Laatste Update: April 19, 2023 door Hendrik
De meest zuinige manier van het verwarmen van je huis kan zijn om dit met een airco te doen.
Om er achter te komen wat het verwarmen met de airco kost, kan je dit artikel lezen.
Kort en duidelijk antwoord
Als je op zoek bent naar een kostenefficiënte manier om je huis te verwarmen, kan een airco wellicht een aantrekkelijke optie lijken.
Maar hoe zit het met de kosten?
Wij hebben een top 5 airco’s gemaakt. De nummer 1 is de Qlima SC6126.
Deze verbruikt:
Voor de Qlima SC6126 Split airco van 2,6 kW met WiFi zou het verbruik ongeveer 0,31 kWh per uur zijn bij volledig vermogen. Als we uitgaan van een energietarief van 0,54 euro per kWh, zou het verbruik ongeveer 0,16 euro per uur zijn.
Bekijk onze top 5 beste Airco’s!
De details
Het gebruik van airconditioning voor verwarming is een steeds populairdere optie voor huiseigenaren. Met de toenemende vraag naar milieuvriendelijke en kostenefficiënte verwarmingsopties is het geen verrassing dat meer mensen kiezen voor deze optie. Hoewel de kosten van het verwarmen met een airco lager kunnen zijn dan andere verwarmingsopties, is het belangrijk om rekening te houden met bepaalde factoren die van invloed zijn op de kosten.
Hoe werkt het verwarmen met een airco?
Voordat we naar de kosten kijken, is het belangrijk om te begrijpen hoe het verwarmen met een airco werkt. Een airco werkt door het verplaatsen van warmte van de ene plaats naar de andere. Tijdens het koelen wordt warmte uit de lucht gehaald en naar buiten afgevoerd. Bij het verwarmen wordt dit proces omgekeerd, waarbij warmte van buiten wordt opgenomen en naar binnen wordt gebracht.
Wat zijn de kosten van het verwarmen met een airco?
De kosten van het verwarmen met een airco variëren afhankelijk van verschillende factoren. Enkele van de belangrijkste factoren zijn:
Type airco
Er zijn verschillende soorten airconditioners die kunnen worden gebruikt voor verwarming. Een traditionele airconditioner kan worden omgezet om te verwarmen, maar een warmtepomp is speciaal ontworpen voor zowel koeling als verwarming. Een warmtepomp is efficiënter en kan de kosten van het verwarmen met een airco verminderen.
Grootte van de airco
Een airco die te groot is voor de ruimte kan de kosten verhogen omdat het meer energie verbruikt dan nodig is. Aan de andere kant kan een airco die te klein is, niet voldoende warmte leveren en dus de kosten verhogen.
Energie-efficiëntie van de airco
Energie-efficiëntie is van cruciaal belang voor de kosten van het verwarmen met een airco. Hoe efficiënter de airco, hoe minder energie hij verbruikt en hoe lager de kosten zullen zijn.
Energieprijzen
De energieprijzen variëren van regio tot regio en kunnen ook afhankelijk zijn van de tijd van het jaar. Het is belangrijk om de energieprijzen te controleren voordat je een airco aanschaft en te begrijpen hoe deze van invloed zijn op de kosten.
Gebruiksduur
Hoe lang je de airco gebruikt, heeft uiteraard ook invloed op de kosten. Hoe langer de airco aanstaat, hoe hoger de kosten zullen zijn.
Bekijk onze top 5 beste Airco’s!
Wat kost het verwarmen met een airco ongeveer?
Een zuinige airco verbruikt ongeveer 0,5 tot 1 kilowattuur (kWh) per uur. Dit is afhankelijk van de grootte van de ruimte waarin de airco wordt gebruikt, de efficiëntie van de unit en de instellingen van de thermostaat. Bij een prijs van 40 eurocent per kWh, zou het verbruik van een uur gebruik van een zuinige airco ongeveer 20 tot 40 eurocent kosten.
Bekijk onze top 5 beste Airco’s!
Voorbeelden van het verbruik van een airco
Om iets meer inzicht in het verbruik van een airco te krijgen, geven we hieronder een aantal voorbeelden:
- Een kleine window unit met een capaciteit van 5.000 BTU zou ongeveer 0,5 kWh per uur verbruiken, wat 20 eurocent per uur zou kosten.
- Een middelgrote split-unit met een capaciteit van 18.000 BTU zou ongeveer 1,5 kWh per uur verbruiken, wat 60 eurocent per uur zou kosten.
- Een grote centrale airconditioning-unit met een capaciteit van 36.000 BTU zou ongeveer 3 kWh per uur verbruiken, wat 1.20 euro per uur zou kosten.
Houd er rekening mee dat deze cijfers slechts richtlijnen zijn en dat uw specifieke verbruik afhankelijk is van de omstandigheden in uw huis.
Wat kost het verwarmen met een airco precies?
In dit artikel zullen we bespreken hoeveel het kost om uw huis te verwarmen met een airco.

Bij een uitgebreid antwoord gaan we in op het feit dat de kosten kunnen variëren.
De kosten voor het verwarmen van een airco is afhankelijk van verschillende factoren zoals het type airco, de grootte van de ruimte, de hoeveelheid gebruik en de energieprijzen in uw regio. Het is belangrijk om deze factoren in overweging te nemen voordat u een beslissing neemt over het gebruik van een airco als verwarming.
Hoeveelheid gebruik en energieprijzen: belangrijke factoren bij verwarmen met een airco
In alinea 2 zullen we bespreken hoeveelheid gebruik en energieprijzen als belangrijke factoren zijn bij het bepalen van de kosten van verwarming met een airco. Het hoeveelheid gebruik speelt een belangrijke rol in de kosten. Hoe vaker en hoe langer u de airco gebruikt, hoe hoger de kosten zullen zijn. Dit is omdat de airco elektriciteit verbruikt om warmte te produceren. Bij een elektriciteitsprijs van 40 eurocent per kWh, kan het verwarmen van een gemiddelde ruimte een kostenpost van tientallen euros per maand betekenen. Het is daarom belangrijk om te overwegen hoe vaak en hoe lang u de airco daadwerkelijk nodig heeft.
Zonnepanelen: de sleutel tot lagere kosten bij verwarming met een airco
Daarnaast kan het gebruik van zonnepanelen een groot financieel voordeel bieden. Zonnepanelen helpen om elektriciteit op te wekken, waardoor u minder afhankelijk bent van de energieleverancier en dus minder kosten heeft. Het is daarom aan te raden om de combinatie van zonnepanelen en een airco te overwegen als u overweegt om uw huis te verwarmen met een airco.
Er zijn verschillende soorten airco’s beschikbaar op de markt, elk met hun eigen kenmerken en kosten. De belangrijkste types zijn het splitsysteem, monoblock en warmtepompen.
Een splitsysteem bestaat uit een binnen- en buitenunit. De binnenunit, ook wel de sfeerunit genoemd, is verantwoordelijk voor de verwarming en koeling van de lucht. De buitenunit, ook wel de condensator genoemd, is verantwoordelijk voor het verplaatsen van warmte naar buiten. Dit systeem is geschikt voor grote oppervlakten en biedt een hogere energie-efficiëntie. De kosten voor aanschaf en installatie van splitsysteem airco’s zijn doorgaans hoger dan monoblock airco’s, maar de lagere energiekosten kunnen dit compenseren op de lange termijn.
Een monoblock airco is een all-in-one oplossing waarbij de binnen- en buitenunit in één apparaat zijn gecombineerd. Dit systeem is geschikt voor kleine tot middelgrote oppervlakten. Monoblock airco’s zijn eenvoudig te installeren, maar minder energie-efficiënt dan splitsysteem airco’s. De aanschaf- en installatiekosten zijn doorgaans lager dan die van een splitsysteem.
De warmtepomp verwarmt buitenlucht
Een warmtepomp is een soort airco die gebruik maakt van een compressor om warmte uit de buitenlucht te halen en deze naar binnen te verplaatsen. Het systeem is zeer energie-efficiënt en geschikt voor grote oppervlakten, maar duurder in aanschaf en installatie dan een splitsysteem of monoblock airco. Warmtepompen kunnen dienen als verwarming en koeling, en worden vaak beschouwd als een soort airco.
Het is wel belangrijk om te weten dat er ook een soort warmtepomp bestaat die gebruik maakt van water als energiebron, deze worden ook wel waterpompen genoemd. Deze zijn specifiek gericht op verwarming van gebouwen, zij zijn niet bedoeld voor koeling. In deze context is een waterpomp dus niet te beschouwen als een airco, omdat het geen koelingsfunctie heeft.
Warmtepompen zijn een andere optie voor het verwarmen van uw huis. Dit systeem maakt gebruik van een compressor om warmte uit de buitenlucht te halen en deze naar binnen te verplaatsen. Dit systeem is zeer energie-efficiënt en geschikt voor grote oppervlakten. Het is echter duurder in aanschaf en installatie dan een splitsysteem of monoblock airco. De kosten voor een warmtepomp zijn hoger dan die van een splitsysteem of monoblock, maar de lagere energiekosten kunnen dit compenseren op de lange termijn.
Het is belangrijk om te overwegen welk type airco het beste bij uw specifieke situatie past. De kosten variëren sterk afhankelijk van het gekozen type en grootte van de ruimte die u wilt verwarmen.
Of jij nu terwijl je dit leest in een woonhuis of een bedrijfspand zit. Het onderwerp verwarming en hoe je jouw binnenruimtes verwarmt, staat waarschijnlijk op de voorgrond van jouw gedachten. Deze zorgen worden momenteel door veel huiseigenaren in Nederland gedeeld. Aangezien de stijgende energieprijzen plus de strijd om de opwarming van de aarde te vertragen zaken zijn waar we allemaal rekening mee willen houden.
De meeste woningen en kantoren in ons land zullen voornamelijk een cv-ketel op gas gebruiken om de binnentemperatuur te regelen. Als jij echter probeert te voorkomen dat jouw energierekening door de hierboven twee genoemde problemen wordt beïnvloed. Dan is het misschien de hoogste tijd om op het verwarmen met een airco over te stappen.
Jouw airco als een verwarmingsbron gebruiken
Veel mensen denken ten onrechte dat het gebruik van een airconditioner een luxe traktatie is die snel bijzonder kostbaar kan worden. Hoewel dit een paar decennia geleden zeker het geval was, kan het tegenwoordig niet verder van de waarheid zijn. De realiteit is nu dat het laten draaien van een airco een bijzonder efficiënte manier is om de binnentemperatuur te regelen.
En jazeker, daar hoort ook het verwarmen van een woning bij. Sommige airco’s zijn zelfs zo effectief in het opwarmen van onze huizen geworden, dat ze met een centrale verwarmingsinstallatie kunnen wedijveren. Tenminste als het om het opwarmen van kleine tot middelgrote kamers gaat.
Hoe werkt een airco met verwarming?
Een airconditioning werkt door via de koelcyclus met een dampcompressie lucht te produceren. Een koelmiddel transporteert daarbij koele lucht van het ene deel van het systeem naar het andere en geeft deze vervolgens vrij. De vier belangrijkste componenten van een airco-unit zijn:
- Compressor. Deze perst het koelmiddel samen en verandert het onder hoge druk in een gas.
- Condensorspiraal. Dit is een langgerekte buis die zich binnenin de externe airconditioner bevindt. De koelvloeistof beweegt zich hier doorheen, waarbij de warmte door een ventilator naar de omgeving wordt afgevoerd. Deze warmte verandert weer in een vloeistof zodra het afkoelt.
- Expansieventiel. De druk van het koelmiddel wordt hiermee verlaagd, waardoor het weer vloeibaar wordt, voordat het in de verdamper wordt gepompt.
- Verdamperspiraal. De verdamper is, net zoals de condensor, ook een langgerekte buis. De koelvloeistof verandert hierin in een gas en verdampt.
De airco-unit werkt met de bovenste vier stappen die constant herhaald worden. Het maakt hierbij niet uit of het nu koude of warme lucht is die het door een kamer blaast.
Hoe kan een airco een kamer verwarmen?
Als er een gecombineerd verwarmings- en airconditioning systeem wordt gebruikt, dan kan het bovenstaande 4-stappenproces eenvoudig omgekeerd worden. Het enige dat hiervoor nodig is, is een omkeerklep. Die klep helpt om de stroom van deze thermische energie om te keren. De koude lucht in een airco wordt dan afgezogen en als warme lucht de ruimte in gepompt.
Een airco werkt efficiënter dan radiatoren
Ondanks dat het een weinig bekend feit is dat sommige airconditioners een ruimte ook kunnen verwarmen. Kan zo’n airo ook nog eens zuiniger zijn dan je centrale verwarming aan te zetten. Het kan jou dus zelfs geld besparen!
Maar het antwoord hierop hangt dan wel af van hoeveel jij het gebruikt. Een airco kan immers 3 kilowatt warmte voor elke kilowatt elektriciteit produceren die het verbruikt. Als je dit met de 1 kilowatt vergelijkt die een centrale verwarming voor dezelfde hoeveelheid energie kan produceren. Dan is het vrij logisch hoe deze besparing plaatsvindt.
Zo’n airco die van een omgekeerde cyclus gebruik maakt, is zo een economische verwarmingskeuze voor jouw woning. Waarbij er slechts ongeveer 25 eurocent per uur wordt gebruikt om een ruimte te verwarmen. Wat aanzienlijk minder is dan bij veel andere soorten elektrische verwarmingen.
Ter vergelijking: een elektrische warmtestraler kost ook ongeveer 25 eurocent per uur en een elektrische paneelverwarming kost 30 eurocent per uur. Maar geen van deze werken zo effectief om wat grote gebieden te verwarmen. Want veel draagbare kachels zijn enkel ontworpen om een heel klein gebied te verwarmen.
Voor een nauwkeurige berekening van de verwarming (of koeling) via een split airco-unit zijn er echter verschillende factoren op de bedrijfskosten van invloed. Waaronder de isolatie van jouw huis, de vloeroppervlakte, plus het aantal en de grootte van de ramen.
Maar geloof het of niet, zo’n airconditioner met omgekeerde cyclus is zelfs goedkoper om per uur aan het werk te zetten dan een magnetron!
Hoe efficiënt is het verwarmen met airco?
Zoals hierboven aangegeven zal het gemiddelde airconditioningsysteem 3 kilowatt warmte voor elke kilowatt elektriciteit die het verbruikt produceren. Dit kan op lange termijn, in vergelijking met het gebruik van een ruimteverwarmer of centrale verwarming, aanzienlijke besparingen opleveren.
Houd de thermostaat in dit geval dan wel op een comfortabele 18 tot 20 °C. Want dit is de effectiefste temperatuurinstelling voor jouw airconditioner tijdens de winter. Door deze temperatuur vast te houden, kan jouw airco op haar meest efficiënte niveau werken. Elke graad die je het hoger instelt kan de bedrijfskosten met maar liefst 10% verhogen!
Daarnaast is het belangrijk om een plafondventilator te gebruiken om de stookkosten te verlagen. Want aangezien warme lucht van nature stijgt, zal de meeste warmte in een kamer geleidelijk omhoog naar het plafond gaan.
Een plafondventilator die in de ‘winterstand’ staat, helpt aangenaam mee de warme lucht terug door de kamer te circuleren. Waardoor het minder snel nodig zal zijn om de temperatuurinstellingen van de airconditioner te verhogen. Om zo een comfortabele warmte te behouden.
Airco met verwarming nadelen en voordelen
De voordelen
- De veiligheid. Airconditioners produceren geen as of asbeststof en het is zeer onwaarschijnlijk dat ze een elektrische brand veroorzaken. Want een airco met verwarming is veel veiliger dan het gebruik van losse ruimteverwarmers. Deze laatst genoemde zijn één van de belangrijkste oorzaken van woningbranden in Nederland. Dit geldt vooral als er verlengsnoeren ingeplugd zijn. Bovendien is de warmte unit van de airco buiten het bereik van een kind, dus kan deze die ook niet per ongeluk aanraken.
- Het bespaart ruimte. Een split airco is relatief compact. Dit maakt het tot de ideale HVAC oplossing voor kleine huizen die niet veel ruimte hebben. HVAC is een Engelse afkorting van Heating (verwarming), Ventilation (ventilatie) en Air Conditioning (airco).
- Het gemak. Een airco begint direct te verwarmen op het moment dat je deze aanzet. Je hoeft dus niet eerst te wachten tot de verwarmingsketel is opgewarmd. Daarnaast is er tijdens de winter vaak veel vocht op jouw deuren en ramen te vinden. Het aanzetten van de airco helpt dan bij het ontvochtigen van de lucht in jouw woning. Veel airco systemen hebben bovendien een ingebouwd luchtzuiverend filter dat fijne deeltjes in de lucht opvangt. Zodat jij de lucht in jouw huis eenvoudig kunt zuiveren.
- De bedrijfskosten. Airconditioners zijn de betaalbaarste manier van verwarmen in vergelijking met andere elektrische verwarmingsapparaten. Zoals alle toestellen die brandstoffen zoals hout, gas of olie gebruiken.
- Het spaart het milieu. Airco’s met een verwarming mogelijkheid produceren over het algemeen slechts een derde van de uitstoot van broeikasgassen ten opzicht van standaard elektrische kachels. Dat is goed voor onze planeet.
De nadelen
- De installatiekosten. De aanschafprijs van een airco-unit is hoger dan een losse elektrische kachel. En er zijn installatiekosten aan verbonden. Want je moet professionals inhuren om deze vakkundig te laten installeren.
- Het is enkel voor kleine woningen. De verwarming en koeling van split airco’s zijn over het algemeen beperkt tot de kamer of het gebied waarin ze zich in bevinden. Een enkele unit kan op zichzelf dus geen groot of zelfs middelgroot huis verwarmen. En de deuren en ramen moeten voor een maximale efficiëntie ook gesloten blijven.
5 tips voor het verwarmen met airco
Hier volgen enkele belangrijke tips om jouw airconditioner voor het verwarmen van je woning te gebruiken.
- Reinig jouw airco regelmatig. Geef je airco-unit van tijd tot tijd een goede schoonmaakbeurt. De filters in airconditioners hebben per slot van rekening de neiging om stof en andere vervelende deeltjes te verzamelen. Die deeltjes kunnen niet alleen schimmel veroorzaken. Maar ook brandgevaar opleveren als ze verwarmd worden.
- Kies de juiste bedrijfstemperatuur. Stel je airco dusdanig in om de temperatuur in jouw woning tussen de 18 en 20 graden te houden. Want elke graad daarboven kan jouw energieverbruik met wel 10% verhogen.
- Gebruik de automatische modus. Met deze functie kan de airco de gewenste temperatuur prima handhaven. Hierdoor blijft de ventilator ervan zo kort mogelijk op de laagste snelheid draaien. Om zo energie te besparen.
- Richt de lamellen van de airco naar beneden. Dit zorgt, omdat warme lucht opstijgt, voor een optimale luchtcirculatie in je huis in de winter. Vergeet echter niet om het in de zomer weer naar boven te positioneren.
- Laat je airco periodiek onderhouden. Sommige fabrikanten raden aan om jouw airco minstens één keer per jaar te laten onderhouden. Om het zo zo soepel en energiezuinig mogelijk te laten werken. En om mogelijk dure reparaties te voorkomen. Zo kan de airco-unit tot wel 20 jaar meegaan!
Is een airco verwarming de moeite waard?
Een airco met verwarming is energiezuiniger dan de meeste andere verwarmingssystemen. En bij het gebruik van de juiste stroomaanbieder (of zonne-energie) ook nog eens veel milieuvriendelijker. Ze zijn ook gemakkelijk in gebruik en kunnen relatief eenvoudig kleine tot middelgrote kamers in je huis verwarmen.
Het enige nadeel is dat ze meer kunnen kosten om te installeren en te repareren. Maar dit wordt ruimschoots door de lagere bedrijfskosten gecompenseerd. Bovendien kan dit type verwarmingssysteem tot 20 jaar meegaan.
Dus is het een investering die zeker de moeite waard is als je jouw huis lekker warm in de winter wilt hebben. En je portemonnee graag gevuld wilt houden.
Bekijk onze top 5 beste Airco’s!
Wel of niet verwarmen met een airco?
Ongeveer 95% van alle woningen in Nederland gebruikt naar schatting een centraal verwarmingssysteem. Waarvan de meeste door gasketels worden aangedreven om zo het hele pand in plaats van individuele kamers te verwarmen.
De negatieve impact van deze cv-ketels op het milieu is de afgelopen jaren echter steeds duidelijker geworden. Ze veroorzaken ongeveer 10% van de totale uitstoot van broeikasgassen in ons land. Daarbij komen nog de dramatisch stijgende energietarieven als gevolg van de oplopende groothandelsprijzen voor gas.
Door deze zorgen zijn veel huiseigenaren naar alternatieve verwarming opties op zoek gegaan. Zoals het verwarmen met airco.
Waarom voor een airconditioner met omgekeerde cyclus kiezen?
Jouw huis met een airconditioner met omgekeerde cyclus verwarmen, is gelukkig net zo eenvoudig als het overschakelen van de modus van koel naar warm. Dus waarom zou ook jij deze winter niet van dit fantastisch handige verwarmingsapparaat profiteren om jouw woning te verwarmen?
Een split airco-unit met omgekeerde cyclus is een ideale keuze voor het regelen van de temperatuur in kleine tot middelgrote kamers of open woonruimtes. En als je weinig ruimte hebt en meerdere kamers moet verwarmen. Dan biedt een multi-split systeem een handige verwarmingsmethode die met een enkele buitenunit meer dan één kamer dekt.
Bovendien zijn er bij het gebruik van een airconditioningsysteem geen lelijke radiatoren aan de muren. En wordt de warmte bovendien gelijkmatiger verdeeld. Plus als de zomer er weer aankomt, kun je er ook prettig koel mee blijven. Wat jou zeker het beste van beide werelden geeft!
Ga voor een energiezuinige airconditioner
Overweeg in dit geval wel een energiezuinige airconditioner. Want energiezuinige airco’s kosten minder in gebruik en kunnen jou op de lange termijn zo dus veel geld besparen. Onthoud daarbij vooral dat hoe meer sterren het op de Energy Star classificatie heeft, hoe efficiënter het apparaat werkt.
Bekijk onze top 5 beste Airco’s!
Als onderdeel van het streven naar een hogere energie-efficiëntie, worden veel moderne airco-units met thermostaten en geavanceerde invertertechnologie geleverd. Wat betekent dat ze zich simpel aan de temperatuur en de toestand van de kamer kunnen aanpassen.
Deze inverter technologie helpt om één van de meest energie-efficiënte manieren te bieden om met behulp van elektriciteit jouw huis zowel te verwarmen als te koelen.
Houd jouw airco echter wel altijd goed schoon. Een goed onderhouden airco-unit werkt immers een stuk efficiënter dan eentje die nog nooit is schoongemaakt. Want hoe harder jouw systeem moet werken om de door jou ingestelde temperatuur te bereiken. Hoe meer elektriciteit het zal verbruiken!
Zoals je zelf hebt kunt lezen, zijn er absoluut tal van belangrijke voordelen om op een airco met verwarming over te schakelen. Dus als jij nu ook in het installeren van een energiezuinige airconditioner met omgekeerde cyclus in je huis geïnteresseerd bent. Bekijk dan of je hier via slim-huis.com een geschikte airco verwarming voor jou in onze lijst van aanbiedingen terug vindt.
Verwarmen met een airconditioning kan een zeer efficiënte en zuinige manier zijn om uw huis of kantoor te verwarmen. In tegenstelling tot traditionele verwarmingssystemen, zoals gas- of elektrische verwarming, kan een airco niet alleen koelen, maar ook verwarmen. Dit kan een goede optie zijn voor mensen die op zoek zijn naar een manier om hun energiekosten te verlagen en tegelijkertijd comfortabel te verwarmen. In dit artikel zullen we dieper ingaan op hoe airco als verwarming werkt, de voordelen en nadelen ervan, en alternatieven voor deze manier van verwarmen.
Alternatieven voor verwarmen met airco
Er zijn tal van alternatieven voor het verwarmen met airco, waaronder:
- Gasverwarming: Gasverwarming is een populaire keuze voor het verwarmen van huizen en kantoren, omdat het over het algemeen goedkoper is dan elektriciteit. Het enige nadeel is dat het niet zo flexibel is als airco, omdat het niet kan koelen.
- Elektrische verwarming: Elektrische verwarming, zoals elektrische radiatoren, is een ander alternatief voor verwarmen met airco. Hoewel elektrische verwarming over het algemeen duurder is dan gasverwarming, is het wel flexibeler, omdat het op elk moment kan worden aangezet en uitgezet.
- Warmtepompen: Warmtepompen zijn een andere efficiënte manier om huizen te verwarmen. Ze werken door de warmte uit de lucht of de grond te halen en deze te gebruiken om de lucht in een ruimte op te warmen. Hoewel ze duurder zijn om aan te schaffen dan sommige andere verwarmingmethoden, kunnen ze op den duur geld besparen door het lagere energieverbruik.
Conclusie
Verwarmen met airco kan een zeer efficiënte en zuinige manier zijn om uw huis of kantoor te verwarmen. Het heeft echter ook enkele nadelen, zoals hogere aanschafkosten en afhankelijkheid van elektriciteit. Als u overweegt om uw huis te verwarmen met airco, is het belangrijk om te overwegen of dit de beste optie is voor uw specifieke situatie.