Robotstofzuigers

Neato robotstofzuiger

Neato robotstofzuiger

Laatste Update: May 26, 2024 door Hendrik

Stel je het volgende eens voor: je bent net thuisgekomen van een lange en vermoeiende dag op het werk. Je zwaait de voordeur van jouw huis open en ontdekt tot vol genoegen dat je vloeren thuis bijna tot in de perfectie zijn schoongemaakt.

Update: lees nu onze koopgids van de beste robotstofzuiger! Een nieuwe nummer 1!

Dus weet je nu dat je vandaag niet zelf meer hoeft te stofzuigen, maar dat je jouw beentjes lekker omhoog kunt doen terwijl je lekker in je luie stoel gaat ontspannen. Met een Neato robotstofzuiger kun je vrijwel zeker van deze aangename ervaring genieten!

De Beste Robotstofzuiger: iRobot Roomba Combo j9+

Eén van de populairste en effectiefste slimme apparaten

Want een Neato robotstofzuiger is één van de populairste en effectiefste slimme apparaten voor thuisgebruik, speciaal ontworpen om al je woonruimtes prettig schoon te houden.

Hoewel er goedkopere, minder effectieve robotstofzuigers op de markt zijn, zijn de Neato middenklasse stofzuigerrobots zeker jouw investering waard. Deze modellen bieden immers betere navigatie & reiniging prestaties. En tevens verbeterde slimme functies in vergelijking met de robotstofzuigers van de eerste generatie of de heel goedkope schoonmaak rakkers.

Het voordeel van de iconische Neato D-vorm

Robotstofzuigers zijn in de loop der jaren langzaamaan een langdurige metgezel voor veel huishoudens geworden. De meeste robotstofzuigers zijn rond of D-vormig van vorm. De belangrijkste reden achter het ronde en D-vormige robot ontwerp is hun voordeel ten opzichte van andere type designs als het gaat om de algehele functionaliteit, esthetiek en efficiëntie.

Deze ontwerpen verbeteren namelijk het vermogen van de robotstofzuiger om het vuil veel nauwkeuriger uit een gecompliceerd schoon te maken omgeving op te ruimen. D-vormige modellen, die aanvankelijk als eerste door Neato ontwikkeld werden, hebben hun schoonmaakborstel aan de platte rand kant zitten. Daardoor kunnen ze dichter bij de muurranden en dieper in krappe hoeken reinigen.

De supergrote Neato schoonmaakborstel

Neato vermeldt zelf dat het met een hoofdborstel die bijna twee keer zo groot is als die van de standaard ronde robotstofzuigers, in een kortere periode een flink stuk effectiever reinigt dan haar ronde tegenhangers. Testen in Neato’s interne laboratoria hebben bewezen dat ze op basis van de gebruiksduur tot 70% meer dekking bieden.

Hieronder vertellen we jou meer over drie heel interessante Neato robotstofzuiger modellen met een iconische D-vorm die nu synoniem aan het merk is.

Neato D8

De D8 is het goedkoopste Neato robotstofzuiger model van onze lijst. Het is het instapmodel van het D8, D9 en D10 schoonmaak helden trio. Het mist enkele van de functies die je wel bij de duurdere D9 of D10 zou krijgen.

De D8 heeft bijvoorbeeld een batterijduur van maximaal 100 minuten, waardoor dit model met name voor kleinere huizen of appartementen geschikt is. De Neato D9 heeft in vergelijking een batterijduur van 200 minuten. En het D10 topmodel kan zelfs maar liefst 300 minuten stofzuigen voordat het een oplaadbeurt nodig heeft!

LiDAR lasernavigatie en de MyNeato app

Ondanks dat de D8 het Neato robotstofzuiger instapmodel is, biedt het de meeste functies die je van een modern stofzuigerrobot mag verwachten. Denk hierbij aan een krachtig filter plus een scan en mapping functie via haar LiDAR lasernavigatie.

Het heeft ook een simpel werkende MyNeato app om al je reinigingen thuis in te plannen, ‘no-go’zones’ in te stellen, en tussen de Eco en Turbo zuigstanden te schakelen. Naast het gebruik van de app kunnen deze drie Neato robotstofzuiger modellen ook via de Amazon Alexa, Siri of Google Assistant spraakassistenten aan het werk gezet worden.

De Eco en Turbo zuigstanden

De Eco stand wordt met name voor hardhouten vloeren aanbevolen, en de Turbo stand voor tapijten. De Turbo modus verhoogt de zuigkracht van de D8 en versnelt haar ingebouwde spiraalvormige tapijtborstel. De Eco modus verlaagt wellicht de zuigkracht, maar zorgt zo wel voor een langere batterijduur terwijl het het geluidsvolume van de robot vermindert.

Neato D9

De iets duurdere Neato D9 schoonmaak zus ziet er op het eerste gezicht net als de Neato D8 uit. Maar als je wat beter naar de specificaties ervan kijkt, dan zul je zien dat de Neato D9 een aantal zeer unieke functies meer biedt die je niet op de D8 zult vinden. Deze extra functies zorgen ervoor dat het stofzuigen nog net even wat eenvoudiger en effectiever verloopt.

Een betere batterijduur en zuigkracht

Wat de Neato D9 met name van van de Neato D8 onderscheidt is haar batterijduur, het filter en de zuigkracht. Het filter zorgt ervoor dat nog grotere hoeveelheden allergenen verwijderd kunnen worden, waardoor jouw lucht thuis schoner wordt. En de zuigkracht van de D9 robotstofzuiger is ook verbeterd, waardoor je nog makkelijker op tapijten en vloerkleden kunt stofzuigen.

Neato D10

De Neato D10 is de duurste robotstofzuiger van de drie. De Max Boost zuigkracht die deze Neato robotstofzuiger biedt is echt uitzonderlijk. De D in de D10 staat zo synoniem aan heel grondig diepreinigen. De D10 combineert verder de beste aspecten van de D9 en D8 tot wat het de ultieme Neato robotstofzuiger maakt.

Perfect voor de grotere woningen

In tegenstelling tot de D8 en D9 biedt deze robotstofzuiger bijvoorbeeld een batterijduur van maximaal 300 minuten. Dat is meer dan genoeg voor heel lang en uitgebreid stofzuigen! Het is hierdoor ook perfect voor de wat grotere woningen.

Een HEPA filter voor nog meer efficiëntie

En in tegenstelling tot haar goedkopere zusjes maakt deze Neato robotstofzuiger gebruik van een heus HEPA filter. Door de efficiëntie die dit HEPA filter biedt, zal jouw lucht in huis vrij van alle allergenen en ziektekiemen zijn die in deze stofzuigerrobot stromen.

De Neato D10 maakt gewoon buitengewoon goed schoon, heeft een ongelooflijke levensduur van de batterij en biedt alle voordelen van haar iconische vorm. De Neato D10 is bovendien heel stevig gebouwd. Elk aspect van de machine geeft je gevoel van kwaliteit, dus zou je er jarenlang plezier van moeten beleven!

Neato robotstofzuiger conclusie

Alle bovengenoemde Neato robotstofzuiger modellen zijn uiterst eenvoudig in te stellen en te gebruiken. Dat betekent dus ook dat jij niet al teveel moeite hoeft te doen om ze schoon te maken. Het enige wat je daarvoor nodig hebt is namelijk wat kraanwater en milde zeep voor de buitenkant.

En als er toch nog iets misgaat, neem dan gewoon contact op met haar gespecialiseerde customer care klantenservice.

Neato heeft uitstekend werk verricht bij het ontwerpen van haar D8, D9 en D10 robotstofzuiger modellen. De D10 robot is daarvan de meest efficiënte schoonmaak gadget. Als jij niet direct een plafond aan jouw budget hebt en je gewoon een geweldige stofzuigerrobot wilt, ga dan voor dit topmodel!

Als jouw budget dit niet direct toelaat en je woning niet heel groot is, overweeg dan een D9 of D8. Deze fijne robots zullen jou en je huis ook gelukkig maken!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *