Elektrische kachel Energiezuinig Infrarood

Infrarood kachel voor de winter

infrarood kachel

Laatste Update: February 7, 2023 door Hendrik

Infrarood kachelpanelen zijn de allernieuwste aanwinsten in de eco-verwarmingswereld. Dit type infrarood kachel is op dit moment nog vrij onbekend, maar ze hebben absoluut een veelbelovende toekomst voor de boeg.

Want deze energiezuinige panelen bieden de Hollandse huiseigenaren een overvloed aan voordelen. Ze kunnen hun huizen immers in enkele seconden opwarmen, plus de CO2 uitstoot en energierekening van deze huishoudens verlagen.

Wil jij ook graag meer over deze infrarood panelen weten? Bekijk dan onze handige koopgids hieronder en duik diep in de voordelen van deze groene verwarmingstoestellen.

Bekijk nu alle modellen!

Waarom voor infrarood kachelpanelen als verwarmingssysteem kiezen?

Infraroodstralers en infrarood kachelpanelen zijn het duurzame en elektrische alternatief voor de diverse verwarmingssystemen op basis van fossiele brandstoffen. Een belangrijk verschil tussen deze infraroodstraling en andere warmtebronnen is dat infrarood niet de lucht verwarmt (ook wel convectie genoemd). Maar dat de materie of vaste stoffen dit doen.

Infrarood paneelverwarming

Zo nemen mensen, muren en meubels deze warmte van de infraroodstraling op en geven deze ook weer gelijkmatig af. Dit zorgt ondanks een lagere kamertemperatuur voor meer comfort voor alle personen die zich in deze kamer aanwezig bevinden.

Extreem duurzaam en onderhoudsvrij

Dit komt omdat de warmte nu van alle kanten komt en niet enkel via een circulerende warme lucht. Deze warmteoplossing maakt het ook bijzonder geschikt voor mensen met allergieën en astmapatiënten. Omdat het werkzaam is zonder stof door een kamer te verspreiden.

Deze infrarood kachel systemen zijn bovendien extreem duurzaam (zoals bijna alle elektrische installaties) en ook absoluut onderhoudsvrij. Ze kennen geen warmteverlies en de installatie ervan vindt in een paar simpele stappen plaats. Dit zijn meer dan genoeg redenen om ook duurzamer met infrarood kachelpanelen te gaan verwarmen.

We noemen hieronder de belangrijkste voordelen van het gebruik van infrarood verwarmingspanelen.

Bekijk nu alle modellen!

Het biedt een lage CO2 uitstoot

De verwarming van gebouwen is wereldwijd voor bijna de helft van het totale energieverbruik verantwoordelijk. En zo ook voor ongeveer 40% van de energiegerelateerde kooldioxide-emissies.

infrarood verwarming

Door van een cv-ketel op gas naar infrarood panelen over te schakelen, kunnen huiseigenaren niet alleen hun energieverbruik drastisch verlagen. Maar zal daarmee ook hun CO2 uitstoot verminderen. Iets wat goed nieuws voor alle Nederlanders is, die beweren bijzonder angstig over de klimaatverandering te zijn.

Voor een 100% schone warmte

Dit alles is voornamelijk aan het hoge rendement van de infraroodpanelen te danken. Infrarood panelen verliezen immers niet zoveel warmte als de traditionele ketels. Omdat ze direct objecten verwarmen in plaats van de omgevingslucht te verwarmen.

Door infraroodpanelen aan te schaffen, kun je bovendien van het dure aardgas afstand doen. Dit is iets dat veel mensen nu zeker in het licht van zowel de klimaatverandering als de recente energiecrisis willen doen. Bovendien kun jij, als je al zonnepanelen op je dak hebt, een 100% schone warmte gebruiken!

Het bespaart geld op stookkosten

Het hoge rendement van infrarood panelen helpt je ook om jouw energierekening met gemiddeld 30 tot 50% te verlagen. De hoogte van deze besparingen hangen echter van een aantal factoren af, waaronder:

  • Van welk type verwarmingssysteem jij overstapt
  • De grootte van je woning
  • Hoe vaak jij deze panelen gebruikt
  • De prijs die je voor elektriciteit betaalt
  • De grootte en het wattage van de infraroodpanelen

Bekijk nu alle modellen!

Je kunt soms nog meer geld besparen, door je infraroodverwarming op een slimme meter aan te sluiten. Om zo handig bij te houden hoeveel energie je precies verbruikt.

Energiezuinige infrarood kachel

Het ziet er esthetisch aangenaam uit

Sommige personen schrikken meteen als ze met een volumineuze cv-ketel of warmtepomp geconfronteerd worden. We willen immers graag dat hun huis er mooi uitziet.

Gelukkig hebben (bijna alle) infraroodpanelen een strakke, moderne uitstraling. En ze nemen niet veel ruimte in beslag. Deze compacte panelen zijn er ook in allerlei soorten en maten.

Daardoor zijn ze zeer veelzijdig in termen van waar jij ze kunt plaatsen. Dit in tegenstelling tot de traditionele radiatoren, die alleen laag op een binnenmuur geplaatst kunnen worden. Je kunt deze infrarood panelen overal op een muur bevestigen of op de vloer laten steunen.

En soms zelfs aan het plafond monteren. Dit is vooral handig om ervoor te zorgen dat de panelen niet door meubels geblokkeerd worden.

Bekijk nu alle modellen!

Het is eenvoudig te installeren

In tegenstelling tot de traditionele cv-ketels hebben infraroodpanelen geen leidingwerk nodig. Wat betekent dat de installatie ervan super simpel is. Je hoeft zo’n paneel enkel maar aan de muur of het plafond bevestigen en op het elektriciteitsnet aansluiten.

Het heeft bijna geen onderhoud nodig

Er zijn geen bewegende delen in een infrarood verwarmingssysteem aanwezig, waardoor er zeer weinig risico op slijtage is. Je hoeft jouw panelen enkel maar af ​​en toe schoon te maken. Dit in tegenstelling tot ketels en warmtepompen die veelal een jaarlijks onderhoud nodig hebben.

Het is efficiënter dan een centraal verwarmingssysteem

Zoals hierboven al aangegeven zijn de infrarood verwarmingspanelen bijzonder energie-efficiënt. Deze panelen hebben bovendien maar slechts 3 tot 5 minuten nodig om op een volledige warmte-intensiteit te komen. Zodat je niet echt lang hoeft te wachten om de kamer te verwarmen. Dat betekent ook dat jij jouw verwarming niet zo lang als bij een cv-ketel aan hoeft te houden.

Deze panelen kunnen bovendien simpel door een schakelaar in- en uitgeschakeld worden. Zo voorkom je dat jij overtollige energie verspilt door lege kamers te verwarmen.

Het biedt gezondheidsvoordelen

Het verwarmen via infrarood kan gezonder zijn dan het verwarmen op gas. Dit geldt zeker voor iedereen die van een stofallergie of astma last heeft. Want terwijl de conventionele radiatoren de kamer verwarmen door de lucht door de kamer te verplaatsen, verwarmt infraroodstraling enkel objecten. Wat betekent dat de lucht niet beweegt en de aanwezige stof zo ook niet wordt verstoord.

Het kan op zonnepanelen aangesloten worden

Als jij jouw elektriciteitsrekeningen en jouw ecologische voetafdruk echt wilt verkleinen, dan kun je jouw infrarood panelen aan zonnepanelen koppelen.

Dit is vooral goed nieuws voor iedereen die al een zonnepaneelsysteem in en op hun woning geïnstalleerd heeft. In dit geval hoef je deze infraroodpanelen enkel maar op dit elektrische circuit aan te sluiten. Om zo van nul stookkosten te genieten!

Eurom infrarood verwarmingen

Eurom ontwikkelt en verkoopt al sinds 1974 allerlei elektrische producten. Volgens Eurom zelf produceren zij producten die extra veilig en duurzaam zijn. Ze ontwikkelen daarbij steeds weer vernieuwende oplossingen, die zowel gebruiksvriendelijk als van een hoge kwaliteit zijn.

Bekijk nu alle modellen!

Dit geldt ook voor hun unieke WiFi verwarmingselementen, die je simpel via de bijbehorende app kunt bedienen. Het is in deze app zelfs mogelijk om meerdere Eurom kachels te combineren en ze allemaal tegelijk aan te sturen.

De volgende populaire en goed beoordeelde modellen zijn via de Eurom Smart App te bedienen:

Eurom Mon Soleil 450 Glas WiFi

De Mon Soleil 450 WiFi bevat een prachtige voorkant van glas. Het beschikt over een ingebouwde thermostaat, maar is naar wens ook met een externe thermostaat te combineren. Dankzij de infrarood verwarming zorgt het voor een zuinige en permanente manier om te verwarmen. Het is een volledig frameloze kachel met een vermogen van 450 Watt.

Eurom Mon Soleil 450 Glass wifi

Eurom Sani 600 WiFi Wit

Eurom biedt diverse infrarood kachel modellen voor in de badkamer aan. Waaronder uitvoeringen met een spiegel. De Sani 600 WiFi is met haar strakke uitstraling perfect voor elke moderne en middelgrote badkamer van maximaal 23 vierkante meter. Dankzij de app heb je de mogelijkheid om de kachel 15 minuten voordat je de badkamer instapt te activeren. Zo zul je nooit meer een koude badkamer inlopen!

Eurom Sani 600 Mirror Wifi

 

Bekijk nu alle modellen!

Infrarood kachel conclusie

Infrarood kachelpanelen en andere infrarood kachel oplossingen zijn een duurzaam alternatief voor fossiele brandstoffen. Want de panelen in een infrarood verwarmingssysteem werken met behulp van infrarood licht zoals zonlicht. Dit is veel energie-efficiënter dan alle andere traditionele verwarmingsmethoden.

Ze bieden daardoor niet alleen een aangename energiebesparing, maar zorgen dankzij hun stralingswarmte ook voor een schone plus gezonde lucht. En hebben bovendien geen onderhoud of service nodig!

Geen droge warmte

In tegenstelling tot andere soorten verwarmingsapparaten die de vocht uit de lucht zuigen terwijl ze werken. Zullen infrarood verwarmers geen droge warmte creëren. Dit vermindert ongemakkelijke symptomen zoals een droge keel en jeukende ogen. En het vermindert ook de uitdroging van de huid die andere warmtebronnen kunnen veroorzaken.

Infrarood verwarmingspanelen kunnen daarnaast zo discreet of decoratief zijn als jij dat maar wilt. De meeste panelen zijn bijzonder slank en nemen daarom bijna geen ruimte in beslag. De panelen kunnen zelfs volledig in jouw interieur opgaan. Dit in tegenstelling met de vaak lompe radiatoren van een cv-installatie.

Kosteneffectief en energiezuinig

Als jij naar de beste kachel voor de badkamer op zoek bent. Of de beste elektrische kachels die er voor een montage aan de muur of plafond zijn, dan zijn infrarood verwarmingspanelen de allerbeste keuze.

Dus waarom ga jij ook niet voor de allernieuwste warmtetechnologie in jouw woning? Want je weet dat als jij voor infrarood kachelpanelen kiest, je in het meest kosteneffectieve en energiezuinige verwarmingssysteem investeert dat er momenteel op de markt is!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *