Alarmsysteem

Alarmsysteem zonder abonnement

Alarmsysteem zonder abonnement

Laatste Update: September 5, 2022 door Hendrik

Je bent hier op deze webpagina aanbeland om zo het beste doe-het-zelf alarmsysteem zonder abonnement te vinden. Want een alarmsysteem kopen zonder allerlei maandelijkse kosten, dus zonder contract, en als het kan zonder enige installatiekosten brengt veel voordelen met zich mee.

Lees nu onze koopgids beste alarmsystemen!

Waarom een contract ondertekenen?

Waarom laten sommige alarmsysteem bedrijven je zonder meer een contract ondertekenen? Nou, dat is gemakkelijk te begrijpen! Want met een contract kunnen ze jou verplichten om voor hun monitoring diensten te betalen, en zul je in dit geval alsook voor een lange tijd aan hun product verbonden zijn.

Een alarmsysteem kopen voor bij jou thuis kan in dit geval duur zijn. De initiële uitrustingskosten zijn in sommige gevallen ook aanzienlijk. Dit is vrijwel zeker het geval als jij over een groot huis met meerdere toegangspunten beschikt en een groot gebied moet beschermen.

Het hoeft echt niet zo duur!

Maar meer gemoedsrust voor in jouw huis bereiken hoeft niet altijd duur of moeilijk te zijn. Jazeker, de meer traditionele alarmsystemen vereisen vaak lange contracten en een dure professionele installatie. 

Topmerken zoals Bosch, Eufy, Gigaset en Somfy hebben daarentegen een volledig assortiment aan allerhande low-budget beveiligingsproducten met duidelijke prijskaartjes en 2 jaar garantie. Ze bieden zo heel fijne doe-het-zelf alarmsystemen voor bij jou thuis.

Heel simpel zelf te installeren!

Deze heel moderne en ‘slimme’ versies van alarmsystemen kun je, omdat deze producten plug-and-play zijn, immers heel simpel zelf installeren. Dit alles zonder maandelijkse kosten en zonder contract.

Je kunt bij Coolblue bijvoorbeeld al een 5-delig Eufy Home Alarm Kit starterspakket voor iets meer dan 150 euro vinden. Dit maakt het met zijn ingebouwde sirene en solide prestaties voor deze prijs wel een heel aangenaam doe-het-zelf alarmsysteem voor iemand die enkel een eenvoudige basisbeveiliging zoekt.

Snel te plaatsen en gemakkelijk te verhuizen!

De doe-het-zelf markt voor woningbeveiliging is juist om deze reden in de afgelopen jaren flink gegroeid. Het is nu dankzij Coolblue namelijk mogelijk om binnen een zeer kort tijdsbestek voor een behoorlijk schappelijk bedrag een volledig bewaakt beveiligingssysteem in jouw huis te plaatsen.

Bovendien worden deze alarmsystemen niet permanent bedraad in jouw huis aangebracht. Ze zijn daarom ideaal voor als je huurt of als jij van plan bent ze mee te nemen wanneer je mocht verhuizen.

Wel of niet een alarmsysteem met een IP camera

Sommige van deze alarmsystemen zonder abonnement ondersteunen alsook WiFi camera’s, dit zowel voor binnen als buiten jouw huis. Het is een leuke functie voor als je een wat meer compleet alarmsysteem wilt bouwen. En de beelden zijn evenzo waar jij je ook maar ter wereld bevindt te bekijken.

Maar deze IP camera’s zijn niet beslist nodig als jij je huis enkel tegen indringers wilt beveiligen of op specifieke noodgevallen wilt controleren. Het biedt desondanks absoluut een extra laag bescherming en beveiliging voor jouw huis en het kan ook zeker geen kwaad om er eentje in jouw alarmsysteem op te nemen.

Melden van beweging en andere situaties

Een goed alarmsysteem is echter wel in staat om de toegangspunten tot jouw huis, zoals deuren en ramen, goed te bewaken. Om evenzo op beweging in jouw huis te letten en een luid alarm te laten klinken.

Een nog uitgebreider systeem kan daarnaast ook mogelijke branden, waterlekken en andere noodsituaties checken. Zelfs wanneer jij even niet thuis bent. Ten slotte is een goed modern alarmsysteem gemakkelijk via een smartphone overal te monitoren plus in en uit te schakelen.

Hoe het beste alarmsysteem zonder abonnement te kiezen

Om het beste alarmsysteem (voor in) huis zonder maandelijkse kosten te kiezen, moet je zeker eerst al jouw beveiligingsbehoeften beoordelen, je budget bepalen en de installatie plannen.

Je beveiligingsbehoeften bepalen

Hoewel de instapsystemen niet zo heel veel geld kosten, zijn ze qua mogelijkheden ook vrij eenvoudig en heb je wellicht meer mogelijkheden of opties nodig. Onderzoek daarom eerst het aantal toegangspunten tot jouw huis. De meeste low-budget systemen zijn ontworpen voor het equivalent van een klein appartement of huis.

Je budget bepalen

Hoewel jij met de hierboven genoemde systemen van Coolblue geheel gratis zelf de monitoring ervan kunt uitvoeren, zijn de beveiligingexperts het erover eens dat het betalen van een maandelijks bedrag voor extra monitoring meer veiligheid biedt. Dit brengt echter wel extra maandelijkse kosten met zich mee.

Daarnaast is het zo dat een toevoeging van extra functies, zoals smart sensors of extra IP camera’s alsook een hogere aanschafprijs met zich meebrengt.

De installatie plannen

Alle Coolblue alarmsystemen zonder abonnement maken een eenvoudige doe-het-zelf installatie mogelijk en bieden eveneens stapsgewijze handleidingen. Er is daarnaast veelal ook een telefonische of chat ondersteuning voor als je nog wat extra hulp nodig hebt.

Controleer daarom de openingstijden van het ondersteuningscentrum van het alarmsysteem bedrijf en of het eventueel ook additionele installatieservices biedt voor de meer wat gecompliceerde alarmapparaten zoals IP camera’s.

Conclusie alarmsysteem zonder abonnement

Niet alle alarmsystemen vereisen een abonnement. Je kunt bij Coolblue uit geweldige betaalbare opties kiezen, om zonder maandelijkse kosten jouw huis toch heel aangenaam te beschermen.

De low-budget systemen die over een IP camera beschikken, bieden allemaal een gratis realtime weergave. Maar de meeste systemen vereisen echter een maandelijks bedrag voor het opslaan van deze video-opnames. Met een zogenaamd ‘opnameplan’ slaan ze jouw video’s dan voor een bepaalde tijd in de cloud op. Dit is meestal voor een periode van 30 dagen.

De gemiddelde kosten

 

De aanschafkosten van een alarmsysteem zonder abonnement hangt over het algemeen van de functies af die het systeem biedt die jij wilt installeren. Dat kan per woning sterk verschillen. Een redelijk volledig doe-het-zelf alarmsysteem zonder abonnement kost bij Coolblue gemiddeld tussen de 250 en 400 euro.

Een plug-and-play achtige installatie

 

Het installeren van zo’n alarmsysteem zonder abonnement vindt in de meeste gevallen via een eenvoudige plug-and-play achtige installatie plaats, die minder dan een uur duurt. En sommige alarmsystemen zonder abonnement bieden tegenwoordig eveneens allerhande slimme geautomatiseerde functies plus ingebouwde integraties met de beroemde smart home systemen zoals Amazon Alexa en de Google Assistant.

Deze automatiseringsfuncties variëren echter sterk van systeem tot systeem. Dus lees daarom absoluut eerst alles over elk systeem dat jij overweegt, zodat je zeker weet dat dit alarmsysteem alle mogelijkheden verstrekt waarnaar jij binnen jouw budget naar op zoek bent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *