Kosten Zonnepanelen

Wat kosten zonnepanelen? Ontdek de Prijs per Wp voor Verschillende Systeemgroottes

Wat kosten zonnepanelen?

Laatste Update: August 19, 2023 door Hendrik

Een zeer belangrijke vraag is natuurlijk: Wat kosten zonnepanelen? 

Bekijk op vergelijking sites de actuele prijzen van zonnepanelen en van verschillende installateurs.

Het rekent het makkelijkst terug naar een prijs per Wp, dus een prijs per systeemgrootte.

Bijvoorbeeld een systeem van 10 zonnepanelen van 420 Wp per zonnepaneel is 4200wp en kost ongeveer €1,25 / Wp compleet geïnstalleerd op een plat dak. Dit vertaalt zich in een systeemprijs van €5200.

Een systeem van 6 zonnepanelen kost €1,35 / Wp, een systeem van 20 zonnepanelen kost €1,10 / Wp, op basis van wat volumevoordelen bij grote systemen (de installateur moet toch het dak op).

In detail kunnen wij natuurlijk niet 1,2,3 antwoord opgeven, maar we kunnen wel helpen met er snel achterkomen wat de zonnepanelen nu precies voor u kosten.

Een belangrijke vraag

Dit is voor de meeste mensen natuurlijk de hamvraag. Wat kosten zonnepanelen? Helaas is die vraag nog niet zo makkelijk te beantwoorden. Er zijn meerdere factoren die de kosten bepalen:

• Aantal zonnepanelen

• Omvormer

• Montagematerialen

• Bekabeling

• Rekken (voor een plat dak of tuin)

• Installatiekosten

De prijs per Watt

Zonne-energie heeft de afgelopen jaren enorm aan populariteit gewonnen als duurzame en kostenbesparende energiebron. Een belangrijke vraag die veel mensen hebben voordat ze de stap naar zonnepanelen zetten, is: “Wat kosten zonnepanelen eigenlijk?”

Gelukkig kunnen wij u helpen met een duidelijk overzicht van de actuele prijzen voor zonnepanelen van verschillende installateurs op onze website.

We hanteren een handige meeteenheid, namelijk de prijs per Wattpiek (Wp), wat het gemakkelijk maakt om verschillende systeemgroottes te vergelijken.

Prijs per Wp voor Diverse Systeemgroottes

Stel dat u een systeem overweegt met 10 zonnepanelen, elk met een vermogen van 420 Wp. Dit komt neer op een totaal vermogen van 4200 Wp. Voor dit systeem bieden wij een compleet geïnstalleerde prijs van ongeveer €1,25 per Wp. Dit resulteert in een systeemprijs van €5200. Op deze manier kunt u snel de kosten van een zonnepanelensysteem inschatten op basis van het gewenste vermogen.

Voorbeelden van kosten zonnepanelen

Uitgaande van de kosten per Wp, hebben we hieronder enkele duidelijke voorbeelden:

Systeem met 6 zonnepanelen

Als u kiest voor een kleiner systeem met 6 zonnepanelen, met elk een vermogen van 420 Wp, bedraagt de prijs per Wp ongeveer €1,35. Dit komt neer op een totaalbedrag van €2520 voor het systeem.

Systeem met 20 zonnepanelen

Voor grotere systemen kunt u profiteren van volumevoordelen. Bijvoorbeeld, een systeem met 20 zonnepanelen (420 Wp per paneel) heeft een prijs per Wp van €1,10. Hierdoor kost het totale systeem ongeveer €9240.

Voordelen van Grotere Systemen

Een van de redenen waarom grotere systemen vaak lagere kosten per Wp hebben, is dat de installateur toch al het dak moet betreden voor de installatie. Met een groter aantal panelen wordt de investering in tijd en moeite beter verdeeld over de totale capaciteit van het systeem, waardoor de prijs per Wp daalt.

Kies voor Duurzaamheid en Kostenbesparing

Investeren in zonnepanelen is niet alleen een stap naar duurzaamheid, maar ook naar kostenbesparing op de lange termijn. Hoewel de initiële investering misschien een overweging is, kunnen zonnepanelen in de loop der jaren aanzienlijke energiekosten besparen. Bovendien kunnen overheidsregelingen en subsidies het financiële plaatje nog aantrekkelijker maken.

Actuele prijzen

De kosten van zonnepanelen variëren afhankelijk van het vermogen en de systeemgrootte die u kiest. Onze website biedt actuele prijzen voor zonnepanelen van verschillende installateurs, gebaseerd op een prijs per Wattpiek.

Of u nu een kleiner of groter systeem wilt, zonnepanelen bieden niet alleen duurzame energie, maar ook potentieel aanzienlijke kostenbesparingen op de lange termijn. Maak gebruik van ons overzicht en start uw reis naar een groenere toekomst met zonne-energie.

Gemiddelde zonnepaneleninstallatie

Als je een huis hebt met een normaal dak dat vrij is van allerlei pijpjes en dakramen, kun je normaal gesproken vijf of zes panelen plaatsen. Dit kost ongeveer €3500,‐ tot 5500,‐. Maar dat is natuurlijk ook sterk afhankelijk van de tarieven van het installatiebedrijf en het merk en de kwaliteit van de zonnepanelen en randapparatuur die worden gebruikt.

Innovatie vanuit China

Waar zouden we zijn zonder het land van de rijzende zon? Zij zien wel brood in de toekomst van zonnepanelen en hebben dan ook niet stil gezeten. De afgelopen jaren zijn vanuit China diverse verbeteringen gekomen op het gebied van zonnepanelen. Hierdoor kunnen de zonnepanelen goedkoper worden geproduceerd en dus ook voor een lagere prijs worden verkocht.

Sterke concurrentie tussen leveranciers en installateurs

De vraag naar zonnepanelen is ook sterk toegenomen de afgelopen jaren. Deels door de maatregelen die door de overheid worden ingezet om zonne‐energie te stimuleren. En als de vraag stijgt, neemt het aanbod ook toe. Er komen steeds meer aanbieders van zonnepanelen, zowel leveranciers als installateurs. Zonnepanelen zijn hot. Het is booming business. En dat leidt ook tot concurrentie op prijs, wat natuurlijk voordelig is voor jou. Maar zoals altijd geldt: als het te mooi is om waar te zijn, is het dat ook. Goedkoop is duurkoop.

Dus vraag offertes op

Vrijblijvende offertes opvragen blijft de beste manier om te ontdekken wat jouw zonnepaneleninstallatie je gaat kosten. Er zijn simpelweg te veel factoren in het spel om je via deze weg een goede indruk te kunnen geven van de investering die nodig is.

  Conclusie: Wat kosten zonnepanelen?

  Heel simpel, wil je weten wat zonnepanelen kosten? Vraag vrijblijvend de verschillende uitstekende offertes aan. Wat kosten zonnepanelen? Ontdek het hieronder.

  Informatie Zonnepanelen

  Op zoek naar zonnepanelen? Wij helpen graag.

  Ontvang geheel vrijblijven 1 tot 3 offertes van uw lokale installateurs.

  Ook kunnen we u bellen om advies te geven over uw dak, merk zonnepanelen en omvormers.

  Wij zorgen voor een goede match tussen u, de zonnepanelen en de installateurs.

   

  Voor een vrijblijvende offerte kan de onderstaande zonnepanelen calculator ingevuld worden.

  Wilt u gewoon informatie ontvangen of uw vraag stellen?

  Vul het formulier in onder aan deze pagina of ga naar de contact pagina.

  Stel uw vraag of ontvang een vrijblijvende offerte

  Op zoek naar zonnepanelen? Wij helpen graag.

  Ontvang geheel vrijblijven 1 tot 3 offertes van uw lokale installateurs.

  Ook kunnen we u bellen om advies te geven over uw dak, merk zonnepanelen en omvormers.

  Wij zorgen voor een goede match tussen u, de zonnepanelen en de installateurs.

   Leave a Reply

   Your email address will not be published. Required fields are marked *