beste robotstofzuiger 2022

Koopgids: Beste robotstofzuiger 2024

Laatste Update: May 26, 2024 door Hendrik

De droom om simpelweg een robot het huishouden te laten doen, bestaat al zo lang als dat er robots bestaan. Met robotstofzuigers wordt de droom voor het eerst een beetje werkelijkheid, althans als het stofzuigen betreft. Want regelmatig stofzuigen kan prima door de beste robotstofzuiger 2024 gedaan worden.

Nieuwste model 2024

De Beste Robotstofzuiger: iRobot Roomba Combo j9+

De nieuwste en beste robotstofzuiger is geworden de iRobot Roomba i7158!

Met een beoordeling van een 8,6 (van 10) met meer dan 150 reviews is deze robotstofzuiger een zeer goede.

Alle onderdelen worden goed beoordeeld. Tegenwoordig kan je deze ultieme robotstofzuiger al voor minder dan 500 euro krijgen.

Controleer nu de laagste prijs!

Een robotstofzuiger kan namelijk een heel prettige hulp zijn bij de reguliere basisreiniging in jouw huis. Het verwijdert op een betrouwbare wijze stof, pluisjes en los vuil van de vloer. Maar onthoud echter wel heel goed, dat geen van hen zo grondig schoonmaakt als een reguliere stofzuiger.

Dit komt onder meer door de veel lagere zuigkracht van de stofzuigerrobots. Terwijl de normale huishoudstofzuigers veelal een vermogen tussen de 600 tot 800 watt hebben, heeft een robotstofzuiger  in de meeste gevallen slechts 50 tot 120 watt aan vermogen.

Er zijn honderden vacuümrobots op de markt. Met al hun verschillende soorten, maten, gewichten en functies kan het daarom soms moeilijk zijn om te bepalen welk type de beste robotstofzuiger 2024 is om aan te schaffen.

Stofzuigen, vegen en zelfs dweilen? Wat de stofzuigerrobot allemaal kan doen

Een robotstofzuiger kan je perfect assisteren bij de simpele huishoudelijke taken. Zo’n kleine stofzuiger beweegt hierbij volledig autonoom over de vloer en zuigt alles op wat deze in de weg staat. De zuigkracht is echter enkel voldoende voor alledaags vuil.

Als je het graag wilt, kun je hiervoor ook een robot met een dweilfunctie gebruiken. Hoewel zo’n robot mop niet de juiste druk biedt om heel hardnekkige vlekken te kunnen verwijderen, zijn de meeste robotstofzuigers met dweilfunctie zeker voldoende voor een basisreiniging.

De batterijcapaciteit van een robotstofzuiger is in de regel 50 tot maximaal 120 minuten voordat ze weer opgeladen moeten worden. Afhankelijk van het model is de oplaadtijd 2 tot 4 uur voordat de robot weer zelfstandig door jouw huis kan gaan rijden.

De beste robotstofzuiger 2024 van iedere prijsklasse

Hoewel de de beste robotstofzuiger 2023 niet echt duur hoeft te zijn, moet je bij de aanschaf van heel goedkope apparaten (voor minder dan € 200) vooral goed naar hun mogelijkheden en zuigkracht kijken. Dit soort robots zijn veelal enkel voor harde vloeren geschikt.

Vanaf € 249 kun je doorgaans al een zeer goede robotstofzuiger krijgen met de allernieuwste tech en een redelijk goede zuigkracht die ook voor laagpolig tapijt geschikt is. 

Maar als je bereid bent om meer dan € 500 in de beste robotstofzuiger 2023 te investeren, dan ben je al in de top van de middenklassers beland. In deze prijsklasse vind je absoluut de allernieuwste technologie en fijne accessoires, zoals een automatisch afzuigstation. Deze modellen stromen vervolgens langzaam over in de ultieme toppers van de beste robotstofzuiger 2023. Die variëren qua prijs tussen ongeveer € 750 en € 1.500.

De beste robotstofzuiger 2024: low budget instapmodellen

iRobot Roomba e5

De beste robotstofzuiger 2022 voor de meeste mensen met een low budget is de iRobot Roomba e5. Dankzij haar rubberen rollen werkt de e5 nagenoeg klitvrij. De accu gaat redelijk lang mee en de robot is ook makkelijk te legen. Deze Roomba werkt ook op laagpolig tapijt nog steeds behoorlijk.

Eufy by Anker Robovac 35C

Maar er zijn absoluut nog andere interessante aanbevelingen. De Eufy by Anker Robovac 35C is eveneens een heel goede keuze en zelfs nog een paar tientjes goedkoper.

Ecovacs Deebot OZMO 950

En als je graag gebruik wenst te maken van een extra lange batterijduur en een dweilfunctie, kijk dan eens naar de Ecovacs Deebot OZMO 950. Deze met Alexa en Google compatibel robotstofzuiger beschikt over kunstmatige intelligentie en innovatieve navigatietechnologie om de meeste obstakels te vermijden. Plus met een batterijduur tot 200 minuten is het één van de duurzaamste vacuümrobots die je kunt krijgen.

De beste robotstofzuiger 2024: de middenmoters

iRobot Roomba j7+

De iRobot Roomba j7+ komt met alle mogelijke mapping en app functies die jij in de beste robotstofzuiger 2022 terug zou willen zien. De kamers in je huis kunnen met de j7+ niet alleen met verschillende intensiteiten schoongemaakt worden, maar de app kan voor jou eveneens zogenaamde ‘no-go zones’ suggereren. 

iRobot specificeert niet echt de pascal (Pa) zuigkracht van haar robotstofzuigers, zoals de meeste andere leveranciers dat trouwens ook niet doen, maar zegt wel dat de Roomba j7+ 10 keer sterker is dan haar instapmodellen.

Rowenta X-plorer Serie 75 RR7675

Als je aan Rowenta denkt, dan denk je al snel aan haar klassieke stofzuigers. Het bekende merk heeft daarnaast ook intelligente robotstofzuigers in haar assortiment. De Rowenta X-plorer Serie 75 RR7675 is een middenklasse robot met een dweilfunctie. Het heeft een aantrekkelijk design en kan simpel via de Rowenta app op je mobiele telefoon bediend worden.

 Afhankelijk van het type vloer biedt de X-plorer Serie 75 goede tot zeer goede reinigingsprestaties en een groot uithoudingsvermogen. Het vindt met behulp van haar geavanceerde lasernavigatie ook prima haar weg in jouw huis. Het vermijdt hierbij betrouwbaar allerlei obstakels en heeft ook geen problemen met trappen.

De beste robotstofzuiger 2024: de ultieme toppers

iRobot Roomba s9+

De Roomba s9+ robotstofzuiger, het topmodel van iRobot, zit boordevol functies. Het leegt niet alleen zichzelf, maar wordt tevens door een heel handige app ondersteund. Daarmee kun je moeiteloos onder meer al jouw schoonmaakbeurten inplannen, no-go-zones instellen en je schoonmaakeisen aanpassen.

Het is één van de best presterende robotstofzuigers op hardhouten vloeren. Het unieke D-vormige ontwerp zorgt er alsmede voor dat het bijna alles kan oppakken wat het bereiken kan. Het kan daarnaast ook heel goed alle dierenharen vinden.

Het zal bovendien (indien nodig) halverwege de schoonmaaksessie haar weg weer naar haar dockingstation terugvinden, zichzelf volledig leegmaken om erna weer vrolijk aan het werk te gaan.

Ecovacs Deebot T9+

De Ecovacs Deebot T9+ is een andere topper. Zoals het een heuse vacuümrobot kanjer betaamt, kent het niet echt noemenswaardige zwaktepunten. Deze robotstofzuiger navigeert niet alleen zeer betrouwbaar, maar maakt de vloer ook nauwkeurig schoon. Bovendien is de T9+ bijzonder gemakkelijk en nauwkeurig in gebruik dankzij haar sublieme app.

Deze app maakt namelijk een exacte indeling van de schoon te maken ruimtes in jouw woning mogelijk, zodat je erna precies kunt bepalen in welke volgorde het haar werk zou moeten doen. Het overwint haar obstakels dan ook overtuigend.

Deze beste robotstofzuiger 2022 keert evenzo tijdens of na het reinigen terug naar haar dockingstation. Er past tot 2,5 liter aan vuil in de afsluitbare papieren zak van deze dock. Bovendien kan deze robotstofzuiger een luchtverfrisser capsule herbergen die ongeveer 60 dagen lang een aangename geur verspreidt.

Conclusie van beste robotstofzuiger 2024

De beste robotstofzuiger 2024 kan met slechts één druk op de knop een enorm verschil in je leven maken. Want het kan op deze wijze heel simpel allerlei kleine rommel voor jou in jouw huis opruimen. 

Maar ondanks dat het slechts één druk op de knop nodig heeft om te functioneren, is het wel van groot belang om de borstels en filters van een robotstofzuiger regelmatig te reinigen. Gelukkig gaat dit allemaal vrij simpel bij deze moderne schoonmaakhelden.

Alle robotstofzuigers zijn dusdanig ontworpen om goed harde vloeren schoon te kunnen maken. Maar als jij over veel tapijt in je huis beschikt, dan zou je zeker in een robotstofzuiger met een flinke zuigkracht willen investeren. Hierdoor kan deze sucker nog beter vuil, stof en haar opzuigen dat in al die vervelende tapijtvezels vast komt te zitten.