Robotstofzuigers

Dyson robotstofzuiger

Dyson robotstofzuiger

Laatste Update: November 19, 2023 door Hendrik

Het is 2022. Elon Musk kan al bijna een auto naar Mars laten vliegen. Kan ik dan ook niet gewoon op mijn smartphone swipen om aangenaam een heel schoon huis te krijgen? Nou bijna, want een robotstofzuiger is al jaren een realiteit en kan dit wel degelijk voor veel van jouw vloeren thuis regelen. De Dyson Robotstofzuiger is een prachtig stukje techniek.

Update: lees nu onze koopgids van de beste robotstofzuiger! Een nieuwe nummer 1!

De Beste Robotstofzuiger: iRobot Roomba Combo j9+

De mooist mogelijke toekomst

Helaas hebben de Dyson robotstofzuigers van nu nog geen speciale poten ontwikkeld om zichzelf de trap op te kunnen laten lopen. Dus zul je deze schoonmaakhulp zelf tussen de verdiepingen van je huis moeten verplaatsen.

Ze hebben helaas ook geen armen om je huis tegelijkertijd met het stofzuigen af te stoffen. Maar wie weet wat er in de toekomst nog uitgevonden kan worden.

De toekomst nu

Zo’n huishoudelijke robot voelt desondanks echt wel als het leven in de toekomst aan. In tegenstelling tot de traditionele stofzuiger heeft het geen kabels, dus kan het overal vrij ‘rondlopen’. En elke robot heeft ook haar eigen oplaadstation, waarvan de machine de locatie leert. Zo kan het hier zelfstandig naar terugkeren als het klaar met schoonmaken is.

Maar als je een heel goed werkend en geavanceerd exemplaar wilt hebben, dan hangt daar wel een serieus prijskaartje aan. Die zou je dan als je het wenst via jouw cryptorekening kunnen betalen. Dat is per slot van rekening ook heel modern.

Wat kan de Dyson robotstofzuiger?

Je kunt heel blij zijn dat er een supergadget is waarmee je elke week weer een vervelend huishoudelijk klusje van jouw te-doen-lijstje kunt schrappen. We hebben het hier over de Dyson 360 Heurist robotstofzuiger. Deze robotstofzuiger is namelijk niet voor niets één van de meest gewilde op de markt.

Zoals de meeste Dyson producten ziet de Heurist er prachtig en goed gebouwd uit. Haar fraaie blauwe metallic behuizing zorgt er zeker voor dat deze robot heel gemakkelijk tussen alle concurrenten te herkennen is.

Heel superkrachtig en slim

De Dyson 360 Heurist is een heel superkrachtige en slimme robotstofzuiger. Het draait met maar liefst 78.000 toeren per minuut en genereert 20% meer zuigkracht dan haar voorganger (de 360 Eye Dyson robotstofzuiger).

De borstelstang loopt bovendien over de volledige breedte van de robot om optimaal voor een rand tot rand reiniging te zorgen, waar het ook maar naartoe gaat. Zo krijg je een volledige zuigkracht tot aan alle randen van kamers, waardoor jouw robot ook geen zijvegende borstels meer nodig heeft.

In de stille modus, de laagste stroom optie, biedt de Dyson een batterijduur van 75 minuten.

Geef me licht (in de duisternis)

Terwijl de meeste robotstofzuigers lasernavigatie gebruiken om te detecteren waar ze naartoe gaan, gebruikt de Dyson 360 Heurist hiervoor een camera. Deze Dyson heeft voor als het donker is tevens een extra ring van LED lampjes die oplichten om zo ook prima in het duister te manoeuvreren.

Een snelle en efficiënte reiniging

De 360 Heurist zal ook geen plekje missen. Want met behulp van haar geavanceerde geheugen en quadcore processor leert en past het zich voor een snelle en efficiënte reiniging compleet aan de indeling van jouw huis aan. Het genereert hiervoor een volledige kaart van je huis, die jij kunt bewerken en in zones kunt splitsen.

De Dyson Link app

De installatie van dit alles vindt via de Dyson Link app plaats. Dit is een gebruiksvriendelijke app die ook heel visueel aantrekkelijk al jouw andere compatibele Dyson producten weergeeft. Het op de juiste manier instellen van de 360 Heurist kost misschien wel wat tijd. Maar dit is zeer de moeite waard om ervoor te zorgen dat je volledig van de geavanceerde technologie gebruik maakt die deze schoonmaakrobot jou kan bieden.

Je kunt de Dyson robotstofzuiger ook eenvoudig via de spraakassistent van Google of Alexa vertellen dat het moet schoonmaken en dit dan als gedaan beschouwen.

De beste reinigingsbeurten

Er bestaat geen twijfel over dat de 360 Heurist één van de duurste robotstofzuigers op de markt is. Maar als jij de moeite doet om het via haar app correct in te stellen, dan zul je merken dat het ook één van de beste reinigingsbeurten van alle stofzuigerrobots verstrekt. Hierdoor zal je vooral op de lange termijn veel tijd en moeite besparen.

En met behulp van haar heel krachtige motor reinigt deze Dyson robotstofzuiger al bijna net zo goed als een gewone stofzuiger. Dankzij al deze zuigkracht zuigt het dan ook met gemak allerlei rommel uit het tapijt en vanaf harde vloeren.

Conclusie Dyson robotstofzuiger

De Dyson 360 Heurist is een stijlvolle gadget die het stofzuigen voor je doet. Dit allemaal met slechts één druk op de snelstartknop bovenop de robot of de smartphone knop. Er is daarna (bijna) helemaal geen handenarbeid meer van jou vereist.

Je kunt je voeten zelfs heel relaxed omhoog leggen en een welverdiende pauze nemen terwijl jouw nieuwe favoriete Dyson gadget haar werk doet. Zo heb je dankzij jouw Dyson robotstofzuiger buddy in heel weinig tijd glanzende vloeren en schone tapijten, vrij van stof of puin. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *