Robotstofzuigers

Ecovacs robotstofzuiger

Ecovacs robotstofzuiger

Laatste Update: November 19, 2023 door Hendrik

Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn: terwijl jij met van alles en nog wat in jouw huis of elders bezig bent, is een Ecovacs robotstofzuiger druk in de weer met het opruimen van kruimels en stofhopen. Dit door flink met haar borstels en rollen in elke hoek van het appartement te zwaaien.

Update: lees nu onze koopgids van de beste robotstofzuiger! Een nieuwe nummer 1!

De Beste Robotstofzuiger: iRobot Roomba Combo j9+

Lekker dagelijks schoonmaken

Zo’n kleine robot, zoals een Ecovacs robotstofzuiger, doet al dit schoonmaken qua frequentie ook beter dan ons. Want terwijl mensen meestal maar één of twee keer per week stofzuigen (als ze gemotiveerd zijn), kan een vacuümrobot zo worden ingesteld dat het dagelijks schoonmaakt terwijl jij het huis uit bent.

Lichte schoonmaakwerkzaamheden

Maar let op: het is enkel geschikt om lichte schoonmaakwerkzaamheden te verrichten. Dus doe zeker nog geen afstand van je rechtopstaande stofzuiger en weet ook goed dat je zelf toch nog af en toe de handen uit de mouwen moet steken. Om zo het hardnekkige vuil of afval dat de robot niet kan opruimen alsnog te verwijderen.

De detectie van objecten

Een robotstofzuiger bevat sensoren waarmee het haar weg in de kamer kan vinden en eveneens obstakels kan detecteren. Deze navigatie vindt veelal via lasers of camera’s plaats.

Maar deze sensoren van een robotstofzuiger zijn meestal enkel in staat om grote objecten te detecteren en te vermijden. Voorkom dus een mogelijke verstopping en beschadiging van deze geautomatiseerde machine door eerst munten, knopen, touwtjes of andere kleine objecten van de vloer op te ruimen voordat je op de ‘go’ knop in je app drukt.

Bijzonder effectief bij allergieën

Een robotstofzuigers is desondanks bijzonder goed in het opzuigen van allerlei kleine stofdeeltjes en allergenen, waardoor ze ook zeer effectief zijn in huizen met familieleden die allergieën hebben.

Plus sommige modellen stofzuigen niet alleen, maar vegen, dweilen en steriliseren ook nog eens het oppervlak! De Ecovacs Deebot T9+ is bijvoorbeeld één van de beste vacuümrobots met een dweilfunctie die je kunt krijgen.

Meer informatie over enkele Ecovacs robotstofzuiger modellen

Ecovacs is zonder meer een topleverancier van robotstofzuigers. Hieronder behandelen we drie verschillende Ecovacs modellen in verschillende prijsklassen om je een beter idee te geven.

Ecovacs Deebot U2 Pro

Instapmodel met dweilfunctie

De Deebot U2 Pro is het instapmodel van Ecovacs en is voor een geweldige prijs te vinden. Deze fijne vacuümrobot kost aanzienlijk minder dan de premium modellen van vandaag, maar heeft wel direct een ingebouwde dweilfunctie.

Vooral geschikt voor kleinere woningen

Maar alle waar is naar zijn geld. Waardoor het ontbreken van een ‘slimme mapping’ optie van de woonruimte betekent dat het minder waarschijnlijk is dat de Deebot U2 het gehele vloeroppervlakte van een groot huis beslaat. Dit is echter niet een probleem als jij niet al te groot woont. Dan zal het immers nog steeds voldoende mogelijkheden hebben om jouw vloeren gedurende de 90 minuten durende accutijd schoon te maken.

Goed geschikt voor het opruimen van dierenharen

Er zijn veel robotstofzuigers op de markt te vinden, maar er zijn er niet veel die speciaal gebouwd en ontworpen zijn voor een huishouding met harige viervoeters. De Deebot U2 Pro is dat gelukkig wel en haar zuigkracht is zeker verbluffend te noemen!

Ongelooflijk eenvoudig te bedienen

De Ecovacs Deebot U2 Pro is ook ongelooflijk eenvoudig in te stellen. Download de Ecovacs app, maak verbinding met je WiFi netwerk, koppel deze aan de machine, geef je stofzuiger een naam en zet hem aan.

Er zit daarnaast ook een aan/uit knop bovenop het apparaat. En als je graag met je gadgets praat, dan is het bovendien fijn om te weten dat de Deebot U2 Pro met Amazon Alexa en de Google Assistant compatibel is.

Ecovacs Deebot OZMO 950

Lange accuduur en geweldige zuigkracht

De Ecovacs Deebot OZMO 950 is een indrukwekkende robotstofzuiger. Het levert niet alleen een geweldige zuigkracht (tot 1500 Pa) op harde oppervlakken en tapijten, maar heeft eveneens een lange batterijduur. De OZMO 950 gaat namelijk tot 200 minuten op laag vermogen mee en ongeveer 150 minuten bij een hoog vermogen.

Mapping instellingen via een speciale LDS laser

Het biedt tevens de mogelijkheid om specifieke gebieden in jouw huis schoon te maken in plaats van de gehele kamer. In tegenstelling tot de Deebot U2 Pro kun je in de app namelijk virtuele grenzen en ‘no-go’ zones instellen. Deze mapping instellingen kun je aan de hand van een liveweergave doen, waarbij je de robot in actie ziet terwijl het door een kamer reist om deze te reinigen. Het gebruikt hier een speciale LDS laser voor.

Kan tegelijkertijd dweilen en stofzuigen

Het beschikt daarnaast over een wasbaar filter en dweilpad. Met haar innovatieve elektronische waterpomp en waterreservoir kan deze Ecovacs robotstofzuiger immers tegelijkertijd dweilen en stofzuigen, waardoor je vloeren thuis onberispelijk schoon blijven.

Kortom, als je op zoek bent naar een robotstofzuiger met een sterke zuigkracht, een dweil- en mappingfunctie, plus een Amazon Alexa plus Google Home integratie, dan zou je zeker aan de Ecovacs Deebot OZMO 950 willen denken.

Ecovacs Deebot T9+

Een schoonmaakheld met een zeer grote zuigkracht

De Deebot T9+ is misschien wel de allerbeste robotstofzuiger die Ecovacs tot nu toe heeft gemaakt. Het is in diverse tests zelfs tot één van de toppers van alle vacuümrobots uitgeroepen. Het is een stofzuiger en robot mop die bijna alles kan en de 3000 Pa zuigkracht van deze schoonmaakheld is alsook één van de sterkste in robotstofzuigers.

Dit topmodel is voorzien van een ingebouwde luchtverfrisser en een grote batterij voor 175 minuten arbeid. Plus het schrobt tijdens het dweilen de vloer en wordt bovendien met een automatisch leeg- en oplaadstation geleverd. Dit station heeft een capaciteit voor de opslag van 30 dagen aan stof en vuil.

TrueDetect 3D, TrueMapping en ‘anti-val’ functionaliteit

De T9+ is van ultra moderne TrueDetect 3D 2.0 software met een TrueMapping functionaliteit voorzien. Ecovacs beweert dat dit deze vacuüm beter maakt in het detecteren van objecten zoals speelgoed of kabels op de vloer. De T9+ heeft verder ‘anti-val’ sensoren die nauwkeurig de gebieden in een woning kunnen identificeren waar het naar beneden zou kunnen vallen.

De Deebot T9+, of misschien zou je het de Terminator willen noemen, is in het kort een fantastische en super slimme robotstofzuiger die al bijna net zo goed als je vertrouwde rechtopstaande stofzuiger is. Zo wordt het dan ook zeker heel snel je lievelings schoonmaak vriendje in huis!

Conclusie Ecovacs robotstofzuiger

Ecovacs is absoluut een topmerk als het om zeer complete en slimme robotstofzuigers gaat. Al deze Ecovacs hebben zich namelijk ten doel gesteld om jouw leven een heel stuk gemakkelijker te maken. Dit door het grootste deel van het schoonmaken in je woning geheel zelfstandig voor jou te doen. Het zal zonder morren dagelijks voor je stofzuigen en de vloeren een goede dweilbeurt geven.

Je vindt in elke prijsklasse wel een Ecovacs model die jou perfect kan assisteren. Dus doe jezelf ook een plezier en overweeg voor een aangenaam schoon huis een Ecovacs robotstofzuiger. Heel veel andere gelukkige eigenaren gingen je al voor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *