Robotstofzuigers

Miele robotstofzuiger

Miele robotstofzuiger

Laatste Update: November 19, 2023 door Hendrik

Als jij overweegt om jouw eerste Miele robotstofzuiger te kopen, dan ben je misschien wel een beetje geïntimideerd door alle functies en opties die er voor jou beschikbaar zijn. Voorbij zijn gelukkig de dagen dat robotstofzuigers steeds vast komen te zitten, terwijl ze zich als een kip zonder kop een weg door je huis banen.

Update: lees nu onze koopgids van de beste robotstofzuiger! Een nieuwe nummer 1!

Dankzij de allernieuwste technologieën zijn de betere robotstofzuigers namelijk dusdanig ontworpen om een redelijk niveau van intelligentie te hebben. Zo kunnen ze niet alleen gemakkelijker navigeren, maar tevens je huis prettig zelfstandig schoonmaken.

De Beste Robotstofzuiger: iRobot Roomba Combo j9+

Je Miele robotstofzuiger in de gaten houden

Sommige robotstofzuigers, zoals een Miele robotstofzuiger, kunnen ook met een speciale app verbonden worden. Deze apps zijn heel handig om je robotstofzuiger in de gaten te houden en reiniging sessies in te plannen. Deze kunnen bovendien helpen bij het in kaart brengen van jouw huis en het creëren van zogenaamde ‘no-go zones’.

Waarom ook jij een robotstofzuiger zou willen

Een robotstofzuiger houdt jouw huis redelijk schoon en bespaart jou ook het gedoe om elke keer als er bijvoorbeeld kruimels op de grond vallen, die grote zware stofzuiger uit de kast te moeten halen.

Ideaal voor het dagelijkse lichte schoonmaakwerk

Hoewel de robotstofzuiger technologie de laatste tijd behoorlijk is verbeterd, zou je waarschijnlijk toch niet van jouw traditionele stofzuiger afstand willen doen. Want voor een echt grondige reiniging heb je deze echt nog wel nodig. Robotstofzuigers zijn desondanks geweldig voor het dagelijkse lichte schoonmaakwerk.

Een robotstofzuiger maakt in de meeste gevallen tussen de een en twee uur schoon. Veel van deze stofzuigers navigeren zelfs terug naar hun basisstation, laden zichzelf op en voltooien dan het schoonmaken om zo de gehele klus te klaren.

 

De Miele Scout RX3 robotstofzuiger

Miele lanceerde heel recent haar derde generatie van Scout RX3 stofzuigerrobots. Deze nieuwe generatie van robotstofzuigers blinken uit door veel innovatieve functies, een uitstekend gebruiksgemak en een aanzienlijke verbetering aan zuigkracht ten opzichte van hun voorgangers.

Nu met 25% betere reiniging prestaties

Het ontwerp is vergelijkbaar met het oude model, maar de schoonmaakborstels zijn verbeterd. De hoofdborstel heeft een nieuwe vorm gekregen en de rotatiesnelheid ervan is verhoogd, terwijl de zijborstels nu in totaal 20 ‘armpjes’ heeft gekregen om zo nog meer vuil te vangen.

Volgens Miele zelf hebben deze aanpassingen de reinigingsprestaties van de RX3 25% verhoogt in vergelijking met haar voorgaande stofzuigerrobots. De Scout RX3 bevat ook een AirClean filter dat meer dan 99,98% van de fijne deeltjes zou moeten vasthouden.

Plus dankzij haar volledig aangepaste Miele Scout app kan deze robotstofzuiger nu nog handiger vanaf een smartphone worden geregeld.

De Miele Scout RX3 Home Vision robotstofzuiger

Het grote verschil tussen het Scout RX3 model en het Scout RX3 Home Vision toestel, is dat de laatste een functie heeft die een toegang biedt tot de videostream van zijn ingebouwde HD camera. Deze kan op deze wijze rechtstreeks hoge resolutie opnamen naar een eindapparaat verzenden.

Een Alexa Voice Assistant connectiviteit

Net zoals bij alle andere Miele apparaten die van een WiFi connectiviteit voorzien zijn, reageren alle Scout RX3 modellen ook op Amazon’s Voice Assistant Alexa. In principe zou het zeggen van “Alexa, vertel Miele om de keuken schoon te maken” al voldoende moeten zijn om jouw Scout in de vooraf gedefinieerde gebieden aan het werk te zetten.

Een nog beter navigatiesysteem

Met de lancering van de derde generatie toestellen heeft Miele ook de navigatie van de Scout modellen verder geperfectioneerd. Want dankzij het ingebouwde op camera’s gebaseerde navigatiesysteem aan de voorzijde van de Scout RX3 reinigt het heel systematisch nog beter elke vierkante centimeter van jouw woning. 

Dit camerasysteem ziet alle kamers en objecten volledig in 3D en kan hierdoor heel goed de maten en afstanden inschatten. Zo wordt er prima traptreden, meubels en andere obstakels gedetecteerd. En wordt hier vervolgens op een betrouwbare wijze mee omgegaan, zelfs als het stikdonker is.

En dankzij een hoogte van slechts 8,5 cm past deze robotachtige stofzuiger tevens voor een grondige reiniging moeiteloos onder allerlei kasten en banken.

Tussen de 60 en 120 minuten batterijduur

De oplaadbare batterij van de Scout RX3 kan 60 minuten reinigen, wat ongeveer gelijk is aan een oppervlakte van maximaal 60 vierkante meter. Wanneer haar batterij bijna leeg is, dan vindt de Scout RX3 haar eigen weg naar het oplaadstation terug. En als het weer volledig opgeladen is, dan zal het werk op dezelfde plek hervat worden waar het apparaat het laatst bezig was.

Het is heel belangrijk om te weten dat de Scout RX3 Home Vision een langere batterijduur van 120 minuten biedt en zo tot 120 vierkante vierkante meter kan schoonmaken. Daardoor zal deze robot buddy beter geschikt zijn voor de wat grotere woningen.

Conclusie Miele robotstofzuiger

Miele staat al jaren bekend om haar hoogwaardige stofzuigers. En ook al zuigt een Miele robotstofzuigers niet zo goed al een rechtopstaande Miele, wees toch maar blij dat ie er is. Want dankzij deze trouwe schoonmaak knaap hoef jij thuis niet zo vaak meer schoon te maken. Het lichte schoonmaakwerk zal de robot namelijk prima in orde maken. Zo hoef jij die grote steelstofzuiger nog maar één keer per week of twee weken in handen te nemen.

Dus heb jij ook een grote hekel aan stofzuigen? Nou, denk dan ook maar eens goed na over een Miele robotstofzuiger. Want deze heel slimme machine doet uitstekend haar werk om jouw huis schoon te maken. Dit namelijk met slechts een minimale inspanning van jou terwijl jij deze met de app bedient. Zo kan je lekker langer in jouw luie stoel blijven zitten!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *