gelijkmatig een verdeelde warmte. Waardoor het comfort ervan met een centrale verwarming vergelijkbaar is.

Meer informatie over Eurom

Je vindt in onze top 10 van populairste elektrische kachels veel Eurom producten terug. Dus vertellen we jou hier nog even iets meer over het Nederlandse bedrijf Eurom.

Eurom is al sinds 1974 (aanvankelijk onder de naam Euromac) bezig met het ontwikkelen en verkopen van elektrische producten. Volgens Eurom zelf ontwikkelen ze comfort voor de consument door extra veilige en duurzame oplossingen aan te bieden. Producten die steeds weer vernieuwend en gebruiksvriendelijk zijn. Plus bovenal van een hoge kwaliteit!

Altijd actueel en up-to-date

Door alsmaar te blijven ontwikkelen en innoveren zijn hun producten ook altijd actueel en up-to-date. Ze proberen om deze reden ook steeds betere en mooiere producten te ontwikkelen, die perfect in elk type woning passen.

Zo creëerden ze ook de op de toekomst voorbereide smart verwarming die via de eigen Eurom Smart App over een WiFi signaal bediend wordt. Zo blijf je samen met Eurom echt goed bij de tijd!

Grote voorraad van de beste elektrische kachels

Ben je op zoek naar zeer veel elektrische kachels van goede kwaliteit? Hieronder zie je de modellen waarvan nog een grote voorraad aanwezig is.

Deze modellen zijn direct leverbaar (meer dan 300 stuks):

Ohyama JCH-15TD4 Keramische ventilatorkachel Wit

Ohyama JCH-15TD4 Keramische ventilatorkachel Wit

 • drie standen tot 1500 Watt
 • energiezuinig
 • geschikt voor woonkamer, slaapkamer en kantoor

Controleer Laagste Prijs

(Al vanaf 79 euro)

bimar HP126 Ventilatorkachel Wit

Bimar HP126 Ventilatorkachel Wit

 • 2000 Watt met 3 schakeltrappen
 • 15-40°C kamertemperatuurinstelling
 • Tuimelschakelaar en afstandbediening

Controleer Laagste Prijs!

(direct leverbaar)

De beste elektrische kachel conclusie

Elektrische kachels zijn fantastisch om een kleine ruimte erg warm te houden. Ze zijn er in allerlei soorten, maten en vermogens. Waardoor je een ruimte in een mum van tijd prima kunt verwarmen.

De belangrijkste dingen om te overwegen bij het kopen van een elektrische verwarming zijn de grootte van de ruimte die je wilt verwarmen en het type verwarming. Andere belangrijke overwegingen bestaan onder meer uit de veiligheids- en bedieningsfuncties.

Een kleine ventilatorkachel of liever een convectorkachel

Welke draagbare verwarming de beste keuze is, hangt over het algemeen ​​van de behoeften af. De kleinere ventilatorkachels zijn meestal erg snel in het opwarmen van een ruimte. Maar kunnen helaas een stuk onvriendelijker voor de elektriciteitsrekening zijn.

De grotere convectorkachels zijn meestal iets moeilijker te manoeuvreren, maar bieden wel meer warmteafgifte over een langere periode. Daardoor zijn ze voor veel oplossingen een betere keuze. De convectorkachels en paneelverwarmers zijn niet alleen zeer geschikt voor badkamers, maar ook voor kinderkamers en slaapruimtes (met huisdieren).

De beste moderne elektrische kachel

Zoals al aangegeven hangt de beste elektrische kachel ook voor een groot deel van de grootte van de ruimte af die je wilt verwarmen. Onthoud hier echter bij: hoe hoger het wattage, hoe hoger jouw elektriciteitsrekening.

De meeste kachels zijn tegenwoordig gelukkig met een moderne technologie gebouwd. Dit zijn apparaten die met een laag wattage toch nog steeds een consistente en betrouwbare verwarming bieden.

Van elektrische kachels voor de grote ruimtes tot energiezuinige kachels. In onze handige koopgids vind je na alle nuttige informatie gelezen te hebben zeker de beste elektrische kachel voor in jouw woning.