Robotstofzuigers

iRobot robotstofzuiger

iRobot robotstofzuiger

Laatste Update: November 19, 2023 door Hendrik

Als je overweegt om jouw eerste robotstofzuiger te kopen, dan ben je misschien een beetje geïntimideerd door alle mogelijke functies en opties die er voor jou beschikbaar zijn. Voorbij zijn gelukkig de dagen dat robotstofzuigers vast komen te zitten en zich zonder plan een weg door je huis banen. iRobot is een zeer goede robotstofzuiger.

Update: lees nu onze koopgids van de beste robotstofzuiger! Een nieuwe nummer 1!

De Beste Robotstofzuiger: iRobot Roomba Combo j9+

De allernieuwste iRobot robotstofzuiger technologie

Met de allernieuwste technologie zijn de beste robotstofzuigers immers dusdanig ontworpen om een behoorlijk niveau van intelligentie te hebben. Zo kunnen ze gemakkelijk zelfstandig in je huis navigeren  en deze schoonmaken. Sommigen kunnen zelfs hun eigen stofzak legen en meer over de obstakels leren die ze tegenkomen.

De liefde voor een iRobot robotstofzuiger

Misschien heb je iemand wel eens horen zeggen dat ze absoluut dol op hun iRobot robotstofzuiger zijn. En vraag jij je nu af: is zo’n iRobot Roomba ook niet wat voor mij? Nou, dan kunnen we je vertellen dat de iRobot Roomba robotstofzuigers voor de meeste mensen zeer zeker de moeite waard zijn.

Schoonmaken met een simpele druk op de knop

Ze reinigen alle hardhouten, vinyl, laminaat, tegel en tapijt vloeren met een simpele druk op de knop. Je hoeft zelfs niet eens thuis te zijn om jouw vloeren schoon te maken!

Het internet is namelijk een glorieus iets dat ons allemaal helpt om verbonden te blijven. Dat geldt niet alleen met andere mensen, maar tevens met onze gadgets. Alle hedendaagse iRobot robotstofzuigers bieden nu dan ook een bijbehorende app voor je smartphone. Waarmee jij de volledige controle over jouw robot hebt, waar jij je ook maar bevindt.

“Hey Google, start iRobot Roomba!”

Dit betekent dat een iRobot robotstofzuiger daarnaast ook een Amazon Alexa of Google Assistant integratie biedt. Zo kan je jouw stofzuigerrobot simpel via een spraakopdracht inschakelen, door bijvoorbeeld te zeggen “Hey Google, start iRobot Roomba!” En je robothulp komt direct heel braaf op gang.

Enkele interessante iRobot robotstofzuiger modellen

Hieronder behandelen we, van laag naar hoog in prijs, enkele interessante iRobot robotstofzuiger modellen waar jij onder meer een keuze uit kunt maken. 

iRobot Roomba 698

Als jij graag een iRobot robotstofzuiger wilt, maar er niet al teveel geld voor uit wilt geven, dan is de iRobot Roomba 698 zeker het overwegen waard. Het grote verschil tussen deze en de duurdere modellen is het gebrek aan mapping mogelijkheden.

Geen mapping, maar wel een prima reinigingssysteem

Het beschikt niet over een geheugenfunctie en je kunt er tevens geen zogenaamde ‘no-go zones’ mee instellen. Daardoor zal het dus niet zo systematisch zijn in de manier waarop het schoonmaakt. De Roomba 698 stofzuigt met haar 3-traps reinigingssysteem echter prima op harde vloeren en het opzuigvermogen is ook betrouwbaar op tapijt te noemen.

Een lekkere betaalbare stofzuighulp

Doordat de roterende borstels van de iRobot Roomba 698 tegen de klok in draaien, blijft het vuil niet plakken en blijft de zuigmond vrij. Het weet bovendien wel raad met de haren van huisdieren.

Als jij op zoek bent naar een voortreffelijke betaalbare stofzuighulp, dan is de iRobot Roomba 698 een goed idee te noemen. Deze slimme stofzuigerrobot biedt voor haar geld namelijk geweldige prestaties, een slimme automatisering en is natuurlijk met de iRobot app en een spraakassistent te bedienen.

iRobot Roomba 976

Terwijl er al weer andere iRobots op het toneel zijn verschenen, blijft de Roomba 976 een vertrouwde robot knecht. Het maakt niet alleen prima schoon, maar het navigeert ook perfect door je woning terwijl het jou via de app van haar status op de hoogte houdt.

Voldoende vermogen voor een schoon huis

Deze iRobot robotstofzuiger bevat een 3-traps reinigingsmechanisme waardoor het hoge prestaties levert. Het maakt verder gebruik van vuilafzuigers en beschikt over een Gen 2 motor die voldoende vermogen levert om het huis aangenaam schoon te maken.

De Roomba 976 wordt met akoestische en optische sensoren geleverd die gebieden met veel vuil, stof of dierenharen kunnen detecteren. Zo kan deze iRobot robotstofzuiger zich nog meer concentreren op het grondig reinigen van dergelijke gebieden. Het is ook van ‘anti-val’ detectiesensoren voorzien die gemakkelijk kunnen voorkomen dat het door een val van een trap beschadigd raakt.

Moderne functies en heel betaalbaar

De heel gemakkelijk te bedienen Roomba 976 combineert een heel betaalbare prijs met een aantal uitstekende moderne functies. Haar slimme ingebouwde technologie zal jouw leven zonder twijfels gemakkelijker maken en je hoeft hierdoor je gewone rechtopstaande stofzuiger ook bijna nooit meer op te pakken!

iRobot Roomba j7+

Voor haar prijs is de iRobot Roomba j7+ misschien wel de beste robotstofzuiger van 2022: het ruimt simpel vuil van huisdieren en kinderen op en schenkt je een fijn schoongemaakte woning.

Biedt een zelfledigende dockingstation

De Roomba j7+ wordt standaard met een zelfledigende dockingstation geleverd, die de robot oplaadt terwijl het ongeveer 60 dagen aan vuil in haar vuilophaalzak vasthoudt. Dit is iets wat natuurlijk afhankelijk is van hoe vaak je stofzuigt en hoe schoon jouw huis is.

40x meer zuigkracht dan de Roomba 698

iRobot specificeert niet echt de pascal (Pa) zuigkracht van haar robotstofzuigers, maar zegt wel dat de Roomba j7+ ongeveer 10x keer sterker is dan bijvoorbeeld haar Roomba 698 instapmodel. De Roomba s9+, het topmodel, biedt zelfs 40x meer zuigkracht dan de Roomba 698, waardoor het de krachtigste iRobot robotstofzuiger uit haar assortiment is.

Maar als jouw vloeren vol met meubels of andere voorwerpen staan, of als jouw huisdieren af en toe een presentje in huis achterlaten, dan is de Roomba j7+ toch de betere optie. De iRobot Roomba j7+ is namelijk het eerste iRobot model met machine learning PrecisionVision navigatietechnologie.

Vermijdt gegarandeerd huisdierenpoep!

Dit biedt een sterke combinatie van hard- en software waarmee het in realtime obstakels op haar reinigingspad kan herkennen en automatisch kan vermijden. iRobot zegt verder dat het haar PrecisionVision Navigation algoritmen al getraind heeft om telefoonsnoeren, stroomkabels en afval van huisdieren te identificeren. Waardoor het gegarandeerd huisdierenpoep vermijdt!

iRobot Roomba s9+

De absolute topper van de Roomba familie is de iRobot Roomba s9+. Dit is niet alleen een uitstekende stofzuiger, maar biedt ook een oplaadbasis met een vuilnisbak die het vuil uit de stofzuiger zuigt. Zo hoef je de stofzuiger niet na elke reiniging te legen en heb je ook geen last van stof meer. Iets wat ideaal voor personen met een stofallergie is.

Accurate 3D sensortechnologie en geweldige navigatiemogelijkheden

iRobot s9+ heeft, vanwege de locatie van de camera op dit model, helaas geen poepvermijdingsfunctie. De s9+ gebruikt daarentegen wel accurate 3D sensortechnologie om allerlei obstakels te detecteren en er omheen schoon te maken. Het kan desondanks geen objecten identificeren die korter of kleiner dan ongeveer 2,5 cm zijn.

De Roomba s9+ biedt geweldige navigatiemogelijkheden en vereist zelden een handmatige tussenkomst bij het schoonmaken van de woning. Iets wat heel belangrijk is voor een geweldige robot schoonmaakervaring.

Automatisch aanpassende zuigkracht en een unieke D-vorm

Deze iRobot robotstofzuiger zuigt met haar sterke zuigkracht zonder enige problemen stof, haar en alle andere soorten vuil op. Het verandert daarbij ook automatisch van zuigkracht. Dit is afhankelijk van het gegeven of het tapijt (een sterkere zuigkracht) of hout en tegels (een lichtere zuigkracht) schoonmaakt. 

De Roomba s9+ reinigt veelal in een heen-en-weer patroon in open ruimtes, en haar unieke D-vorm is geweldig voor de moeilijk bereikbare plaatsen.

Als allerbeste robotstofzuiger getest!

De Roomba s9+ is de duurste iRobot robotstofzuiger die het in haar assortiment heeft. Maar de krachtige zuigkracht, slimme navigatie en het vermogen om zichzelf leeg te maken, maken het zeker de beste die je kunt kopen! De testen op het internet en elders zullen dit eveneens beamen.

Conclusie iRobot robotstofzuiger

Wil jij je vloeren schoon houden zonder een vinger uit te steken, afgezien van het via een app te activeren? Nou, dan kan! Want de iRobot Roomba robotstofzuigers zijn capabeler en betaalbaarder dan ooit. Sterker nog, iRobot levert misschien wel de meest indrukwekkende robotstofzuigers op de markt.

Meer dan enkel een speeltje!

De Roomba, die aanvankelijk in 2002 werd geïntroduceerd, heeft zich erna voortdurend geëvolueerd en iRobot heeft hier steeds meer geavanceerde functies ingebouwd. Daardoor is een Roomba veel meer geworden dan enkel een speeltje voor technische nerds. We kunnen nu al min of meer stellen dat sommige Roomba’s al bijna een volledige vervanging van de standaardstofzuiger is!

De Roomba j7+ is voor velen de beste keuze

De iRobot Roomba j7+ is voor velen de allerbeste keuze die je kunt maken als aanschaf van een bijna perfecte robotstofzuiger. Deze robotstofzuiger wordt immers met vele slimme functies geleverd. Unieke functies die dit model zeker de investering waard maken.

Er kan er uiteindelijk maar één de allerbeste zijn: de Roomba s9+

Maar als je de testen en recensies mag geloven, dan is de iRobot Roomba s9+ de enige iRobot robotstofzuiger die op hun lijst van de allerbeste stofzuigers staat! Eén ding is echt wel duidelijk: je weet zeker dat je veel plezier aan een iRobot robotstofzuiger zult beleven, welke iRobot je ook uit mocht kiezen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *