Airco

Wat kost een split airco inclusief montage?

Wat kost een split airco inclusief montage?

Laatste Update: May 18, 2023 door Hendrik

De goedkoopste split airco inclusief montage kost 1457,05 euro.

Deze goede Split Airco van 2,5 kW kost alleen 558,05 euro.

Controleer laagste prijs en vraag een offerte aan!

Waarom een spit airco systeem inclusief montage?

Een split airconditioningsysteem is een populaire optie voor het koelen van individuele kamers of kleine ruimtes in woningen en kantoren.

Het biedt een efficiënte en gerichte koeling, waardoor het een geweldige keuze is voor diegenen die een comfortabele en aangename omgeving willen creëren.

Een Split Airco installeer je niet zo maar. Daarom is een montage van een expert handig en essentieel!

Als je geïnteresseerd bent in het installeren van een split airco, vraag je je misschien af: wat kost een split airco inclusief montage? In dit artikel zullen we dit onderwerp in detail bespreken en alle relevante informatie verstrekken.

De goedkoopste Split Airco

Een split airco is een koelsysteem dat bestaat uit twee eenheden: een binnenunit en een buitenunit. De binnenunit wordt in de kamer geïnstalleerd en is verantwoordelijk voor het koelen van de lucht, terwijl de buitenunit de warmte afvoert naar de buitenlucht.

Dit systeem maakt gebruik van een koelmiddel om de warmte uit de binnenruimte te absorberen en naar buiten te transporteren, waardoor de temperatuur in de kamer wordt verlaagd.

Op zoek naar de goedkoopste Split Airco (incl installatie)?

Bekijk Onze Nummer 1 Split Airco!

Wat is een split airconditioningsysteem?

Een split airconditioningsysteem is een type airco dat bestaat uit twee afzonderlijke eenheden: de binnenunit en de buitenunit. De binnenunit is verantwoordelijk voor het koelen van de lucht in de kamer, terwijl de buitenunit de warmte afvoert. Dit systeem maakt gebruik van leidingen en kabels om de twee eenheden met elkaar te verbinden en de koelingseffecten te bereiken.

Voordelen van een split airconditioningsysteem

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het gebruik van een split airconditioningsysteem:

 1. Gerichte koeling: Met een split airco kun je specifieke kamers of ruimtes koelen, wat resulteert in een efficiënter gebruik van energie in vergelijking met het koelen van het hele huis of gebouw.
 2. Energie-efficiëntie: Split airconditioners zijn over het algemeen energiezuiniger dan traditionele centrale airconditioningsystemen. Ze maken gebruik van geavanceerde technologieën en hebben vaak energiezuinige functies, zoals een timer en een thermostaat, waarmee je de koeling kunt regelen en energie kunt besparen.
 3. Esthetiek: Een split airconditioningsysteem heeft een discreet ontwerp waarbij de binnenunit aan de wand wordt gemonteerd. Hierdoor neemt het weinig ruimte in beslag en past het goed bij verschillende interieurstijlen.
 4. Geluidsarm: Split airconditioners staan bekend om hun stille werking. De meeste modellen hebben geluidsbeperkende technologieën, waardoor je kunt genieten van een comfortabele en stille omgeving zonder veel lawaai van de airco.

Factoren die de kosten van een split airco beïnvloeden

De kosten van een split airco inclusief montage kunnen variëren en worden beïnvloed door verschillende factoren. Hier zijn enkele belangrijke overwegingen:

 1. Prijs van de airconditioning unit: De prijs van een split airco kan variëren, afhankelijk van het merk, de capaciteit en de extra functies van het systeem. Hoogwaardige merken en modellen kunnen duurder zijn, maar bieden mogelijk betere prestaties en duurzaamheid op lange termijn.
 2. Installatiekosten: Naast de kosten van de airconditioning unit zelf, moet je ook rekening houden met de installatiekosten. Het installeren van een split airco vereist technische expertise en professionele installatie om ervoor te zorgen dat het systeem correct wordt geïnstalleerd en optimaal functioneert. De installatiekosten kunnen variëren, afhankelijk van de complexiteit van de installatie en de tijd die nodig is om het systeem correct te monteren.
 3. Bijkomende kosten: Naast de aanschaf- en installatiekosten kunnen er ook andere bijkomende kosten zijn, zoals materialen, leidingen, kabels en elektrische aansluitingen die nodig zijn voor de installatie. Het is belangrijk om deze kosten in overweging te nemen bij het bepalen van het totale budget voor een split airco.

Factoren om te overwegen bij de aanschaf van een split airco

Bij het kiezen van een split airco is het belangrijk om rekening te houden met de volgende factoren:

 1. Koelcapaciteit: Zorg ervoor dat je een airco kiest met voldoende koelcapaciteit om de gewenste ruimte efficiënt te koelen. De koelcapaciteit wordt gemeten in BTU (British Thermal Units) en moet worden afgestemd op de grootte van de kamer.
 2. Energie-efficiëntie: Let op het energielabel en de energie-efficiëntie van de airco. Een energiezuinige split airco kan je helpen energie te besparen en je elektriciteitsrekening te verlagen.
 3. Geluidsniveau: Controleer het geluidsniveau van de airco, vooral als je de airco in een slaapkamer of studeerkamer wilt installeren. Een stille werking zorgt voor een comfortabele omgeving zonder storende geluiden.
 4. Garantie: Controleer de garantievoorwaarden van de airco. Een goede garantie biedt gemoedsrust en dekking voor eventuele reparaties of vervangingen die nodig kunnen zijn.

Conclusie

Het installeren van een split airco inclusief montage kan verschillende kosten met zich meebrengen, waaronder de prijs van de airconditioning unit, installatiekosten en eventuele bijkomende kosten. Het is belangrijk om rekening te houden met je budget en de specificaties van het systeem bij het maken van een keuze. Vergeet niet om ook rekening te houden met factoren zoals koelcapaciteit, energie-efficiëntie, geluidsniveau en garantie bij het kiezen van de juiste split airco voor jouw behoeften.

Op zoek naar de goedkoopste Split Airco (incl installatie)?

Bekijk Onze Nummer 1 Split Airco!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *