Alarmsysteem

Eufy alarm

Eufy alarm

Laatste Update: September 5, 2022 door Hendrik

Als jij graag een heel betaalbaar doe-het-zelf alarmsysteem wilt aanschaffen, dan zou een Eufy alarm heel hoog op je lijstje moeten staan. Als het namelijk om een ultieme prijs-kwaliteit verhouding gaat, dan is een 5- of 7-delige Eufy alarm set voor velen immers het beste alarmsysteem (voor in) huis.

Lees nu onze koopgids beste alarmsystemen!

Een alarmsysteem kopen is zeker iets waar je absoluut even wat extra aandacht aan wenst te besteden, want dit is iets wat je slechts één keer in een paar jaar voor de beveiliging van al jouw dierbare bezittingen en voor je eigen gemoedsrust doet.

Voor minder dan 130 euro jouw huis aangenaam beveiligen

Als je een snel en betrouwbaar smart alarmsysteem zoekt, dan is de 5-delige Eufy Home kit wellicht het pakket die je zoekt. Want voor minder dan 130 euro kan jij jouw huis dan al aangenaam beveiligen! Dat is per slot van rekening wel heel goedkoop in vergelijking met veel andere kant-en-klare alarmsystemen.

Dit volledig aanpasbare systeem wordt geleverd met een monteerbaar keypad / toetsenbord, een thuisbasis station, twee toegangssensoren en een bewegingssensor.

Als je echter denkt direct al meer dan twee toegangssensoren nodig te hebben, dan is er voor een paar tientjes meer evenzo een 7-delige Eufy Home Alarm Kit beschikbaar met vier van deze sensoren.

Het Eufy alarm is simpel en snel te installeren

De installatie van het Eufy basissysteem is heel eenvoudig. Je zou hier zelfs binnen dertig minuten klaar mee kunnen zijn. Dit is met name mogelijk dankzij de duidelijke en stapsgewijze instructies via de bijgeleverde Eufy app.

Als je de keypad graag vast wilt monteren, dan heb je hier een schroevendraaier voor nodig. Voor de rest van de installatie kan je geheel zonder gereedschap te werk gaan.

Nauwkeurige en gevoelige sensoren

De meegeleverde sensoren zijn bijzonder nauwkeurig in het detecteren van allerlei gebeurtenissen en sturen alsook onmiddellijk waarschuwingen wanneer iemand een raam of deur opent of langs de bewegingssensor loopt.

De bewegingssensor bevat een draaibare houder voor een heel nauwkeurige positionering en kan via schroeven of tape vastgezet worden. Deze sensor heeft een bijzonder indrukwekkend gezichtsveld van 100 graden tot een maximale afstand van 10 meter. De gevoeligheid ervan is evenzo via de Eufy app instelbaar.

Eenvoudig te bedienen en in en uit te schakelen

Het in- en uitschakelen gebeurd heel eenvoudig door jouw wachtwoord op de keypad in te toetsen. Dit alarmsysteem biedt helaas geen bediening via een sleutelhanger, maar is wel zeer eenvoudig op afstand via de Eufy app vanaf jouw mobiele telefoon te bedienen. Deze app is niet alleen zeer gebruiksvriendelijk en biedt voldoende instelmogelijkheden, maar werkt ook absoluut naar behoren. 

Zo kun jij met de Eufy Security app jouw huis te allen tijde prima in de gaten houden. Dit zonder enige maandelijkse abonnementskosten. Het Eufy alarmsysteem werkt eveneens met de Amazon Alexa en Google Assistant stemassistenten samen.

De keypad claimt een batterijlevensduur van 6 maanden te hebben en de batterijen van de bewegings- en contactsensoren zouden tot 2 jaar mee moeten gaan.

Zorg voor een optimaal WiFi signaal en stabiele internetverbinding

Je zou echter wel een heel goede internetverbinding in jouw woning willen hebben die jouw WiFi signaal overal optimaal verspreidt om er zo voor te zorgen dat alle Eufy componenten goed via het internet met elkaar verbonden blijven. 

Het is daarnaast belangrijk om te weten dat als dit basisstation niet over een (stabiele) internetverbinding beschikt, het systeem dan ook niet (goed) zal werken.

Meer info over het Eufy basisstation

Het basisstation dat vereist is om het Eufy alarm te kunnen gebruiken, wordt direct al bij de aankoop meegeleverd. Er kunnen hier naast de standaard basissensoren nog additionele bewegings- en ingangssensoren aan toegevoegd worden.

Een ingebouwde sirene

Dit basisstation bevat een ingebouwde 100 decibel sirene. Dus als het alarm af mocht gaan, dan krijg je niet alleen een melding via de app, maar zal het thuisbasis station tevens gaan loeien.

Extra uitbreidingsmogelijkheden

Andere Eufy alarm uitbreidingen, zoals een video deurbel en/of slimme IP camera’s, kunnen er heel eenvoudig mee geïntegreerd worden. Zo is er met maximaal 16 camera’s en sensoren per basisstation een wel heel uitgebreide dekking door het hele huis mogelijk.

De Eufycam 2 Pro beveiligscamera

Een Eufycam 2 Pro beveiligscamera zou direct al bij de aanschaf van een Eufy alarm een heel welkome aanvulling zijn. Er is hiervoor ook een kant-en-klare set voor minder dan 300 euro beschikbaar. Maar zonder deze IP camera zal het basissysteem jouw huis binnenin ook heel goed beschermen.

Beveiligingsvideo opnamemogelijkheid

Ten slotte fungeert het thuisbasis station bovendien als een opslagmedium. Dit is vooral handig als je meer Eufy apparaten met een camera hebt toegevoegd, zoals een IP beveiligingscamera of een video deurbel.

De videoclips die hiermee opgenomen kunnen worden, worden vervolgens in het ingebouwde opslaggeheugen van het basisstation opgeslagen. Je kunt hier tevens een USB geheugenstick op aansluiten om het geheugen ervan uit te breiden.

Eufy: een uitstekende keuze

Als een alarmsysteem kopen geheel nieuw voor jou is en jij het beste alarmsysteem (voor in) huis wilt aanschaffen dat alle belangrijke basispunten dekt, dan is een 5-delige Eufy Home Alarm Kit zeer zeker een uitstekende keuze.

De Eufy beveiligingsproducten zijn immers speciaal ontworpen om jouw huis adequaat te beschermen. Het zijn eveneens eenmalige low-budget aankopen die de veiligheid van jouw huis optimaal met veel bedieningsgemak combineren. Wat wens je nou nog meer?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *