Alarmsysteem

Wat is een Ring alarmsysteem?

Ring Alarmsysteem

Laatste Update: May 26, 2024 door Hendrik

Zit je over een alarmsysteem kopen na te denken, maar wil je absoluut geen elektricien op bezoek hebben die allerlei vervelende kabels door jouw huis sleept? Nou, dan zul je nu heel blij zijn om te lezen dat er geen elektrisch vakwerk nodig is bij het monteren van een Ring alarmsysteem beveiligingsset. Het is zelfs zo eenvoudig te installeren, dat (bijna) iedereen dit heel gemakkelijk zelf kan doen!

Lees nu onze koopgids beste alarmsystemen!

Een geweldig doe-het-zelf huisalarm

Het tweede generatie Ring alarmsysteem kruist daarnaast zeker alle hokjes aan als het gaat om het verkrijgen van een heel budgetvriendelijk huisalarm. Het biedt dan ook alles wat een geweldig doe-het-zelf huisalarm systeem zou moeten hebben.

Het is niet alleen voorzien van een zeer fraaie verpakking, elementaire instructies en heel gedetailleerde slimme waarschuwingen. Maar of je nu wel of niet aan een betaalde professionele bewaking verbonden bent, alsook een heel krachtige 104 decibel sirene!

Simpel zelf te installeren

Dit simpel zelf te installeren systeem wordt direct al met deur- plus raamsensoren en bewegingsdetectoren geleverd die bijzonder betrouwbaar werken. Verder bevat de beveiligingsset evenzo een handig toetsenbord / keypad dat je heel gemakkelijk bij jouw voordeur kunt ophangen.

Werkt samen met de Alexa virtuele assistent

Dit low-budget alarmsysteem werkt evenzo direct met de virtuele assistent Alexa samen. Het laat je via de Alexa app diverse routines instellen, waarbij er bijvoorbeeld slimme lampen geactiveerd kunnen worden als één van de alarmsensoren geactiveerd wordt.

Het is zonder meer een heel snel en slim systeem dat duidelijke meldingen met vooraf ingestelde informatie verzendt, zoals de datum, tijd en naam van de geactiveerde sensor. Het ondersteunt natuurlijk ook de Alexa spraakbesturing functie om jouw Ring alarmsysteem en Alexa Guard in of uit te schakelen.

Lekker uitgebreid en heel simpel te configureren

Het Ring alarmsysteem is niet alleen lekker uitgebreid, maar is ook behoorlijk betaalbaar en eenvoudig in te stellen. En omdat het zo gebruiksvriendelijk is, is het wellicht het beste alarmsysteem (voor in) huis.

Het Ring alarmsysteem is super simpel te configureren. De Ring app leidt je immers door het gehele installatieproces om alle compatibel hardware op jouw netwerk aan te sluiten. Het zorgt er eveneens voor dat het basisstation alle Ring sensoren kan zien en dat je simpel kunt controleren dat alles naar behoren werkt. Dit alles neemt vrij weinig tijd in beslag.

Alles wordt direct meegeleverd

Bovendien zit alles wat je maar nodig hebt standaard al in de doos: batterijen, muurbevestigingen en uiteraard eenvoudige instructies. De belangrijkste onderdelen van het systeem, namelijk de keypad en het basisstation kunnen direct aan de muur worden gemonteerd of op een plat oppervlak worden geplaatst.

De bijgeleverde contact- en bewegingssensoren zijn verder van zelfklevende pads voorzien om de installatie zo nog sneller te kunnen laten verlopen. Deze sensoren bevatten tevens schroefgaten voor als je het liever nog iets permanenter wilt monteren.

Een lage basisprijs met een optionele service

Vergeleken met een traditioneel beveiligingssysteem, is het meest aanlokkelijke aspect van het Ring alarmsysteem dat het niet als een enorme financiële verplichting aanvoelt. De basisprijs van iets meer dan 200 euro is vrij laag voor een slim alarmsysteem en de mogelijke huis bewakingsservice van 10 euro per maand is niet verplicht.

Zelfs zonder dit abonnement krijg je per slot van rekening toch nog steeds een behoorlijk loeiende sirene bij jou thuis en diverse waarschuwingen op je telefoon tijdens een mogelijke inbraak. Je krijgt zelfs een raamsticker om direct al potentiële inbrekers af te weren.

Hoe alles simpel te installeren

Het opzetten van dit Ring alarmsysteem is ook niet zo’n gedoe. Je hoeft enkel maar het basisstation zelf met jouw WiFi netwerk te verbinden, want alle andere componenten in de doos zijn reeds met elkaar gekoppeld. Maar je moet uiteraard wel de contactsensoren op een deur of raam monteren en uitzoeken waar de meegeleverde bewegingssensor het beste geplaatst kan worden.

Er is echter zeer zeker een heel stabiele WiFi verbinding nodig om jou (en eventueel de professionele alarmcentrale) voor problemen in huis te waarschuwen. Het basisstation zelf bevat een ingebouwde batterijduur (tot 24 uur) die het werk direct overneemt voor als je stroom (stiekem) mocht uitvallen.

Een professionele huisbewaking service

Zoals reeds aangegeven biedt het Ring alarmsysteem een huis bewakingsservice van 10 euro per maand. Deze professionele monitoring omvat onder meer realtime waarschuwingen, een 24/7 noodhulp en een mobiele backup. Het betaalde abonnement omvat alsmede een onbeperkte video- en foto-opname voor alle Ring deurbellen en de Ring IP beveiligingscamera’s.

Het is namelijk onmogelijk om jouw alarmsysteem zelf de gehele dag en nacht in de gaten te houden. Zodoende is dit Ring monitoringplan voor elk budget een heel aantrekkelijke optie.

Ring biedt gelukkig wel direct al een gratis zelfcontrole mogelijkheid met een toegang tot onmiddellijke slimme waarschuwingen. Dit is cruciaal voor het beheer van jouw huisalarm voor als je op pad bent. Bovendien worden alle Ring alarmsystemen met een gratis proefperiode van 30 dagen voor hun professionele bewaking geleverd. Zo kan je kosteloos beoordelen of je deze extra beveiliging daadwerkelijk nodig hebt.

Conclusie van wat is een Ring alarmsysteem?

Heel kort gezegd is het Ring alarmsysteem een heel eenvoudig en betaalbaar huisalarm systeem.

Zou je het moeten kopen? Ja, waarom niet! Het Ring alarmsysteem is namelijk een bijzonder intuïtieve en betaalbare manier om jouw huisbeveiliging te beheren. Je kunt wellicht niet een betere keus doen dan een Ring alarmsysteem kopen voor als je graag een betaalbare beveiligingsinstallatie in je woning wilt. Dit is zeer zeker het geval voor als je al een aantal slimme Amazon of Ring apparaten thuis hebt.

Het beste alarmsysteem

Het is volgens vele recensies het beste alarmsysteem (voor in) huis. De installatie ervan om jouw woning te beveiligen is immers onfeilbaar! Dit dankzij de heel gemakkelijk te volgen instructies en de goed gelabelde systeemcomponenten.

Een basis Ring alarmsysteem beveiligingsset bevat een raam-/deursensor, een bewegingssensor, een basisstation met sirene, een keypad en een WiFi range extender. Je kunt hier nog allemaal extra sensoren bijkopen als je denkt dat jij deze ook nodig hebt. De Ring Video Doorbell is hierbij een grote aanrader!

Volledig onafhankelijk in te stellen

Het Ring alarmsysteem maakt verbinding met jouw persoonlijke WiFi netwerk en zodra het in is geschakeld, klinkt de sirene als één van haar sensoren geactiveerd wordt. Het is trouwens ook mogelijk om enkele sensoren tijdelijk even uit te schakelen. De rest van het systeem blijft dan natuurlijk heel actief en alert.

Het systeem biedt helaas geen ondersteuning voor de Google Assistant of Apple’s Siri, maar de Ring-Alexa integratie werkt zeer prettig. Dit vooral als het gaat om het spraakgestuurd in- en uitschakelen van het systeem.

Pushmeldingen en eventueel de juiste noodhulp 

Het is ten zeerste aan te raden om je voor een Ring protect plan aan te melden. Zonder deze professionele monitoring stuurt het systeem jou enkel pushmeldingen voor specifieke gebeurtenissen en wanneer er een alarm geactiveerd wordt.

Met het monitoring abonnement stuurt Ring eventueel de juiste noodhulp: de politie of een ambulance. Of als er een aangesloten rookmelder afgaat, dan kan Ring zelfs de brandweer langs sturen.

Dit professionele monitoring service plan van Ring is bovendien één van de goedkoopste op de markt en omvat de cloudopslag voor een onbeperkt aantal Ring camera’s, waaronder de Ring Video Doorbell.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *