Robotstofzuigers

Robotstofzuiger met dweilfunctie

robotstofzuiger met dweilfunctie

Laatste Update: November 19, 2023 door Hendrik

Een robotstofzuiger met dweilfunctie, of misschien wil je het liever een robot mop noemen, is wel een heel handige manier om jouw vloeren schoon te maken. Dit kan allemaal zonder over een dweil en emmer te hoeven buigen. Iets wat bewijst dat het schoonhouden van tegels, vinyl en zelfs hardhouten vloeren thuis geen vervelend karwei meer hoeft te zijn.

Update: lees nu onze koopgids van de beste robotstofzuiger! Een nieuwe nummer 1!

De Beste Robotstofzuiger: iRobot Roomba Combo j9+

Voor het dagelijkse onderhoud thuis

Zo’n robot mop is over het algemeen het meest geschikt voor het dagelijkse onderhoud thuis. Dus niet echte voor extra diep reinigende schoonmaaksessies. En hoewel ze ook niet echt met de beste stofzuigers kunnen concurreren bij het aanpakken van elke laatste kruimel, kunnen de beste robotstofzuigers wel degelijk haren van huisdieren, kruimels, stof en al het andere mogelijke vuil oppikken, Zo kan je prima, zonder al te veel viezigheid, op je grondige weekend schoonmaakbeurt wachten.

Zo’n robot stofzuiger met dweilfunctie is via de bijbehorende app eveneens de perfecte keuze voor het inplannen van dagelijkse stofzuigsessies. Dit is heel slim voor als je niet thuis bent en graag weer in een rommelvrije ruimte thuis wilt komen.

Waar op te letten bij de aanschaf van een robotstofzuiger met dweilfunctie

Er zijn vijf belangrijke dingen om te overwegen bij het kiezen van een robot mop:

1. De integratie met de bijbehorende app

Dankzij de handige app functies van een robot mop kun jij niet alleen je woonruimte simpel in kaart brengen en jouw schoonmaakschema naar wens aanpassen. Maar je kunt er tevens speciale ‘no-go-zones’ mee selecteren en jouw apparaat er verder mee beheren.

De beste robot reinigers gaan zelfs nog een stapje verder door ze met slimme digitale assistenten zoals Google, Siri en Alexa te integreren.

2. De batterijduur

De meeste robot moppen gaan ongeveer twee uur mee, wat volgens de schoonmaak geleerden een redelijke hoeveelheid tijd is om de vloeren van een gemiddeld huis schoon te kunnen maken.

Een groter huis zonder vloerkleden of tapijt heeft mogelijkerwijs wel wat meer tijd nodig om alle vloeren te kunnen dweilen. In dit geval kan het de moeite waard zijn om in een robotstofzuiger met dweilfunctie te investeren die over een langere batterijduur beschikt.

3. Het detecteren van obstakels

In elke robot mop zijn er wel een aantal sensoren ingebouwd, maar hoe efficiënt deze precies zijn om op het goede spoor te blijven, onderscheidt welke het beste haar werk zal doen. Dankzij krachtige sensoren kan de robot mop immers allerhande obstakels herkennen en voorkomen dat deze bijvoorbeeld tegen muren of meubels botst. Zo kun je uiteindelijk een mogelijke schade aan zowel jouw huis als je robot mop voorkomen.

4. Op welk vloeroppervlak te gebruiken

Een robotstofzuiger met dweilfunctie die veilig voor jouw vloeren is, bespaart je de stress van het beschadigen van jouw vloeren. Sommige robot moppen zijn zelf in staat om tapijten en vloerkleden te detecteren plus te vermijden. Een goede robotstofzuiger biedt op zijn minst de mogelijkheid om specifieke zones te creëren waar niet gedweild hoeft te worden.

5. De grootte van de robot dweil

De omvang van de dweil van de robot kan handig zijn als je een groot oppervlak moet schoonhouden. Een grotere dweil zal per slot van rekening meer vloeroppervlak in één keer reinigen. Dat is fijn voor de grotere huizen, terwijl een kleinere dweil beter is voor de wat kleinere woningen of een appartement.

De beste robotstofzuigers met dweilfunctie

Als jij ook graag een revolutie in jouw reinigingsroutine thuis wilt aanbrengen, dan zijn dit twee van de best geteste robot moppen die je in huis kunt introduceren.

De iRobot Braava M6138 robot mop

De iRobot Braava M6138 is een heel indrukwekkende robot mop. Naast de mogelijkheid om nat te dweilen, is haar stofzuigfunctie ook handig voor het opzuigen van dierenharen en ander vuil voordat je ermee gaat dweilen.

De installatie en ingebruikname van de Braava M6138 gaat heel eenvoudig: na het downloaden van de iRobot Home app maakt de robot mop namelijk zonder problemen onmiddellijk een verbinding met jouw WiFi signaal en is het direct al klaar om de ruimte bij jou thuis slim in kaart te brengen. Het zal daarna vrij snel in staat zijn om te detecteren in welke kamer het zich bevindt en wanneer deze schoongemaakt zou moeten worden.

Met zowel een natte dweil stand als een droge stofzuigfunctie brengt deze robot mop op een heel efficiënte wijze de diverse ruimtes in jouw woning in kaart. Het biedt bovendien een zogenaamde ‘spot-clean-functie’ voor mogelijk dagelijks terugkerende vervuilingen.

De Ecovacs Deebot T9+ robot mop

De Ecovacs Deebot T9+ is een heel bijzondere hybride robot mop die met haar eigen laadstation geleverd wordt. Het is een robotstofzuiger die zowel zuigt, dweilt, ontgeurt en ook nog eens haar eigen vuilnisbak leegt! Dit allemaal zonder dat je ‘m achter de broek aan hoeft te zitten.

De bijbehorende app is gemakkelijk te navigeren en stelt jou in staat om al jouw schoonmaakbeurten in te plannen. Je zou bijvoorbeeld specifieke schoonmaakdagen aan bepaalde kamers toe kunnen wijzen. Of het dagelijkse schoonmaakbeurten laten verrichten in de gebieden die veel verkeer hebben.

Voor veel potentiële kopers is één van de belangrijkste verkoopargumenten misschien wel dat de ingebouwde vuilnisbak van de Deebot T9+ maar liefst tot 30 dagen aan afval kan opslaan. Dat betekent dat het zo een geweldige optie voor grote huizen is. Plus vergeet natuurlijk ook niet dat de Ecovacs Deebot T9+ gewoon zeer scherp geprijsd is.

Hoe een robotstofzuiger met dweilfunctie schoon te maken

Robot moppen zijn extreem eenvoudig schoon te maken. Dit vereist veelal maar twee stappen: leeg en spoel het waterreservoir ervan en was de dweilpad met de hand. Als je hierbij mocht opmerken dat jouw dweilpad een vervelende geur afgeeft, was deze dan met warm water en zuiveringszout om die vieze luchtjes te kunnen absorberen. Om een robot mop zelf schoon te maken, veeg je de meeste modellen heel simpel met een schone en droge microvezeldoek af.

Conclusie van een robotstofzuiger met dweilfunctie

Harde vloeren zijn misschien mooi, maar de constante dweilpartijen die deze nodig hebben, moet zeker één van de meest ondankbare taken zijn die jij je voor kunt stellen. Gelukkig bestaat er een aangename wereld met moderne schoonmaakhelden, zoals een robotstofzuiger met dweilfunctie, die jouw leven een flink stuk prettiger kan maken!

Want als er één ding is dat je zeker nodig hebt om alle dagelijkse stof en vuil zonder al te veel moeite te verwijderen, dan is dit wel een goed werkende robot mop. Deze bieden niet alleen een app compatibiliteit, dweil hulpstukken om allerlei vloertypes aan te kunnen, maar zullen je huis ook prima schoonmaken. Dit zelfs als je er even niet bent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *