Robotstofzuigers

Eufy robotstofzuiger

Eufy robotstofzuiger

Laatste Update: November 19, 2023 door Hendrik

Stofzuigen is één van die taken die je het liefst zo snel mogelijk wilt vergeten. Het kan geen kwaad om het een dag of twee of zelfs een week achterwege te laten, toch? Het probleem is echter dat hoe langer je het overstaat, hoe duidelijker het zichtbaar wordt. Tot je op een dag beseft dat er, als je onverwachts bezoek krijgt, overal kruimels en pluisjes liggen.

Dan is de Eufy robotstofzuiger ideaal!

Helaas moeten we allemaal tijd vrij maken om ons huis met onze stofzuiger schoon te maken, maar dat is niet direct met een robotstofzuiger het geval. Ja, we weten het wel dat een robotstofzuiger niet een steelstofzuiger kan vervangen. Maar om de ophoping van stof en vuil voor te blijven, is het een solide investering die jou veel tijd zal besparen.

Update: lees nu onze koopgids van de beste robotstofzuiger! Een nieuwe nummer 1!

De Beste Robotstofzuiger: iRobot Roomba Combo j9+

Wie is Eufy?

Eufy is een toonaangevend merk, niet alleen in de robotstofzuigerindustrie, maar het drukt tevens een stempel op diverse smart producten in de beveiligingsindustrie, huisbediening, verlichting en gezondheid. Haar motto is ‘Smart Home Simplified’, ofwel laten we alles lekker simpel houden.

De Robovac Eufy robotstofzuiger

De Robovac was één van de eerste producten die door Eufy werd gemaakt en zij hebben deze low-budget robotstofzuiger sindsdien flink verbeterd. Maar met zoveel versies van de Robovac op de markt, is het soms moeilijk om te zien hoe deze op elkaar lijkende vloerreinigers van elkaar verschillen. Daarom hebben we hier voor jou, oplopend in prijs, een klein overzicht van drie Robovac modellen.

Eufy Robovac 15C EU

De Eufy Robovac 15C is een solide keuze voor mensen met een beperkt budget en voor wie nieuw in de wereld van de robotstofzuigers zijn. Deze Eufy robotstofzuiger is goedkoop, maar presteert met haar 1300 Pa zuigkracht goed, is gebruiksvriendelijk en eenvoudig in te stellen.

De budgetvriendelijke Eufy Robovac 15C robotstofzuiger is behoorlijk goed gebouwd en biedt een batterijduur tot 100 minuten.

Handig voor een mix van vloertypes

Het is geschikt voor bijna elk vloertype, van harde vloeren tot middelpolige tapijten, omdat het een BoostIQ functie ondersteunt. Wanneer het een tapijt detecteert, dan zal de 15C haar zuigkracht automatisch vergroten. Dit kan zeer handig zijn voor al die mensen die een mix van vloertypes hebben. 

De Robovac 15C is ook geschikt voor degenen die veel meubels en trappen in huis hebben. De robot kan dankzij haar tien ingebouwde infraroodsensoren namelijk goed om obstakels navigeren en trappen vermijden.

Sommige robotstofzuigers hebben ingebouwde mapping functies voor het in kaart brengen van de ruimte, om zo het schoonmaakwerk efficiënter te maken. De 15C heeft dit helaas niet. In plaats daarvan doorkruist het met haar reinigingstechniek blindelings het huis.

Eenvoudig in gebruik

De installatie is direct vanuit de doos vrij eenvoudig te noemen. Je kunt deze Eufy robotstofzuiger met haar bijbehorende app of afstandsbediening gebruiken om onder meer de zuigkrachtinstellingen te veranderen en verschillende reinigingsmodi te selecteren.

Je kunt de app ook gebruiken om schoonmaaktijden in te plannen. Het ondersteunt zelfs spraakopdrachten via de Amazon Alexa of Google Home apparaten.

Goede low-budget robotstofzuiger

De Eufy Robovac 15C is een low-budget robotstofzuiger die binnen haar prijsklasse bovengemiddeld presteert. De Robovac 15C is over het algemeen een geweldige optie voor een dagelijkse reiniging bij jou thuis.

Het is zeer geschikt voor al die individuen die nieuw met robotstofzuigers zijn. Dit omdat de 15C betaalbaar is, eenvoudig in te stellen, een intuïtieve app en afstandsbediening heeft en vooral grondig kan stofzuigen.

Eufy Robovac G10

De Eufy Robovac G10 behoort tot de goedkopere robotstofzuigers die gelijktijdig stofzuigen en dweilen mogelijk maken. Haar geavanceerde gyro-navigatietechnologie zorgt daarbij voor 2x meer efficiëntie tijdens het schoonmaken dan bijvoorbeeld de Robovac 15C.

Deze Eufy robotstofzuiger biedt een sterke zuigkracht tot 2000 Pa, wat betekent dat het in staat is om vuil tussen tegels en ander klein vuil op te zuigen. Eufy merkt zelf op dat deze G10 specifiek ontworpen is om voor harde vloeren te gebruiken. Het zal dus niet dezelfde kwaliteitsprestaties op tapijten en vloerkleden leveren.

Prima voor gezinnen

De G10 is desondanks heel geschikt voor gezinnen met huisdieren en kinderen. Deze Eufy robotstofzuiger is ook een prima keus voor degenen die op zoek zijn naar een platte robotstofzuiger. Door het lage profiel van 7,2 centimeter glijdt deze robot namelijk heel gemakkelijk onder laaggelegen meubels. Dit zonder dat het vast komt te zitten.

Het beschikt over een intuïtieve app die je meer controle over de robotstofzuiger geeft. Hiermee kun je niet alleen simpel een reinigingsmodus en -schema kiezen. Maar ook een plekreiniging inschakelen, de stofzuiger lokaliseren als je hem zo niet ziet en de robotstofzuiger handmatig bedienen.

De robotstofzuiger kan ononderbroken tot 100 minuten in de standaardmodus schoonmaken en 45 minuten in de Max modus. Deze Eufy robotstofzuiger is daardoor vooral voor appartementen of kleine huizen geschikt.

Eufy by Anker Robovac 35C

Zo op het eerste gezicht is er echt niets bijzonders aan de Robovac 35C te zien. Zoals de meeste robotstofzuigers is het immers ontworpen om over jouw vloer te hobbelen en deze automatisch te reinigen.

De 35C is rond van vorm en heeft een laag profiel, zodat het prima onder meubels past en tevens het tapijt onder je bed kan reinigen. Plus het laadt zichzelf in haar dockingstation op wanneer de batterij bijna leeg is. Met een schoonmaakbeurt van maximaal 100 minuten per oplaadbeurt zou het zelfs de grootste kamers aan moeten kunnen voordat het weer een stroom oppep beurt nodig heeft.

Prima aankoop als je huisdieren hebt

De Robovac 35C gebruikt een 3-traps reinigingssysteem en de ingebouwde motor biedt tot maximal 1500 Pa vermogen. Deze Eufy robotstofzuiger werkt goed op tegels, vinyl, keramiek en hardhouten vloeren, maar ook op laag- en middelpolige tapijten. Het is een prima aankoop als je huisdieren hebt.

Deze Eufy is misschien niet zo grondig en methodisch in het vinden van een weg door een kamer als een robot die over lasernavigatie beschikt. In plaats daarvan gebruikt de 35C een combinatie van infrarood- en bumpersensoren. En beweegt het in een vast patroon dat speciaal ontworpen is om elk deel van een kamer te bereiken. Dit zonder van tevoren te weten waar de grenzen liggen.

Grensstroken en valsensoren

Er zijn gelukkig wel een aantal valsensoren aan de onderkant van de 35C, om te voorkomen dat het zichzelf van de trap afwerkt. Ondanks de navigatie tekortkoming reinigt de Robovac 35C zeer grondig. Je zult de vloer daarentegen wel van losse kabels vrij moeten houden, iets wat bij alle Robovacs het geval is.

En je hebt bovendien de mogelijkheid om via de meegeleverde 2 meter aan grensstroken enkel gebieden te reinigen die hierdoor gescheiden worden. Gespecialiseerde sensoren in de 15C detecteren namelijk deze grensstroken.

Laag geprijsd en gemakkelijk te bedienen

De Robovac 35C is zowel handmatig via een afstandsbediening als via de de EufyHome app op je smartphone te bedienen. Of via Amazon Alexa of de Google Assistant als je het fijner vindt om ertegen te praten. 

Al met al biedt de Eufy Robovac 35C een geweldige reiniging voor een heerlijk aantrekkelijke prijs. Het is niet alleen krachtig, stil en gebruiksvriendelijk. Maar is als het erop aankomt ook zeer capabel om zonder tussenkomst haar weg door jouw huis te vinden.

Conclusie Eufy robotstofzuiger

Met een goed werkende Eufy robotstofzuiger kun jij al het lichte schoonmaakwerk van jouw vloeren prima uitbesteden. Zo kun jij jouw voeten voor een welverdiende rust lekker in de ruststand leggen. Sommige robotstofzuigers kunnen een dure aankoop zijn, maar dit is niet met een Eufy robotstofzuiger deal het geval. Is dat ook niet heel fijn om te weten?!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *