Robotstofzuigers

Medion robotstofzuiger

Medion robotstofzuiger

Laatste Update: May 26, 2024 door Hendrik

Je vloeren (bijna) helemaal automatisch schoon maken zonder een hoop geld uit te geven, wie wil dat nou ook niet? Je kunt tegenwoordig een betrouwbare Medion robotstofzuiger voor minder dan € 120 kopen. 

Update: lees nu onze koopgids van de beste robotstofzuiger! Een nieuwe nummer 1!

Natuurlijk is het zo, dat des te meer geld je uitgeeft, je ook meer functies van een robotstofzuiger mag verwachten. ‘Je krijgt waar je voor betaalt’ is bij de aankoop van een low-budget stofzuigerrobot zeker van toepassing. In deze prijsklasse kun je dan ook zeker niet elke functie onder de zon verwachten, dus moet je wellicht wat compromissen sluiten.

De Beste Robotstofzuiger: iRobot Roomba Combo j9+

Ideaal bij luiheid- of echte mobiliteitsproblemen

Desondanks is het zo dat als je last hebt van luiheid- of echte mobiliteitsproblemen, een robotstofzuiger het perfecte reinigingsapparaat voor jou is. Want welk model robotstofzuiger je ook koopt, alle robotstofzuigers bieden jou een hoge mate van gemak en flexibiliteit!

Goedkoop in aanschaf en gebruik

Het verbetert immers niet alleen jouw reinigingsroutine, maar het doet dit ook nog eens zonder jou al teveel te belasten. Zet de robot gewoon aan en laat deze mini schoonmaakheld jouw huis schoonmaken.

Plus als je eenmaal jouw investering in een low-budget Medion robotstofzuiger hebt gedaan, dan is het ook daarna ongelooflijk goedkoop in gebruik. Het heeft in eerste instantie enkel een periodieke aandacht van jou nodig in de vorm van het legen ervan, net zoals bij een standaard stofzuiger het geval is.

En daarnaast af en toe een beetje onderhoud en misschien een kleine liefkozing om het te laten merken dat je blij met de robot bent.

Medion MD 19100

De Medion MD 19100 behoort tot de absolute instapklasse. Medion zegt zelfs zelf dat het ‘de betaalbare stofzuigrobot voor elk huishouden is’. En dat klopt natuurlijk ook wel een beetje.

Laten we eerst maar zeggen dat de meeste robotstofzuigers zich prima automatisch aan verschillende oppervlakken aanpassen. Want al deze verschillende vloeroppervlakken vereisen ieder hun eigen vacuüminstellingen. Daarom zijn heel veel robotstofzuigers uitgerust met sensoren die veranderingen in vloeroppervlakken detecteren.

De slimme rakkers detecteren echt van alles

Het hoeft daarom niet al teveel na te denken over het feit of het nu tapijt, hout, laminaat of vloertegels schoonmaakt, want het past zich daar automatisch aan aan. De slimme rakkers kunnen (veelal) ook trappen, obstakels en muren detecteren. En zichzelf geheel automatisch wegsturen om zo onbedoelde schade aan zichzelf te voorkomen.

Weinig zuigkracht en geen lasernavigatie

Het is echter belangrijk om te weten dat de meeste instapmodellen, zoals deze MD 19100 enkel voor het schoonmaken van harde vloeren ontworpen zijn. Dit omdat ze gewoonweg niet over voldoende zuigkracht beschikken. En ze zijn daardoor ook niet heel geschikt voor het verwijderen van bijvoorbeeld dierenharen op tapijt.

De goedkopere robot schoonmaak knapen beschikken ook niet over een lasernavigatie, maar zijn zelflerend en zullen daardoor minder effectief door jouw huis hobbelen.

Bediening via een afstandsbediening

De bediening van deze Medion robotstofzuiger vindt op de robot zelf plaats. Aan de onderzijde zit een blauw verlichte knop waarmee de stofzuiger MD 19100 uit haar slaap kan worden gewekt en waarmee je het na een schoonmaakbeurt uiteraard ook kan stoppen.

Voor een iets comfortabelere bediening wordt er gelukkig een afstandsbediening met display meegeleverd. Hierop kunnen haar verschillende reinigingsmodi geselecteerd worden. Alles dient absoluut met deze remote bediend te worden terwijl je deze op de robot zelf richt. Er is geen WiFi bediening via een app mogelijk.

Keert automatisch terug naar het dockingstation

Alle robotstofzuigers kunnen zichzelf opladen, dus hoef jij je geen zorgen te maken over een handmatig opladen. Na het voltooien van een taak keert de Medion stofzuiger onmiddellijk naar haar dockingstation terug.

Dit betekent dat als de batterij ervan bijna leeg is, deze na elke reiniging automatisch weer wordt opgeladen. Alle hier op deze pagina genoemde Medion robotstofzuiger kunnen met hun batterijduur ongeveer 80 tot 90 m2 schoonmaken.

Voorzien van een starttijdvertraging functie

Er kan bij deze Medion MD 19100 ook een starttijdvertraging worden opgeslagen zodat de robot ook kan reinigen wanneer jij niet thuis bent. Dit is een groot voordeel, aangezien sommige personen zo’n robot wel wat luidruchtig tijdens het gebruik vinden.

Als je op zoek bent naar een goedkope stofzuigerrobot, dan is deze Medion MD 19100 zeker een juiste keuze. Dit ondanks dat het zonder app niet zo comfortabel werkt als de geavanceerdere modellen en het jouw woning zonder een laser navigatie ook niet zo effectief reinigt.

Medion MD 19700

Ditzelfde geldt ook allemaal voor het iets duurdere zusje, de Medion MD 19700.

Deze beschikt echter over een batterij die in de eco-stand maximaal 110 minuten meegaat, ten opzichte van de 90 minuten van de MD 19100. Het heeft een iets groter stofbakje en biedt tevens 6 selecteerbare bedrijfsmodi, namelijk: auto, spot, willekeurig, randen, zig-zag en max.

Het bevat verder een extra borstel in het midden, die lichtelijk voor een redelijke tapijtreiniging zorgt en zo dus wat meer schoonmaakklusjes aankan.

Medion MD19601

De Medion MD19601 doet in principe alles wat de MD 19700 kan en voegt hier nog een extra dweilfunctie aan toe. Het gaat maximaal 100 minuten op haar batterijlading mee.

Deze Medion robotstofzuiger stofzuigt en veegt jouw harde vloeren in één keer schoon. Waarbij de voorreiniging door twee zijborstels en een borstel in het midden wordt gedaan, dit gevolgd door een lichte dweilactie.

Moderner en slimmer

In tegenstelling tot de bovengenoemde schoonmaakrobots, is deze Medion MD19601 moderner en slimmer, want je programmeert deze robot eenvoudig met de bijbehorende app in je smartphone. En deze Medion luistert bovendien ook nog naar spraakcommando’s via de Alexa en de Google stemassistenten!

Er bestaat echter niet de mogelijkheid om een virtuele plattegrond in de app aan te maken waarop ‘no-go’ zones en zo ingevoerd kunnen worden. Er is helaas ook geen lasernavigatie voor een grondiger en snellere schoonmaakbeleving. Deze MD19601 vindt desondanks wel goed haar weg, maar heeft gewoon wat meer tijd nodig om schoon te maken.

Conclusie Medion robotstofzuiger

Dit zijn zo’n beetje de goedkoopste robotstofzuigers in Nederland die adequaat werk verrichten. Ze zijn gemakkelijk te bedienen en doen hun werk volledig zelfstandig. Hierdoor kun jij meer tijd besteden aan de activiteiten waar je meer van houdt en van geniet.

Een minimale onderhoud

Met de bovengenoemde Medion robotstofzuiger modellen kan je zelfs in een schoon huis thuiskomen. Ze kunnen namelijk ook hun werk doen terwijl jij niet thuis bent.

In vergelijking met handmatige stofzuigers hebben robotstofzuigers slechts een minimale hoeveelheid onderhoud nodig. Jouw enige taak is om periodiek de stofcontainer te legen, en jouw vloer van rommel en andere potentieel schadelijke voorwerpen vrij te houden.

Dit zijn in principe de enige twee onderhoudstaken die jij tijdens de levensduur van jouw Medion robot moet uitvoeren.

Zorgt voor veel meer vrije tijd!

Een low-budget Medion robotstofzuiger zal jouw leven thuis aangenaam verbeteren. Het houdt niet alleen jouw vloeren schoon, maar vermindert tevens stof en andere allergenen. En het geeft je ook nog eens veel meer vrije tijd. Een Medion robotstofzuiger verandert je leven kortom op de meest positieve manieren!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *