Luchtreiniger

Goedkope luchtreiniger

Goedkope Luchtreiniger

De behoefte aan een goedkope luchtreiniger is tegenwoordig behoorlijk groot. Dit zeker nadat er uit allerlei wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat veel van de luchtinfecties die ons momenteel teisteren, met behulp van een luchtreiniger vermeden hadden kunnen worden.

Dit kan immers door de vervuilde binnenlucht op een moleculair niveau te bestrijden terwijl de ziekmakende deeltjes nog in de lucht aanwezig zijn. Juist om deze reden, is het gebruik van luchtzuivering de laatste tijd een veel meer gangbare praktijk geworden.

 

 

 

Voor een goedkope luchtreiniger kiezen

De meeste luchtreinigers waren tot voor kort erg kostbaar, en zo dus niet echt voor iedereen betaalbaar. Maar in de loop van de tijd zijn er gelukkig allerlei nieuwe manieren ontwikkeld om alsook heel fijne betaalbare luchtreinigers beschikbaar te maken.

Zo’n goedkope luchtreiniger, hoewel het nu een low-budget model is, behoudt nog steeds het vermogen om haar primaire taak uit te voeren. Dat is namelijk het verwijderen van diverse verontreinigingen uit de binnenlucht.

Is het kopen van een goedkope luchtreiniger een geldverspilling?

 

De moderne luchtreinigers maken veelal van allerhande filters gebruik, die speciaal door verschillende test- en keuringsorganisaties getest en aanbevolen zijn. Dit voor het betrouwbaar reinigen van de lucht, het opvangen van allergenen en luchtverontreinigingen.

Er zijn hierbij ook verscheidene alternatieve tests uitgevoerd om zo de effectiviteit van het al dan niet hebben van een luchtreiniger vast te stellen. Het resultaat ervan toonde een groot verschil.

Het hebben van een luchtreiniger vermindert volgens deze testen vooral de verontreinigingen in de lucht. En daarmee dus ook de hoeveelheid verontreiniging die jij in jouw huis inademt. Het is dus zeker geen verspilling van geld om een goedkope luchtreiniger in huis te halen!

 

Waarom zijn sommige luchtreinigers zo duur in aanschaf?

Het feit dat sommige luchtreinigers zo kostbaar in aanschaf zijn. is voornamelijk te wijten aan de aanwezigheid van een HEPA filter in de luchtfiltratie fasen. De prijzen van de luchtreinigers die met deze HEPA filters uitgerust zijn, zijn meestal duurder dan de apparaten die van een gewoon voorfilter of koolstoffilter gebruik maken.

Een HEPA filter kent namelijk een redelijk gecompliceerd ontwerp. Het bestaat immers uit tal van geweven vezels om allerlei allergenen (waaronder rooklucht) die zich in de binnenlucht bevinden, op te vangen. Het doet dit met een nauwkeurigheid van maar liefst 99,97%. Deze HEPA filters hebben veelal ook een zeer goede levensduur.

De kosten van een eenheid zijn daarnaast ook afhankelijk van het merk en de grootte van het apparaat, aangezien een merk zoals Dyson meestal een stuk duurder is dan eentje van een andere leverancier.

Verder is het ook een feit dat des te groter het apparaat is, of des te groter de ruimte is die het kan reinigen, des te duurder het toestel in aanschaf zal zijn.

Mis je belangrijke functies door de aanschaf van een goedkope luchtreiniger?

 

Het grote verschil tussen een dure luchtreiniger en de goedkopere varianten is dus veelal te wijten aan de grootte van de kamer die het kan reinigen, het type filters dat het gebruikt en de filtratieniveaus die het biedt. Denk bovendien aan de mogelijke geautomatiseerde functies die erin aanwezig kunnen zijn.

Als je een goedkope luchtreiniger koopt, dan zou je in de meeste gevallen meer dan één van deze bovenstaande kwaliteiten op moeten geven. Juist daarom is het de kunst om door correct onderzoek te doen, de functies te minimaliseren die bij zo’n low-budget toestel zouden kunnen ontbreken.

Houd daarbij zeker rekening met de basisfuncties ervan. Want een goede en goedkope luchtreiniger verschilt in de basistaak van het schoonmaken van de lucht, dan enkel in de kwaliteit van de prestaties van een duurdere variant.

Conclusie goedkope luchtreiniger kopen

 

Niets plaatst de gezondheid van de lucht en het daarbij behorende comfort meer in perspectief dan het grootste deel van jouw tijd thuis door te brengen. Met zoveel meer individuen die er momenteel thuis werken en de laatste tijd zonder meer veel meer tijd binnenshuis doorbrengen, is de algemene belangstelling voor goedkope luchtreinigers dan ook gigantisch toegenomen.

Sterker nog, steeds meer mensen zijn tegenwoordig speciaal op zoek naar dit type apparaten. Om er zo niet alleen voor te zorgen dat de lucht in hun huis aangenaam schoon blijft, maar alsook om de soms vervelende geurtjes van kamersprays, luchtverfrissers en geurkaarsen te verwijderen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *