Merken Zonnepanelen

LG zonnepanelen

LG zonnepanelen

Laatste Update: September 6, 2023 door Hendrik

In Nederland zijn ook de LG zonnepanelen erg populair. Dit is natuurlijk niet zo maar. De kwalitatief goede LG zonnepanelen laten van zich spreken, daarbij komt ook de lage prijzen.Vergelijk nu jouw LG zonnepaneel met twee andere soorten en ontdek wat voor jou het beste is.

Waar komen de LG zonnepanelen vandaan?

Een bedrijf dat zich marktleider mag noemen, waar het gaat om consumentenelektronica, huishoudelijke apparatuur en mobiele communicatie. Dat is het Zuid-Koreaanse LG corporate. Wereldwijd de nummer één, mede door de hoogwaardige kwaliteit die het bedrijf levert. Door de beheersing van het complete proces van productie, weet LG wat nodig is op het gebied van betrouwbaarheid en efficiëntie.

Vierde generatie zonnepanelen

Er wordt door LG veel tijd gestoken in onderzoek en dat draagt bij aan de succesformule die kenmerkend is voor het bedrijf.
Door het aanhoudende succes is LG zich ook gaan richten op het produceren van zonnepanelen en doet dat inmiddels 25 jaar. Vandaag de dag is het bedrijf dan ook bezig met de vierde generatie zonnepanelen.

Uitzonderlijke kenmerken 

De LG zonnepanelen zijn weliswaar prijziger dan de gemiddelde zonnepanelen, maar dat is goed te verklaren.
De aanhoudende prestaties en de prachtige uitstraling van de panelen zullen het nodige rendement en aanzien opleveren.

Pluspunten van de LG zonnepanelen zijn:

 • unieke uitstraling: mooie modellen
 • prestaties: een hoog rendement
 • betrouwbaarheid: al vele jaren, en lange garanties
 • levensduur: gaan lang mee, waardoor veel geld word bespaard
 • kwaliteit: moderne en zeer goede zonnepanelen

Vertrouwen en prestaties

Het vertrouwen dat LG heeft in zijn zonnepanelen is overtuigend. De prestaties die de zonnepanelen leveren, rechtvaardigen dat vertrouwen ruimschoots.

Kwaliteit en prestaties

De NeON R panelen kunnen het licht aan de voorzijde maximaal absorberen, doordat er geen stangen benodigd zijn aan de voorkant. Aan de achterkant resulteert dit in een verminderd verlies van elektriciteit en een ruimere doorstroming van elektriciteit.

De beste LG zonnepanelen

Ook een vooraanstaand merk heeft diverse zonnepanelen, die elk hun specifieke eigenschappen kennen. Bij LG presteren de volgende panelen buitengewoon goed.

LG NeON R

Deze LG zonnepanelen staan op eerste plaats. Dit type LG zonnepaneel wordt voorzien van een energie opwekkingstechnologie die hoogstaand en efficiënt is. Deze LG zonnepanelen wekken de meeste energie op en zijn om die reden de meest stabiele LG zonnepanelen. Een klein oppervlak dat een groot rendement oplevert. Het rendement is maar liefst 360 Wp.

LG NeON R Prime

Geschikt voor daken die gedurende een bepaalde tijd in de schaduw liggen, dat is het NeON R Prime LG zonnepaneel. Volledig zwart en een moderne strakke vormgeving. Hoog rendement van 360 Wp.

LG NeON 2

Deze panelen staan bekend om hun bifaciale werking. De tweezijdig werkende LG zonnepanelen kennen een opbrengst van 340 Wp. Door actieve cellen aan de achterzijde wordt de tweezijdige werking bereikt. Via doorzichtige folie kan het invallende licht worden omgezet in bruikbare energie. Hierdoor kan een extra rendement van maar liefst 30 procent worden gerealiseerd.

LG NeON 2 zwart

Bij deze LG zonnepanelen zijn de afzonderlijke cellen niet te zien. Deze panelen zijn prachtig ontworpen en compleet zwart. Een strakke vormgeving zonder aluminium rand en prestaties die ook bij dit type weer uitstekend te noemen zijn. Met een gemiddeld rendement van 350-355 Wp.

Prijzen zonnepanelen LG

Afhankelijk van het type zonnepaneel dat wordt gekozen zijn de kosten ongeveer als volgt:

 • LG NeON R kost 375-425 euro per paneel
 • LG NeON R Prime kost 375-425 euro per paneel
 • LG NeON 2 kost 255-275 euro per paneel
 • LG NeON zwart kost 255-300 per paneel

De genoemde prijzen zijn inclusief BTW. Kosten voor randapparatuur, het monteren en de bevestigingsmaterialen moeten nog bij het bedrag worden opgeteld.

Garantie LG

Op het gebied van garantie weet LG zich eveneens te onderscheiden. Zo bieden ze op het gebied van vermogen en product ruime garantie.

Garantie op het vermogen

LG garandeert dat de panelen na 25 jaar een rendement hebben van maar liefst bijna 91% vermogen. Andere leveranciers bieden een vermogensgarantie van gemiddeld 80% vermogen. Mocht je constateren dat het rendement op jouw panelen teveel afneemt, dan kun je ook in actie komen en LG op de hoogte stellen.

Garantie op product

Maar liefst 25 jaar garantie op de panelen. Hieruit blijkt direct het vertrouwen dat LG heeft in de panelen. De meeste leveranciers bieden een garantie van 10 jaar.

Algemene kenmerken

Niet alleen de prestaties van de LG zonnepanelen zijn kenmerkend.
Kijkend naar het geheel kan worden gesteld dat de prijs 15-25% hoger ligt dan andere vooraanstaande merken.
Dit betaalt zich terug in een langere levensduur van de panelen en garantievoorwaarden die uitstekend zijn.
Het feitelijke rendement (tolerantie) is bij de LG zonnepanelen met 3% absoluut positief te noemen.
Dit houdt in dat er een extra winst van 3% wordt behaald ten opzichte van het door LG beloofde rendement.
Bij elke graad temperatuurstijging daalt de prestatie van de LG zonnepanelen met 0,38% en dit is lager dan de standaard panelen, waar de temperatuurcoëfficiënt 0,4-0,5% bedraagt.

De voordelen LG panelen

De zonnepanelen van LG kennen voornamelijk voordelen. Zo is er geen sprake van oververhitting bij hogere temperaturen.
Het rendement van de panelen wordt bij stijgende temperaturen weliswaar iets minder, maar door het tweezijdig opwekken van energie is het verlies van rendement laag te noemen. Bij de plaatsing op een klein dak zal het rendement hoger zijn. Het hoge rendement per paneel maakt ze extra geschikt als je beschikt over een klein dak, maar toch een hoge opbrengst wilt realiseren.

Nadeel LG panelen

De hoogwaardige innovatie, die kenmerkend is voor de panelen, resulteert in een hoge prijs. Pas als de panelen in grote aantallen geproduceerd gaan worden, zal dat de prijs in positieve zin beïnvloeden. Dit nadeel is relatief klein, aangezien je een garantie van 25 jaar tegemoet kunt zien bij de aanschaf. Naast de relatief hoge prijs kennen de zonnepanelen van LG uitsluitend voordelen.

Een keuze maken is niet makkelijk

Als je op zoek bent naar een betrouwbare producent van zonnepanelen, dan is LG een uitstekende keuze. De unieke eigenschappen van de panelen en de uitgebreide garantie die het bedrijf je biedt, zullen garant staan voor een hoge opbrengst en een betrouwbare investering in duurzaamheid.

Goede ervaringen

De ervaringen die men heeft opgedaan met de aanschaf van zonnepanelen van LG zijn zeer positief te noemen. Bij de aanschaf van zonnepanelen wordt goed in kaart gebracht, welk type zonnepaneel het beste geschikt is voor jouw specifieke situatie. Energiebesparende maatregelen geven in veel gevallen recht op subsidie. Dit kan het kiezen van zonnepanelen van LG nog aantrekkelijker maken.

Welke zonnepaneel ga je kiezen?

Kies je voor de LG zonnepaneel? Of toch voor een ander merk. Op deze site vind je informatie over alle merken zonnepanelen. Maar nog eenvoudiger is contact met ons opnemen en makkelijk en snel 3 gratis en geheel vrijblijvende offertes te krijgen.

Informatie Zonnepanelen

Op zoek naar zonnepanelen? Wij helpen graag.

Ontvang geheel vrijblijven 1 tot 3 offertes van uw lokale installateurs.

Ook kunnen we u bellen om advies te geven over uw dak, merk zonnepanelen en omvormers.

Wij zorgen voor een goede match tussen u, de zonnepanelen en de installateurs.

 

Voor een vrijblijvende offerte kan de onderstaande zonnepanelen calculator ingevuld worden.

Wilt u gewoon informatie ontvangen of uw vraag stellen?

Vul het formulier in onder aan deze pagina of ga naar de contact pagina.

Stel uw vraag of ontvang een vrijblijvende offerte

Op zoek naar zonnepanelen? Wij helpen graag.

Ontvang geheel vrijblijven 1 tot 3 offertes van uw lokale installateurs.

Ook kunnen we u bellen om advies te geven over uw dak, merk zonnepanelen en omvormers.

Wij zorgen voor een goede match tussen u, de zonnepanelen en de installateurs.

   

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *