Robotstofzuigers

Blaupunkt robotstofzuiger

Blaupunkt robotstofzuiger

Laatste Update: May 26, 2024 door Hendrik

Het idee van een robot die volautomatisch door jouw woning gaat en je vloeren en vloerbedekking consequent schoonmaakt, klinkt wellicht als een bijzondere luxe droom die veelal buiten het bereik van de gewone man of vrouw ligt.

Update: lees nu onze koopgids van de beste robotstofzuiger! Een nieuwe nummer 1!

Maar gelukkig hoeft dat tegenwoordig echt niet het geval te zijn. Want in de loop der jaren zijn de geautomatiseerde vloerreinigers, oftewel robotstofzuigers, een stuk betaalbaarder voor het gewone volk geworden. Zo ook de Blaupunkt robotstofzuiger modellen.

De Beste Robotstofzuiger: iRobot Roomba Combo j9+

Enkel voor de simpele schoonmaakklussen

We moeten je er wel op wijzen dat de meeste robotstofzuigers voor kale vloeren en middelzwaar tapijt zijn ontworpen. Dus al jij thuis over een vloerbedekking beschikt die lange lussen van meer dan 1cm heeft, dan kan je nieuwe robotstofzuiger hier mogelijk niet bovenop klimmen of zal er zeker in vast komen te zitten.

De meeste goedkopere robotstofzuigers kunnen echt wel stof en vuil van harde vloeren opvegen. Maar voor het schoonmaken van tapijt wil je zeker een robotstofzuiger met een rolborstel hebben. En eentje met zoveel mogelijk vermogen (Watt) of zuigkracht (gemeten in Pa of Pascal).

Qua werking anders dan een standaard stofzuiger 

Daarnaast moet je ook zeker weten dat als het om flexibiliteit gaat, een robotstofzuiger anders werkt dan een standaard stofzuiger. Sommige modellen kun je met je smartphone bedienen, je kunt er schoonmaakschema’s voor instellen en nog veel meer. Maar de robotstofzuiger is voornamelijk bedoeld voor enkel het schoonmaken van vloeren.

Is de aanschaf van een low-budget robotstofzuiger de moeite waard?

Een low-budget robotstofzuiger is zeker de moeite waard als jij iemand bent die geen tijd heeft om regelmatig te stofzuigen, of die fysiek niet kan stofzuigen of je iemand bent die gewoon niet van stofzuigen houdt. Dit zijn allemaal zeer geldige redenen.

Niet voldoende zuigkracht

Hoe graag je het ook zou willen, zijn sommige goedkopere robotstofzuigers gewoon niet goed uitgerust om tapijt te kunnen reinigen. Ze hebben ofwel niet genoeg zuigkracht of beschikken niet over de juiste borstels om echt in jouw tapijt te kunnen ‘graven’ om zo het daarin ingebedde vuil of stof en haren mee op te zuigen. Je krijgt dus waar waarvoor je betaalt.

Enkel bedoeld voor licht schoonmaakwerk

Hoe dan ook, een goedkope Blaupunkt robotstofzuiger zal meestal prima als een aanvullend reinigingsapparaat fungeren dat wel degelijk jouw dagelijkse schoonmaak doet. Maar je zult toch echt wel af en toe een diepe reiniging met een standaard stofzuiger moeten doen. Ze vervangen een standaard rechtopstaande stofzuiger dus niet volledig.

Ga op zoek naar een goede mix van functionaliteit en prijs

Bij de aanschaf van een low-budget robotstofzuiger wil je absoluut een goede mix van functionaliteit en prijs vinden. De exemplaren zo tussen de € 250 en € 400 zullen meestal van een behoorlijke kwaliteit zijn en jouw allerhande functies bieden die ervoor zorgen dat jouw huis er echt wel schoon uitziet en aanvoelt.

Hieronder vind je meer informatie over twee Blaupunkt robotstofzuiger uitvoeringen die in deze prijsklasse vallen.

Blaupunkt Bluebot Xtreme

Dweilfunctie, lange batterijduur en goed zuigvermogen

Je kunt op het internet veel positieve reviews over deze Blaupunkt robotstofzuiger lezen. Het is dan ook zeker een budgetvriendelijke vacuümrobot met handige functies. De Bluebot Xtreme is een robotstofzuiger met een ingebouwde dweilfunctie. Volgens de maker zelf gaat deze Blaupunkt robotstofzuiger tot 230 minuten op een enkele stroomlading mee en heeft het een zuigvermogen van 3000 Pa.

Intelligente navigatie, app bediening en ‘no-go zones’

Het biedt niet alleen een intelligente navigatie, maar alsmede een 360 graden radar laser. Het beschikt over een eigen app en kan alsmede via een spraakassistent bediend worden. De app geeft je de beschikking over interactieve vloerplattegronden en je kunt er eveneens zogenaamde ‘no-go zones’ instellen.

Grijpgrage borstels, weinig geluid en een strak ontwerp

Dankzij de twee kleine borstels kan met de Bluebot Xtreme ook het stof aan de randen van een ruimte worden bereikt en grotendeels op worden gevangen. Deze vacuümrobot doet haar werk met ongeveer 60 dB ook niet bijzonder luid. En er bestaat zelfs nog een iets stillere zuigmodus.

En het oog wil natuurlijk ook wat. De Bluebot Xtreme heeft gelukkig een visueel chique en strak ontwerp.

Blaupunkt Bluebot Xboost BPK-VCBB1XB

Compact, elegant en duurzaam

De Blaupunkt Bluebot Xboost, het duurdere schoonmaak zusje van de Bluebot Xtreme, oogt lekker compact en ziet er met haar krasvaste gehard glazen kap elegant uit. Alle componenten, waaronder haar laadstation en afstandsbediening maken een robuuste en duurzame indruk. Dus dat is gelijk al een gerustellend teken.

Met haar platte verschijning van slechts 7,6 centimeter hoog kan de Bluebot Xboost zelfs onder zeer lage meubels of bedden schoonmaken. Het kan bovendien prima met dorpels overweg en alle harde vloeren en laagpolige tapijten. Haar zuigkracht is 1800 Pa en het gaat ongeveer 120 minuten op een batterijlading mee.

Dubbel filter systeem

Het dubbele filtersysteem van deze Blaupunkt robotstofzuiger combineert een hoofdfilter met een HEPA filter. Dit zorgt ervoor dat de robotstofzuiger niet alleen de vloeren prima van stof, dierenharen en ander vuil ontdoet, maar filtert zo ook direct de lucht in jouw woning. Zo helpt de Bluebot Xboost mee allerlei vervelende allergieën te bestrijden.

Veel bedieningsmogelijkheden en programmeerbaar

De Blaupunkt Bluebot Xboost is heel eenvoudig via de iOS en Android app te bedienen, maar kan verder ook via de standaard afstandsbediening of touch display op de robot zelf in werking gezet worden. Een spraakbediening via Alexa en de Google Assistant is evenzo mogelijk.

Het is als laatste ook heel prettig om te weten dat de Xboost programmeerbaar is. Deze vacuümrobot kan daardoor ook ‘s nachts of wanneer jij niet thuis bent jouw huis aangenaam schoonmaken.

Conclusie Blaupunkt robotstofzuiger

Een Blaupunkt robotstofzuiger levert optimale prestaties voor een redelijke prijs. Plus ze zien er tevens heel modern uit. Hoewel deze Blauwpunkt robotstofzuigers misschien niet echt met premium functies geleverd worden, zoals de zelflediging van de stofzuigerzak, zijn ze volgens de vele testen en reviews nog steeds aantoonbaar één van de beste low-budget robotstofzuigers die je momenteel kunt krijgen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *