Alarmsysteem

Alarmsysteem woning

Alarmsysteem woning

Laatste Update: May 26, 2024 door Hendrik

Je woning goed beveiligen is veel meer dan enkel een alarmsysteem kopen. Een alarmsysteem woning aanschaffen is desondanks een heel goed afschrikmiddel. Toch zijn er nog veel andere voorzorgsmaatregelen en apparaten waar je rekening mee moet houden om jouw eigendommen en je gezin zo veilig mogelijk te houden.

Lees nu onze koopgids beste alarmsystemen!

Je dagelijkse routines nagaan

De meeste inbrekers zullen zich bijvoorbeeld met jouw routine vertrouwd maken voordat ze daadwerkelijk proberen in te breken. Bovendien vinden veel inbraken tijdens de vroege ochtend tot halverwege de middag plaats wanneer de bewoners van het huis op school of op het werk zijn. Een andere veel voorkomende aangelegenheid is wanneer jij op vakantie bent.

Dieven zoeken verder naar een gemakkelijke toegang. Ze willen het liefst zo snel mogelijk in en uit jouw woning gaan. Een alarmsysteem kopen en plaatsen zal hun voortgang vertragen of met een sirene de aandacht op hen vestigen. Dus is dit zeker een prima afschrikmiddel om ze te weren.

Het schrikeffect van een huisalarm

Het is verder bewezen dat alle duidelijke tekenen van de aanwezigheid van een alarmsysteem, zoals stickers, tuinborden en buitencamera’s voor videobewaking, een inbreker al afschrikken. Ze zoeken dus eerst naar tekenen van een alarm, en nog meer dieven zullen hun poging direct opgeven als ze er inderdaad eentje zien.

De gemakkelijkste weg in

Bij een alarmsysteem woning plaatsen moet je zeker nadenken over de mogelijke manieren om jouw huis in en uit te gaan. Als jij een inbreker zou zijn, hoe zou jij je dan naar binnen begeven? Als het voor jou relatief eenvoudig is om een toegang tot je pand via bijvoorbeeld een deur te krijgen, dan kun je ervan uitgaan dat dit ook voor inbrekers gemakkelijk het geval kan zijn.

De ramen moeten eveneens sloten met een sleutel hebben, die idealiter in het frame vastgezet worden in plaats van enkel in het handvat. Vergeet daarnaast ook de mogelijke zolderluiken of dakramen niet. Plus dubbel glas is evenzo een stuk moeilijker voor indringers om stil in te breken.

Wat doet een alarmsysteem?

Het beste alarmsysteem (voor in) huis is dan ook een heel effectieve manier om jouw huis via de daarbij behorende deur- en raamsensoren tegen een illegale binnenkomst te beschermen. Ze gebruiken hiervoor een centraal basisstation om een willekeurig aantal sensoren te besturen die verschillende toegangspunten tot jouw eigendom bewaken.

Een goed alarmsysteem kopen heeft zodoende te maken met het aanschaffen en plaatsen van voldoende sensoren, waaronder ook minimaal één bewegingssensor om jouw huis tegen vervelende dieven af te schermen. Je kunt het daarnaast ook met een video deurbel uitbreiden en/of een IP camera om jezelf nog meer gemoedsrust te kunnen schenken.

Het gemak van een IP camera

Want zo’n IP camera die in je huis geplaatst is kan jou te allen tijde voor gevaar waarschuwen. Het kan daarbij niet alleen afschrikwekkend werken, maar het kan tevens hulp bieden wanneer jij niet thuis bent. Met een video deurbel is het ook gemakkelijk te zien of er een onbekend persoon voor de deur staat. De videobeelden hiervan zijn eveneens eenvoudig, waar jij je op dat moment ook maar bevindt, te aanschouwen en soms op te nemen.

Een slim alarmsysteem

Een echt modern alarmsysteem woning is dus ook zeker zeer slim! Dankzij de heel moderne draadloze internet mogelijkheden, apps en spraakassistenten kan je namelijk een heel bijzonder smart beveiligingssysteem creëren. En dat hoeft nog niet eens heel veel geld te kosten! Want voor minder dan 130 euro is er namelijk al een heel compleet Eufy doe-het-zelf basissysteem met een ingebouwde sirene verkrijgbaar.

Zo’n slim alarmsysteem is vaak met de Google Assistant of Amazon Alexa smart home systemen te integreren. Dit zijn systemen waar je alsook andere slimme thuisapparatuur mee kan verbinden. Slimme lampen zijn daarbij een heel uitstekende aanvulling op elk slim alarmsysteem. Ze detecteren immers ook beweging in het pand en verlichten jouw eigendommen dan vaak automatisch. Iets wat vooral voor dieven lastig is, want die werken liever in het donker.

De andere voordelen van een smart home alarmsysteem

Een ander voordeel van zo’n slim smart home beveiligingssysteem is, dat het veel meer kan omvatten dan het detecteren van een inbraak. Een echt slim beveiligingssysteem detecteert namelijk ook een aantal andere bedreigingen, waaronder rook, brand, koolmonoxidevergiftiging plus waterschade.

Zo kan het beste alarmsysteem (voor in) huis jou tegen (bijna) alle mogelijke gevaren behoeden. Een alarmsysteem kopen die onderdeel van zo’n combinatie kan maken is dus zonder meer een groot pluspunt. En een belangrijke investering voor een veilige toekomst bij jou thuis.

Op afstand te monitoren en bedienen

Door een zeer slim alarmsysteem woning te installeren, weet je ook zeker dat jouw huis veilig, beschermd en bewaakt is. Zelfs als het op dat moment even niet bewoond is. Als er ingebroken mocht worden, dan zal jouw huisalarm jou via een app en sirene waarschuwen, zodat je weet dat er een indringer is.

Voor een volledige toegang op afstand biedt een goed modern en slim alarmsysteem natuurlijk een geavanceerde app waarmee jij jouw alarmsysteem volledig via een smartphone, tablet of laptop kunt bedienen.

Hier kun jij jouw alarmsysteem niet alleen mee in- en uitschakelen, maar alsook live videostreaming bekijken, de systeemstatus controleren en via het alarm een melding van elke gebeurtenis op jouw mobiele gadget ontvangen. Dit allemaal voor een totale gemoedsrust wanneer jij niet thuis bent.

De mogelijkheid van een externe beveiligingsservice

Sommige van de meer geavanceerde alarmsystemen kunnen zelfs automatisch de politie of een andere aangewezen persoon of instantie waarschuwen, wat de kans van de inbrekers nog verder drastisch verkleint en jouw huis zodoende nog beter tegen diefstal beschermt.

Er is hier echter vaak een extra beveiligingsservice voor nodig, waar apart maandelijks voor betaald moet worden. Maar dat laatste hoeft gelukkig ook niet altijd veel geld te kosten. Het Ring alarmsysteem biedt namelijk al een huis bewakingsservice voor slechts 10 euro per maand!

Een alarmsysteem woning conclusie

Het mag duidelijk zijn: het kopen en installeren van een uitgebreid slim huisalarm met alle mogelijke additionele smart apparaten levert veel meer belangrijke voordelen op dan jou enkel van een (mogelijke) inbraak op de hoogte te stellen. En als je het juiste systeem uitkiest, dan is deze voor een heel schappelijk bedrag geheel zelf te plaatsen.

Maar het allerbelangrijkste voordeel is misschien wel het gevoel van veiligheid en comfort dat je krijgt bij de aanschaf van zo’n huisalarm. Want behalve dat je ook daadwerkelijk veilig bent, zal het vertrouwen van je veilig te voelen jou ook helpen om een veel productiever, gezonder en gefocuster persoon te zijn. Dat is per slot van rekening wat een onbezorgde nachtrust jou allemaal kan bezorgen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *