Babyfoon

Welke babyfoon met camera en app kan je het best kiezen?

babyfoon met camera en app

Laatste Update: November 9, 2022 door Hendrik

Ben je op zoek naar een babyfoon met camera en app?

Dan ben je hier op de juiste plek.

Wij hebben meerdere zeer goede babyfoons gevonden. Natuurlijk met een goede camera en een handige app.

Handige app bij babyfoon met camera

Waarom een moderne babyfoon?

Zodra de luiers, het kinderbedje, de buggy en alle andere baby benodigdheden allemaal geregeld zijn. Dan is een babyfoon met camera en app voor veel personen de volgende musthave item op de verlanglijst van nieuwe ouders.

Een baby zal het zeker laten weten als het jouw aandacht nodig heeft. Zelfs als deze zich aan de andere kant van het huis bevindt. Maar de beste video babyfoons nemen het giswerk en de zorgen van ouders weg door je kleintje in de gaten te houden terwijl het slaapt.

Een goedkopere optie? De beste babyfoon zonder camera: Alecto DBX-88

Overal en wanneer gewenst in de gaten houden

Met de allernieuwste babyfoons kun jij je baby simpel overal in huis, maar ook als je op pad bent, vanaf je smartphone of tablet in de gaten houden. Dit maakt het bijzonder gemakkelijk voor je om de situatie van jouw baby even te checken. Voor als je deze bijvoorbeeld bij een oppas hebt achtergelaten. Je kunt jouw kindje dan in realtime op de camera feed bekijken. Hopelijk goed slapend in hun eigen bedje.

Zo’n babyfoon met camera en app kan immers een geweldige gemoedsrust bieden wanneer jouw baby of peuter slaapt. Een goede babyfoon moet daarbij alert zijn en jou bij de minste commotie of het huilen van je baby waarschuwen. Want of jij nu in een klein appartement woont of in een ruime woning met vier slaapkamers. Dit nauwgezette toezicht is essentieel voor de veiligheid en het welzijn van jouw kind.

De beste video babyfoon selecteren

Het kan een hele uitdaging lijken om een babyfoon te vinden die precies aan jouw behoeften voldoet. Vooral wanneer er zoveel keuze op de markt is. De beste babyfoon is echter zeer eenvoudig in te stellen en te gebruiken. Zit daarnaast boordevol handige functies in plaats van allerlei slimme extra’s die je misschien nooit echt zult gebruiken. Maar wat nog belangrijker is: het moet zo betrouwbaar mogelijk zijn.

Alle beschikbare baby videofoons zijn met verschillende kenmerken en functies uitgerust. Dit zijn de belangrijkste basisfuncties die andere ouders aanbevelen bij het selecteren en aanschaffen van de beste babyfoon:

  • Tweerichtingscommunicatie, om met jouw baby te kunnen praten
  • Beveiligde (WiFi) verbinding
  • Camera met een hoge resolutie en een brede kijkhoek
  • Monitorscherm met een hoge resolutie (en/of het gebruik van een smartphone/tablet scherm)
  • Nachtzicht via een infrarood camera
  • Mogelijkheden voor het pannen en kantelen van de camera
  • Kamertemperatuurbewaking 
  • Waarschuwingen voor wanneer de baby wakker wordt, geluid maakt of er na een bepaalde tijd geen beweging is
  • Prima levensduur van de batterij en backup optie voor als de stroom uitvalt

Wel of niet voor geavanceerde functies gaan

Sommige ouders genieten ook van diverse geavanceerde functies. Maar houd er rekening mee dat, hoewel veel extra’s misschien geweldig klinken. Ze een babymonitor ook een stuk ingewikkelder in het gebruik kunnen maken. Betrouwbaarheid en bruikbaarheid zijn daarom de magische sleutelwoorden.

Onthoud bovendien, dat zelfs als je een babymonitor hebt met tal van coole functies, jij jouw baby uiteindelijk het beste kent. Er is geen enkele vervanging voor de intuïtie van een ouder!

 

Tip: Als je voor een babyfoon met camera gaat, die een app gebruikt om verbinding met jouw WiFi thuisnetwerk te maken. Denk in dit geval dan eerst aan de kwaliteit van het WiFi signaal in je huis. Als de kamer van je kindje bijvoorbeeld een beperkt signaal heeft, maar jij toch graag een slimme babyfoon wilt gebruiken. Dan wil je ook zeker naar het gebruik van een WiFi extender kijken.

De camera- en videokwaliteit

De meeste fatsoenlijke videomonitoren beschikken nu minimaal over HD video. En je wilt daarbij ook zeker voor een camera met een goede nachtzicht gaan. Omdat je anders waarschijnlijk enkel naar een bijzonder donkere kamer kijkt.

Denk bovendien aan de lens in de camera. De duurdere modellen hebben veelal een groothoeklens om het hele kinderledikant te bekijken. Plus een zoomfunctie en/of door automatisch te pannen en kantelen bewegingen te kunnen volgen. Andere versies moeten voor een prima blikveld mogelijk hoger gemonteerd worden.

Als je voor een WiFi babyfoon systeem kiest die van een Android en/of iOS app gebruik maakt. Dan kun jij jouw baby op elk gewenst schermformaat bekijken als dat jij bezit. Jouw scherm kan klein zijn als je de livestream op je mobiele telefoon bekijkt, of groter op een iPad of andere tablet. Houd er uiteraard rekening mee dat de videokwaliteit van de kwaliteit van jouw WiFi verbinding afhankelijk kan zijn.

De geluidskwaliteit

De meeste babyfoons helpen jou een huilende baby goed te horen. Zoek echter naar opties met meerdere gevoeligheidsniveaus. Zodat de babyfoon niet te veel achtergrondgeluid oppikt en jou zo mogelijk waarschuwt wanneer de baby niet echt jouw hulp nodig heeft.

Sommige ouders willen bovendien van een tweerichtingscommunicatie gebruik maken. Want met deze functie kunnen ouders een peuter simpel vertellen dat hij of zij weer in bed moet gaan liggen. Of jouw kleintje geruststellen dat ze veilig zijn.

De app gebruikerservaring

Ouders die het vrij druk hebben, willen liever niet al teveel tijd aan verwarrende apps besteden. Het helpt dus zeker om een babyfoon te kiezen die de gebruikerservaring optimaliseert. Plus waarmee ouders eenvoudig hun voorkeuren kunnen instellen.

Je kunt veel apps al gedeeltelijk verkennen voordat jij de babyfoon aanschaft. Om vooraf al een idee te krijgen van hoe ze werken.

Hoe jij jouw babyfoon kunt beveiligen?

Er zijn een aantal beveiligingsstappen die je wilt nemen om ervoor te zorgen dat jouw systeem zo veilig mogelijk is. Zorg er in dit geval voor dat zowel jouw WiFi netwerk als alle hardware (zoals camera’s en monitoren) unieke, sterke wachtwoorden gebruiken.

Ga via hun apps of websites naar de instellingen. En zorg ervoor dat de wachtwoorden geen algemene zinnen (zoals wachtwoord of 123456), namen of woorden gebruiken die persoonlijk voor jou zijn.

Als de app of website voor jouw babyfoon een tweefactorauthenticatie biedt, dan moet je deze absoluut activeren. Deze verificatiemethode biedt per slot van rekening een veiliger manier om te voorkomen dat personen de toegang tot een account krijgen waarvoor ze niet bedoeld zijn.

Installeer bovendien de originele app updates van de leverancier zodra deze beschikbaar komen. Plus als jij de functie voor de toegang op afstand (tijdelijk) niet gebruikt, schakel deze dan uit.

Meer informatie over twee goed geteste babyfoons met een camera en app

Motorola VM85 Connect

De Motorola VM85 Connect biedt een uiterst betrouwbare manier om thuis en onderweg verbonden te blijven. Je kunt de baby via het 5 inch scherm van de ouderunit in de gaten houden, plus de camera functies bedienen. Of overal ter wereld via de Motorola Nursery app de 720p videobeelden streamen.

De op afstand te bedienen pan en scan plus digitale kanteling stellen jou in staat om de hele babykamer te bekijken. En om in te zoomen, om zo een close-up van jouw kleintje te krijgen. De infrarood nachtzicht geeft bovendien een zeer duidelijk zicht op de baby. Terwijl de kamertemperatuursensor ervoor zorgt dat de babykamer altijd comfortabel voor je kindje is.

Een andere functie die ouders van de VM85 Connect waarderen, is dat je via tweerichtingsgesprekken met jouw baby kunt praten en deze kunt horen. Kalmeer je kindje eventueel met voorgeladen slaapliedjes en maak via de app zelfs je eigen audio opnames.

Deze Motorola biedt naast een WiFi connectiviteit een 2,4 GHz FHSS draadloze technologie voor thuisgebruik. Het systeem is tot 4 camera’s uitbreidbaar.

CONTROLEER LAAGSTE PRIJS (KLIK HIER)

Philips Avent Connected SCD923/26

De Philips Avent Connected SCD923/26 is één van de beste babyfoons met app functie die er verkrijgbaar is. Het is in diverse internationale testen tot testwinnaar bekroond. Het is een babyfoon die zowel zonder WiFi via haar eigen monitor en met een app via WiFi te gebruiken is.

De babyunit houdt via haar full HD 1080p camera, met nachtzicht en digitale zoom, de baby nauwlettend in de gaten. Naast beeld en geluid geeft het via een versleutelde verbinding ook de temperatuur van de babykamer aan de ouderunit door. Deze babyunit kan ook 15 slaapliedjes en natuurgeluiden weergeven, die een kalmerend effect op je kleintje zouden moeten hebben. En de babymonitor biedt een ‘true talk back’ terugspreekfunctie.

De ouderunit van de Philips Avent laat op het 4,3 inch kleurendisplay zien waar de camera naar kijkt. De SCD923/26 babyfoon biedt een groot bereik, dat volgens Philips tot 50 meter binnenshuis is en tot 400 meter buitenshuis.

Daarbij maakt het gebruik van haar eigen Secure Connect systeem, die meerdere versleutelde koppelingen toepast tussen de babyunit en de ouderunit en/of app. Dit zorgt voor een uiterst sterke plus geruststellende veilige verbinding.

CONTROLEER LAAGSTE PRIJS (KLIK HIER)

Welke babyfoon met camera en app kiezen conclusie

Een babyfoon is optioneel als jij echt zeker weet wat jouw kleintje aan het doen is. Maar elk huishouden kan er absoluut baat bij hebben, zelfs wanneer je in een klein huis woont.

Daarnaast is het zo, dat terwijl de bedtijd of een dutje van een kind geweldige gelegenheden voor ouders kunnen zijn. Om bijvoorbeeld even te ontspannen of dingen van de takenlijst af te vinken. Het zenuwslopend kan zijn om je baby helemaal alleen in een andere kamer achter te laten. 

Bovendien is het een feit dat veel ouders melden, dat je na het krijgen van kinderen voor altijd met één oor open zult slapen!

Het plaatsen van een video babyfoon in de buurt van de wieg of het bed van je kleintje is een geweldige manier om je optimaal op jouw gemak te voelen. Jij kunt dan handig andere dingen doen terwijl je baby slaapt. Een huilende baby ‘s nachts kan ouders ook behoorlijk van streek maken. Het zien van je baby’tje maakt het verhaal echter visueel af en zorgt zo voor een extra niveau van veiligheid.

Uiteindelijk kunnen we dan ook concluderen, dat hoewel een babyfoon met camera en app je misschien niet helpen om rustig te slapen. Deze zeer slimme babyfoons jou wel zeker gemoedsrust bieden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *