Robotstofzuigers

AEG robotstofzuiger

AEG robotstofzuiger

Laatste Update: May 26, 2024 door Hendrik

Er zijn veel personen die robotstofzuigers enkel als technisch speelgoed bestempelen die geen plaats in het huishouden hebben. Dit omdat ze volgens hen simpelweg te duur zijn en gewoon niet in de buurt van de prestaties van een conventionele stofzuiger komen. Maar is dat wel waar? Of kan een AEG robotstofzuiger bijvoorbeeld wel degelijk heel handig en effectief zijn om je woning schoon te houden?

Update: lees nu onze koopgids van de beste robotstofzuiger! Een nieuwe nummer 1!

De Beste Robotstofzuiger: iRobot Roomba Combo j9+

Voor een schonere leefomgeving

Welnu, een regelmatig werkende stofzuigerrobot zorgt veelal voor een heel bevredigend niveau van reinheid in het dagelijks leven thuis. Dit omdat veel zichtbaar vuil dan niet lang meer blijft liggen. Veel eigenaren laten hun stofzuigerrobot ook wat vaker door hun huis rijden dan dat ze zelf zouden stofzuigen. Ook dit draagt ​​bij aan een schonere leefomgeving.

Veel tijd en moeite besparen

Desondanks kan een stofzuigerrobot een conventionele rechtopstaande stofzuiger niet volledig vervangen. Ze leveren immers een veel zwakkere zuigkracht dan een klassieke stofzuiger en komen ook niet overal.

Maar een stofzuigerrobot kan je zonder meer veel tijd en moeite besparen, aangezien dit type stofzuiger jouw individuele kamers prima zelfstandig kan stofzuigen. En na het stofzuigen ook weer vanuit zichzelf naar het laadstation terug kan keren.

De AEG robotstofzuiger familie

De naam AEG heeft absoluut geen introductie nodig. Want ondanks dat het niet direct een high-end merk te noemen is, staat het wel als een betrouwbaar kwaliteitsmerk bekend. Dit van oorsprong klassieke Duitse merk is tegenwoordig één van de belangrijkste merken binnen de Electrolux Group.

Hieronder vertellen we jou meer over enkele AEG robotstofzuiger modellen, die qua naam en mogelijkheden wel heel erg veel op elkaar lijken. Dit omdat ze allemaal uit de RX9 familie afkomstig zijn. Geen enkel model hiervan beschikt trouwens over een dweilfunctie.

AEG RX9-2-4STN

Alle AEG robots vallen gelijk al behoorlijk op, aangezien ze niet rond maar driehoekvormig zijn. Dankzij dit unieke driehoekige ontwerp en haar effectieve zijborstel reinigt een AEG robotstofzuiger moeiteloos langs hoeken en randen.

‘XL Powerbrush’ en ‘3D-Vision Technologie’

Om ervoor te zorgen dat jouw huis grondig met haar ‘XL Powerbrush’ wordt schoongemaakt, scant de AEG RX9-2-4STN met een camera en lasers alle omstandigheden om haar heen. Iets wat AEG zelf ‘3D-Vision Technologie’ noemt.

Het maakt zo ook een plattegrond van je woning, iets wat ook wel mapping genoemd wordt. Het kan daardoor alle ruimtes vrij precies stofzuigen zonder obstakels tegen te komen.

In de bijbehorende app van de RX9-2-4STN vind je dan de aangemaakte plattegrond van jouw huis terug. Deze ‘AEG RX9’ app biedt je tevens de mogelijkheid om specifieke schoonmaakschema’s in te voeren of zogenaamde ‘no-go’ gebieden te selecteren die van de schoonmaaksessie uitgesloten moeten worden.

Maximaal 70 minuten batterijduur

De RX9-2-4STN van AEG werkt op een hoogwaardige accu die een batterijduur tot maximaal 70 minuten heeft. Wanneer dit batterijniveau te laag wordt, dan rijdt deze slimme robot automatisch naar het laadstation terug. Waarna het na ongeveer twee uur weer op weg naar de plek gaat waar het met stofzuigen stopte.

AEG RX9-2-4ANM

De AEG RX9-2-4ANM is het oudere zusje van de RX9-2-4STN. Deze 2019 uitvoering kan met haar acculading een iets groter vloeroppervlak schoonmaken dan de 4STN, namelijk 76 m2 in plaats van 60 m2. Maar het iets duurdere AEG RX9-2-6IBM model kan maar liefst 108 m2 per acculading aan. Dit zijn overigens de m2 oppervlakken die Coolblue aangeeft, dus niet de fabrikant zelf.

AEG RX9-2-6IBM

Volgens enkele producttesten zijn de sterke punten van dit model haar vlotte bediening en de betrouwbare plus systematische manier van werken. Want ook deze robot brengt jouw woning met behulp van een camera in kaart en weet er dus altijd uitstekend doorheen te manoeuvreren. Ook de zuigkracht over tapijten is zeer goed te noemen.

De RX9-2-6IBM stofzuigt voortreffelijk onder de meubels, in de hoeken en langs de muren. Deze AEG robotstofzuiger overwint ook gemakkelijk drempels of tapijtranden tot een hoogte van ongeveer 2 cm.

Een groot stofreservoir en hogere batterijprestaties

Men is bovendien zeer tevreden over het grote 700 ml stofreservoir  (geldt voor ieder RX9-2 model) en men vindt de grondigheid van de reiniging zeer overtuigend. Het programmeren en opzetten van schoonmaakplannen is volgens de testen ook uiterst handig te noemen.

Van de drie hierboven gepresenteerde AEG RX9-2 toestellen is de RX9-2-6IBM de duurste. Maar het scoort dan wel super met haar sublieme super slimme technologie en hogere batterijprestaties.

AEG robotstofzuiger

AEG is één van de bekendste bedrijven als het om huishoudelijke apparaten gaat. En als het om de AEG robotstofzuiger modellen gaat, dan scoren deze robots vooral bijzonder goed met hun innovatieve driehoekige ontwerp (de zogenaamde ‘Trinity Shape’), dat zelfs in de hoeken voor een grondige reiniging zorgt. Dit is waar bijna alle ronde modellen een stuk sneller hun grenzen bereiken.

Een intuïtieve app en slimme robot

Daarnaast worden al de bovengenoemde AEG robotstofzuiger modellen met de heel intuïtieve AEG RX9 app geleverd. Deze app, die voor zowel iOS als Android beschikbaar is, is heel eenvoudig in gebruik. Je kunt je RX9-2 robot zo waar je maar bent op afstand bedienen en als je het wenst zelfs programmeren. 

Al deze AEG robotstofzuiger modellen merken ook zelf op wanneer hun batterij bijna leeg is en keren dan automatisch terug naar hun laadstation.

Jouw hardwerkende schoonmaak buddy

Een AEG robotstofzuiger doet in een echt moderne huishouding heel slim zelfstandig als een hardwerkende schoonmaak buddy haar werk. Zo kan jij zelf al je energie op wat anders richten of als je het wenst heerlijk in je luie stoel genieten van de robot knecht die het ‘vuile’ werk voor jou verricht!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *