Luchtreiniger

Xiaomi luchtreiniger

Xiaomi luchtreiniger

Laatste Update: May 26, 2024 door Hendrik

Wij hebben ons verdiept in alle luchtreinigers. Ook specifiek in de Xiaomi luchtreiniger. Een goedwerkende en een goedkope luchtreiniger is ons doel. Omdat de Xiaomi vooral erg goedkoop zijn, waren we benieuwd naar de resultaten.

Graag vertellen wij onze mening over de luchtreiniger van Xiaomi.

Wat doet de Xiaomi luchtreiniger precies?

De Xiaomi Luchtreiniger is een uitstekende manier om de lucht te reinigen met behulp van een drielaags filter. Het filter bevat het primaire filter, het HEPA filter en het actieve koolstoffilter dat haren en stof filtert.

Dankzij dit filter is de Xiaomi luchtreiniger ook uitstekend in staat om zeer kleine deeltjes te filteren. Het verwijdert ongeveer 99,99% van de PM2.5 deeltjes. Dat betekent deeltjes zo klein als sigarettenrook.

De meeste Xiaomi luchtreiniger hebben een CADR (Clean Air Delivery Rate) testresultaat van maar liefst 200-500 kubieke meter per uur. Deze test toont aan dat de luchtreinigers van Xiaomi zeer effectief alle kleine vervuilende deeltjes, zoals stof, pollen en bacteriën uit de lucht haalt.

Xiaomi Mi Air Purifier 3H

Een bekend product is de Xiaomi luchtreiniger 3h. Het model dat 139 euro kost.

Geschikt voor kleine ruimtes.

 • CADR: 380 m³h
 • Aanbevolen voor ruimte tot: 49 m²
 • Type reiniging: Hepa-filter
 • Maximale geluidsniveau: 64 dB

De ervaringen zijn wisselend. Met de Hepa filter en een goede CADR zou deze luchtreiniger gewoon zijn werk moeten doen.

Er staan op Kieskeurig enkele negatieve punten:

 • Sensor niet nauwkeurig genoeg
 • Geluid, zelfs in stand 1 eigenlijk te luid
 • Filter maar 149 dagen bruikbaar
 • Automatiche stand werk niet goed

Xiaomi Purifier Pro

De Purifier Pro is geschikt voor zowel kleine als grote ruimtes. Het oppervlak dat de Xiaomi Purifier Pro kan reinigen is maar liefst 60 vierkante meter en is een flinke vooruitgang ten opzichte van zijn voorganger (de Xiaomi Purifier 2S) die ongeveer 37 vierkante meter reinigt.

De ventilatorsnelheid wordt automatisch aangepast aan de temperatuur, vochtigheid en luchtkwaliteit. Dankzij de ingebouwde laser wordt de kwaliteit van de lucht continu met hoge precisie gecontroleerd. Deze laser meet alle deeltjes zo klein als 0,3 micron. De luchtkwaliteit wordt via het OLED-display weergegeven en is eenvoudig af te lezen. De app is hiervoor niet meer nodig.

De Xiaomi Purifier Pro verbruikt in de slaapstand slechts 2 watt aan stroom en heeft een geluidsniveau van minder dan 31 decibel, waardoor hij perfect is voor gebruik in de slaapkamer. De Xiaomi Purifier Pro meet 26 x 26 x 73,5 cm, weegt 9,7 kg en is stijlvol vormgegeven. Hierdoor past de luchtreiniger in elke kamer van het huis!

De Purifier Pro is eenvoudig te gebruiken met de Mi Home App op je smartphone. Hiermee kunt u de luchtreiniger volledig op uw wensen afstemmen door snelheden aan te passen en schema’s in te voeren, zodat u bijvoorbeeld direct na het werk een schoon huis kunt betreden.

 • Filter met drie lagen voor een zeer effectieve reiniging
 • Reinigt maar liefst 500 m3 per uur
 • Uitermate geschikt voor kleine en grote ruimtes
 • Filtert zowel grote als zeer kleine deeltjes
 • De luchtkwaliteit wordt non-stop bewaakt
 • Eenvoudig in gebruik, ook via de Mi Home app

Conclusie: Xiaomi luchtreiniger

Er zijn wisselende meningen over de Xiaomi luchtreiniger. Een goede luchtreiniger heeft een HEPA filter en kan goed de lucht door het huis laten gaan, beide aspecten beheerst de Xiaomi Purifier Pro erg goed. Nadeel is de prijs: 249 euro.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *