Deurbel

Wat is de beste deurbel met camera zonder abonnement?

deurbel zonder abonnement

Laatste Update: May 26, 2024 door Hendrik

Videodeurbellen bieden de veiligheid van een beveiligingscamera en verstrekken jou tegelijkertijd het gemak van tweerichtingscommunicatie. De meeste deurbellen met camera worden echter met een maandelijks abonnement geleverd om de handigste functies ervan te ontgrendelen.

Maar als jij absoluut op zoek bent naar een deurbel met camera die geen langdurige financiële last wordt. Dan moet je videodeurbellen overwegen waarvoor je geen abonnement nodig hebt. Je bent daarvoor op de juiste plaats aanbeland!

Bekijk gelijk alle deurbellen zonder abonnement!

Waarom veel deurbellen met camera een abonnement hebben

De meeste populaire slimme deurbellen (ook wel eens een WiFi deurbel genoemd) hebben een abonnement nodig om toegang tot hun opgenomen beelden te krijgen.

Eufy Eufycam

Veel van de beste deurbellen met camera, zoals die van Nest en Ring, hebben geen ingebouwd geheugen. Waardoor je hun cloud abonnement moet gebruiken, om zo de toegang tot hun basisfunctie van het bekijken van beeldmateriaal te krijgen.

Lokale opslag videobeelden

Er is echter een groeiende markt voor videodeurbellen zonder abonnement. Deze apparaten maken gebruik van een lokale opslag. Wat betekent dat de camerabeelden op het apparaat zelf of een basisstation in jouw huis opgeslagen worden.

Door deze beelden lokaal op te slaan, heb je zonder dat je maandelijkse kosten hoeft te betalen toch de toegang tot de video-opnames. Dit lokaal opgeslagen beeldmateriaal is echter moeilijker te bekijken, omdat je meestal thuis moet zijn om het terug te zien. De uitzondering hierop zijn de toestellen van Eufy. De deurbellen van dit merk zijn daardoor ook de beste keuze. We vertellen jou daar later meer over.

Beste deurbellen zonder abonnement!

Is het veilig om de beelden lokaal op te slaan?

Er is een hoger risico om jouw beeldmateriaal op het apparaat zelf te bewaren. Want dieven kunnen het apparaat stelen en zo ook de beveiligingsbeelden meenemen. Dit is vooral problematisch voor al die apparaten die zonder bekabeling op batterijen werken.

Sommige merken zoals Arlo en Eufy hebben dit probleem echter overwonnen door de lokale opslag op een aparte unit in jouw huis plaats te laten vinden. Als je deze unit op een minder voor de hand liggende locatie plaatst, waar een indringer deze waarschijnlijk niet zal vinden. Dan komt de veiligheid in de buurt van een cloudopslag.

Plus vergeet daarnaast ook niet dat de cloudservices van derden ook voor twijfelachtige beveiligings- en privacypraktijken vatbaar zijn!

Kies jouw deurbel zonder abonnement

De kijkhoek en resolutie van een deurbel camera

Groter is altijd beter, toch? Nou, dat hoeft niet per se voor de kijkhoek van een videodeurbel te gelden. Jazeker, een lens met een grotere beeldhoek bestrijkt natuurlijk een groter gebied. Maar dit betekent ook automatisch dat er details verloren gaan. Omdat het aantal pixels dat een bepaalde activiteit opneemt, noodzakelijkerwijs kleiner is.

Net als bij de standaard beveiligingscamera’s kunnen de deurbelcamera’s met een hogere resolutie jou daarbij helpen. Maar je moet dan wel naar de daadwerkelijke resolutie kijken! Het gebruik van de bijnaam ‘2K’ is bijvoorbeeld zeer misleidend. De 1080p HD videocamera’s hebben immers een standaard 1920×1080 16:9 resolutie. Maar de 2K camera’s kunnen verschillende resoluties hebben.

Denk er ook goed over na waar je jouw deurbel met camera precies gaat plaatsen. Als je enkel de ruimte voor jouw voordeur hoeft te dekken, dan zal een smaller zicht een betere impressie geven van wat belangrijk is. Maar ga zeker voor een groothoeklens als jij graag de hele voortuin wilt bekijken.

Goedkoopste deurbel, 30 euro!

Ga je voor bedraad of een videodeurbel op batterijen

Een echt draadloze deurbel met camera vereist batterijen. Het gebruik van de optie voor een bedrade deurbel zorgt echter voor minder onderhoud. Omdat jij je nu geen zorgen meer over de levensduur van de batterij hoeft te maken.

Houd er verder rekening mee dat de lithium-ion batterijen die in sommige videodeurbellen worden gebruikt, erg gevoelig voor koud weer zijn. En de levensduur van de batterij aanzienlijk zullen verkorten.

Het is echter een kleine moeite om de oplaadbare batterij van een deurbel af en toe even op te laden. Plus de betere smartphone apps waarschuwen je uiteraard wanneer het de hoogste tijd daarvoor is.

deurbel met batterijen

Het gebruik van geavanceerde bewegingsdetectiefuncties

De betere videodeurbellen bieden geavanceerde bewegingsdetectie technologieën. En omvatten mogelijkheden zoals als een slimme menselijke detectie, aanpasbare bewegingsdetectie van omgevingen, snelle reacties en een aanwezigheidsdetectie. Iets wat allemaal door AI technologie aangedreven wordt.

Dit zorgt er niet alleen voor dat jij enkel bewegingsdetectie meldingen krijgt die voor jou van belang zijn. Maar je kunt zo ook sneller in een realistisch tijdsbestek reageren. Want als jij allerlei nutteloze meldingen en valse alarmen ontvangt, dan betekent dit gewoon dat jij deze begint te negeren.

Of dat je de bewegingsdetectie functie zelfs helemaal uitschakelt. Wat zo het doel van een videodeurbel voorbij gaat. Dus hoe meer van deze slimme functies er zijn, hoe beter het jou op de lange termijn zal assisteren.

Een videodeurbel voorzien van infrarood bewegingssensoren

Je zult merken dat sommige deurbellen met camera over infraroodsensoren beschikken. Maakt dit het een betere deurbel? Dat is niet direct het geval. Maar het helpt wel degelijk om het batterijgebruik te verminderen en de responstijd te verbeteren.

Zo’n speciale bewegingsdetector kan per slot van rekening gebruikt worden om de camera onmiddellijk te activeren. In plaats van dat de camera zelf op bewegingen moet letten. Iets wat veel meer stroom verbruikt.

De slimme gadgets van Eufy zijn de beste deurbellen met camera

De beveiligingsapparatuur maker Eufy biedt zeer hoge kwaliteit beveiligingscamera producten, die met veel extra functies geleverd worden. Als onderdeel van het Anker moederbedrijf hebben ze ook een echt goede batterijtechnologie aan boord.

Waardoor het geweldige opties voor een eenvoudige draadloze installatie zijn. De lokale en gecodeerde opslag, de beste camerakwaliteit in haar klasse, plus een Alexa en Google ondersteuning verheffen deze slimme deurbellen boven de mogelijkheden van de concurrentie.

Goedkoopste deurbel, 30 euro!

Eufy by Anker Video Doorbell Battery Set

De Eufy Video Doorbell 1080p is vanwege haar indrukwekkende videokwaliteit, responstijd en aanschafprijs een absolute topper! Het presteert behoorlijk goed in diverse internationale tests.

Deze Eufy Video Doorbell heeft een rechthoekig, strak zwart ontwerp met een knop in het midden die door een blauwe ring omgeven wordt. Ondanks dat er een bedrade versie bestaat, is de Eufy ongelooflijk eenvoudig te installeren als je voor de batterijgevoede variant gaat. Want je hoeft deze enkel maar aan de muur te bevestigen.

Maar zelfs als jij voor de bedrade variant wilt gaan. Dan is de installatie helemaal niet moeilijk en kan in enkele minuten gerealiseerd worden. Sluit daarvoor de draden van de bestaande deurbel op de Eufy aan. Monteer vervolgens de deurbel en omzeil de mechanische bel om deze met die van de Eufy te integreren.

Bekijk nu de beste aanbieding!

Geen optie voor cloudopslag

De Eufy Video Doorbell heeft helemaal geen optie voor cloudopslag. In plaats daarvan worden alle video’s direct in de interne 16 GB opslag van de EufyCam Homebase 2 opgenomen. Dat is een apparaat die direct bij de deurbel wordt meegeleverd. Dit interne geheugen is genoeg voor ongeveer 60 uur aan beeldmateriaal, wat meer dan voldoende is.

De Eufy bevat een visooglens met een horizontaal gezichtsveld van 160 graden, dat bijna je hele voortuin beslaat. Het verticale gezichtsveld is helaas niet zo groot, maar goed genoeg om voldoende van de vloer en het plafond te kunnen zien.

Een 2K video kwaliteit en tweerichtingsaudio

Deze Eufy camera neemt met een 2K resolutie van 2560 x 1920 pixels op en produceert daarmee zeer scherpe video’s. De tweerichtingsaudio op de Eufy deurbel overtreft volgens sommige tests de verwachtingen, omdat het zelfs beter dan de Ring Video Doorbell presteert!

Het beschikt over bewakingszones, een persoonsdetectie en geofencing. Plus een spraak en app bediening via Amazon Alexa en de Google Assistant. Je kunt met dit apparaat ook zelf vooraf een aantal berichten opnemen. Die jij kunt laten afspelen als je niet persoonlijk wilt of kunt antwoorden.

Bekijk nu de beste aanbieding!

 

Eufy Video Doorbell Dual 2 Pro met HomeBase

De Dual 2 Pro met HomeBase is één van de weinige deurbellen die van twee camera’s voorzien is. Er is er één recht naar buiten gericht om de bezoekers (of indringers) te spotten. Plus eentje die naar beneden is gericht om mogelijke pakketleveringen in de gaten te houden.

Naast deze twee camera’s beschikt de Dual 2 Pro ook over HDR beeldtechniek, wat voor levendige videobeelden zorgt. Plus het ondersteunt onder meer bewakingszones, 3 seconden videobeelden voordat de camera beweging detecteert, gezichtsherkenning en persoonsdetectie. Dit allemaal zonder dat er een abonnement vereist is!

Conclusie van wat is de beste deurbel met camera zonder abonnement?

Er zijn verschillende hoog gewaardeerde videodeurbellen zonder abonnement verkrijgbaar. In plaats van de camerabeelden in de cloud op te slaan, slaat zo’n deurbel met camera de video lokaal op. Zo betaal je geen maandelijks bedrag meer, maar heb je toch nog een aangename controle over je video-opnames. 

Deze deurbellen met camera zijn in verschillende maten, vormen en kleuren leverbaar. Als je om esthetiek geeft, dan moet je een deurbel selecteren die bij je huis past. Als jij daarnaast voor een videodeurbel op batterijen gaat, dan hoef jij je ook geen zorgen meer over de bedrading te maken.

Bekijk nu de beste aanbieding!

 

De meeste magie gebeurt in de bijgeleverde app

Hoewel de deurbel camera de belangrijkste hardware is, gebeurt de meeste magie in de bijgeleverde app. De smartphone app levert immers het bedieningspaneel om een tweerichtingscommunicatie te starten, beeldmateriaal te bekijken, enzovoort. Het is daarom erg belangrijk om een deurbel camera te kiezen die van een intuïtieve, gebruiksvriendelijke app gebruikmaakt.

Een uitbreiding op jouw smart home ecosysteem

Als jouw videodeurbel een aanvulling op je smart home opstelling moet zijn. Selecteer dan een deurbel met camera die eenvoudig in het smart home ecosysteem dat je hebt geïntegreerd kan worden. Veel slimme deurbellen zijn gelukkig direct met de Google Assistant en Amazon Alexa compatibel.

Het mag uiteindelijk behoorlijk duidelijk zijn: de beste deurbel met camera zonder abonnement is er niet alleen voor de lol, maar het dient ook als een serieus beveiligingsapparaat!

Veelgestelde vragen

Krijg ik een melding als ik niet thuis ben?

Dit is een belangrijk voordeel van alle slimme deurbellen. Je ontvangt immers pushmeldingen op jouw smartphone. En kunt zo ook overal zien en praten met wie er voor jouw voordeur staat. Deze apparaten zijn op deze wijze zoveel meer dan enkel een camera bij jouw voordeur. 

Is een Eufy videodeurbel zonder abonnement beter dan die van Ring?

Een Eufy heeft geen WiFi signaal nodig om video’s op te nemen. Want deze kunnen lokaal opgeslagen worden. Je kunt zo tegen lagere kosten en zonder dat je voor een maandelijks abonnement hoeft te betalen meer uit de Eufy Video Doorbell halen dan de Ring Doorbell!

Wat zijn de voordelen van een smart assistant integratie?

Als je een favoriete stemassistent hebt (waarschijnlijk Amazon Alexa of Google Home), zorg er dan voor dat de deurbel hiermee geïntegreerd kan worden. Dit ontgrendelt diverse extra voordelen, zoals het gebruik van slimme luidsprekers als deurbel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *