Aircooler

Wat is een aircooler?

Wat is een aircooler

Laatste Update: January 11, 2022 door Hendrik

Wat is een aircooler kan in het kort op de volgende manier beschreven worden. Een aircooler, die soms ook wel een verdampingskoeler genoemd worden, koelt de lucht via het volgende basisprincipe af: er wordt koud water door de warme lucht geblazen om de temperatuur zo te verlagen.

Een aircooler is om goed te kunnen functioneren niet met complexe componenten of gas uitgerust en is daardoor dan ook veelal een stuk compacter en goedkoper dan een airco. 

Wij hebben 6 goede aircoolers gevonden!

Maak jouw huis ook lekker koel

Zo’n aircooler maakt jouw huis desondanks ook aangenaam koel. Want als jij de temperatuur in jouw woning echt prettig betaalbaar wilt verlagen, dan is een aircooler in huis halen zeker de juiste keus.

De meeste aircoolers zijn alsook super energiezuinig. Het gebruik van een draagbare aircooler is daarom zeer kosteneffectief om jouw ruimtes in je huis te koelen zonder al teveel geld aan elektriciteit uit te geven of een dure airco te installeren.

Als een ‘whisky on the rocks’

Deze verdampingskoeler heeft koud water nodig om de kamertemperatuur af te koelen en je kunt voor een nog beter koelend effect zelfs ijsblokjes toevoegen. Het is verder belangrijk om een aircooler met een grote watertank te hebben. Want des te groter de watertank is, des te langer en beter de luchtkoeler zal werken.

Draagbaarheid aircooler

De meeste aircoolers die er te koop zijn, zijn heel draagbare aircoolers. Ze zijn hierdoor gemakkelijk naar elke gewenste kamer in jouw huis te verplaatsen. Veel airco’s worden daarentegen vast in een woning gemonteerd. Hoewel er wel draagbare airco’s zijn, hebben deze nog steeds een ontluchtingsset nodig die speciaal bevestigd moet worden om de warme lucht via een raam af te kunnen voeren.

Andere belangrijke kenmerken

Verschillende koel snelheden

Bij een aircooler kun je veelal de snelheid aanpassen waarmee de koele lucht er uit wordt geblazen.

Luchtfiltratie

Het bevat een speciaal filter voor het verwijderen van stof, pollen en andere vervelende deeltjes uit de lucht. Dit zijn luchtdeeltjes die allerlei allergieën kunnen veroorzaken. Sommige modellen bevatten daarnaast een koolstoffilter dat tegen onaangename geurtjes zou kunnen helpen.

Afstandsbediening

Via een mogelijke bijgeleverde afstandsbediening kun je heel gemakkelijk de instellingen op afstand wijzigen. Bij heel moderne en geavanceerde aircoolers kan dit zelfs via een mobiele app via WiFi.

Timer

Dankzij een ingebouwde timer kun je eenvoudig de tijden instellen waarop de luchtkoeler wordt in- en uitgeschakeld.

Conclusie wat is een aircooler

Een aircooler heeft drie basisonderdelen om haar afkoelende werking optimaal uit te kunnen voeren: een watertank, een absorberend filter en een ventilator.

Het fijne van de hedendaagse aircooler ontwerpen is dat ze niet meer zo heel omvangrijk hoeven te zijn.

Het is verder budgetvriendelijk en alsook het onderhoud is niet zo ingewikkeld als de zorg die een airco vereist. Een luchtkoeler is voor veel mensen dus gewoon de beste optie om hun huis te koelen.

Een heel moderne aircooler heeft tegenwoordig bovendien verschillende vormen, maten en een verleidelijk design, zodat jij heel simpel een heel mooie uitvoering kunt kiezen die naadloos bij jouw interieur past.

Zo geniet je met jouw nieuwe trendy aircooler niet alleen van een ultiem koelcomfort maar ben je tevens de trotse bezitter van een fijne nieuwe en ‘coole’ gadget!

Wij hebben 6 goede aircoolers gevonden!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *