Smartwatch

Smartwatch met simkaart

Smartwatch met simkaart

Laatste Update: February 14, 2022 door Hendrik

Ga je iedere dag met zowel je smartwatch als jouw smartphone op pad? Dat is op zich niet nodig als je voor je actieve levensstijl voor de magie van een smartwatch met simkaart kiest.

Dus laat de volgende keer je smartphone ook lekker thuis als je buiten gaat sporten! Want een smartwatch met een simkaart ondersteuning is dan namelijk alles wat je maar nodig hebt om standalone met het bellen en sms’en vanaf je pols te kunnen beginnen.

Perfect voor het leven ‘on the road’

Deze mobiele smartwatches kunnen in de meeste gevallen ook met Google Pay, Apple Pay of een vergelijkbare service geïntegreerd worden en zijn perfect voor het leven ‘on the road’.

Ze kunnen bovendien voor handsfree bellen tijdens onder meer het autorijden met Bluetooth headsets verbinding maken en kunnen hier uiteraard ook voor het afspelen van muziek en audio gebruikt worden.

Het verschil tussen een smartwatch met simkaart en eSIM

Vroeger kon je een op zichzelf staande smartwatch kopen met een eigen simkaartsleuf, maar de eSIM uitvoeringen hebben deze cellulaire functie tegenwoordig overgenomen. Een standalone horloge met een simkaart is in principe hetzelfde als een horloge met een eSIM, maar deze laatste beschikt niet meer over een fysieke simkaart.

Met de standalone eSIM technologie krijg je een 4G LTE smartwatch die zonder telefoon kan bellen. Het enige wat je hiervoor nodig hebt, is een compatibel mobiel data-abonnement. Je smartwatch wordt in dit geval tegen een meerprijs aan jouw mobiele abonnement toegevoegd.

Aandachtspunten smartwatch met simkaart

Ben jij nieuw in de wereld van de smartwatch met simkaart? Bestudeer dan zeker eerst even deze belangrijke aandachtspunten voordat jij zo’n smartwatch aanschaft.

Staat de smartwatch echt op zichzelf?

Niet alle smartwatches werken echt onafhankelijk van jouw mobiele telefoon. Er zijn echter de zogenaamde ‘cellular enabled’ modellen die met een Nano/Micro simkaart of eSIM kaart absoluut hun eigen LTE/3G/4G verbinding hebben.

Maar er zijn nog veel meer uitvoeringen die gewoon een verlengstuk van jouw smartphone zijn. Deze kunnen dan via Bluetooth een verbinding met jouw mobieltje maken en op deze manier bellen. Dit betekent dus ook dat zo’n soort smartwatch altijd binnen het Bluetooth bereik van je telefoon moet zijn om te kunnen werken.

De levensduur van de smartphone batterij

Een smartwatch met simkaart ​​beschikt niet echt over een lange batterijduur. Draadloos communiceren kost immers veel energie. Je kunt er dan ook zeker van uitgaan dat jij deze gadget elke nacht weer moet opladen om ermee te kunnen blijven communiceren.

Als je bovendien een model uitkiest die van veel extra sensoren voor het tracken van al jouw lichamelijke activiteiten voorzien is. Dan kun je tevens verwachten dat deze functies de smartphone batterij ook sneller leegmaken.

De gebruikersinterface van de smartwatch

Des te kleiner deze gadgets worden, des te belangrijker een slimme gebruikersinterface zal zijn. Het heeft namelijk geen zin om deze technologie heel klein te maken als het zo een stuk lastiger wordt om te gebruiken en ermee te kunnen communiceren.

Slimme gebruikersomgevingen

Dus des te beter de gebruikersinterface, des te soepeler elke interactie zal zijn die jij met dit apparaat zult hebben. De smartwatch modellen van Apple, Samsung en Huawei hebben gelukkige heel slimme gebruikersomgevingen. Dit zal de kans om gefrustreerd te raken een stuk kleiner maken.

Het nut van updates en fixes

Verder is het uiteraard ook van groot belang dat de software met updates en fixes ondersteund wordt. Deze zijn per slot van rekening ook belangrijk, omdat ze de energie-efficiëntie en zo dus de systeemprestaties en ook de levensduur van de batterij kunnen verbeteren.

Heb je echt een smartwatch met simkaart nodig?

Een smartwatch met simkaart is nog steeds een ‘niche’ in de smartwatch markt. Ze zijn dankzij hun veelal hogere aanschafprijs ook niet zo populair als de reguliere smartwatches die niet over een geheel draadloze communicatie beschikken.

Het is niet een smartphone vervanger

Zo’n smartwatch met simkaart zal ook nooit een smartphone volledig kunnen vervangen en daar zijn deze gadgets ook zeker niet voor ontworpen. Ze zijn in principe enkel bedoeld voor die momenten waarop het gebruik van een mobiele telefoon onhandig is. Bijvoorbeeld door deze tijdens het sporten met je mee te dragen.

Het off-grid zijn voorkomen

We kunnen dan ook wel stellen dat een smartwatch met simkaart met name bedoeld is om jou bij het fitnessen en andere lichaamsbeweging te ondersteunen. Plus daarnaast een extra mogelijkheid aan te bieden om met de buitenwereld te kunnen communiceren wanneer je anders ‘off-grid’ zou zijn.

Welke smartwatch met simkaart moet je kiezen?

Met het beperkte aanbod van een smartwatch met simkaart op de markt, welk type is dan de beste keuze voor jou? Welnu, het is zeker dat jij zelf absoluut degene bent die deze vraag moet beantwoorden. Maar dankzij de onderstaande informatie kunnen we bij jou wel wat stress wegnemen bij het kiezen van het juiste exemplaar.

Apple Watch Series 7

De Apple Watch Series 7 is misschien wel de beste smartwatch die er momenteel op de markt is. En alsook de Apple Watch Series 6 doet trouwens nog heel goed mee. Deze Apple horloges zijn met hun ingebouwde eSIM zeer geschikt als een op zichzelf staande cellulaire verbinding.

Maar je moet veelal wel een iPhone hebben die een abonnement met deze smartwatch deelt. De T-Mobile provider zou jou hiervoor een abonnement aan kunnen bieden dat dit ondersteunt. Je zou eveneens eens naar de eSIM oplossingen van Simyo kunnen kijken.

Je kunt dan met zo’n Apple Watch bellen en sms’en. Plus alsook social media berichten en weer updates ontvangen. Je hebt zonder je mobiele telefoon te hoeven gebruiken alsmede toegang tot routekaarten en het gebruik van Apple Music.

Samsung Galaxy Watch 4

De Samsung Galaxy Watch 4 is een zeer fijne smartwatch! Vooral als jij over een Android smartphone beschikt, zouden we kunnen stellen dat dit de allerbeste smartwatch op de markt is!

De Galaxy Watch 4 is eveneens met een mobiele LTE verbinding beschikbaar. Deze uitvoering met een eSIM stelt je in staat om je mobiele telefoon thuis achter te laten terwijl je dan vanaf jouw smartwatch met simkaart toch nog aangenaam met de wereld verbonden blijft.

Sms’en, bellen, contactloos betalen, een toegang tot routekaarten en reisinformatie hebben, plus weer en social media updates ontvangen: het kan allemaal heel gemakkelijk vanaf je pols met de Samsung Galaxy Watch 4!

De Huawei Watch 3

De Huawei Watch 3 serie smartwatches wordt in maar liefst 4 verschillende uitvoeringen geleverd, namelijk de: Active, Classic, Elite en Pro modellen. De Huawei Watch 3 smartwatches zijn de eerste met de HarmonyOS en zijn een uitstekende showcase voor dit nieuwe Android besturingssysteem.

Ze zijn allemaal van eersteklas materialen gemaakt, zien er geweldig uit en zijn comfortabel om te dragen. Bovendien bieden ze een standaard batterijduur waarvan de Apple Watch bezitters in eerste instantie enkel maar van kunnen dromen.

Ze presteren extreem soepel en hun superscherpe AMOLED display laat ook echt zien wat de software allemaal te bieden heeft. En met de eSIM uitvoeringen kun je ermee bellen en gebeld worden, muziek afspelen en allerlei apps downloaden zonder een actieve Bluetooth verbinding met je telefoon te hoeven hebben.

Conclusie smartwatch met simkaart

Hoewel de technologie ervan steeds verder ontwikkelt, kan een smartwatch met simkaart absoluut nog niet een mobiele telefoon vervangen. Maar deze smartwatch architectuur was ook niet echt bedoeld om met een mobieltje te kunnen concurreren. Het is enkel bedoeld om de smartphones aan te vullen.

Gebruik bij fitness en andere lichaamsbeweging

Denk bijvoorbeeld aan al die momenten waarop je niet echt prettig een smartphone met je mee kunt dragen, zoals tijdens het joggen of sporten. Het primaire idee achter een smartwatch met simkaart was dan ook voor het gebruik bij fitness en andere lichaamsbeweging.

Een simkaart versus eSIM

Sommige oudere modellen smartwatches accepteren nog hun eigen fysieke Nano/Micro simkaart, zodat jij deze smartwatch aan een mobiel abonnement kunt toevoegen. Maar deze modellen zijn tegenwoordig redelijk gedateerd. De echt moderne smartwatches gebruiken een ingebouwde eSIM, wat automatisch betekent dat er geen fysieke simkaart aan jouw smartwatch toegevoegd hoeft te worden.

In Nederland kan deze eSIM via de T-Mobile en Simyo providers geregistreerd worden. Zo kunnen al jouw oproepen, sms’jes en data-abonnementen plus limieten prettig gecombineerd worden. Jouw eSIM smartwatch sluit dan in wezen op jouw mobiele plan aan en deelt alsook alle functies hiervan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *