Robotstofzuigers

Rowenta robotstofzuiger

Rowenta robotstofzuiger

Laatste Update: November 19, 2023 door Hendrik

Robotstofzuigers zijn geheel zelfstandig werkende apparaten. Ze zijn bedoeld om al jouw hardhouten vloeren, tegels en laagpolige tapijten van allerlei soorten vuil en puin te reinigen. Iets wat met de gewone stofzuigers vergelijkbaar is.

Update: lees nu onze koopgids van de beste robotstofzuiger! Een nieuwe nummer 1!

Het grootste verschil is echter dat jij dankzij deze robots de fysieke inspanning en tijd die jij normaal aan het schoonhouden van al je vloeren thuis besteedt effectief kunt verminderen. Hoewel het soms een duur speeltje lijkt, biedt het wel degelijk diverse aangename voordelen. Dit is iets wat jouw investering in bijvoorbeeld een Rowenta robotstofzuiger dan ook flink rechtvaardigt.

De Beste Robotstofzuiger: iRobot Roomba Combo j9+

Vrij klein maar met een grote reinigingsefficiëntie

Deze slimme gadget voor thuis is niet alleen vrij klein, maar biedt tevens een grote reinigingsefficiëntie. Het heeft ook uitstekende vaardigheden op het gebied van vloerreiniging. Het staat bekend als een zeer slimme schoonmaker en kan soms zelfs veel meer dan wat jouw traditionele steelstofzuiger kan bieden. Plus het heeft daarbij weinig hulp van jouw kant nodig.

Het Rowenta stofzuigermerk is al vele jaren een expert in stofzuigen en biedt een breed scala aan apparaten voor een uitstekende huishoudelijke reiniging. Zo heeft het ook een interessante lijn van stofzuigerrobots. We behandelen hieronder drie interessante modellen om een keus uit te maken.

Rowenta X-plorer Serie 50 RR7375

We beginnen hier met een instapmodel dat van alles kan: dweilen, de vloer schrobben en natuurlijk ook al het vuil van jouw vloeren thuis stofzuigen.

Infraroodsensoren, een handige app en de ondersteuning van stemassistenten

Dit model bevat geen laser sensor, dus navigeert het op een geheel eigen wijze door je huis en vermijdt het haar obstakels dankzij infraroodsensoren. Het biedt gelukkig wel een internet connectiviteit via WiFi, waardoor de gebruiker er een volledige controle vanuit haar iOS of Android app over heeft. De X-Plorer Serie 50 is ook compatibel met de virtuele stemassistenten van Amazon, Google en Siri.

Een moeiteloze handsfree reiniging

Deze Rowenta robotstofzuiger heeft drie veelzijdige reinigingsmodi waarmee het tot maximaal 120 minuten kan reinigen. De Rowenta Serie 50 robotstofzuiger is gewoon een heel betaalbare en handige automatische reinigingsoplossing voor bij jou thuis die moeiteloos een handsfree reiniging aanbiedt.

Rowenta X-plorer Serie 75 RR7675

De Serie 75 robot is een stuk voordeliger dan de X-Plorer Serie 95 en is Rowenta’s belangrijkste robotstofzuiger in het middensegment. De X-Plorer Series 75 is een heel krachtige robotstofzuiger met zeer goede zuigprestaties.

4 functies in één product

Het is een fijne stofzuigerrobot met 4 functies in één product. Het kan stofzuigen met een kracht van 2.700 Pa, en doet dit zelfs met een extra krachtige functie speciaal voor tapijten. Het kan daarnaast dankzij haar Aqua Power Systeem dweilen en schrobben. Het heeft bovendien een speciale centrale borstel om nog beter dierenhaar op te zuigen.

Lasernavigatie en een prima obstakelbeheer

Het is een robot die over een laser navigatiesysteem beschikt en die met haar grote accu in staat is om je huis tot 150 m² automatisch schoon te maken. Het ondersteunt tevens huizen met meerdere verdiepingen.

Haar obstakelbeheer is prima te noemen: de Serie 75 omzeilt allerlei obstakels met zorg. Het weet zichzelf ook uit hachelijke situaties te halen, wanneer het zich bijvoorbeeld tussen verschillende poten van tafels en stoelen bevindt. Hij klimt ook gemakkelijk op tapijten en drempels.

Mapping en ‘no-go’ zones

De Serie 75 Rowenta robotstofzuiger biedt dezelfde functies als de Serie 50. Zoals de optie om de robot te vertellen dat het een specifiek gebied van jouw huis moet schoonmaken. Of om zogenaamde ‘no-go’ zones te creëren waar het absoluut niet mag komen.

Knoppen en draadloze bedieningen

Op de bovenkant van het apparaat bevinden zich twee knoppen: met de eerste kun je de robot starten of stoppen en met de tweede knop kun je het naar haar basis terugsturen. Beide knoppen zijn ook statusindicatoren. Onder de bovenklep heb je een toegang tot de draadloze WiFi indicator en stofbak, evenals het filter. 

Ook deze Rowenta X-plorer bedien je uiteraard simpel met haar app, of met de Alexa, Google Assistant en Siri stemassistenten.

Rowenta X-plorer Serie 95 RR7975

De Rowenta X-plorer Serie 95 is een perfect uitgevoerde robotstofzuiger, die zeer efficiënt is en in diverse internationale testen met 5 sterren werd bekroond. Dit komt mede dankzij haar indrukwekkende 12.000 Pa aan zuigkracht!

Een fenomenale reinigingskracht

Deze fenomenale reinigingskracht kun je met 4 niveaus aanpassen. Ieder met verschillende geluidsniveaus. Voor de extra vuile plekken thuis is de Serie 95 van een Auto Boost functie voorzien. Hiermee zal de stofzuiger het vermogen even verhogen om vervolgens met een comfortabeler geluidsniveau haar werk te continueren.

De Rowenta X-plorer Serie 95 wordt standaard met meerdere schoonmaakborstels geleverd, zodat je voor elk vloertype thuis een geschikte borstel hebt. Het biedt uiteraard ook de Smart Aqua Force functie om harde oppervlakken schoon te dweilen. De robot gebruikt net als de Serie 75 ook lasers om alle gebieden in je woning in kaart te brengen, zodat het geen onderdelen overslaat.

Reinigt maximaal 220 m2 per lading

Als je in een huis met meerdere verdiepingen mocht wonen, dan is deze Rowenta robotstofzuiger extra handig. Dit omdat de app informatie van twee verdiepingen kan opslaan. Haar accu beslaat per lading een reinigingsgebied van maximaal 220 m2.

Ideaal tegen allergieën en bij huisdieren thuis

De Rowenta X-plorer Series 95 is een heel functionele en mooie robotstofzuiger die je kamer met hoge kwaliteit schoonmaakt. Dankzij de flexibiliteit van haar bijgeleverde app is deze Rowenta robotstofzuiger eenvoudig qua geluidsniveau, reinigingskracht en de frequentie die jij nodig hebt in te stellen. Het is vooral een ideale reinigingsrobot voor personen met allergieën en degenen die thuis huisdieren hebben.

Rowenta robotstofzuiger conclusie

Stofzuigen is één van de meest gehate klusjes die er bestaan. Het is arbeidsintensief, eentonig en saai, en in de snelle samenleving van vandaag is het gewoon té tijdrovend. Voor veel mensen is het kopen van een robotstofzuiger een geweldige manier om je huis aangenaam schoon te maken, zonder dat dit veel tijd en energie kost.

Niet zomaar een speeltje!

De aanschaf van een heuse Rowenta robotstofzuiger is het ook zeker niet zomaar de aanwinst van een nieuw speeltje, maar het is een heel handige schoonmaak buddy voor in het dagelijks leven. Een gadget die jou zeker heel veel plezier zal opleveren!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *