Airco

Wat is de beste split airco voor in huis?

Wat is de beste split airco voor in huis?

Laatste Update: May 18, 2023 door Hendrik

De beste split airco’s zijn:

 1. De Goedkoopste Spilt Airco met vermogen van 2,5 kW: Haier Tundra Plus (slechts 508 euro) Controleer Laagste Prijs!
 2. De Beste Monoblock Airco van 2,9 kW: Qlima WDH229 (zelf plaatsen) Controleer Laagste Prijs!
 3. De Best Geteste Airco van 2,5 kW: LG Dualcool Prestige (laten plaatsen) Controleer Laagste Prijs!
   

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. Wat is een split airco?
 3. Voordelen van een split airco
 4. Overwegingen bij het kiezen van een split airco
  • 4.1 Energie-efficiëntie
  • 4.2 Koelvermogen
  • 4.3 Geluidsniveau
  • 4.4 Installatiegemak
  • 4.5 Prijs
 5. De beste split airco’s voor zelfinstallatie
  • 5.1 Qlima WDH229
  • 5.2 Kenmerken van de Qlima WDH229
 6. De beste split airco’s voor professionele installatie
  • 6.1 LG Dualcool Prestige
  • 6.2 Kenmerken van de LG Dualcool Prestige
 7. Conclusie
 8. Veelgestelde vragen (FAQ)
  • 8.1 Wat is het verschil tussen een split airco en een monoblock airco?
  • 8.2 Kan ik een split airco zelf installeren?
  • 8.3 Hoeveel kost een professionele installatie van een split airco gemiddeld?
  • 8.4 Welke factoren beïnvloeden de energie-efficiëntie van een split airco?
  • 8.5 Wat kost een split airco inclusief montage?

Een comfortabel binnenklimaat is essentieel voor elk huis, vooral tijdens warme zomers. Een effectieve manier om de temperatuur in huis te regelen, is door het installeren van een split airco. Een split airco biedt zowel koeling als verwarming en kan zorgen voor een aangename omgeving in elke kamer. Maar wat is nu eigenlijk de beste split airco voor in huis? In dit artikel zullen we verschillende aspecten van split airco’s bespreken en de beste opties voor zowel zelfinstallatie als professionele installatie presenteren.

Wat is een split airco?

Een split airco is een type airconditioningsysteem dat uit twee hoofdcomponenten bestaat: de binnenunit en de buitenunit. De binnenunit is verantwoordelijk voor het afgeven van koele of warme lucht aan de kamer, terwijl de buitenunit warmte afvoert of juist absorbeert, afhankelijk van de gekozen modus. Het belangrijkste kenmerk van een split airco is dat de binnen- en buitenunits met elkaar verbonden zijn via een koelleiding, waardoor warmte-uitwisseling mogelijk wordt.

Voordelen van een split airco

Een split airco biedt verschillende voordelen ten opzichte van andere soorten airconditioningsystemen. Enkele belangrijke voordelen zijn:

4.1 Energie-efficiëntie

Het is essentieel om een energiezuinige split airco te kiezen, omdat dit niet alleen helpt om de kosten te verlagen, maar ook bijdraagt aan milieubewustzijn. Let bij het selecteren van een airco op het energielabel en kies bij voorkeur een model met een hoog energie-efficiëntieklasse.

4.2 Koelvermogen

Het koelvermogen van een split airco is een belangrijke factor. Het is belangrijk om te bepalen welk koelvermogen nodig is om de gewenste kamertemperatuur te bereiken en te behouden. Dit hangt af van de grootte van de kamer en de hoeveelheid warmte die wordt gegenereerd door apparaten en mensen in de ruimte.

4.3 Geluidsniveau

Het geluidsniveau van een split airco is van belang, vooral als de airco in slaapkamers of stille ruimtes wordt geïnstalleerd. Kies een model met een laag geluidsniveau, zodat het comfort niet wordt verstoord door storende geluiden tijdens het koelen of verwarmen.

4.4 Installatiegemak

Als u van plan bent om de split airco zelf te installeren, is het belangrijk om een model te kiezen dat gemakkelijk te installeren is. Zorg ervoor dat de airco wordt geleverd met duidelijke instructies en alle benodigde materialen en accessoires. Als u echter niet vertrouwd bent met installatiewerkzaamheden, is het raadzaam om een professionele installatie te laten uitvoeren.

4.5 Prijs

De prijs is natuurlijk ook een belangrijke factor bij het kiezen van een split airco. Vergelijk verschillende modellen en merken op basis van prijs-kwaliteitverhouding en kies een model dat past binnen uw budget.

De beste split airco’s voor zelfinstallatie

Nu we de belangrijkste overwegingen hebben besproken, laten we eens kijken naar de beste split airco’s die geschikt zijn voor zelfinstallatie:

5.1 Qlima WDH229

De Qlima WDH229 is een populaire keuze voor zelfinstallatie vanwege zijn eenvoudige installatieproces en gebruiksvriendelijke functies. Deze split airco heeft een koelvermogen van 2,9 kW, wat voldoende is voor het koelen van middelgrote tot grote kamers. Het energie-efficiëntieklasse A++ zorgt ervoor dat u energie bespaart zonder in te leveren op prestaties.

De Beste Monoblock Airco van 2,9 kW: Qlima WDH229 (zelf plaatsen) Controleer Laagste Prijs!

Kenmerken van de Qlima WDH229:

 • Eenvoudige zelfinstallatie
 • Koelvermogen van 2,9 kW
 • Energie-efficiëntieklasse A++
 • Stille werking
 • Ingebouwde luchtreinigingsfunctie
 • Timerfunctie voor geprogrammeerd
 

De beste split airco’s voor professionele installatie

Als u de voorkeur geeft aan een professionele installatie, zijn dit de beste split airco’s om te overwegen:

6.1 LG Dualcool Prestige

De LG Dualcool Prestige is een hoogwaardige split airco die als beste is getest door de Consumentenbond. Met een koelvermogen van 2,5 kW is deze airco geschikt voor het koelen van kleine tot middelgrote ruimtes. De LG Dualcool Prestige biedt geavanceerde functies, waaronder energiebesparing, stille werking en slimme bediening via een mobiele app.

De Best Geteste Airco van 2,5 kW: LG Dualcool Prestige (laten plaatsen) Controleer Laagste Prijs!

Kenmerken van de LG Dualcool Prestige:

 • Professionele installatie vereist
 • Koelvermogen van 2,5 kW
 • Energie-efficiëntieklasse A+++
 • Stille werking met weinig geluidsniveau
 • Slimme bediening via mobiele app
 • Ingebouwde luchtreinigings- en ontvochtigingsfuncties

Conclusie

Bij het kiezen van de beste split airco voor in huis zijn er verschillende factoren om te overwegen, zoals energie-efficiëntie, koelvermogen, geluidsniveau, installatiegemak en prijs. Voor zelfinstallatie is de Qlima WDH229 een uitstekende keuze, terwijl de LG Dualcool Prestige de beste optie is voor professionele installatie. Beide modellen bieden hoogwaardige prestaties en zorgen voor een comfortabel binnenklimaat in uw huis.

Als u op zoek bent naar een betrouwbare split airco, raden we aan om de functies en specificaties van de verschillende modellen te vergelijken en te bepalen welke het beste past bij uw behoeften en budget. Vergeet niet om ook rekening te houden met de grootte van de kamer waarin de airco wordt geïnstalleerd en eventuele specifieke vereisten die u heeft.

Veelgestelde vragen (FAQ)

8.1 Wat is het verschil tussen een split airco en een monoblock airco?

Een split airco bestaat uit twee eenheden: een binnenunit en een buitenunit die via een koelleiding met elkaar zijn verbonden. Een monoblock airco daarentegen heeft slechts één eenheid die binnen is geïnstalleerd. Het verschil in configuratie heeft invloed op de installatie, het koelvermogen en het geluidsniveau.

8.2 Kan ik een split airco zelf installeren?

Ja, sommige split airco’s kunnen door doe-het-zelvers worden geïnstalleerd. Het is echter belangrijk om de installatie-instructies zorgvuldig te volgen en indien nodig de hulp van een professional in te schakelen om ervoor te zorgen dat de installatie correct en veilig wordt uitgevoerd.

8.3 Hoeveel kost een professionele installatie van een split airco gemiddeld?

De kosten van een professionele installatie kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de complexiteit van de installatie, het aantal eenheden dat wordt geïnstalleerd en de locatie. Gemiddeld liggen de kosten voor professionele installatie van een split airco tussen de €500 en €1500. Het is raadzaam om offertes op te vragen bij verschillende installateurs en hun ervaring en expertise te beoordelen voordat u een beslissing neemt.

8.4 Welke factoren beïnvloeden de energie-efficiëntie van een split airco?

De energie-efficiëntie van een split airco kan worden beïnvloed door verschillende factoren, waaronder het energie-efficiëntieklasse van het apparaat, de juiste dimensionering voor de ruimte, de isolatie van de ruimte en het gebruik van energiebesparende functies zoals een timer of een slimme thermostaat.

8.5 Kan ik een split airco ook gebruiken als verwarmingssysteem?

Ja, veel split airco’s bieden zowel koel- als verwarmingsfuncties. Met een split airco kunt u het hele jaar door genieten van zowel koeling als verwarming, waardoor u het comfort in uw huis kunt optimaliseren, ongeacht het seizoen.

8.5 Wat kost een split airco inclusief montage?

De goedkoopste split airco inclusief montage kost 1457,05 euro.

Deze goede Split Airco van 2,5 kW kost alleen 558,05 euro.

Controleer laagste prijs en vraag een offerte aan!

Wat kost een split airco inclusief montage?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *