Robotstofzuigers

Kies jouw beste robot stofstuiger voor dierenharen

beste robot stofstuiger dierenharen

Laatste Update: November 19, 2023 door Hendrik

We houden allemaal van onze viervoeters, maar het verharen van deze huisdieren kan soms een groot probleem zijn. Als jij ook een kat of hond in huis hebt die overal in je woning haar achterlaat, dan zou je willen overwegen om in een robot stofzuiger te investeren. Hierbij is essentieel dat de robot stofzuiger de dierenharen goed weghaalt.

Update: lees nu onze koopgids van de beste robotstofzuiger! Een nieuwe nummer 1!

De Beste Robotstofzuiger: iRobot Roomba Combo j9+

Bijzonder goed in het opruimen van dierenharen

Deze heel handige moderne gadget kan namelijk heel fijn de vervelende haar opruim schoonmaaktaken van je overnemen. Deze unieke robot stofzuigers zijn namelijk erg goed in het opruimen van dierenharen. Dit met name van vloerbedekking, iets wat moeilijker kan zijn dan het verwijderen van haren van een laminaat vloer of tegels.

Een app en Amazon Alexa / Google Assistant ondersteuning

En ze werken alsook heel handig! De meeste robotstofzuigers bieden tegenwoordig immers een bediening via een app, zodat je jouw schoonmaakklus thuis simpel vanaf je mobiele telefoon kunt starten. Veel modellen bieden zelfs een ondersteuning voor Amazon Alexa en/of de Google Assistant, waardoor je via een eenvoudige spraakopdracht met het opruimen van vuil in je huis kunt beginnen.

Maak je ook een beetje druk over de Pa druk eenheid

Als je naar een robot stofzuiger dierenharen op zoek bent om vooral de losse haren van huisdieren te verwijderen, dan is de zuigkracht van zo’n apparaat één van de belangrijkste overwegingen. De meeste aanbieders van robot stofzuigers geven dit in de pascal (Pa) eenheid weer, wat de metrische eenheid van druk is. 

Over het algemeen kun je van het volgende uitgaan: des te hoger de Pa is, des te beter. Dit is vooral als je over tapijt beschikt. Daarnaast zullen de levensduur van de ingebouwde accu en hoe goed de stofzuigers obstakels kunnen vermijden alsook een factor in de algehele prestaties spelen.

Het vermijden van obstakels

Sommige dure modellen, zoals de Roomba j7+, bevatten heel geavanceerde technologie die speciaal op het vermijden van obstakels gericht is. Zo’n robot kan op deze wijze pantoffels, speelgoed en soms zelfs uitwerpselen van huisdieren vermijden.

De Roomba j7+ ‘poep garantie’

iRobot heeft de software van sommige nieuwe modellen dusdanig getraind om poep van huisdieren te kunnen identificeren en te vermijden. Ze hebben zelfs zoveel vertrouwen in hun nieuwe technologie dat de Roomba j7+ met P.O.O.P. (Pet Owner Official Promise) een heuse ‘poep garantie’ aanbiedt. Als deze robot er niet in slaagt om binnen een jaar na aankoop vast huisdier afval te vermijden, dan krijg je geheel gratis (!) een nieuwe robot stofstuiger van het bedrijf.

De indrukwekkende iRobot Roomba 976 

De iRobot Roomba 976, de goedkopere zus van de j7+, gebruikt allerlei optische en akoestische sensoren om hoge concentraties van vuil, stof en dierenharen te detecteren. Om hierna een heel gerichte reiniging uit te voeren waar dit het meest nodig is.

Deze Roomba 976 is een fantastische robot stofzuiger dierenharen uit het middensegment, die flink een aantal hoogwaardige functies voor een behoorlijk fatsoenlijke prijs biedt.

Het Roomba S9+ topmodel

Desondanks is Roomba’s S9+ topmodel de allerbeste keuze. Deze Roomba S9+ is namelijk de eerste Roomba die met een D-vormige carrosserievorm geleverd wordt. Dit zorgt voor nog betere prestaties langs randen en hoeken. De S9+ beschikt bovendien over een zelf ledigende vuilnisbak en een nog geavanceerder filtersysteem dat perfect bij haar gestroomlijnde look past.

Terwijl er al vele anderen merken van robot stofstuigers op het toneel zijn verschenen, blijft de Roomba robotlijn veelal de meest vertrouwde en beste optie voor geautomatiseerde reinigingsoplossingen.

De Eufy RoboVac 35C instap topper

Als instap topper is de Eufy RoboVac 35C een heel interessant apparaat voor haar prijs. Het biedt niet alleen een ondersteuning van Amazon Alexa en de Google Assistant aan, maar er zijn via de bijbehorende app alsmede verschillende schoonmaakprogramma’s in te stellen. Deze RoboVac 35C is zowel voor harde vloeren en tapijt geschikt. Maar hoogpolig tapijt kan dit toestel absoluut niet aan.

De Ecovacs Deebot OZMO 950 met dweilfunctie

Daarnaast is de Ecovacs Deebot OZMO 950 met haar geweldige zuigkracht ook zeer grondig met schoonmaken. Het heeft een geweldige batterijduur, een fijne app en is over het algemeen zeer effectief. Deze OZMO 950 is dan ook één van de beste robot stofzuigers die Ecovacs ooit ontwikkeld heeft.

Dit apparaat stofzuigt niet alleen, maar dweilt evenzo je hele vloer volledig automatisch. Dit dankzij een geïntegreerd waterreservoir dat haar grote microvezeldoek tijdens de hele duur van het schoonmaakproces bevochtigt. Zo kun je dus geheel relaxed achterover leunen en ontspannen toekijken hoe al jouw vloeren steeds schoner en schoner worden!

 

Conclusie van de beste robot stofstuiger dierenharen

Een robot stofzuiger is een geweldige aanvulling in ieder huis en geeft jou veel meer tijd om de dingen te doen die jij echt leuk vindt… tenzij als het je grote hobby is om te stofzuigen! Robot stofzuigers zijn heel compact en nemen dus niet al te veel extra ruimte in jouw woning in beslag. Het is vooral een geweldige aanvulling op jouw arsenaal van schoonmaaktools.

Ondanks dat (de meeste) huisdieren een eindeloze bron van onvoorwaardelijke liefde zijn, hebben velen helaas ook een redelijk losse vacht die een flinke hoeveelheid aan losse haren kan verspreiden. Zo’n extra lid van jouw huishouding zal, hoe klein en knuffelig dan ook, altijd wel meer huishoudelijk werk toevoegen.

Het is dan een genot om te weten dat de volautomatische Roomba’s, dankzij hun speciale rubberen borstelrollen, heel prettig alle vervelende haren van jouw huisdieren zullen verwijderen. Maar alsook de andere leveranciers van robot stofzuigers staan niet stil in de ontwikkeling van technieken om al die haarballen van jouw viervoeters uit je huis af te voeren.

Plus door zelf nog een beetje extra onderzoek te doen, weten we dan echt wel zeker dat het een makkie wordt om voor jou uiteindelijk via slim-huis.com de beste robot stofstuiger dierenharen te kiezen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *