Thermostaat

De slimme Tado radiatorknoppen

tado radiatorknoppen

Laatste Update: May 26, 2024 door Hendrik

De Tado radiatorknoppen zijn zeer gewild.

Een slimme thermostaat, prachtig design en betaalbaar.

De Tado V3 past probleemloos bij de Tado Google Home.

En wil je uitbreiden? Dat kan makkelijk met de Tado extensionkit.

Nieuwste model: Tado V3+

Slimme thermostaten worden steeds populairder en duiken daarom ook in steeds meer woningen op.

Als jij er ook graag eentje installeert, dan zul je merken dat het al bijzonder snel jouw dagelijkse leven thuis positief zal bepalen.

Dus is het belangrijk dat je voor het juiste type kiest. Eén van de belangrijkste keuze opties is dan de Tado V3+.

Controleer de Laagste Tado Prijs!

Passend bij Google Home

Tegelijkertijd maakt de populaire Tado Google Home de installatie erg makkelijk.

Het Tado radiatorknoppen systeem bestaat uit een aantal op het internet aangesloten radiatorkranen. Om jouw verwarming zo in alle kamers in je huis te checken en te regelen.

Tado Slimme Thermostaat V3+ bedraad startpakket

Slimme Thermostaat voor iedereen

De uit Duitsland afkomstige Tado v3+ is een prachtig systeem boordevol interessante functies.

Vooral als je daarbij van de Tado Google Home integratie gebruik maakt. Waardoor het simpelweg één van de beste slimme thermostaten is die jij kunt aanschaffen. Zeker als je daarnaast weet dat de Tado v3+ en haar bijbehorende app beloven dat jij tot maximaal een derde op je verwarmings- en energiekosten zal besparen.

Controleer de Laagste Tado Prijs!

Hoe het Tado v3+ systeem werkt

Tado V3 is een unieke verwarmingsthermostaat die op een bijzonder slimme wijze jouw persoonlijke locatie gebruikt.

Het doet dit om te bepalen wanneer het de verwarming lager moet zetten als je niet thuis bent. En vervolgens weer hoger te zetten als je terugkomt.

Tado Starterskit – Slimme Thermostaat

Auto-assist en geofencing

De Tado v3+ doet dit (geheel automatisch) met behulp van de GPS functie en andere locatie indicatoren op jouw smartphone. Jij koppelt die functies zelf aan de slimme Tado thermostaat.

Iets waarvoor aan Tado’s kant een ‘auto-assist’ maandabonnement voor nodig is. Dat is een abonnement die jij enkel in de echt koude maanden hoeft te activeren.

Tado noemt deze functie ‘geofencing’. Je koppelt hiermee zelfs alle smartphones van de bewoners in jouw woning. Zo weet het Tado systeem dat als één van die personen thuis mocht blijven terwijl de rest van het gezin weg is. Dat het de verwarming aan moet laten om die persoon aangenaam warm te houden.

Maar zodra iedereen het huis uit is, dan draait Tado V3 de verwarming automatisch lager. Zodat er geen leeg huis verwarmd wordt. Het is er echter altijd alert op wanneer iemand of iedereen thuiskomt, zodat het de verwarming weer aan kan zetten.

Controleer de Laagste Tado Prijs!

Verwarming per kamer optimalisatie

Met de Tado v3+ kun jij jouw verwarming zelfs de hele tijd aan laten staan. Want deze slimme thermostaat doet al het denkwerk en het aan- en uitzetten voor je. Iets wat in eerste instantie een enge gedachte voor alle energie-efficiënte controlefreaks is. Maar het is een taak die je absoluut zonder zorgen aan Tado kan overlaten!

Tado kan bovendien met toe te voegen slimme Tado radiatorknoppen individuele radiatoren aansturen. Deze Tado uitbreidingen bevatten ingebouwde thermostaat sensoren voor een verwarming per kamer optimalisatie. Wat zo een veel slimmer en goedkoper systeem is dan met een Google Nest oplossing mogelijk is.

De installatie van het Tado v3+ systeem

Tado beweert dat 95% van haar gebruikers het verwarmingssysteem zelf installeert. Maar elk huis kan in zijn opstelling anders zijn. En het hangt er bovendien van af van hoe je een cv-ketel ermee verbindt. Dus kun je er ook voor kiezen om het door een gecertificeerde installateur te laten installeren. Dit kan via de eigen website van Tado geregeld worden.

Dus ondanks dat de Tado online instructie assistent uitstekend is. Is het soms toch aan te raden om voor een professionele installatie te gaan. Vooral als jij niet zowel competent als zelfverzekerd bent als het om elektrische bedrading gaat.

Controleer de Laagste Tado Prijs!

De installatie van de Tado Slimme Thermostaat V3+

Als je al een bedrade thermostaat in huis hebt, dan vervang je deze eenvoudig door de Tado slimme thermostaat. Elk type thermostaat kan daarbij vervangen worden. Het maakt niet uit of deze digitaal, analoog of relais gestuurd is.

Als je nog geen bedrade thermostaat hebt, dan heb je de Tado extensionkit nodig om met je verwarming verbinding te maken. En je hebt uiteraard ook de Tado Slimme Thermostaat V3+ nodig. Die in diverse handige starterspakketten verkrijgbaar is.

Je plaatst deze slimme thermostaat meestal in de woonkamer. Het werkt op batterijen en heeft dus geen stroomaansluiting nodig. Het uitbreidingskastje van de Tado extensionkit wordt via een kabel direct op je cv-ketel aangesloten en ernaast geplaatst. Deze twee apparaten maken vervolgens een draadloze verbinding.

De app van het Tado v3+ systeem en de integratie met spraakassistenten

De iOS en Android Tado app

De Tado app is duidelijk en eenvoudig, maar toch boordevol informatie. De achtergrondkleur verandert afhankelijk van de bedrijfsstand waarin het Tado systeem zich bevindt. Oranje geeft aan dat Tado zich in de ‘thuismodus’ bevindt, dus wanneer één van de bewoners thuis is. Groen is de ‘afwezigheidsmodus’, dus wanneer iedereen het huis heeft verlaten. En blauw laat zien dat Tado in de slaapstand staat.

De Tado webapp

Je kunt met een webbrowser op een pc of Mac ook de Tado webapp openen. Deze webapp toont een overzicht van alle activiteiten van Tado. Dit bestaat uit een gedetailleerd rapport van de temperatuurcurves, verwarming activiteit en allerlei gebeurtenissen die de temperatuurregeling hebben beïnvloed. Je kunt hierin ook alle nodige instellingen aanpassen, een schema voor bewoners zonder smartphone instellen en jouw account beheren.

De spraakassistenten integratie

Tado ondersteunt de belangrijkste spraakassistenten: Google Assistant, Amazon Alexa en Apple Siri. Zo kun je de temperatuur simpel door met je telefoon of een slimme luidspreker te spreken instellen. Het is ook voor de Apple Home Kit gecertificeerd, dit in tegenstelling tot de Google Nest thermostaat.

Controleer de Laagste Tado Prijs!

De slimme Tado radiatorknoppen conclusie

Tado beweert dat het de meest compatibel slimme thermostaat op de markt is. Waarbij het dankzij een 95% compatibiliteit met 18.000 verwarmingssystemen van meer dan 900 fabrikanten gecombineerd kan worden. Het werkt met combi-, systeem- en conventionele cv-ketels, plus vloerverwarmingen. En het regelt jouw verwarming waar jij je ook maar bevindt.

Ben zelf de baas over jouw verwarming

Tado doet dit door de kranen van de radiatoren in je huis draadloos via een centrale hub en de bijbehorende app met jouw cv-installatie te verbinden. Dit geeft jou als huiseigenaar niet alleen een volledige controle over je verwarming. Maar kan jouw energieverbruik van je verwarming daarnaast tot een derde verminderen.

Dus als jij ook graag zelf de baas over jouw verwarming wilt zijn. En met een slimme technologie je energierekeningen wilt verlagen. Dan is het Tado v3+ systeem met zijn bijbehorende Tado radiatorknoppen precies wat je nodig hebt!

Controleer de Laagste Tado Prijs!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *