Robotstofzuigers

Samsung robotstofzuiger

Samsung robotstofzuiger

Laatste Update: November 19, 2023 door Hendrik

Stel je eens voor, dat terwijl jij je super relaxt ontspant een robot jouw vloeren thuis veegt en stofzuigt. Is dat niet een heel fijne gedachte?

Welnu, dit kan tegenwoordig prima, want de robotstofzuigers van vandaag zijn exponentieel een stuk krachtiger en rijker aan functies dan bijvoorbeeld tien jaar geleden. Toen leek het namelijk eerder op een kostbaar stuk speelgoed.

Update: lees nu onze koopgids van de beste robotstofzuiger! Een nieuwe nummer 1!

Het is vandaag de dag zodoende absoluut de moeite waard om bijvoorbeeld een Samsung robotstofzuiger in huis te halen. De moderne robotstofzuiger heeft haar navigatiemogelijkheden en prestaties immers flink verbeterd. En sommigen varianten kunnen zelfs hun ingebouwde vuilnisbak legen.

De Beste Robotstofzuiger: iRobot Roomba Combo j9+

De uit de mouwen stekende Samsung robothanden

Ze steken zonder tegensputteren vlot hun robothanden uit de mouwen voor één van de minst opwindende taken van het leven. Dat is iets waar moeilijk over te twisten valt. Robotstofzuigers zijn dan ook behoorlijk effectief voor het klaren van de dagelijkse lichte reinigingsklussen.

Er zijn voor elk budget een heleboel robotstofzuiger opties beschikbaar. We behandelen hier drie heel interessante Samsung robotstofzuiger modellen.

Samsung Jet Bot

Deze Samsung Jet Bot is het instapmodel van Samsung. Het beschikt niet over een zelflegende functie, zoals de Jet Bot+ en Jet Bot AI+ dat wel aanbieden, maar het beschikt wel over genoeg tech om jouw woning aangenaam schoon te maken.

Een digitale invertermotor met Intelligent Power Control

De ingebouwde digitale invertermotor maximaliseert haar zuigkracht voor een diepe en krachtige reiniging. Het doet haar werk in opdracht van de Intelligent Power Control die perfect het type oppervlak identificeert om zo de zuigkracht van de Jet Bot voor een optimale reiniging aan te passen. De efficiënte borstel van de Samsung robotstofzuiger reinigt met hoge precisie zowel alle harde vloeren als (laagpolige) tapijten.

De Samsung SmartThings app en LiDAR sensoren

De bijbehorende Samsung SmartThings app geeft na een grondig onderzoek, met behulp van de ingebouwde LiDAR sensoren, een plattegrond van jouw huis weer. Het slaagt er hierbij zelfs in om de wat grotere meubels op de kaart te zetten.

Deze routekaart kan daarna bewerkt worden om er zogenaamde ‘no-go zones’ of virtuele muren in op te nemen. Iets wat bijzonder handig is om het schoonmaakwerk thuis nog efficiënter te maken, want de Samsung robotstofzuiger zal dan consequent uit de buurt van die gebieden blijven.

S-vormig reinigingspatroon en 90 minuten gebruikstijd

Na dit allemaal slim te onthouden, zal het vervolgens met haar typische S-vormige reinigingspatroon de woning op een efficiënte manier schoonmaken. De Samsung Jet Bot en Jet Bot+ doen dit met hun 5 Watt zuigkracht en tot 90 minuten gebruikstijd vooral zeer goed op hardhouten vloeren en zuigen alle minuscule stukjes vuil prima op.

Samsung Jet Bot+

De Samsung Jet Bot+ robotstofzuiger wordt, in tegenstelling tot het Jet Bot instapmodel, direct met de Clean Station geleverd. Dit is de perfecte metgezel voor jouw Samsung robotstofzuiger, aangezien het een bijzondere handige, no-touch en hygiënische manier biedt om de vuilnisbak van je robotstofzuiger te legen. De Clean Station verwijdert met behulp van een speciale Air Pulse technologie al het stof uit de robot en een meerlagig filtersysteem vangt alvolgens Samsung alsook 99,999% van alle fijnstof op.

De Samsung Jet Bot+ biedt verder alle mogelijkheden en snufjes van de Samsung Jet Bot, zoals een zelfreinigende borstel en een geavanceerd 5-laags HEPA filtersysteem. Het is bovendien compatibel met de Google Assistant, Amazon Alexa en Samsung’s eigen Bixby virtuele spraakherkenning assistant.

Samsung Jet Bot AI+

De Samsung Jet Bot AI+ is de beste robotstofzuiger die het bedrijf ooit geproduceerd heeft. Met haar imposante design, want het ziet eruit als een minitank op wielen in plaats van een traditioneel robotstofzuiger ontwerp, heb je per slot van rekening direct al het gevoel dat je iets bijzonders in huis haalt.

30 Watt zuigkracht en een slimme AI

En dat is ook zo, want dit zelfledigende stofzuigermodel met maar liefst 30 Watt aan zuigkracht doet namelijk dubbel werk door alsook met militaire precisie effectief als een patrouille bot jouw huis te beveiligen.

Deze fijne Samsung robotstofzuiger is lichtjaren slimmer dan alle andere Samsung modellen. Dankzij de combinatie van haar LiDAR sensoren en de ingebouwde 3D camera zal de Jet Bot AI+ dan ook alle verwachtingen overtreffen als het om het vermijden van obstakels gaat.

Dit is inclusief al die vervelende kabels op de vloer die moeilijk te vermijden zijn. Want dankzij een steeds slimmere AI kan een robotstofzuiger zoals de Jet Bot AI+ deze ook steeds beter vermijden.

Een persoonlijke patrouille soldaat

Maar de meest bijzondere eigenschap van de Samsung Jet Bot AI+ is zonder twijfel het vermogen om als een patrouille soldaat op te treden voor als je niet thuis bent. Zie het maar als jouw eigen persoonlijke bewaker die van kamer naar kamer gaat en daarin op elke beweging let.

Wanneer de 3D camera van de Jet Bot AI+ beweging detecteert, dan wordt die gebeurtenis gelijk opgenomen en stuurt het evenzo een melding naar de SmartThings app. Dit is precies het soort huisbeveiliging dat veel huiseigenaren wensen, omdat het niet op slechts één plek genesteld zit zoals bij een standaard beveiligingscamera het geval is.

Conclusie Samsung robotstofzuiger

De Samsung Jet Bot AI+ is zonder meer de beste robotstofzuiger van het bedrijf tot nu toe. Het is ook één van de meest geavanceerde robotstofzuigers die er dit moment op de markt verkrijgbaar zijn.

Het biedt eersteklas functies zoals een zelfledigend Clean Station systeem, het heel intelligent kunnen vermijden van allerlei obstakels en een unieke vorm van huisbeveiliging. Plus vergeet natuurlijk ook haar krachtige 30 Watt motor niet.

De Samsung robotstofzuiger (Jet Bot+) is echter een flink stuk goedkoper. Maar biedt desondanks wel de Clean Station functionaliteit, het gebruik van de fijne SmartThings app en een spraakassistent ondersteuning.

Als je het niet erg vindt om zelf even de stofzuiger te legen, dan kun je met de Jet Bot Samsung robotstofzuiger nog veel goedkoper je huis schoonmaken. Houd er echter wel goed rekening mee dat zowel de Jet Bot als Jet Bot+ qua zuigkracht een stuk minder krachtig zijn dan het Samsung Jet Bot AI+ topmodel. Het zijn gelukkig wel prima zelffunctionerende stofzuighelden om jouw leven heel lekker een stuk aangenamer te maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *