Merken Zonnepanelen

Sharp zonnepanelen

sharp zonnepanelen

Laatste Update: September 6, 2023 door Hendrik

Ben je op zoek naar Sharp zonnepanelen? Wij hebben het beste advies over deze zonnepanelen!

Wat je moet weten over Sharp Zonnepanelen?

Ben je op zoek naar zonnepanelen? Dan heb je vast wel wat onderzoek gedaan naar de verschillende mogelijkheden en merken. In dit artikel ga ik informatie verschaffen over de zonnepanelen van Sharp. Wat je bijvoorbeeld kunt verwachten van Sharp zonnepanelen, hoe ziet de geschiedenis van het merk eruit, en wat zijn nou de beste zonnepanelen van het merk. Het is belangrijk om te weten dat dit artikel niet is bedoeld voor het promoten van Sharp zonnepanelen. Maar puur informatie is om jou te helpen bij het vinden van de juiste zonnepanelen voor jouw project.

De geschiedenis van Sharp

Veel mensen zullen Sharp kennen van hun elektronische apparaten. Zoals televisies, radio’s, wasmachines, drogers en nog veel meer. Maar wist je dat ze al meer dan 60 jaar zonnepanelen fabriceren? Dus al voor consumenten gebruik gingen maken van zonnepanelen. De zonnepanelen van Sharp worden al vele jaren gebruikt binnen de scheepvaart, ruimtevaart en elektronica. Veel mensen zien het merk dan ook als de drijvende kracht achter het onderzoek naar zonnepanelen, en de ontwikkeling daarvan. Sharp heeft dan ook een groot verantwoordelijkheidsgevoel voor het milieu. Je kunt dus wel stellen dat de zonnepanelen van het merk van top kwaliteit zijn.

Wat mag je van Sharp zonnepanelen verwachten?

Door de ervaring van het merk mag je natuurlijk heel wat verwachten van hun zonnepanelen. Je mag ze gerust pioniers noemen op het gebied van zonnepanelen. Sharp staat bekend om zijn goede service, je kunt altijd bij ze terecht voor vragen en hulp. Daarnaast zijn Sharp zonnepanelen eerlijk geprijsd, de prijs-kwaliteitverhouding van de panelen is uitstekend in balans. Wanneer je kiest voor Sharp zonnepanelen haal jij zekerheid in huis. De beloftes die ze doen komen ze ook echt na.

Poly- en monokristallijne zonneceltechnologie

De technologie van zonnepanelen kun je opdelen in polykristallijne en monokristallijne zonneceltechnologie. Dit geldt ook voor de zonnepanelen van Sharp. Het produceren van monokristallijne cellen kost veel geld, echter zijn ze wel efficiënter. Polykristallijne cellen zijn goedkoper te produceren, maar het nadeel is wel dat deze minder efficiënt zijn. Gunstig gebruik van het type paneel hangt allemaal samen met de ruimte die jij hebt. Als je veel ruimte hebt kun je het beste kiezen voor polykristallijne panelen. Wanneer je ruimte beperkt is zijn monokristallijne een betere oplossing. Zoals je al eerder kon lezen staat Sharp bekend om zijn goede service, en het bedrijf zal jou dan ook alle advies geven over het gebruik van de verschillende technologieën.

Goede efficiëntie

Bij zonnepanelen moet je altijd rekening houden met input en output. De zonnepanelen vangen zonlicht op, dit is de input. De output is uiteindelijk de energie die is opgewekt. Je wilt natuurlijk dat dit zo efficiënt mogelijk gaat. Daarom moet je de juiste waardes met elkaar vergelijken. Uit onderzoek blijkt dat Sharp zonnepanelen maar liefst 19.8% efficiënt zijn. Dit mag gerust hoog genoemd worden.

Sharp heeft rekening gehouden met omgevingsfactoren

Zonnepanelen worden uiteraard gebruikt in de buitenlucht. Ze krijgen helaas niet alleen te maken met zonlicht. De panelen komen ook in aanraking met regen, sneeuw en vuil. Het merk heeft daar rekening mee gehouden. Ze maken daarom gebruik van hoogwaardige materialen die geschikt zijn om te overleven in iedere omgeving. Je wilt natuurlijk niet dat de panelen stuk gaan door regen en vuil.

Sharp zonnepanelen zijn voorzien van kwaliteitslabels en milieucertificaten

De zonnepanelen van Sharp beschikken over vier verschillende kwaliteitslabels. Hieronder zie je welke labels dit zijn.

 • IEC

Het IEC label staat voor veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid. Deze is uitgegeven door de “Internationale Elektrotechnische Commissie” vandaar de benaming IEC.

 • ISO

De “Internationale Organisatie voor Normalisatie” dus ook wel bekend als ISO, heeft het ISO label uitgegeven voor kwaliteitsstandaarden en milieunormen.

 • CE

Dankzij het CE label garandeert Sharp dat hun zonnepanelen voldoen aan alle Europese richtlijnen.

 • MCS

Het MCS label toont aan dat Sharp hun zonnepanelen mag verkopen binnen het Verenigd Koninkrijk.

Productgarantie en Prestatiegarantie van Sharp zonnepanelen

Ieder bedrijf dat zonnepanelen levert geeft een product en prestatiegarantie af. Net zoals bij een batterij neemt de output af wanneer je deze al een bepaalde periode hebt gebruikt. Voor zonnepanelen is dit niet anders. De maximale afname van de output staat vast in de prestatiegarantie. In het geval van Sharp is dit 25 jaar, terwijl veel andere leveranciers werken met een gespreide prestatiegarantie. De productgarantie is 10 jaar, daar vallen bijvoorbeeld defecten van de hardware onder. Ook op dit vlak kun je stellen dat je met Sharp zonnepanelen zekerheid in huis haalt. Je hebt de garantie om aan een stabiel project te werken.

Sharp staat in de lijst van tier 1 zonne-energiebedrijven

Het BNEF, ook wel bekend als het Bloomberg New Energy Finance, is verantwoordelijk voor het oprichten van een beoordelingssysteem voor de classificatie van bedrijven die zonnepanelen ontwikkelen. Ze kijken daarbij naar positieve financierbaarheid. Wanneer dit het geval is valt het bedrijf onder de classificatie “eersteklas producenten”. In 2015 oordeelde het BNEF dat Sharp onder tier 1 zonne-energiebedrijven valt. Dit staat voor financiële stabiliteit, en dit geeft ook aan dat het bedrijf zijn garanties naleeft.

Beschikking over top PV label

Het EUPD Research geeft labels uit voor naamsbekendheid, keuzes die worden gemaakt door klanten, en de distributie van producten. Binnen het Verenigd Koninkrijk en Duitsland kun je Sharp terugvinden aan de top van deze PV label ranglijsten.

De 5 beste zonnepanelen van Sharp

Hieronder een lijst van Sharp zonnepanelen die veel worden gebruikt, en de beste prestatie leveren. Deze lijst is opgedeeld in een top 5.

 

 1. 440 wp/mono NUJD440: De 440 wp/mono: NUJD440 wordt vaak gebruikt en beschikt over de monokristallijne zonneceltechnologie. Deze panelen bieden een efficiëntie van 19,9%. Hij beschikt over 144 halve cellen.
 2. 395 Wp / Mono NUJB395: De 395 Wp Mono NUJB395 beschikt over 144 cellen en is ook voorzien van de monokristallijne zonneceltechnologie. Zijn efficiëntie is 19,6%.
 3. 385 Wp / Mono NUBA385: Nummer 3 is de 385 Wp Mono NUBA385, en beschikt over 144 monokristallijne cellen. Het paneel is 19,3% efficiënt.
 4. 370 Wp / Mono NUJC370: De 370 Wp Mono NUJC370 maakt gebruik van 120 halve monokristallijne cellen. Dit paneel is 20% efficiënt.
 5. 360 Wp / Mono NUJC360B: Op nummer 5 staat de 360 Wp Mono NUJC360B. Dit paneel beschikt over 120 halve monokristallijne cellen en is 19,46% efficiënt.

Welke Sharp zonnepaneel wil jij? 

Het is belangrijk om te weten dat je altijd zonnepanelen gebruikt die passen bij jouw ruimte en project. Er zijn veel verschillende producenten van zonnepanelen, het is nooit verkeerd om jezelf te verdiepen in de verschillende mogelijkheden. Gebruik de tool hieronder om je Sharp zonnepaneel te ontdekken.

 

Informatie Zonnepanelen

Op zoek naar zonnepanelen? Wij helpen graag.

Ontvang geheel vrijblijven 1 tot 3 offertes van uw lokale installateurs.

Ook kunnen we u bellen om advies te geven over uw dak, merk zonnepanelen en omvormers.

Wij zorgen voor een goede match tussen u, de zonnepanelen en de installateurs.

 

Voor een vrijblijvende offerte kan de onderstaande zonnepanelen calculator ingevuld worden.

Wilt u gewoon informatie ontvangen of uw vraag stellen?

Vul het formulier in onder aan deze pagina of ga naar de contact pagina.

Stel uw vraag of ontvang een vrijblijvende offerte

Op zoek naar zonnepanelen? Wij helpen graag.

Ontvang geheel vrijblijven 1 tot 3 offertes van uw lokale installateurs.

Ook kunnen we u bellen om advies te geven over uw dak, merk zonnepanelen en omvormers.

Wij zorgen voor een goede match tussen u, de zonnepanelen en de installateurs.

   

   

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *