Zonnepanelen

10 redenen om te kiezen voor zonnepanelen

Waarom zonnepanelen

Laatste Update: September 2, 2023 door Hendrik

Mensen stellen zich vaak de vraag: Waarom zonnepanelen? Het is natuurlijk niet voor niets dat een groot deel van Nederland de zonnepanelen op het dak heeft. Natuurlijk met een mooie subsidie kan je er geld aan verdienen. Maar ook met een eigen investering kan je zo 10.000 euro verdienen. Maar dat is zeker niet het enige antwoord op de vraag waarom zonnepanelen.

Waarom zonnepanelen in 2023?

Zonnepanelen zijn nog steeds geliefd. Nederland heeft ontdekt dat investeren in zonnepanelen lucratief is. Een voorbeeld dat wij altijd geven is dat je met een investering van 5000 euro, ongeveer 35-60 euro per maand kan terug verdienen. Uitgaande van een levensduur van 30 jaar, levert je dit uiteindelijk meer dan 10.000 euro op. Een belangrijke reden waarom je zonnepanelen kan gaan kopen.

10 redenen waarom zonnepanelen geliefd zijn

Hieronder vind je tien redenen waarom zonnepanelen een uitstekende manier zijn om stroom op te wekken:

1. Subsidies en kortingen

Het kabinet heeft in de afgelopen jaren herhaaldelijk tientallen miljoenen aan subsidies beschikbaar gesteld om het gebruik van zonne‐energie te stimuleren. Hiermee kun je zelf honderden euro’s besparen op jouw zonnepaneleninstallatie. Bovendien wordt het plaatsen van zonnepanelen gezien als een verbetering van jouw woning.

In het geval van een koopwoning kun je de rente over een lening die je afsluit voor de zonnepanelen laten aftrekken. Dus je kan ook bij het kopen van een huis extra ruimte laten inbouwen in je hypotheek voor het plaatsen van zonnepanelen waarna de rente aftrekbaar is.

2. Onderhoudskosten

Een zonnepaneleninstallatie vergt vrijwel geen onderhoud. Het is aan te raden om de zonnepanelen af en toe schoon te maken zodat het rendement op peil blijft, maar verder heb je er na het plaatsen van de zonnepanelen bijna geen omkijken meer naar en ook geen kosten.

3. Kosten fossiele brandstoffen

De kosten voor fossiele brandstoffen gaan alleen maar omhoog en dat zal ook niet snel veranderen aangezien deze brandstoffen beperkt beschikbaar zijn en met name de politiek in diverse landen de productie en prijsstelling van fossiele brandstoffen sterk controleert. Daarnaast komen daar ook nog eens belastingen bovenop en die gaan ook alleen maar omhoog.

De prijzen van zonnepanelen zijn daarentegen de afgelopen jaren gedaald. En zonlicht zelf is natuurlijk hartstikke gratis. En we gaan er maar even vanuit dat de zon ons niet gaat verlaten de komende jaren. Als je vertrouwt op zonne‐energie, weet je dat je beschikt over een oneindige groene energiebron. En je bespaart een hoop geld op de lange termijn.

4. Betrouwbaarheid

Zonnepanelen bevatten geen bewegende onderdelen en gaan daardoor niet snel stuk. De werking van zonnepanelen (waar we later in dit ebook nog op terug komen) kan zo’n dertig jaar lang dag in dag uit plaatsvinden zonder grote wijzigingen in het rendement van de zonnepanelen.

Mensen maken zich vaak zorgen over beschadigingen aan zonnepanelen door hevige hagelbuien. Maar dat is onterecht. Zonnepanelen zijn voorzien van gehard glas en worden onderworpen aan strenge veiligheidseisen. Bovendien vallen zonnepanelen meestal onder de opstalverzekering, waarin ze gezien worden als ‘dakramen’.

5. Duurzaamheid

De meeste zonnepanelen van vandaag de dag hebben een garantie van twintig tot dertig jaar. Welke andere producten ken je met zo’n lange garantie? Behalve dan je hypotheek, waarbij de bank je garandeert dat ze zo lang geld van je rekening zullen gaan afschrijven!

Hey, sommige zonnepanelen die nog stammen uit de tijd van de ruimterace na de tweede wereldoorlog doen het vandaag de dag nog prima. Zonnepanelen hebben al vaker bewezen de tand des tijds prima te kunnen doorstaan.

6. Hoor je dat?… precies

Ze zijn stil! Duh…

7. Veiligheid

De photovoltaïsche cellen op zonnepanelen zijn erg veilig en je moet echt flink je best doen om geëlektrocuteerd te worden door de stroom die een zonnepaneel produceert. Let op: de stroom die de omvormer (komen we later op terug) produceert, is natuurlijk net zoals de stroom die je gewend bent, gevaarlijk. Maar je hoeft je geen zorgen te maken dat de mussen straks van het dak vallen.

8. Onafhankelijkheid

Het geeft je diep van binnen een goed gevoel om te weten dat je in ieder geval voor een bepaald deel je eigen stroom produceert. Net zoals met je eigen groententuin. En het feit dat je minder geld afdraagt aan een grote energieleverancier is natuurlijk bijzonder bevredigend.

9. Weinig vervuiling

Zowel de productie van zonnepanelen als het opwekken van zonne‐energie zijn processen die niet erg milieuvervuilend zijn. Binnen twee tot vier jaar hebben de zonnepanelen de energie die werd gebruikt om ze te maken alweer gecompenseerd. En daarna leveren ze nog tientallen jaren schone energie.

Daarnaast kan vrijwel de hele zonnepaneleninstallatie worden gerecycled, zodat de zonnepanelen aan het einde van hun levensduur weer kunnen worden gebruikt om andere dingen te maken.

10. Groen is beter

Jij doet iets om de wereld een beetje beter te maken. Dat is waarschijnlijk nog veel fijner dan het feit dat je maandelijks bespaart op je energiekosten. Je zorgt voor een betere aarde. Voor je eigen generatie en de volgende. Wat wil een mens nog meer?

Waarom eigen zonnepanelen?

Wat voor antwoord je ook geeft op waarom zonnepanelen? wij helpen je graag. Je kan namelijk heel makkelijk en snel 3 offertes voor zonnepanelen krijgen. Je kan precies aangeven waar je naar op zoek bent. Ook kan jezelf met onderstaande tool van alles proberen. Maar wil je gewoon 3 offertes neem dan nu contact met ons op!

 

Informatie Zonnepanelen

Op zoek naar zonnepanelen? Wij helpen graag.

Ontvang geheel vrijblijven 1 tot 3 offertes van uw lokale installateurs.

Ook kunnen we u bellen om advies te geven over uw dak, merk zonnepanelen en omvormers.

Wij zorgen voor een goede match tussen u, de zonnepanelen en de installateurs.

 

Voor een vrijblijvende offerte kan de onderstaande zonnepanelen calculator ingevuld worden.

Wilt u gewoon informatie ontvangen of uw vraag stellen?

Vul het formulier in onder aan deze pagina of ga naar de contact pagina.

Stel uw vraag of ontvang een vrijblijvende offerte

Op zoek naar zonnepanelen? Wij helpen graag.

Ontvang geheel vrijblijven 1 tot 3 offertes van uw lokale installateurs.

Ook kunnen we u bellen om advies te geven over uw dak, merk zonnepanelen en omvormers.

Wij zorgen voor een goede match tussen u, de zonnepanelen en de installateurs.

     

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *