Kruimeldief

De onmisbare Black en Decker kruimeldief

black en decker kruimeldief

Laatste Update: August 18, 2022 door Hendrik

Het is absoluut niet praktisch om een omvangrijke stofzuiger van volledige grootte voor de alledaagse kleine rommel in je huis te gebruiken. Als je kleine rommel hebt die je graag snel wilt opruimen, pak dan een kruimeldief. Of de dustbuster, zoals een Black en Decker kruimeldief ook wel genoemd wordt.

Zo’n Black and Decker kruimeldief is een compacte, draadloze handstofzuiger, die perfect voor lichte reinigingstaken geschikt is. Hoewel haar relatief kleine capaciteit en beperkte gebruiksduur betekenen dat het waarschijnlijk niet als jouw primaire stofzuiger zal dienen. Is zo’n compacte vuilzuiger zonder meer zeer handig om je woning goed schoon te houden.

Over Black en Decker

black en decker kruimeldief
kruimeldief black en decker
black decker kruimeldief
black and decker kruimeldief
black & decker kruimeldief

 

BLACK+DECKER, een merk van Stanley Black & Decker, zet al sinds 1910 de standaard voor innovatie en design. Black en Decker is sindsdien van een kleine machinewerkplaats in Baltimore in de Verenigde Staten tot een wereldwijde productie krachtpatser geëvolueerd. Dit met een brede reeks van kwaliteitsproducten die in en rond het huis worden gebruikt. Zo ook de alom bekende dustbuster.

Wat van een Black & Decker kruimeldief te verwachten

De handstofzuigers van Black & Decker zijn allemaal eenvoudig en gebruiksvriendelijk in het gebruik. Het loskoppelen en legen van de stofbak en het filter van de kruimeldief varieert per dustbuster. Er zijn vele Black en decker kruimeldief uitvoeringen verkrijgbaar. We behandelen hieronder een paar uitvoeringen.

De drie beste Black en Decker kruimeldief varianten

Beste compacte kruimeldief: BLACK+DECKER WDA315J-QW

 

De draadloze BLACK+DECKER WDA315J-QW handstofzuiger is een zeer betrouwbare en compacte kruimeldief. Het biedt een grote zuigkracht en een snoerloos ontwerp. Het weegt slechts 0,89 kilogram, dus is het met haar lichte gewicht simpel te hanteren.

De direct meegeleverde muurbevestiging is ook geweldig. Want dit maakt het opbergen tussen het gebruik door wel heel gemakkelijk. Het is over het algemeen is een uiterst betaalbare optie die de kleine schoonmaakklussen klaart.

Beste dustbuster voor dierenharen: BLACK+DECKER DVA325JP07-QW

 

De BLACK+DECKER DVA325JP07-QW is perfect voor het opzuigen van dierenharen op harde vloeren, tapijt en meubelstoffering. Deze stofzuiger weegt 1,41 kilogram, maar zelfs kinderen kunnen het nog steeds gebruiken om rommel op te ruimen. Om zo hun steentje aan de dagelijkse schoonmaakroutines bij te dragen.

Deze Black Decker kruimeldief bevat een grote stofbak, waardoor je tijdens het schoonmaken minder vaak naar de vuilnisbak hoeft om die bak te legen. Deze vacuüm pakt met haar gemotoriseerde borstelkop zonder problemen al het huisdierenhaar aan. Het is echter aan te raden om het spleetmondstuk te gebruiken om ander groot vuil op te zuigen.

Controleer de gemotoriseerde opzetborstel regelmatig en maak deze ook na elk gebruik schoon. Zo zal de Black & Decker kruimeldief altijd optimaal presteren en langer meegaan.

In tegenstelling tot de meeste andere handstofzuigers heeft deze Black and Decker kruimeldief ook een powerboost stand, die de zuigkracht aangenaam verhoogt. Een batterij indicator op het handvat geeft bovendien aan hoeveel stroom er nog over is. Voordat de stofzuiger weer opgeladen moet worden.

Meest veelzijdige handstofzuiger: BLACK+DECKER PD1820L-QW

 

De BLACK+DECKER PD1820L-QW is zonder twijfel haar aanschafprijs waard. Met haar wat grotere omvang maar bijzonder flexibele ontwerp, zal deze mini stofzuiger de gebruiker met haar kracht verrassen.

De stofzuigerslang van maar liefst 1,2 meter lang kan simpel op alle moeilijk bereikbare plekken in jouw huis komen. Zoals achter jouw bank of tussen de kussens ervan. Met de flinke zuigkracht blijft er ook echt geen kruimel achter!

Deze dustbuster zuigt niet alleen al het vuil op, maar doet dit ook zonder de grote stofbak te hoeven legen. Het presteert zo bijna op hetzelfde niveau als een standaard stofzuiger. Maar is veel draagbaarder en efficiënter. Plus weegt slechts 1,47 kilogram.

Het is echter wel vermeldenswaard dat deze dustbuster twee handen nodig heeft om het optimaal te bedienen. Namelijk één hand om het apparaat vast te houden en eentje om met de slang ervan te stofzuigen. De PD1820L-QW heeft (helaas) ook bijna het geluidsniveau van zo’n standaardstofzuiger.

Het intuïtieve opzetstuk voor het verwijderen van huisdierenhaar is een perfecte tool. Het haar raak zo niet verstrikt in de slang of stofbak. En wanneer jij klaar met het gebruik bent van deze Black and Decker kruimeldief, dan wikkel je voor een eenvoudige en compacte opslag de slang om de machine.

Waar moet je bij een kruimeldief Black en Decker op letten?

Het gewicht

De meeste dustbusters zijn relatief licht van gewicht, maar sommige zijn misschien wat zwaarder. De zwaardere uitvoeringen zijn soms wat oncomfortabeler vast te houden. De bijgeleverde hulpstukken en ingebouwde accu zijn vaak de bron van dit extra gewicht. Houd daar dus goed rekening mee bij het zoeken naar de perfecte Black & Decker kruimeldief voor jou.

De krachtbron

Deze draadloze Black & Decker modellen kunnen vrijwel overal schoonmaken. Maar moeten meestal wel na ongeveer 20 minuten gebruik opgeladen worden. Overweeg daarom waar en hoe lang jij van plan bent om jouw stofzuiger te gebruiken. Om zo de juiste krachtbron optie voor jou te vinden.

De hulpstukken

Als jij enkel een licht van gewicht vuilzuiger zoekt die al jouw kleine rommel kan opruimen. Dan maak jij je misschien geen zorgen over wat er nog meer bij deze dustbuster geleverd wordt. Maar als jij met je Black Decker kruimeldief allerlei krappe spleten, meubels of andere ruimtes wilt schoonmaken.

Zorg er dan voor dat je er eentje met de juiste hulpstukken selecteert. Een slang, bekledingsborstel en spleetmondstuk zijn veel voorkomende hulpstukken die jouw compacte stofzuiger een flink stuk veelzijdiger zullen maken.

Hulpstukken voor huisdierenhaar

Handige hulpstukken zoals kleine borsteltjes voor het schoonmaken van toetsenborden. Of speciale spleetmond/borstelmond stukken voor de toegang tot allerlei krappe hoekjes zijn bijzonder handig. Let echter ook op de opzetstukken voor dierenhaar.

Want als jouw huishouden één of meer viervoeters heeft, dan wil je ongetwijfeld een mini vacuüm met een opzetstuk voor huisdierenhaar overwegen. Om zo uiterst efficiënt en effectief alle oppervlakken in jouw woning en/of auto schoon te maken. Daar waar het huisdier van jou ook rondhangt.

Veelgestelde vragen black en decker kruimeldief

Hoe maak ik een dustbuster schoon?

Om jouw Black & Decker dustbuster schoon te maken, begin je met het legen van de stofbak. Raadpleeg de handleiding van je kruimeldief voor de specifieke instructies omtrent het reinigen van het ingebouwde filter.

Je kunt de binnenkant van de mini stofzuiger met een stofdoek schoonvegen of in andere gevallen soms met water en zeep wassen. Droog de onderdelen goed voordat jij de vuilzuiger weer in elkaar zet en gebruikt.

Hoe vaak moet ik het filter van een dustbuster vervangen?

Hoe vaak je het filter van jouw Black and Decker kruimeldief moet vervangen, hangt af van hoeveel je het gebruikt. Maar een goede vuistregel is, voor als je het vaak gebruikt, om het om de zes maanden te vervangen. Als je daarvoor al een zuigkrachtverlies opmerkt, dan is dat wellicht een teken dat je mogelijk eerder een nieuw filter nodig hebt.

Black en Decker kruimeldief conclusie

Als jij een huiseigenaar bent, dan is een stofzuiger een essentiële tool om te bezitten. Het grote nadeel van zo’n standaard vacuüm is echter dat het veelal vrij omvangrijk is. Waardoor het lastig in het gebruik kan zijn als je slechts een kleine klus hebt.

Bij deze kleine klussen is de beste Black & Decker kruimeldief een veel betere optie. Deze kleinere stofzuigers zijn immers perfect voor het opruimen van alle kleine rommel. Ze zijn in veel gevallen ook perfect voor het verwijderen van dierenharen en voor het gebruik in een auto. Sommigen kunnen zelfs vloeistoffen opzuigen.

Ze zijn een ideaal hulpmiddel vanwege hun aangename wendbaarheid en lichtgewicht ontwerp. Plus vergeet ook het gemak van een snoerloze functionaliteit niet. We zijn er stellig van overtuigd, dat welk model Black and Decker kruimeldief je uiteindelijk ook uitkiest, je hier zeker geen spijt van zult krijgen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *